5 askelta sijoittamisen aloittamiseen

Sijoittaminen on helppoa, kunhan tiedät mitä tehdä. Monet verkkosivustot käyttävät hankalia termejä ja yrittävät karkoittaa uusia sijoittajia. Emme pidä tästä yhtään! Sijoittamisen pitäisi olla viime kädessä hauskaa, ja autamme mielellämme sijoittamisen aloittamisessa.

Tältä sivulta löydät kaikki tarvitsemasi tiedot ennen kuin aloitat sijoittamaan. Ennen kuin voit aloittaa, sinun on ensin otettava seuraavat askeleet:

  • Askel 1: päätä miten haluat sijoittaa.
  • Askel 2: määritä tavoitteesi.
  • Askel 3: päätä millä summalla rahaa haluat sijoittaa.
  • Askel 4: päätä mihin haluat sijoittaa.
  • Askel 5: opi sijoittamaan hyvin harjoittelemalla.

Onko sijoittaminen hyvä idea?

Ennen kuin käyt läpi nämä eri askeleet, on tärkeää kysyä itseltäsi, onko viisasta sijoittaa rahaa. Onko sinulla rahaa, jota ilman pärjäät jonkin aikaa? Ja voitko elää sen kanssa, kun tulet menettämään rahaa? Jos voit niin voit harkita sijoittamisen aloittamista.

Askel 1: Miten voit aloittaa sijoittamisen?

Sijoitat välittäjän kanssa. Välittäjä on osapuoli, jonka avulla voidaan esimerkiksi ostaa ja myydä osakkeita. Se missä voit parhaiten aloittaa sijoittamisen, riippuu sijoitus tyylistä. Voit sijoittaa kahdella eri tavalla.

Osta osakkeita

Jotkut sijoittajat haluavat ostaa osakkeita pitkällä aikavälillä. Kun osakekurssit nousevat, voit tehdä spekuloidaa. Joskus saat myös osan voitosta osinkoina. Aloittelijana on järkevää valita halpa välittäjä. Näin voit saada paremman tuoton samalla rahamäärällä. eTorossa voit ostaa osakkeita ilman palkkioita. Alla olevalla painikkeella voit avata ilmaisen tilin välittömästi:

Pääomasi on vaarassa. Muita kustannuksia sovelletaan. Käy osoitteessa :etoro.com/fi/trading/fees/

Aktiivinen kaupankäynti

Voit valita aktiivisen osakekaupan. Kun käydään aktiivista kauppaa, ostat ja myyt osakkeita päivittäin. Tällä tavoin voit hyötyä hinta vaihteluista täysillä. Hyvä osapuoli aktiiviseen kaupankäyntiin on Plus500. Haluatko avata ilmaisen demo-tilin Plus500:ssa? Napsauta alla olevaa painiketta avataksesi tilin heti:

80 % piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.

Askel 2: Miksi haluat sijoittaa?

Ennen sijoittamisen aloittamista on tärkeää miettiä, mitä haluat saavuttaa. Ennen kuin aloitat kaupankäynnin, on tärkeää asettaa selkeä sijoitustavoite. Jotkut ihmiset haluavat sijoittaa mieluummin lyhytaikaisiin spekuloidaihin, kun taas toiset ihmiset sijoittavat rakentaakseen mukavaa eläkettä tulevaisuutta varten.

Joka tapauksessa tosiasia on, että sijoittaminen on kannattavampaa pitkällä aikavälillä kuin säästäminen.

Askel 3: Kuinka paljon voit & haluat sijoittaa

Kun olet saavuttanut sijoitus tavoitteesi, on tärkeää määrittää, kuinka paljon rahaa voit ja haluat sijoittaa. Muista, että sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Monet aloittelevat sijoittajat tekevät virheen sijoittamalla rahaa, jota heillä ei olisi varaa oikeasti menettää. Vältä tätä tekemällä selkeä suunnitelma, jotta tiedät heti, kuinka paljon voit ja haluat sijoittaa!

Askel 4: mihin haluat sijoittaa?

Ennen aloittamista on viisasta päättää mihin haluat sijoittaa. Onhan olemassa useita mahdollisuuksia.

Aloita osakkeista

Osakkeet ovat usein suosituimpia sijoittamis kohteita. Osakkeiden ostaminen ja myyminen voi tuottaa sinulle mukavan voiton. Lisäksi saat usein voiton osinkona. Haluatko tietää enemmän osakkeiden ostamisesta? Lue artikkelimme tästä aiheesta:

Sijoittaminen optioihin

Optiot ovat hieman monimutkaisempia. Ennen kuin aloitat sijoittamisen optioihin, on viisasta hankkia tietoa. Optioilla voit spekuloida korkeammalla vivulla. Vipu mahdollistaa suuren position ottamisen pienellä rahamäärällä. Voit myös spekuloida hinnan laskusta positioilla. Haluatko tietää enemmän positioista? Lue aihetta koskeva kurssimme saadaksesi lisätietoja:

Joukkovelkakirjat

Joukkovelkakirjat ovat täydellisiä aloittelevalle sijoittajalle, joka haluaa välttää riskejä. Joukkovelkakirjat ovat velkapapereita. Lainan lopussa saat voiton. Tämän seurauksena hintakehitys on vähemmän tärkeää. Haluatko tietää enemmän joukkovelkakirjoihin sijoittamisesta? Lue artikkelimme tästä aiheesta:

Raaka-aineet tai hyödykkeet

Raaka-aineiden kauppa voi myös olla erittäin mielenkiintoista. Jalometalleilla, kuten kullalla ja hopealla, käydään laajaa kauppaa etenkin taloudellisesti huonoina aikoina. Öljy voi olla myös mielenkiintoinen sijoitus. Sijoittamalla oikeaan aikaan voit saavuttaa hyviä tuloksia raaka-aineilla. Haluatko tietää enemmän hyödykkeisiin sijoittamisesta? Tsekkaa artikkeli tästä:

Kryptot

Uutta ja muodikasta on kryptovaluuttojen treidaus. Monet ihmiset ovat alkaneet sijoittaa kryptovaluuttoihin. Kryptoilla on suurempia riskejä. Toisaalta hinta voi yhtäkkiä nousta huomattavasti yhdessä yössä. Lue lisää täältä.

Voit sijoittaa myös perinteisempiin valuuttoihin. Artikkelista Forexiin sijoittamisesta voit selvittää, miten tämä toimii.

Ota huomioon riskit

Kuhunkin sijoitus tyyppiin liittyy erilaisia riskejä. Siksi on tärkeää miettiä itse, mikä on riskiprofiilisi. Mitä riskejä olet valmis ottamaan? Kuinka estät unettomia öitä? Esimerkiksi ihmiset, joilla on matalan riskin mieltymys, valitsevat joukkovelkakirjoja, kun taas korkean riskin sijoittajat valitsevat kryptovaluutat.

Askel 5: Opi sijoittamaan hyvin

Sijoittamisen aloittaminen ei ole vaikeaa. Kuitenkin sijoitetusta pääomasta hyvän tuottoprosentin saaminen voi olla paljon haastavampaa! Siksi on tärkeää harjoitella ensin, jotta ymmärrät, mikä vaikuttaa osakekursseihin. Voit käyttää tähän ilmaista demo-tiliä. Demo-tilin avulla voit aloittelijana kokeilla mahdollisuuksia täysin ilman riskiä.

Haluatko avata ilmaisen demon heti? Alla olevaa painiketta käyttämällä voit verrata eri kaupankäynti demoja! Tämä on välttämätöntä, kun aiot sijoittaa ensimmäistä kertaa.

Miksi sinun on aloitettava sijoittaminen nyt?

Tänään on täydellinen aika aloittaa sijoittaminen. Mutta miksi sinä niin tekisit? Tässä artikkelissa käsittelemme tätä lyhyesti.

Matala säästöjen tuotto

Kauan sitten sait kohtuullisen määrän korkoa säästöistäsi. Näin ei ole enää. Olet onnekas, jos saat lainkaan korkoa. Monien säästötilien korko on 0%, ja pankit jopa harkitsevat negatiivisen koron veloittamista tulevaisuudessa.

On fakta, että osakemarkkinat ovat aina menestyneet hyvin pitkällä aikavälillä. Osakkeiden keskimääräinen tuotto on peräti 6–8 prosenttia tarkasteltavasta ajanjaksosta riippuen. Jos haluat saavuttaa korkeamman tuoton, on ehdottomasti suositeltavaa sijoittaa.

Suojaudu inflaatiolta

Inflaatio on prosessi, jossa tuotteet, joita voit ostaa kallistuvat. Inflaation seurauksesta voit ostaa vähemmän samalla rahamäärällä. Kun pidät rahojasi säästötilillä, niiden arvo hiljalleen alenee.

Siksi on viisasta sijoittaa osa rahoistasi osakkeisiin. Osakkeiden tuotto pidemmällä aikavälillä on korkeampi kuin säästötilin tuotto. Tämä antaa sinulle ainakin mahdollisuuden voittaa inflaation. Tietenkin sinun on otettava huomioon, että voit menettää (osan) talletuksestasi.

Säästäminen suurien kuluja varten

Sijoittamalla voit kerätä suuren määrän rahaa pitkällä aikavälillä. Voit esimerkiksi käyttää rahaa eläkkeeseen tai ostaa hienon talon. Sijoittaminen on nopeampaa, varsinkin kun käytät akkumulaatioita.

Kun hyödynnät akkumulaatiota, sijoitat sijoituksellesi saamasi tuoton uudelleen. Saat koron korkoa. Siten omaisuutesi kasvavat eksponentiaalisesti pitkällä aikavälillä!

Hauskaa ja helppoa!

Henkilökohtaisesti sijoitan myös, koska pidän siitä. On paljon mielenkiintoisempaa seurata uutisia, kun tiedät, että olet myös joidenkin mainittujen yritysten omistaja. Sijoittaminen on myös erittäin koukuttavaa, ja olen varma, että aloittelijana opit uusia asioita.

Verkkovälittäjien ansiosta sijoittaminen on nykyään myös paljon helpompaa. Sinun ei tarvitse maksaa korkeaa transaktiomaksua, ja voit ostaa osakkeen hiiren napsautuksella. Jos koskaan on hyvä aika aloittaa sijoittaminen, se on tänään!

Välttämättömät vinkit aloittelevalle sijoittajalle

Aloittelevat sijoittajat tekevät joskus virheitä. Online-välittäjät tarjoavat käyttäjäystävällisen ohjelmiston, jonka avulla voit käydä kauppaa tunnetuilla osakkeilla muutamassa minuutissa. Harvat aloittelijat tietävät kuitenkin, kuinka saada hyvä tulos. Miten voit varmistaa aloittelijana, ettet menetä kaikkia rahojasi heti?

Sijoitusten levittäminen on tärkeää

On erityisen tärkeää jakaa sijoituksesi riittävästi. Älä laita kaikkia rahojasi yhteen osakkeeseen. Esimerkiksi monet aloittelevat sijoittajat sijoittavat kaiken rahansa bitcoiniin. Tämä on erittäin riskialtista. Levittämällä rahasi eri sijoituskohteisiin, kuten osakkeisiin ja joukkovelkakirjoihin, vähennät jo riskiä. Lisäksi, on viisasta sijoittaa yrityksiin eri toimialoilta tuloksen parantamiseen entisestään.

Ole varovainen

Monet aloittelijat eivät ole varovaisia. Esimerkiksi he sijoittavat kaiken rahansa välittömästi yhteen sijoitukseen. Toiset aloittelevat sijoittajat taas sijoittavat rahaa, jota heillä ei ole varaa menettää. Tämä voi johtaa negatiivisiin tunteisiin, jotka vaikuttavat haitallisesti sijoituksiisi. Siksi on tärkeää aloittaa varovasti. Aloita pienellä määrällä 1000£ tai tarvittaessa 100£ ja kehitä ensin tuntuma markkinoihin.

Rajoita kustannuksiasi

Monet aloittelevat sijoittajat aliarvioivat kustannusten merkityksen. Kun sijoitat kalliin osapuolen kautta, onnistumismahdollisuutesi ovat paljon pienemmät. Sijoitustilin avaaminen pankissa on siksi harvoin hyvä idea. Puolen prosentin kustannusero voi maksaa kymmeniä tuhansia euroja pitkällä aikavälillä.

Oletko utelias mihin voit sijoittaa halvalla? Tässä artikkelissa paljastamme halvimmat välittäjät, joihin voi sijoittaa:

Sijoita kohteisiin, joita ymmärrät

Jotkut aloittelijat tekevät virheen sijoittamalla tuotteisiin, joita he eivät vielä täysin ymmärrä. Tämä on kuitenkin erittäin riskialtista. Jos et tiedä mitä olet tekemässä, menetät todennäköisesti rahaa. Käytä siis riittävästi aikaa ottaaksesi selvää sijoituskohteesta, johon aiot sijoittaa. Näin vältät menettämästä suurta osaa rahoistasi tiedon puutteen takia.

14 ekstra sijoitus vinkkiä?

Haluatko ottaa lentävän lähdön aloittelevana sijoittajana? Olemme kirjoittaneet artikkelin, joka sisältää 14 kultaista vinkkiä aloittelevalle sijoittajalle. Klikkaa alla olevaa painiketta ja selvitä, miten voit parantaa tuloksiasi huomattavasti!

Kuinka sijoittaminen toimii?

Sijoittamisen lähtökohta on oikeastaan melko yksinkertainen: ostat tai myyt jotain ostettavaksi tai myytäväksi myöhemmin voiton saavuttamiseksi. Viime vuosina erilaisten verkko välittäjien ansiosta on ollut mahdollista hyödyntää sekä nousevia että laskevia markkinoita.

Esimerkiksi jos luulet, että BMW:n osakekurssi laskee, koska saksalaisten kuluttajien luottamus on laskenut voimakkaasti, voit päättää myydä BMW:n osakkeita. Kutsumme tätä myös lyhyeksi myynniksi. Kun avaat lyhyen position, ansaitset rahaa heti, kun hinta laskee. On hienoa, että voit ansaita rahaa markkinoiden suunnasta riippumatta. Tämän uuden sijoitusmenetelmän avulla sinun on vain päätettävä, haluatko ostaa tai myydä ja milloin. Kun avaat position, spekuloidaja tai tappioita seurataan reaaliajassa, ja heti kun suljet position uudelleen, nämä voitot tai tappiot tasataan saldosi kanssa.

Sijoittaminen aloittelijoille

Kuvioiden tunnistaminen

Edellisessä kappaleessa huomautimme jo, että tietyt uutiset voivat vaikuttaa esimerkiksi osakkeiden ja valuuttaparien hintoihin. On myös mahdollista sijoittaa tunnistamalla hinta kaavioiden kuviot. Tätä varten tarvitset oivallusta, ja käytännön avulla voit nopeasti tulla paremmaksi näiden mallien tunnistamisessa. Monet ihmiset, jotka aloittavat sijoittamisen, oppivat tunnistamaan nämä mallit nopeasti ja tietävät, milloin on hyvä aika avata positio.

Loppujen lopuksi sijoittaminen on kysynnän ja tarjonnan (yhdistettyä) peliä, jossa trendin kääntyminen tarkoittaa näiden suhteiden muutosta. Esimerkiksi hinta voi laskea nopeasti ja nousta jälleen alhaisella arvolla. Halvemmalla hinnalla uusia ostajia löytyy jälleen.

Jopa ilman monimutkaisia ​​teknisiä analyysejä, kaavioiden kuviot voidaan usein tunnistaa helposti. Vaakasuoria viivoja, joiden kautta hinta rikkoutuu harvoin, löytyy milloin tahansa. Ostamalla ja myymällä näissä kohdissa voit parantaa sijoitus tuloksiasi huomattavasti.

Haluatko oppia sijoittamaan paremmin? Olemme kehittäneet kurssin, jolla opit teknisen analyysin perusteet. Tämän kattavan opetusohjelman avulla voit aloittaa sijoittamisen osakkeisiin! Avaa kurssi alla olevaa painiketta klikkaamalla:

Aloita sijoittaminen!

Sijoittaminen on hauskaa, jännittävää ja mahdollisesti kannattavaa. Aloittelijana sinun on totuttava joihinkin termeihin, mutta älä peräänny tämän takia. Kun olet tehnyt joitain sijoituksia välittäjän kanssa, tulet nopeasti kokeneemmaksi. Kaikki olivat aloittelijoita kerran, mutta kysymys kuuluu, milloin olet valmis aloittamaan sijoittamisen?