Kuinka ostaa brittiläisiä osakkeita (2024) - sijoittaa Englantiin

Brittiläisiin tai brittiläisiin osakkeisiin sijoittaminen voi olla houkuttelevaa! Mutta mistä voit ostaa brittiläisiä osakkeita alhaisilla maksuilla? Ja mitä sinun tulee pitää mielessä sijoittaessasi englantilaisiin osakkeisiin? Tässä artikkelissa opetan sinulle kaiken, mitä sinun tulee tietää sijoittamisesta Yhdistyneeseen kuningaskuntaan!

Mihin voit sijoittaa englanninkielisiin osakkeisiin?

Voit ostaa englantilaisia osakkeita verkkovälittäjältä. Alla näet maksut brittiläisten osakkeiden ostamisesta eri toimittajilta:
[table “9” not found /]

Kuinka ostaa Yhdistyneen kuningaskunnan osakkeita neljässä vaiheessa?

Englannin osakkeisiin sijoittamisen ei tarvitse olla vaikeaa. Tässä oppaassa opit ostamaan ensimmäisen brittiläisen osakkeesi muutamassa yksinkertaisessa vaiheessa.

Vaihe 1: Avaa kaupankäyntitili

Ennen kuin voit ostaa englantilaisia osakkeita, sinun on ensin avattava kaupankäyntitili. Sinun tulee jättää joitakin perustietoja, kuten nimesi, osoitteesi, syntymäaikasi ja yhteystietosi avataksesi välitystilin.

Sinun on myös lähetettävä kopio henkilöllisyystodistuksestasi melkein jokaiselle välittäjälle. Tämän avulla välittäjä voi vahvistaa henkilöllisyytesi ja tarkistaa, ettei sinulla ole rikollisia aikeita.

Haluatko tietää, millä välittäjällä voit ostaa brittiläisiä osakkeita? Katso sitten heti yleiskatsaus parhaista välittäjistä:

Vaihe 2: Talleta rahaa

Kun olet avannut tilin, sinun tulee tallettaa rahaa tilillesi. Joidenkin välittäjien osakkeisiin on jo mahdollista sijoittaa 100 dollarilla. Näin voit sijoittaa brittiläisiin yrityksiin pienellä rahasummalla.

Vaihe 3: Valitse Iso-Britannian osake

On tärkeää analysoida, kannattaako osaketta tuolloin ostaa. Ostettava osake on yhtiön osake, joka todennäköisesti menestyy paremmin tulevaisuudessa.

Osakkeen valitseminen on yleensä helppoa välittäjän ohjelmistossa. Alla olevassa kuvassa näet, kuinka valitset osuuden eTorossa.

Valitse brittiläinen osake

Vaihe 4: Osta brittiläinen osake

Kun olet valinnut kauniin brittiläisen osakkeen, voit tehdä tilauksen siitä. Ensin sinun on päätettävä, kuinka paljon haluat sijoittaa Yhdistyneen kuningaskunnan osakkeisiin. Joidenkin välittäjien kanssa sinulla on mahdollisuus käyttää vipuvaikutusta. Vipuvaikutuksen avulla voit ottaa suuremman aseman ja lainata rahaa välittäjältä. Tätä ei suositella useimmille aloitteleville sijoittajille.

Kun olet syöttänyt summan, voit painaa avoin sijainti. Tämän jälkeen ostat osakkeen välittömästi sen hetkiseen osakekurssiin. Voit myös päättää käyttää rajatilausta. Rajoitustoimeksiannossa valitset hinnan, jolla ostat osakkeen. Tilauksesi toteutetaan vasta, kun määritetty hinta on saatavilla.

Osta englanninkielisiä osakkeita

Sijoittaminen Lontoon pörssiin

Lontoon pörssi on ulkomaisten sijoittajien käytettävissä. Voit valita ja ostaa osakkeita itse, mutta tämä voi olla aikaa vievää ja vaatii kokemusta. Monille sijoittajille voi olla mielenkiintoista sijoittaa suoraan koko Englannin markkinoille sijoittamalla indeksiin.

Englannin tunnetuin osakeindeksi on FTSE 100. FTSE 100 sisältää sata suurinta Englannin pörssissä listattua yritystä. Joitakin esimerkkejä FTSE 100 -listalla olevista yrityksistä ovat Royal Dutch Shell ja BP. Voit sijoittaa suoraan indeksiin käyttämällä ETF:ää. tässä artikkelissa voit selvittää, kuinka ETF:iin sijoittaminen toimii.

Onko järkevää sijoittaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan?

Vuodesta 2011 lähtien Englannin osakkeet ovat jatkuvasti menestyneet maailmanlaajuisia markkinoita huonommin. Englannin osakkeet ovat siksi suhteellisen "halpoja" hinnoiteltuja. Brexit ei ole ollut hyvä Britannian taloudelle: monet yritykset ovat muuttaneet ja satamien vienti on vähentynyt. Lisäksi Ison-Britannian FTSE1000:ssa on vähemmän trendikkäitä osakkeita kuin esimerkiksi NASDAQissa.

Voi kuitenkin olla mielenkiintoista etsiä hyviä tarjouksia suuren alennuksen vuoksi. Indeksin ulkopuolella on edelleen tarpeeksi innovaatioita, ja mahdollisesti korkeat tuotot ovat mahdollisia, jos valitset Ison-Britannian osakkeet viisaasti. Muista kuitenkin, että sijoittamiseen liittyy aina riskejä!

Ison-Britannian punnan vaihtokurssi & osakkeet

Ison-Britannian osakkeita ostettaessa on tärkeää kiinnittää huomiota Englannin punnan hintaan. Tämä on erityisen tärkeää, kun sijoitat toiseen valuuttaan, kuten euroon tai dollariin. Punnan vaihtokurssi voi sitten vaikuttaa tulokseen:

Miten ostaa EasyJet-osakkeita?