Missä voi sijoittaa pientä palkkiota vastaan?

Haluatko sijoittaa pientä palkkiota vastaan? Tässä artikkelissa paljastamme välittäjät, joilla on alhaisimmat transaktiomaksut. Tämän vertailun avulla voit säästää vuosittaisissa kuluissa välittäjällä.

Missä voit ostaa osakkeita halvalla?

Kulut voivat vähentää spekuloidaasi huomattavasti! Kun ostat osakkeita, maksat usein palkkiot jokaisesta kaupasta. Palkkion maksaminen joka kerta on paljon kalliimpaa kuin komissio itsessään. Maksamaasi summaa ei voida sijoittaa uusiin osakkeisiin, mikä tarkoittaa, että pitkällä tähtäimellä menetät paljon spekuloidaa.

Onneksi on välittäjiä, jotka myyvät osakkeita veloittamatta palkkioita. Tämä mahdollistaa hyvien tulosten saavuttamisen osakemarkkinoilla pienilläkin sijoituksilla. Hyvä välittäjä, joka ei peri transaktiomaksuja, on eToro. Avaa ilmainen tili heti alla olevan painikkeen avulla:

Pääomasi on vaarassa. Muita kustannuksia sovelletaan. Käy osoitteessa :etoro.com/fi/trading/fees/Pääomasi on vaarassa. Muita kustannuksia sovelletaan. Käy osoitteessa :etoro.com/fi/trading/fees/

Mikä on halvin välittäjä aktiiviseen treidaukseen?

Oletko enemmänkin aktiivinen sijoittaja? Haluatko avata useita transaktioita ja pystyä spekuloimaan laskussa olevilla markkinoilla? Haluatko pystyä käyttämään vipuvaikutusta? Silloin perinteinen välittäjä ei useinkaan ole paras tai halvin vaihtoehto. Kun haluat treidata aktiivisesti, CFD-välittäjä voi olla hyvä valinta.

Yksi halvimmista CFD-välittäjistä on Plus500. Plus500:ssa et maksa palkkioita, kun avaat position. Lisäksi voit kokeilla mahdollisuuksiasi riskittömästi 40 000 euron demossa. Haluatko tietää enemmän Plus500:sta? Lue tämä kattava katsaus. Voit avata tilin myös suoraan alla olevalla painikkeella:

80 % piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.80 % piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.

Miksi sinun täytyy vertailla kustannuksia?

On tärkeää verrata välittäjien kustannuksia hyvin. Hintaerolla 0.5% voi olla valtava merkitys. Havainnollistamme tätä sijoituksella, jonka tuotto on 8% tai 7.5% kustannusten vähentämisen jälkeen. Tässä esimerkissä on sijoitettu 100 000 euroa. 8%:n tuotolla saat seuraavat tulokset:

  • 10 vuoden jälkeen, sijoituksen arvo on 21,589€.
  • 30 vuoden jälkeen, sijoituksen arvo on 100,626€.
  • 50 vuoden jälkeen, sijoituksen arvo on 469,016€.

7.5%:n tuotolla, saat seuraavat tulokset:

  • 10 vuoden jälkeen, sijoituksen arvo on 20,610€.
  • 30 vuoden jälkeen, sijoituksen arvo on 87,459€.
  • 50 vuoden jälkeen, sijoituksen arvo on 371,897€.

0.5%:n hintaero voi vaikuttaa vähäiseltä, mutta käytännössä se voi maksaa sinulle tuhansia tai kymmeniä tuhansia euroja!

invest_cheaply

Älä ammu itseäsi jalkaan

Monet sijoittajat päättävät sijoittaa pankkinsa kautta, koska se on helppoa. Tämä ei ole melkein koskaan hyvä idea. Korot ovat pankissa paljon korkeammat kuin välittäjän kanssa. Pankit tietävät, että monet ihmiset eivät vaivaudu selvittämään, mihin he voivat sijoittaa halvalla.

Pankissa maksat usein korkeita palkkioita sijoituksista. Monet pankit jopa perivät kiinteät vuosimaksut pelkästään tilin omistamisesta. Jos näin on, maksat rahaa myös silloin, kun et avaa uusia positioita. Siksi sinun kannattaa valita välittäjä, jolla on alhainen korko. Tämä voi olla sinulle pitkällä tähtäimellä todella hyödyllistä.

Valitse hyödylliset sijoituskohteet

Kun ostat leipää kahdelta eri leipurilta, hinnat voivat vaihdella suuresti. Sama koskee välittäjiä. Silti saatat ajatella, että leipä on leipää. Näin on ehdottomasti pörssiyhtiöissä. Sillä ostatko osakkeita eTorolta tai DEGIROlta, ei ole merkitystä. Osake on 100% identtinen. Mutta näin ei ole eri sijoituskohteiden kanssa. Jotkut sijoitustuotteet ovat paljon kalliimpia kuin toiset. Sen takia kannattaa tutkia myös, ovatko sijoituskohteiden kustannukset perusteltuja.

Kun tarkastelet rahastoja, huomaat usein, että aktiiviset rahastot perivät paljon korkeammat transaktiomaksut kuin passiiviset rahastot. Useimmat aktiiviset rahastot eivät kuitenkaan saavuta parempia tuloksia kuin rahastot, jotka vain seuraavat indeksiä. Siksi tutki aina, ovatko sijoituskohteen korkeammat kustannukset sen arvoiset.

Mikä on halvin välittäjä?

Tätä testiä varten ostimme 30 Philipsin osaketta. Philipsin osake maksaa 40 euroa tämän kirjoituksen aikaan. Koko kaupan arvo on siis 1 200 euroa. Kullekin välittäjälle lasketaan transaktiomaksu, että voidaan määrittää missä sijoittaminen on halvinta. Kustannukset perustuvat tilannekuvaan, joka on otettu 28. toukokuuta 2020. Voit tarkastella nykyhetken kustannuksia välittäjien verkkosivuilta.

  • eToro: 0 komissiot, emme maksaneet transaktiokustannuksia
  • DEGIRO: 1,75 + 0.014%, maksoimme 2.30 tästä transaktiosta.
  • Lynx: 0.09%, minimi 6, kokonaiskustannukset 6
  • Saxo Bank: 0.1%, minimi 12, kokonaiskustannukset 12

eToro on selvästi halvin välittäjä tälle transaktiolle. Kun teet paljon osakekauppoja, voit säästää nopeasti satoja vuodessa tällä välittäjällä. Haluatko kokeilla eToroa ilmaiseksi demossa? Avaa ilmainen tili heti alla olevan painikkeen avulla:

Pääomasi on vaarassa. Muita kustannuksia sovelletaan. Käy osoitteessa :etoro.com/fi/trading/fees/Pääomasi on vaarassa. Muita kustannuksia sovelletaan. Käy osoitteessa :etoro.com/fi/trading/fees/

Vertaile sijoittamis kustannuksia

Ennen kuin avaat tilin välittäjällä, on hyvä idea verrata sijoitusten kustannuksia. Eri palveluntarjoajilla on erilaiset hinnat.

Komissiot

Useimmat pörssivälittäjät veloittavat palkkion jokaisesta transaktiosta. Joillakin palveluntarjoajilla voit ostaa halpoja tai jopa täysin ilmaisia osakkeita. Valitse välittäjä, jolla on alhaiset palkkiot, varsinkin kun haluat sijoittaa pienemmillä summilla.

Spread

Palkkion lisäksi maksat myös spreadin jokaisen välittäjän kanssa. Spread on erotus osto- ja myyntihinnan välillä. On viisasta valita välittäjä, joka veloittaa sopivan hinnan. Tämä lisää sijoitusten kannattavuutta.

Aktivointi maksut

Jotkut välittäjät perivät aktivointimaksun, kun haluat treidata tietyssä pörssissä. Siksi voi olla fiksumpaa treidata esimerkiksi Plus500:n tai eToron kautta. Näissä palveluissa et maksa aktivointimaksua.

Muut kulut

Lue aina välittäjän palkkio sivu huolellisesti ennen sijoittamista. Välittäjät piilottavat huolellisesti lisäkulut ehtoihin. Voit esimerkiksi joutua maksamaan joillekin välittäjille rahan nostamisesta tai osinkojen saamiseksi.

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *