14 vinkkiä, jotka auttavat sinua sijoittamaan paremmin

Aloittelijana on tietysti paljon opittavaa. Siksi on erityisen tärkeää kerätä tietoa ja näkemystä, jotta sijoitusprosessi kulkee sujuvasti. Näillä 14 vinkillä voit saavuttaa parempia sijoitus tuloksia kuin 80% muista aloittelevista sijoittajista!

Joitakin tärkeitä vinkkejä ennen sijoittamisen aloittamista

 • Rekisteröidy välittäjälle ja kokeile sijoittamista ilmaisella demolla!
 • Selvitä, mitkä sijoitustuotteet sopivat sinulle parhaiten.
 • Hajauta riskisi: älä laita kaikkea rahaasi yhteen sijoitus positioon!
 • Tärkein vinkki: harjoittele, harjoittele ja harjoittele lisää!

Sijoitusvinkki 1: hyödynnä koronkorkoa

Jos haluat saavuttaa hyvän sijoitus tuloksen, on viisasta hyödyntää koronkorkoa mahdollisimman paljon. Koronkorko tunnetaan myös yhdistettynä korkona. Kun teet spekuloidaa ja sijoitat nämä tuotot uudelleen, saat myös spekuloidaa tästä tuotosta. Tämä kerryttää nopeasti tuhdin summan.

Lyhyellä aikavälillä 0,5 prosentin koron vaikutus 5 lisäprosenttiin saattaa tuntua rajalliselta. Pitkäaikainen korko tarkoittaa kuitenkin sitä, että sinulle jää paljon suurempi pääoma. Alla olevasta kaaviosta näet selvästi, että yhdistetty korko saa tulokset kasvamaan eksponentiaalisesti. Siksi sijoita osa saaduista voitoista uudelleen!

compound interest tip investing

Vinkki 2: Harjoittele ensin perusteellisesti

Älä oleta, että tiedät jo kaiken! Jopa sijoitusgurut, kuten Warren Buffett ja Nassim Taleb, jatkoivat oppimista koko elämänsä ajan. Tästä syystä lue paljon kirjoja. Mielenkiintoisia kirjoja, jotka sinun kannattaa sijoittaa lukulistaasi ovat Mark Douglasin Trading in the Zone ja Curtis M. Faithin The Way of the Turtle.

Lisäksi välittäjät tarjoavat demotilejä, joiden avulla voit kokeilla mahdollisuuksiasi. Tärkeä sijoitusvinkki on ensin testata mahdollisuuksia laajasti demolla. Tällä tavalla saat selville, mikä sijoitusmenetelmä sopii sinulle parhaiten.

Napsauta tätä lukeaksesi kaikki erilaisista demotileistä.

plus500 software

Voit testata Plus500:ta ilmaiseksi demolla.

Vinkki 3: Tee sijoitussuunnitelma

On erittäin vaikea sijoittaa onnistuneesti, jos sinulla ei ole sijoitussuunnitelmaa. Siksi luo laaja suunnitelma, jossa listaat kaikki tavoitteesi. Kun olet määrittänyt tavoitteet, voit lisätä tulo- ja kululähteet. Lisäämällä tulot ja kulut, voit määrittää, kuinka paljon rahaa voit varata sijoituksiin kuukaudessa.

Sijoittamisen lisääminen osaksi taloudellista suunnitelmaa on luultavasti tärkein vinkki, jonka voin antaa sinulle. Laittamalla rahaa sivuun joka kuukausi, keräät pitkällä aikavälillä suuren määrän pääomaa.

Vinkki 4: Aloita sijoittamaan yhä enemmän ja enemmän

Kun olet nuori, käytät rahaa usein muihin asioihin kuin sijoittamiseen. Olipa kyseessä olut, koti tai auton huolto. Vanhetessasi tulosi kasvavat, minkä takia sinulle jää enemmän rahaa. Tästä syystä talousneuvoja Alex Whitehouse neuvoo lisäämään sijoituksiasi vuodessa prosenttiyksiköllä tuloistasi. Tällä tavalla sijoittamasi summa kasvaa edelleen!

Vinkki 5: Seuraa osakekursseja

Jos sijoitat, on erityisen tärkeää pitää tarkasti silmällä nykyisiä osakekursseja. Menestyäksesi sijoittajana sinun on pystyttävä seuraamaan nykyisen pörssin hintoja. Pystyt reagoimaan uuteen kehitykseen ja parantamaan korkean tuoton mahdollisuutta. Varmista, että olet tietoinen osakemarkkinoiden kehityksestä, jotta voit reagoida muutoksiin nopeasti ja tarkasti.

 • Seuraa nykyisiä osakekursseja!
 • Etsi toistuvia malleja markkinoilta.
 • Tunnista arvot, joiden välillä hinta liikkuu.
 • Aseta stop loss näille arvoille: rajoita tappioita.
 • Teknisen analyysin avulla voit oppia tunnistamaan malleja paremmin.

trend recognition investing tips

On aina viisasta sijoittaa trendin mukaisesti.

Vinkki 6: Älä unohda velkoja

Kun aloitat sijoittamisen, on tärkeää ajatella myös velkojasi. Jos sinulla on velka, jonka korko on kahdeksan prosenttia, saattaa olla järkevämpää maksaa tämä velka ensin takaisin. Tällä tavoin pienennät kulujasi ja pitkällä aikavälillä sijoituksiin jää enemmän rahaa.

Vinkki 7: Suojaudu inflaatiolta

Toinen tärkeä sijoitusvinkki on se, että on tärkeää suojautua inflaatiolta. Inflaation vaikutuksesta säästösi menettävät arvoaan. Voit suojautua tältä fiksun sijoittamisen avulla. Esimerkiksi ostamalla osakkeita, hyödykkeitä ja kiinteistöjä, suojaat omaisuutesi inflaatiolta.

Jos etsit todellista turva kohdetta, kulta voi olla myös mielenkiintoinen vaihtoehto. Kullalla suojaat salkkuasi inflaatiolta ja pettymykseltä. Aina on viisasta hajauttaa sijoituksesi siten, että saavutat hyvät sijoitus tulokset jopa taloudellisesti huonoina aikoina.

investing in gold inflation

Vinkki 8: Tarkastele yrityksen tulevaisuutta

Tutki yritystä aina perusteellisesti ennen kuin ostat sen osakkeita. Tutki myös sen sektorin potentiaalia, jolla yritys toimii. Taantuma voi väliaikaisesti saada tietyn sektorin suoriutumaan huonosti.

Tekemällä tutkimusta etukäteen voit välttää menettämästä rahaa sijoituksillasi tulevaisuudessa. Tutki myös, onko yrityksellä suunnitelmia lähitulevaisuudessa. Kehittääkö yritys uusia tuotteita? Tämä saattaa vaikuttaa positiivisesti yrityksen tulokseen.

 • Tarkastele taloudellisia tietoja ja tuloksia ja tutki tulevaisuuden näkymiä.
 • Vertaa yrityksen suorituskykyä muihin saman alan yrityksiin.
 • Artikkelista fundamenttianalyysi voit lukea kuinka tutkia yritystä.

Vinkki 9: hajauta sijoituksiasi mahdollisimman paljon

Haluatko saavuttaa hyviä sijoitus tuloksia? Sitten on viisasta hajauttaa niin paljon kuin mahdollista! Yritä jakaa sijoituksesi eri arvopapereihin. Voit esimerkiksi ostaa osakkeita, kiinteistöjä, obligaatioita ja indeksirahastoja. Vaihtoehtoisesti voit yhdistää näitä riskialttiimpiin sijoitustuotteisiin, kuten optioihin ja CFD:hin.

On myös tärkeää jakaa sijoituksesi ajan myötä. Esimerkiksi on paljon fiksumpaa tallettaa summa kerran kuukaudessa kuin kerran viiden vuoden välein. Sijoittamalla rahaa joka kuukausi estät itseäsi sijoittamasta kaikkea huonolla hetkellä. Hajauttamalla sijoituksesi varmistat vakaamman ja positiivisemman sijoitus tuloksen.

Vinkki 10: Sijoita vain kohteisiin, jotka ymmärrät

Ei ole viisasta sijoittaa asioihin, joita et ymmärrä lainkaan. Jos päätät tehdä niin, saatat menettää suuria rahamääriä. Hyviä esimerkkejä tästä on vuoden 2000 IT-kupla tai uudempi kryptovaluuttojen romahtaminen. Kun kaikki puhuvat jostakin, ei useimmassa tapauksessa kannata sijoittaa siihen.

Siksi varmista, että ymmärrät sekä rahoitustuotteen että markkinat. Varmista, että jatkat oppimista, jotta pysyt ajan tasalla uusimmista tapahtumista. Parhaimmat sijoitustulokset saavuttavat ihmiset, jotka ovat uteliaita.

internet bubble 2001

Yläpuolella voit nähdä vuoden 2000 IT-kuplan.

Vinkki 11: ole realistinen ja arvostelukykyinen

Yksinkertainen mutta tärkeä vinkki: älä ole liian naiivi. Kun joku lupaa sinulle jotain liian hyvää ollakseen totta, niin se usein onkin. Älä luota myyjän sanaan vaan selvitä, mikä osapuoli on sijoitustuotteen takana. Rahoitusalan sääntelyviranomaisten on edelleen säännöllisesti autettava ihmisiä, jotka ovat tulleet huijatuiksi.

Ole myös realistinen suorituskykysi suhteen. On epärealistista odottaa usean kymmenen prosentin tuottoa vuosittain. Hyvät sijoitus jaksot sijoittuvat huonojen jaksojen väliin. Pysymällä realistisena ja tarkkana parannat sijoitustuloksiasi. Lue lisää turvallisesta sijoittamisesta tästä.

Vinkki 12: etsi yrityksiä, joilla on kasvupotentiaalia

Sijoitettaessa voi vaikuttaa erittäin houkuttelevalta etsiä yrityksiä, joilla on korkea tuotto/hinta- suhde. Yrityksen kasvu riippuu kuitenkin mahdollisista uusista tuotteista, mikä voi tehdä yrityksestä kannattavamman tulevaisuudessa. Joten, aina tarkastele lähemmin yrityksen potentiaalia ja yrityksen kehittymistä.

 • Tarkista vuosikertomus ja analysoi tulevaisuuden suunnitelmia.
 • Tutki tulevia tuotteita ja analysoi voivatko ne mahdollisesti menestyä.

Vinkki 13: kiinnitä huomiota transaktiokustannuksiin

Monet ihmiset unohtavat transaktiokustannukset sijoittaessaan. Silti 0,5 prosentin ero transaktiokustannuksissa voi saada aikaan valtavan eron pitkällä aikavälillä! Halpa sijoittaminen on nykyään mahdollista online välittäjien ansiosta. Mieti siis, mihin haluat sijoittaa, ja päätä mikä välittäjä on sinulle sopivin. Artikkelissa transaktiokustannuksista voit lukea lisää sijoittamisen todellisista kuluista.

Vinkki 14: Tee suunnitelma

Uusin sijoitusvinkki parempien sijoitus tulosten saavuttamiseksi on varmistaa, että sinulla on vankka suunnitelma. Aseta selkeät säännöt, jotka kertovat koska ostat ja myyt tiettyjä arvopapereita. Näin voit vähentää kielteisten tunteiden vaikutusta sijoituksiin. Menestyvät sijoittajat tietävät paremmin kuin kukaan, kuinka tärkeää on sijoittaa mahdollisimman rationaalisesti.

Tekijä

 Avatar
Over Alex

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *