Miten ostaa Microsoft-osakkeita?

Microsoftista on tullut integraalinen osa yhteisöämme. Lähes jokainen on käyttänyt Windows-tietokonetta ainakin kerran elämässään. Globaalin kehityksen myötä myös ihmisten tietokoneiden käyttö lisääntyy. Tämän vuoksi Microsoftin osakkeiden ostaminen voi olla mielenkiintoista. Mutta miten voit sijoittaa osakkeeseen? Ja mikä on Microsoft-osakkeen tämänhetkinen pörssikurssi? Tältä sivulta voit lukea kaiken tarvittavan.

Mistä ostaa Microsoft-osakkeita?

Mietitkö sijoittavasi Microsoftiin ostamalla osakkeita? Microsoft on suuri yritys, joka on suoriutunut hyvin vuosikymmenien ajan. Siksi Microsoft-osakkeiden ostaminen voi olla hyvä idea. Haluatko ostaa Microsoft -osakkeita? Voit käydä kauppaa suoraan Microsoft -osakkeilla yhdellä näistä luotettavista välittäjistä:

VälittäjäKustannuksetRekisteröidy
eToro0 euroa osakekohtaisesti. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa.
Degiro2,50 € transaktiota kohden
Keinottele aktiivisesti yrityksen Microsoft osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.
Käy kauppaa yrityksen Microsoft osakkeilla aktiivisesti edulliseen hintaan ilmaisella demolla!
Keinottele aktiivisesti yrityksen Microsoft osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.

Mikä on Microsoftin osakekurssi?

Haluatko tietää Microsoft-osakkeen tämänhetkisen kurssin? Voit tarkastella Microsoftin CFD-osakekurssia alla olevasta kaaviosta. Voit myös toteuttaa toimeksiannon suoraan käyttämällä osto- ja myyntipainikkeita.

Osakkeen Microsoft yritystiedot

Alta näet osakkeen Microsoft tärkeimmät yritystiedot.

Microsoft-analyysi

Ennen kuin päätät ostaa tai myydä osakkeen Microsoft, on tärkeää analysoida osaketta oikein. Alla
olevasta yhteenvedosta näet, miten Microsoft on kehittynyt.

Viimeisen 5 päivän osakekurssit

Alla olevassa taulukossa näet osakkeen Microsoft osakekurssit viimeiseltä 5 päivältä:

Miten osakkeen Microsoft hinta kehittyy vuonna 2024?

Mietitkö, mitä analyytikot osakkeen Microsoft kehittyvät vuonna 2024 ja sen jälkeen? Olemme
yhdistäneet analyytikkojen ennusteet Alpha Vantage -tietojen avulla. Pidä mielessä, että nämä
numerot ovat vain ennuste osakkeen Microsoft hintatrendistä eikä se välttämättä toteudu. Tee siis aina
oma tutkimustyösi!

Onko järkevää sijoittaa Microsoftiin?

Microsoftin osakkeisiin sijoittamisen puolesta on useita argumentteja, koska yrityksen etu on sen vahvassa kehitysmahdollisuudessa. Kun Microsoft kehittää uusia mielenkiintoisia tuotteita, se voi lisätä yrityksen kannattavuutta. Lisäksi yritys voi ostaa muita yrityksiä ja start-up-yrityksiä, mikä tehostaa sen asemaa entisestään.

Hyvä maine

Toinen Microsoft-osakkeen etu on sen hyvä maine. Kaikki tuntevat Microsoftin, mikä saa ihmiset maksamaan sen tuotteista. Lähes jokainen käyttää Windows-käyttöjärjestelmää (lukuun ottamatta Applen fanit), mikä vaikeuttaa kilpailijoiden käyttöjärjestelmän kehittämistä. Microsoft saa komission jokaisesta myydystä Windows-tietokoneesta.

Siitä huolimatta yritys laajentaa tuotteitaan ja palvelujaan. Microsoft keskittyy pilvipalveluihin ja tarjoaa tunnetun Microsoft Office -palvelun. Käyttäjät maksavat palvelusta vuosimaksun, mikä antaa Microsoftille mahdollisuuden rakentaa hyvän ja vakaan tulonlähteen. Samanaikaisesti se kilpailee Amazon Web Services -palvelun kanssa Azure-tuotteellaan. Myös tämä palvelu kasvaa edelleen. Jos uskot pilvipalvelujen potentiaaliin, se voi olla hyvä syy harkita sijoittamista Microsoft-osakkeisiin.

sijoittaminen Microsoft-osakkeisiin

Seuraa kilpailua

Microsoft myy palvelujaan suhteellisen korkealla hinnalla, mikä voi vaikeuttaa markkinoiden alapään saavuttamista. On siis mahdollista, että kilpailijat voivat vallata enemmän markkinaosuutta.

Microsoft ei myöskään onnistu ylläpitämään johtavaa positiota kaikilla segmenteillä. Esimerkiksi Applella on parempi asema mobiiliteknologiassa. Luuletko, että Microsoft onnistuu tulemaan johtavaksi pelaajaksi uudelleen näillä osa-alueilla tulevaisuudessa? Siinä tapauksessa voi olla mielenkiintoista ostaa Microsoft-osakkeita.

Hyvä taloudellinen tilanne

Microsoftiin sijoittamista pidetään suhteellisen turvallisena: Microsoftilla yhdessä yrityksen Johnson & Johnson kanssa on parempi luottoluokitus kuin Yhdysvaltain hallituksella. Tämä tarkoittaa, että on parempi lainata rahaa Microsoftille kuin Yhdysvaltain hallitukselle, mikä selvästi puhuu yrityksen taloudellisen tilanteen puolesta.

Seuraa kilpailijoita

Kun harkitset sijoittamista Microsoftiin, on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota kilpailuun. Esimerkiksi Apple on suuri kilpailija Microsoftin käyttöjärjestelmälle. Samalla Google on supervoima, joka “varastaa” käyttäjiä internet-selaimelta. Toinen suuri toimija on IBM: tämä yritys on hyvin menestynyt tietokoneiden tietojärjestelmien toimittamisessa.

Koska Microsoft on aktiivinen usealla osa-alueella, kilpailu on kovaa. Sijoittajana on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, onnistuuko Microsoft pysymään kilpailun perässä. Näyttääkö siltä, että Microsoft on menettämässä markkinaosuuttaan? Siinä tapauksessa voi olla järkevää myydä Microsoft-osakkeet.

Microsoft-osakkeet

Microsoft-osakkeiden ostamisen etenemissuunnitelma

Kun aloitat sijoittamisen Microsoftiin, haluat varmasti parhaat mahdolliset tulokset. Tässä artikkelin osassa keskustelemme siitä, mitä voit tehdä ostaessasi ensimmäisen Microsoft-osakkeen.

Vaihe 1: valitse luotettava välittäjä

Monet ihmiset eivät käytä tarpeeksi aikaa hyvän ja luotettavan välittäjän valitsemiseen. Kun valitset kalliin välittäjän, menetät paljon tuottoa. Tämä on sääli! Haluatko tietää, millä välittäjillä voit sijoittaa Microsoftiin kohtuuhintaan? Vilkaise sitten parhaiden välittäjien yleiskatsaustamme:

Vaihe 2: analysoi osaketta

Ennen sijoittamista Microsoft-osakkeisiin on tärkeää analysoida yritystä huolellisesti. Voit esimerkiksi tarkastella yrityksen perusnäkökohtia. Tutki esimerkiksi tuottojen ja nykyisten osakekurssien suhde ja onko yrityksellä paljon velkaa. Sen jälkeen vertaile yritystä sen kilpailijoihin: selvitä, onnistuuko Microsoft edelleen pysymään kilpailun mukana.

Oletko vakuuttunut, että Microsoft voi jatkaa kasvamistaan tulevaisuudessa? Silloin voi olla järkevää sijoittaa Microsoftiin ostamalla osakkeita.

Vaihe 3: Määritä sijoituksesi määrä

Ennen kuin ostat Microsoft-osakkeita, on järkevää määrittää sijoituksen koko. Useimmissa tapauksissa on suositeltavaa olla sijoittamatta koko talletusta vain Microsoft-osakkeisiin. Riskejä hajauttamalla vähennät rahan menettämisen riskiä, koska yritys edelleen saa huonoja tuloksia. Määritä siis, miten suuren prosenttimäärän haluat sijoittaa Microsoftiin ja laske sijoitettava summa sen mukaan.

Vaihe 4: toteuta toimeksianto

Kun olet varma, että haluat ostaa Microsoft-osakkeita, voit toteuttaa toimeksiannon. Pitkäaikaisille sijoittajille myyntitoimeksianto riittää: tällöin ostat osakkeita suoraan silloin, kun saatavilla on paras hinta. Toinen vaihtoehto on limiittitoimeksianto, jota käyttämällä ostat osakkeen vain, kun se on laskenut tiettyyn hintaan. Tässä tapauksessa toimeksiantoa ei välttämättä toteuteta ja voit jäädä ansioista paitsi.

Lyhyesti Microsoft Corporationista

Microsoft Corporation perustettiin 4. huhtikuuta 1974 Bill Gatesin ja Paul Allenin toimesta. Yritys toimi Redmontissa, Washingtonissa, Yhdysvalloissa. Yritys kehittää kaikenlaisia tuotteita ja palveluja tietokoneille.

Microsoft Corporation on maailman suurin ohjelmistoyritys. Microsoft kehittää käyttöjärjestelmiä ja toimisto-ohjelmistopaketteja. Microsoft on listattu maailman kymmenen arvokkaimman yrityksen joukkoon. 25. huhtikuuta 2019 Microsoftin markkina-arvo oli yli triljoona dollaria, tehden sen perustajasta Bill Gatesista yhden maailman rikkaimmista ihmisistä.

Sijoittaminen Microsoftiin

Microsoft-pörssianalyysi

Harkitsetko sijoittamista Microsoft-osakkeeseen? Siinä tapauksessa on tärkeää tehdä ensin hyvä analyysi. Koska yritys on aktiivinen usealla toimialalla, kokonaiskuva voi olla vaikea ymmärtää. Jos esimerkiksi Xbox suoriutuu paremmin kuin PlayStation, se ei välttämättä tarkoita, että Microsoft-osakekurssi nousee.

Tämä johtuu siitä, että toinen yritys voi vaikeuttaa toimintaa. Silloin on otettava holistisempi lähestymistapa Microsoft-osakkeita analysoitaessa. Voit tarkastella eri tekijöitä:

  • Miten yleinen talous kehittyy?
  • Mikä on Microsoftin markkinaosuus eri alueilla?
  • Miten Microsoftin viimeisimmät tuotteet suoriutuvat?
  • Miten Microsoftin tuotot kehittyvät?
  • Mikä on hinta-/spekuloidasuhde?

Microsoftin tunnetuimpia tuotteita

Yritys on kehittänyt kaikenlaisia suosittuja tuotteita. Tietenkin suosio kuitenkin johti johonkin. Kolmesta työntekijästä tuli miljardöörejä ja 20 000 työntekijästä tuli miljonäärejä. Yritys on kehittänyt useita hyvin tunnettuja tuotteita.

MS-DOS-käyttöjärjestelmä

IBM pyysi Microsoftia kehittämään käyttöjärjestelmän IBM-tietokoneisiin vuonna 1980, jonka tuloksena kehitettiin MS-DOS-käyttöjärjestelmä. MS-DOS:lle tuli saataville paljon ohjelmistoja, mikä antoi Microsoftille johtavan roolin käyttöjärjestelmämarkkinoilla.

Microsoft Windows

Vuonna 1984 Microsoft julkaisi tunnetun Microsoft Windows -käyttöjärjestelmän. Tämä on graafinen laajennus MS-DOS-käyttöjärjestelmään ja se oli suuri menestys.

Yritys julkaisi sen 13. maaliskuuta 1986. Vuosien saatossa on julkaistu uusia Windows-versioita: Windows 95, Windows XP, Windows Vista ja Windows 7. Ohjelmistosta on tullut yhä käyttäjäystävällisempi ja käyttöliittymään on kiinnitetty paljon huomiota.

Vuoden 2004 maaliskuussa Euroopan Unioni vei Microsoftin käräjille vallan väärinkäytöstä. Microsoftin katsotaan saaneen yksinoikeuden Windows-käyttöjärjestelmän myötä. Microsoftin oli maksettava 497 miljoonan euron sakko. Näin suuret sakot voivat vaikuttaa yrityksen maineeseen ja siten sen tuloksiin. Kiinnitä siis erityistä huomiota uutisiin, kun harkitset sijoittamista Microsoftiin.

Microsoft Xbox

Pelikonsolit ovat erittäin suosittuja ja Microsoft on edelleen parhaan konsolin tittelin perässä. Vuonna 2001 Microsoft julkaisi ensimmäisen Xboxin. Yrityksen suurimpia kilpailijoita pelikonsoleiden osalta ovat Nintendo ja Sony.

Microsoft Xbox

Microsoft-osakkeiden hinta

Microsoft on houkutteleva osake sijoittajille. Osakekurssi on noussut vuosien ajan. Vuoden 2015 tammikuun viimeisen viikon ja vuoden 2019 viimeisen viikon välillä arvo on noussut. Vuoden 2015 tammikuussa osakkeen arvo oli noin 41 dollaria. Vuoden 2019 joulukuussa se oli taas noin 185 euroa.

Alta näet Microsoft-osakkeen hintakehityksen. Aktiiviset sijoittajat voivat vastata kaikkiin osakkeen kehityksiin.

Microsoft-osakkeen hinnankehitykset

Syy optimismiin

Microsoft-osakkeiden tulevaisuuden hinnanvaihtelut osoittavat optimismia. Miksi niin on? Viimeisen kymmenen vuoden ajan Dow Jones Industrial Average -indeksi on lisääntynyt arvoltaan keskimäärin 168 prosenttia. Samalla ajanjaksolla Microsoft-osakkeet nousivat jopa 425 prosentilla.

Siksi se on houkutteleva osake sijoittajille. Microsoftin tuleva arvon lisänousu ei siis ole epätodennäköistä. Mietitkö Microsoft-osakkeiden ostamista?

Microsoft-osakkeiden ostaminen

Bill Gates ja muut johtajat

Bill Gates on Microsoftin tunnettu kasvo. Hänet tunnetaan myös maailman rikkaimpana ihmisenä. Vuonna 1998 Bill Gates erosi yrityksen johtajan asemasta. Steve Ballmerista tuli yrityksen toimitusjohtaja, vaikka Bill Gatesilla oli tuolloin vielä toimitusjohtajan titteli. Vuonna 2006 hän jäi eläkkeelle ja Steve Ballmer vastasi yrityksen toiminnasta.

Hänen johtajuutensa aikana asiat eivät kuitenkaan aina menneet suunnitelmien mukaan: esimerkiksi Windows 8 ei ollut kovinkaan suuri menestys eikä Nokian ostaminen ollut paras vaihtoehto. Vuonna 2014 Satya Nadella siirtyi johtoon. Tämä uusi johtaja alkoi keskittyä Microsoft Cloudiin ja osti myös LinkedInin. Lisäksi Nokia jätettiin taka-alalle ja useita työntekijöitä irtisanottiin. Tämä uusi suunta näyttää olevan hyvä valinta Microsoftille.

Bill Gates on kuitenkin edelleen aktiivisesti osallisena Microsoftiin teknisenä konsulttina ja suurena osakkeenomistajana. Vapaa-ajallaan hän osallistuu Bill & Neldina Gates Foundationiin, jonka kautta hän tukee useita hyväntekeväisyyksiä.

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *