Kultakauppa: Kuinka voit sijoittaa kultaan? 

Kriisin aikana sijoittaminen kultaan on usein erittäin suosittua. Kun osakemarkkinoiden epävarmuus kasvaa, monet sijoittajat kääntyvät kullan pariin. Mutta kuinka voit sijoittaa kultaan? Ja mitkä ovat kullan kaupan suurimmat edut ja haitat? Tästä artikkelista voit lukea kaiken mitä sinun tarvitsee tietää ennen kuin aloitat sijoittamisen kultaan!

Kuinka voit sijoittaa kultaan?

On olemassa karkeasti kaksi tapaa sijoittaa kultaan: fyysisesti ja ei fyysisesti. Kun sijoitat kultaan fyysisesti, ostat kultaa. Suurin osa sijoittajista kuitenkin valitsee ei-fyysisen tavan sijoittaa kultaan.

Kuinka voit epäsuorasti sijoittaa kultaan?

Keskustelemme ensin ei-fyysisistä tavoista, joilla voit sijoittaa kultaan.

Aktiivinen treidaus kullalla CFD:llä

Voit aktiivisesti käydä kauppaa kullalla käyttämällä online-välittäjää. Online-välittäjän avulla voit käydä kauppaa kullalla houkuttelevalla tavalla. Et ole fyysinen omistaja, mutta hyödyt hinnankorotuksista ja -laskuista käymällä kauppaa CFD:llä.

CFD:t soveltuvat erittäin hyvin kullan hinnan nousun ja laskun spekuloimiseksi lyhyellä aikavälillä. CFD:llä voit käyttää velkavipua, mikä tekee mahdolliseksi sijoittaa kultaan pienemmillä rahamäärillä. Lue lisää CFD-sijoittamisesta tästä artikkelista.

Voit kokeilla kulta treidauksen eri mahdollisuuksia ilmaiseksi online-välittäjän demolla. Haluatko aloittaa ilmaisella demo tilillä välittäjällä? Käytä alla olevaa painiketta avataksesi ilmaisen kulta demon:

invest in gold now

Indeksirahaston käyttäminen

On olemassa useita indeksirahastoja tai ETF:iä, jotka seuraavat kullan hintaa. Voit käydä kauppaa ETF:llä vaivattomasti välittäjällä. Tämän avulla voit myydä kulta sijoituksesi vaivatta. Kun sijoitat fyysiseen kultaan, sen myyminen on vaikeampaa. Kulta ETF:itä on kahta tyyppiä:

  • Jalometalli harkot: Nämä rahastot sisältävät fyysistä kultaa.
  • Ei-vakuudelliset: nämä rahastot käyttävät vakuuksina rahoitusarvopapereita.

SPDR Gold Shares on fyysinen kulta rahasto, joka on merkitty dollareina, ja ETFS:llä on fyysinen kulta rahasto, joka on arvotettu euroina. Huomaa, että rahastot veloittavat tietyn prosenttiosuuden vuosittain. Tätä kustannus prosenttia käytetään kullan hallintaan ja varastointiin.

Haluatko ostaa Kulta -osakkeita? Voit käydä kauppaa suoraan Kulta -osakkeilla yhdellä näistä luotettavista välittäjistä:

VälittäjäKustannuksetRekisteröidy
eToro0 euroa osakekohtaisesti. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa.
Degiro2,50 € transaktiota kohden
Keinottele aktiivisesti yrityksen Kulta-osakkeita osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.
Käy kauppaa yrityksen Kulta-osakkeita osakkeilla aktiivisesti edulliseen hintaan ilmaisella demolla!
Keinottele aktiivisesti yrityksen Kulta-osakkeita osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.

Kulta optiot

Optioilla sinulla on mahdollisuus (mutta ei velvollisuutta) ostaa (osto-optio) tai myydä (myyntioptio) tietty määrä kultaa. Optiosta maksat palkkion. Kulta optioilla on aina tietty kesto. Tänä aikana sinun on käytettävä optiota, muuten siitä tulee arvoton.

Optioiden avulla voit käyttää melko monimutkaisia ​​rakenteita. Kulta optioiden suuri etu on se, että sinun ei koskaan ole pakko käyttää niitä. Haluatko tietää enemmän sijoittamisesta optioihin? Meidän kurssillamme opit kaiken mitä sinun tarvitsee tietää:

Kulta futuurit

Futuurit ovat sopimuksia kullan toimittamisesta tiettyyn hintaan ja aikaan. Vivun ja velvoitteen takia voit menettää nopeasti paljon rahaa futuureilla.

Kultatili

Kultatilejä on kahta tyyppiä. Nämä ovat kohdistettu ja kohdistamaton tili. Kultatili on tili, joka seuraa kulta hintaa yksitellen. Kun avaat kultatilin, ostat tietyn määrän kulta unsseja. Kohdistetulla tilillä kulta on tilinhaltijan koko omaisuus. Kultaharkkojen sarjanumerot ovat tiedossa, eikä kullalla saa käydä kauppaa ilman lupaa.

Kohdistamattomalla tilillä tilinomistajalle ei jaeta mitään erityisiä kultaharkkoja, ja kulta jaetaan muiden tilin haltijoiden kanssa. Tämän etuna on se, että pankin veloittamat kustannukset ovat pienemmät. Haittana on, että tilinhaltija ei voi aina nostaa kultaa. Varsinkin kriisiaikoina tilinhaltija on riippuvainen pankin luottokelpoisuudesta.

invest in gold at bank

Kullan louhinta yhtiöiden osakkeet

Toinen tapa sijoittaa kultaan on ostaa kullan louhinta yhtiöiden osakkeita. Kullan louhinnan kustannukset ovat yleensä melko vakaat. Sijoittajana voit ansaita hyvää spekuloidaa oikealla lähestymistavalla. On tärkeää muistaa, että kullan osakkeiden arvo ei liiku yksinomaan kullan louhinta yrityksissä kullan arvon mukaisesti.

Siksi on tärkeää tutkia, miten yritys toimii. Yhtiön tulokseen vaikuttavat muut tekijät kuin kullan hinta. Joitakin tunnettuja kulta osakkeita ovat:

  • AngloGold Ashanti Ltd.
  • Goldcorp Inc.
  • Barrick Gold Corp.
  • Newmont Mining Corp
  • Franco-Nevada Corp.

Voit myös treidata kullankaivuu yritysten yhdistelmällä ETF:llä. Hyvä vaihtoehto tähän on Market Vectors Gold Miners ETF. Haluatko tietää enemmän osakkeiden ostamisesta? Artikkelissamme ”kuinka ostaa osakkeita” esitämme perusteellisen analyysin prosessista:

Kuinka voit ostaa kultaa?

On myös mahdollista sijoittaa fyysisesti kultaan. Kun sijoitat kultaan fyysisesti, on tärkeää ottaa huomioon ylimääräiset riskit. Sinun pitäisi pystyä varastoimaan kulta turvallisesti.

Investointi kultaharkkoihin

Kultaharkkoja on eri painoisia. Kevyimmät kultaharkot painavat vain yhden gramman, kun taas raskaimmat painavat yli kilon. Tämän vuoksi voit sijoittaa sekä pieniä että suuria rahamääriä kultaharkkoihin. Suhteelliset palkkiot tai tuotantokustannukset ovat suhteellisesti pienemmät suurempien painojen kohdalla. On halvempaa tuottaa suurempi kultaharkko.

Kultakolikoihin sijoittaminen

On myös mahdollista sijoittaa kultakolikoihin. Kolikon paino on yleensä yksi troy tai noin 31 grammaa. Kultakolikon arvo riippuu pääasiassa kullan puhtaudesta. Jotkut kolikot on vahvistettu kuparilla. Kun käydään kauppaa kultakolikoilla, kolikon tyyppi voi myös määrittää arvon. Harvinaisilla kolikoilla on suurempi arvo kuin tavallisemmilla kultakolikoilla.

invest in gold coins and bars

Mihin sinun tulisi kiinnittää huomiota sijoittaessasi kultaan?

On tärkeää käyttää luotettavaa palveluntarjoajaa, kun haluat sijoittaa kultaan. Tämä koskee tietysti sekä kulta-arvopapereiden että fyysisen kullan kauppaa. Voit esimerkiksi tarkistaa, onko palveluntarjoajalla ylemmän tahon myöntämä lisenssi. Usein joudut maksamaan kullasta etukäteen, joten on tärkeää, että vastapuoli on luotettava.

Kun ostat kultaa yli 10,000 dollarilla, sinun on usein tehtävä kopio henkilöllisyystodistuksestasi. On myös tärkeää tarkistaa, onko kulta turvassa kotona. Kaikki kotivakuutukset eivät kata kultaharkkoja. Siksi kannattaa tarkistaa, olisiko viisasta säilyttää kulta pankin tallelokerossa.

Mitkä ovat kultaan sijoittamisen riskit?

Jokaisella sijoituksella on hyvät ja huonot puolensa. Myös kullan kanssa on monia syitä, miksi on parempi olla sijoittamatta siihen.

Et saa osinkoa kullasta

Kun laitat rahaa osakkeisiin tai joukkovelkakirjoihin, saat osinkoja tai korkoja. Kun sijoitat kultaan, voit ansaita spekuloidaa vasta, kun hinta nousee. Pitkällä aikavälillä kulta sijoitus voi siis olla pettymys, erityisesti verrattuna (kulta) osakkeisiin.

Huono tuotto hyvinä talouden aikoina

Kulta pärjää erityisen hyvin taloudellisesti epävarmoina aikoina. Kun taloudella sujuu hyvin, on parempi olla ostamatta kultaa. Tietenkin voit aina ostaa sen vakuutukseksi valmistautuaksesi mahdolliseen tulevaan lamaan.

Kultamarkkinat ovat epävakaat

Kullan hinta on erittäin epävakaa. Tämä epävakaus tuo epävarmuutta.

Säästötilillä oleva raha tuottaa kiinteän koron. Kulta toimii kuitenkin paremmin pitkällä aikavälillä. Volatiliteettia on myös mahdollista hyödyntää ottamalla lyhyt positio. Lyhyttä positiota käyttämällä voit ansaita rahaa myös kulta kurssin laskiessa.

Huono tulos korkealla korolla

Matalalla korolla kulta pärjää suhteellisen hyvin. Korkojen noustessa kulta menettää kuitenkin usein loistonsa. On olemassa muita suhteellisen turvallisia vaihtoehtoja. Ajattele esimerkiksi joukkovelkakirjoja tai jopa säästötiliä. Korkotason nousu voi siis olla hyvä syy olla sijoittamatta kultaan.

IMG[580][327][https://trading.info/images/Dollar_and_gold_price.gif][Dollar and gold price

Onko sijoittaminen kultaan viisasta?

Se, onko sijoittaminen kultaan viisasta, riippuu suuresti henkilökohtaisesta tilanteestasi. On tärkeää muistaa, että kulta on riskialtis sijoitus. Siksi sijoita kultaan vain rahalla, jota et tarvitse pidemmällä aikavälillä.
On tärkeää ajoittaa kulta sijoituksesi. Ei ole viisasta sijoittaa kultaan, kun härkä (bull) markkinat ovat vahvat. Hyvä esimerkki otollisesta hetkestä kullan ostamiseen on kriisi. Esimerkiksi vuoden 2020 koronakriisin aikana kullan hinta nousi jyrkästi.
Kun olet päättänyt sijoittaa kultaan, on välttämätöntä laatia hyvä suunnitelma. Ajattele itse, mihin hintaan myyt kultaa uudelleen. Et ansaitse rahaa kullalla korkojen tai osinkojen avulla. Siksi on tärkeää ottaa voitot jossain vaiheessa.

Sijoittaminen kultaan vai hopeaan?

Kulta ja hopea mainitaan säännöllisesti yhdessä. Tämä ei ole outoa, koska ne ovat molemmat jalometalleja. Hopeaa pidetään usein kullan pikkuveljenä. On kuitenkin kyseenalaista, onko asia oikeasti näin.
Hopea näyttää ylittävän kullan varmasti härkä (bull) markkinoilla. Tämä johtuu todennäköisesti osittain siitä, että hopealle on enemmän kysyntää. Hopeaa käytetään laajalti teknologia tuotteissa, ja yhteiskunnan digitalisoitumisen myötä tällaisten tuotteiden kysyntä vain kasvaa.
Sijoitus hopeaan voi siis olla mielenkiintoisempi. Hopeaa pidetään edelleen ‘turva-asemana’, mutta se voi menestyä myös taloudellisen vaurauden aikoina. Hopea tuottajat vähenevät, kun taas teollisuuden kysyntä vain kasvaa. Pitkällä aikavälillä voit siis saavuttaa hyviä tuloksia sijoittamalla hopeaan!

Kuinka sijoittaminen kultaan toimii käytännössä?

Kahdella esimerkillä keskustelemme siitä, miten treidaus tai sijoittaminen kultaan toimii käytännössä.

Kriisi!

On helmikuun 2020 loppu ja huomaat, että koronavirus leviää kaikkialle Eurooppaan. Osakemarkkinat romahtavat ja sijoittajat myyvät osakkeitaan massoittain. Siksi etsit mielenkiintoista vaihtoehtoa osakkeille. Tutkimuksen jälkeen päädyt lopulta kultaan.

Päätät spekuloida kullan hinnasta CFD:llä. Ostat kultaa 1400 dollarilla. Alussa hinta laskee hieman enemmän, mutta lopulta hinta nousee jälleen huomattavasti. Lopulta myyt kultaa hintaan 1550 dollaria. Sitten saavutat positiivisen tuoton, joka on 150 dollaria kultaharkkoa kohden, mikä vastaa yli 10 prosentin tuottoa.

Johdannaisen avulla voit käyttää velkavipua. Jos olisit käyttänyt tässä esimerkissä 1:3-vipua, olisit saavuttanut sijoituksellasi 450 dollarin tuoton kultaharkkoa kohden tai 30% voiton. Jos käytät vipua, tappiot voivat tietysti myös kasvaa huomattavasti.

gold price investing

Kullan hinnan kehitys, lähde goldprice.org

Uusi kultakaivos

Olet saanut pienen perinnön ja päätät sijoittaa pienen osan siitä kultakaivokseen. Teet tämän ostamalla kultakaivoksen osakkeita eToro:ssa ilman provisio kuluja. Muutama viikko myöhemmin katsot uutisia.

Jostain päin Afrikkaa on löytynyt yllättäen valtava kultakaivos. Globaalit kultavarastot ovat yhtäkkiä paljon odotettua suuremmat. Suuremman tarjonnan vuoksi kullan arvo on laskussa. Tämän vuoksi ihmiset myyvät massiivisesti kultakaivos osakkeita.

Osuus putoaa kymmenen prosenttia ja saavutat negatiivisen tuoton. Tekeekö yritys vielä spekuloidaa? Sitten voi olla järkevää pitää kiinni osakkeista. Uutisia ympäröivä paniikki vaikuttaa usein hintaan suhteettomasti. On hyvät mahdollisuudet siihen, että osake palaa plussalle tulevaisuudessa.

Onko Bitcoin uusi kulta?

Kulta on pitkään ollut tunnettu ‘turvasatama’. Markkinoilla on kuitenkin nykyään uusi pelaaja: Bitcoin. Bitcoinilla ei myöskään ole vastapuoliriskiä. Kun ihmiset ovat huolissaan inflaatiosta tai talouden tilasta, Bitcoinin hinta nousee. Kaupankäynti Bitcoineilla voi olla mielenkiintoista epävarmoina aikoina. Napsauta tästä saadaksesi lisätietoja Bitcoineista.

Mikä on nykyinen kulta kurssi?

Alla voit tutustua kullan hinnanerosopimusten nykyiseen hintaan:

Johtopäätökset kultaan sijoittamisesta

Sijoittaminen tai treidaus kullalla voi olla erittäin mielenkiintoista. Jalometallia ei ole enää yksiselitteisesti sidottu dollariin. Kulta toimii kuitenkin edelleen turvana. Voit siis tarkastella kultaa vakuutuksena laskevia markkinoita ja inflaatiota vastaan. Tämä voi tehdä kultaan sijoittamisesta houkuttelevaa sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *