Mitä on CFD treidaus ja kuinka se toimii?

CFD-sopimuksista (contract for difference), suomeksi hinnanerosopimuksista, on tullut erittäin suosittuja sijoittajien keskuudessa. Mutta mitä ovat CFD:t tarkalleen ja miten niihin voidaan sijoittaa? Tästä artikkelista voit lukea kaiken, mitä sinun on tiedettävä tästä suositusta johdannaisesta.

Missä voit käydä kauppaa CFD:llä?

Erityiset CFD palvelut ovat oikea sijoituspaikka CFD:hen. Tarkastellaanpa paremmin kahta tunnettua ja luotettavaa CFD-välittäjää:

Plus500

Plus500 on täysin optimoitu takaamaan sujuva CFD-kauppa. Itse asiassa sijoittaminen CFD:ään on palvelun tarjoama ydin toiminto. Plus500 palvelu on erittäin käyttäjäystävällinen ja siellä voit aloittaa CFD-kaupankäynnin kaikilla tunnetuilla osakkeilla, hyödykkeillä, indeksirahastoilla ja valuutta pareilla. Kätevä Plus500:n lisäominaisuus on se, että tarjolla on ilmainen ja rajoittamaton demo, jonka avulla voit kokeilla kaikkia mahdollisuuksia.

80 % piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.

eToro

Toinen luotettava palvelu, jossa voit käydä kauppaa CFD:llä, on eToro. eTorossa voit käyttää edistyneitä analyysityökaluja. Tämä tekee eTorosta erittäin sopivan vakavalle sijoittajalle, joka haluaa olla aktiivinen päiväkaupan kävijä. Käytä tätä painiketta avataksesi ilmaisen demo-tilin eTorossa:

51 % yksityissijoittajista menettää rahaa tällä tarjoajalla. Harkitse, haluatko ottaa suuren riskin menettää rahaa. Promootiolinkki.

Mitä ovat CFD:t?

CFD on johdannainen. Tämä tarkoittaa sitä, että CFD:t sisältävät aina kohde-etuuden. Tämä voi olla esimerkiksi Applen osake. CFD-sopimus sitoo myyjänä olevan välittäjän maksamaan asiakkaalle position avaushinnan ja sulkemishinnan välisen erotuksen. Apple-osakkeen CFD treidauksella on monia samankaltaisuuksia suoran Apple-osakkeen treidauksen kanssa.

Alla näet, mitä käsittelemme oppaassa CFD:n treidauksesta:

Kuinka voit treidata CFD:tä?

Voit treidata CFD:tä online-välittäjällä. Kun käydään kauppaa CFD:llä, sinulla on aina kaksi vaihtoehtoa:

 • Ostaminen: ansaitset rahaa, kun kohteen arvo nousee.
 • Shorttaus: ansaitset rahaa, kun kohteen arvo laskee.

Kohde-etuuden hintakehitys määrää tuottosi. Kun ostat CFD:n Apple-osakkeelta, ansaitset rahaa, kun Applen osakekurssi nousee. Kun taas hinta laskee, menetät rahaa.

Investing in CFDs

Kuinka voit käyttää vipuvaikutusta?

Tärkeä CFD:n ominaisuus on mahdollisuus käyttää ns. vipuvaikutusta. Kun käytät vipuvaikutusta, joudut sijoittamaan vain pienen osan kokonaissijoituksesta. Enimmäis vipuvaikutus, jota yksityishenkilö voi soveltaa, on 1:30. Vipuvaikutus treidauksella on se etu, että sitä voidaan käyttää suurempien spekuloidajen saavuttamiseen. Kun taas haittana on suurempi riski menettää rahaa.

Vinkki: korkean vipuvaikutuksen käyttö on vapaaehtoista, riippuu täysin itsestäsi käytätkö sitä vai et!

Mutta miten velkavipupohjainen CFD-kauppa toimii? Kun teet tilauksen, sinun on määritettävä paljolla käyt kauppaa. Vipuvaikutus on 1:5, jos tilisi saldo on 1.000 dollaria ja päätät ostaa 5 000 dollarilla CFD:n osakkeita. Kun käytät vipua, sekä potentiaaliset spekuloidasi että mahdolliset tappiot kasvavat:

 • Kun CFD:n osake nousee 10%:lla, spekuloidasi olisi 50%.
 • Kun CFD:n osake laskee 10%:lla, tappiosi olisi 50%.

Vipuvaikutus mahdollistaa kaupankäynnin pienillä pääomilla. Siitä huolimatta on tärkeää muistaa, että vipuvaikutuksella kaupankäynti on riskialtista. Kun tililläsi ei ole tarpeeksi rahaa, voit joutua margin call-tilanteeseen. CFD-kaupassa voit menettää koko sijoituksesi.

Vältä joutumasta margin call-tilanteeseen

Välittäjät eivät halua menettää rahaa, ja siksi he ovat ottaneet käyttöön sisäänrakennetun suojauksen. Välittäjä ei halua olla vastuussa tappioista. Siksi vipuvaikutuksen käyttö kulkee käsi kädessä marginaalin kanssa. Kun varallisuushinta laskee 20%:lla, menetät kaikki tilisi rahat, kun vipu on 1:5.

Jos hinta laskisi edelleen 21 prosenttiin, välittäjän olisi sijoitettava ylimääräistä rahaa. Välttääkseen samanlaisen tilanteen välittäjät käyttävät margin callia, eli marginaalipuhelua. Kun saldosi lähestyy 0 dollaria, välittäjä pyytää sinua tallettamaan lisää rahaa tilillesi sen sulkemisen välttämiseksi. Kun et talleta ylimääräisiä rahoja, välittäjän on pakko sulkea tilisi välttyäkseen itse tappioilta.

Marginaalipuhelu tilanteeseen joutuminen voi olla erittäin ikävää. Siksi on erittäin tärkeää harkita huolellisesti etukäteen, jos pystyt kompensoimaan odotetun hinnan laskun ennen todellista hinnankorotusta ostaessasi CFD:tä. Jos et ole varovainen, voit menettää koko sijoituksesi yhdessä kaupassa.

Margin call CFDs

Stop lossin käyttö

Oikea tapa estää marginal call-tilanteeseen joutuminen on stop lossin käyttö. Stop lossin käyttöönotto on melko helppoa CFD treidaus palvelussa. Stop loss osoittaa, millä tappio prosenttimäärällä positiosi sulkeutuu automaattisesti.

On viisasta käyttää aina stop lossia. Tällä tavalla voit estää yhden negatiivisen arvon pilaamasta koko tiliäsi. Kun haluat käyttää liukuvaa stop loss-toimeksiantoa, joudut maksamaan ylimääräisen kommission. Poikkeuksellisissa markkinatilanteissa (kuten markkinoiden romahtaessa) voi stop loss-toimeksianto joskus viivästyä. Tavallisessa stop lossissa joudut maksamaan tästä viivästyksestä. Välittäjä kuitenkin kattaa nämä kustannukset liukuvaa stop lossia käytettäessä.

Miten voit käyttää toimeksiantoja?

Sen lisäksi, että käytät stop lossia käydessäsi kauppaa CFD:llä, voit käyttää myös toimeksiantoja. Toimeksiantojen avulla voit asettaa arvon, jolla avaat position automaattisesti. Stop loss voi varmistaa, että liialliset tappiot vältetään. Voit myös asettaa voiton kotiutus toimeenpanon, joka ilmaisee tason, jolla automaattisesti keräät spekuloidasi.

Yhdistämällä kaikki nämä ominaisuudet ja toiminnot voit automatisoida CFD-kaupan suurilta osin. Loogisesti, kaikki alkaa suorittamalla ekstensiivisen analyysin. Kun ymmärrät mitä sinun täytyy tehdä milläkin hetkellä, sinun ei tarvitse enää istua tietokoneellasi ympäri vuorokauden. Tämä säästää sinulta aikaa ja energiaa!

Plus500 place order

Toimeksiannon asettaminen CFD välittäjällä.

Tee spekuloidaa laskevista hinnoista

Toinen CFD-kaupan etu on se, että voit hyötyä myös laskevista hinnoista lyhyeksi myynnillä, eli shorttauksella. Lyhyeksi myynti onnistuu painamalla short-painiketta CFD-välittäjätililläsi. Lyhyeksi myynnillä CFD:llä voit välittömästi hyötyä osake- tai omaisuuserien hintojen laskusta.

Kun ostat osakkeita suoraan, hintojen laskusta on melko vaikeaa hyötyä. CFD-kauppa antaa kuitenkin mahdollisuuden hyötyä monista erilaisista markkinoiden vaihtelusta ja olosuhteista.

Mitkä ovat CFD-kaupan kustannukset?

CFD-kauppa ei valitettavasti ole ilmaista. Kun treidaat CFD:tä, et maksa kiinteää komissiota. Tämä on suotuisaa sijoittajille, jotka haluavat sijoittaa pieniä määriä rahaa. Maksat vain ns. spreadin sijoittaessasi CFD:iin.

Spread on osto- ja myyntihinnan välinen erotus. Erotuksen suuruudesta riippuen, spreadin määrä joko kasvaa tai vähentyy.

Kun käydään kauppaa CFD:llä, sinun täytyy myös ottaa huomioon rahoituskustannukset. Treidatessa CFD:llä, välittäjä antaa sinulle rahaa position ylläpitämiseen. Vipuvaikutuksen ollessa 1:5, 80% rahoista kuuluu välittäjälle. Tämän position ylläpitämiseksi välittäjä veloittaa päivittäisen rahoituskustannuksen.

Rahoituskustannuksia tulee vain, kun päätät pitää position yön yli. Rahoituskustannusprosentti näytetään aina kunkin CFD:n yhteydessä. Loogisesti, transaktiokustannukset ovat päivittäin melko alhaiset. CFD:t eivät kuitenkaan ole kovin edullisia vaihtoehtoja pitkäaikaiselle sijoittamiselle. Rahoituskustannukset nousevat pitkän aikavälin saatossa nopeasti muutamiin prosentteihin ja tämä tapahtuu voiton kustannuksella.

CFD treidaus käytännössä

Kun aloitat treidauksen CFD:llä, saatat huomata, että CFD:n arvo on lähellä todellisen osakkeen arvoa. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun ei tarvitse tehdä monimutkaisia ​​laskelmia, kun aloitat CFD-kaupan. Monet muut johdannaiset vaativat jonkin verran laskelmien tekemistä voiton määrittämiseksi. CFD:n tuoton määrittäminen on paljon helpompaa. Esimerkkinä tästä käytämme fiktiivistä sijoitusta Apple CFD:hen:

Ensimmäisessä esimerkissä olemme ostamassa CFD:tä. Oletetaan, että ostat CFD: n Applen osakkeelta. Tämänhetkinen hinta on 200 dollaria. Tilisi saldo on myös 200 dollaria. Päätät ostaa 5 CFD-osaketta 1:5 vivulla. Tämän jälkeen osakkeen hinta nousee 200 dollarista 220 dollariin. Tässä tapauksessa spekuloidasi on 20 dollaria osakkeelta. Olet saavuttanut 50% voiton 10% voiton sijasta.

Voit myös sijoittaa CFD:n spekuloidaksesi CFD Applen osakkeen hintojen laskua. Edellisessä esimerkissä CFD Applen osakekurssi oli 200 dollaria. Oletetaan, että tililläsi on 200 dollarin saldo. Ostat jälleen 5 osaketta ja käytät 1:5 vipua. Osakkeen hinta nousee taas 200 dollarista 220 dollariin. Tässä tapauksessa menetät 20 dollaria osakkeelta. Vipuvaikutus on aiheuttanut 50%:n tappion 10%:n tappion sijasta.

Käydessäsi vipuvaikutuksella kauppaa CFD:llä suurennat spekuloidasi ja tappiosi. Välittäjäpalvelu näyttää usein reaaliajassa kuinka paljon olet tehnyt tuottoa tai menettänyt. Suosittelemme kuitenkin kaikkia tekemään tämänlaisia ​​laskelmia ennen position avaamista. Yllä esitetyt laskelmat auttavat sinua selvittämään, onko kauppa riskin arvoista.

Lisäksi on tärkeää muistaa, että vaikka CFD:n taustalla oleva mekanismi on helppo ymmärtää, CFD:hen sijoittaminen on kaukana helposta. Sinulla on suuri todennäköisyys menettää koko talletuksesi.

Mikä tekee CFD:stä niin mielenkiintoista: hyödyt

 • Sinun ei tarvitse maksaa kiinteitä transaktiokuluja CFD:stä.
 • Voit käyttää vipuvaikutusta spekuloidajesi (ja tappioiden!) suurentamiseen.
 • Voit spekuloida laskevia hintoja lyhyeksi myynnillä.
 • Stop lossin avulla voit pienentää mahdollisia tappioita.
 • Voit testata kaikkia treidaus mahdollisuuksia demon avulla.
 • Voit käydä kauppaa lukuisilla tunnetuilla sijoituskohteilla.
 • CFD treidaus alkaa vain 100 dollarilla.

CFD haitat

 • Voit menettää koko sijoituksesi jos joudut margin call-tilanteeseen.
 • Joudut maksamaan rahoitusmaksuja pitkän aikavälin positioista.
 • Tappioita voi nopeesti kerääntyä.

Tiivistelmä CFD spekulaatiosta

Kaupankäynti tai spekulointi CFD:llä voi olla jännittävää. CFD tarjoaa paljon joustavuutta ja mahdollisuuksia. CFD:t voivat siis olla houkuttelevampia kuin monet muut johdannaiset. Mutta älä mene lankaan sen näyttävästä yksinkertaisuudesta. CFD:llä voi olla negatiiviset seuraukset. Jos teet väärän päätöksen, voit menettää koko sijoituksesi silmänräpäyksessä. Siksi sinun ensin tulisi harjoitella ilmaisen demon avulla. Tätä painiketta painamall voit avata ilmaisen demo-tilin ja aloittaa kaupankäynnin CFD:llä:

More Articles