Hopeakauppa: Kuinka voit sijoittaa hopeaan?

Kuten kulta, hopea on jalometalli, jonka saatavuus on rajallista ja jonka arvo voi sen vuoksi kasvaa merkittävästi. Mutta miten hopean arvo todella syntyy? Ja miten voit sijoittaa hopeaan itse? Tästä artikkelista voit lukea kaiken mitä sinun tarvitsee tietää ennen kuin sijoitat hopeaan.

Kuinka voit sijoittaa hopeaan?

Fyysiseen hopeaan voidaan sijoittaa erityisen yrityksen kautta, josta voit ostaa fyysisesti hopeaa. On myös mahdollista käydä aktiivisesti hopeakauppaa netissä. Keskustelemme hopeaan sijoittamisen eri mahdollisuuksista.

Menetelmä 1: sijoittaminen hopea osakkeisiin

Voit myös sijoittaa hopea osakkeisiin. Ostamalla hopeakaivosten osakkeita sijoitat epäsuorasti hopean hintakehitykseen. Kun hopean hinta nousee, hopeakaivokset tulee arvokkaampaa.. Esimerkkejä yrityksistä, joista voit ostaa osakkeita, ovat First Majestic Silver Corp. ja Coeur Mining Inc.

Hopea osakkeen hinta ei ole suoraan yhteydessä hopean hintaan. Kun sijoitat yritykseen, myös muilla tekijöillä on merkitys. Esimerkiksi yritys voi hoitaa liiketoimintaansa tehokkaammin kuin toinen yritys. Siksi tutki ensin yrityksen perustiedot ennen osakkeiden ostamista.

Haluatko ostaa hopea -osakkeita? Voit käydä kauppaa suoraan hopea -osakkeilla yhdellä näistä luotettavista välittäjistä:

VälittäjäKustannuksetRekisteröidy
eToro0 euroa osakekohtaisesti. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa.
Degiro2,50 € transaktiota kohden
Keinottele aktiivisesti yrityksen hopea osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.
Käy kauppaa yrityksen hopea osakkeilla aktiivisesti edulliseen hintaan ilmaisella demolla!
Keinottele aktiivisesti yrityksen hopea osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.

Menetelmä 2: sijoittaminen optioihin

Voit myös sijoittaa hopeaan optioiden avulla. Optioilla ostat mahdollisuuden (mutta et velvoitetta) ostaa tai myydä hopeaa tietyllä arvolla. Kun teet oikean päätöksen, voit saada hintavoiton sijoituksellasi hopeaan. Voit ostaa optioita, joilla on eri voimassaolopäivä, mikä takaa sinulle parhaan joustavuuden. Haluatko tietää enemmän optio kaupasta? Laajassa artikkelissa optioista keskustelemme kaikesta mitä sinun tarvitsee tietää niistä:

Menetelmä 3: Seuraa hopean hintaa

Jos haluat sijoittaa hopeaan pitkällä aikavälillä, voit myös tehdä tämän trackerillä. Trackerit ovat arvopapereita, joiden tarkoituksena on seurata kohde-etuuden hintaa niin paljon kuin mahdollista. Esimerkki hopea seurannasta on ETFS Physical Silver. Voit lukea lisää trackereistä artikkelista trackers-sijoittamisesta.

invest in silver

Menetelmä 4: Aktiivinen kaupankäynti johdannaisilla

Suosittu tapa käydä hopeakauppaa on käyttää johdannaisia. Voit käyttää CFD:tä spekuloida hinnan nousun ja laskun spekuloimiseen. CFD:t on tarkoitettu vain lyhyelle ajalle. Hopean korkean volatiliteetin ansiosta voit saavuttaa hyviä tai huonoja tuloksia hopeakaupoilla. Jos haluat käydä kauppaa hopealla hinta saavuttamiseksi, on viisaampaa tehdä se välittäjällä Plus500:ssa voit kokeilla hopea CFD-kauppaa ilmaiseksi 40,000 dollarin esittely tilillä tai pienellä talletuksella.

Haluatko kokeilla mahdollisuuksiasi ilman riskiä demolla? Käytä alla olevaa painiketta avataksesi välittömästi ilmaisen demo tilin Plus500:ssa:

80 % piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.80 % piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.

Menetelmä 5: fyysinen sijoitus hopeaan

Ihmiset, jotka pelkäävät täydellistä rahan devalvaatiota, suosivat usein fyysistä sijoitusta hopeaan. Fyysiseen hopeaan voi sijoittaa kahdella tavalla: ostamalla harkkoja tai ostamalla kolikoita.

Fyysisissä sijoituksissa hopeaan on oltava varuillaan. On tärkeää, että huolehdit hyvästä vakuutuksesta ja varastoinnista. Fyysisen hopean avulla saavutat yleensä pienemmän tuoton kuin johdannaisilla. Fyysisen hopean käsittelystä aiheutuu ylimääräisiä kustannuksia. Siksi osta fyysistä hopeaa vain, jos pelkäät maailman palavan tulevaisuudessa.

invest in silver coins

Kuinka hopean kysyntä syntyy?

Hopean kysyntä voidaan jakaa kahteen osaan. Ensimmäinen osa on hopean kysyntä ‘turvasatamana’, ja toista osaa kutsutaan teolliseksi kysynnäksi.

Peräti 85 prosenttia hopeasta käytetään teollisiin tarkoituksiin. Hopeaa käytetään erilaisissa teknologisissa tuotteissa. Hyvä esimerkki teknologiasta, joka käyttää hopeaa, on moderni älypuhelin. Toisin kuin kulta, hopea soveltuu käytäntöön. Uusien talouksien noustessa elektronisten tuotteiden hopean kysyntä vain kasvaa.

Mutta pelkästään rooli teollisuus materiaalina ei selitä hopean nousua viimeisen kymmenen vuoden aikana. Monet ihmiset pitävät hopeaa myös ‘turvasatamana’. Aivan kuten kulta, ihmiset sijoittavat hopeaan suojellakseen itseään taloudellisten vaikeuksien ajoilta. Hopea on hyvä suoja esimerkiksi inflaatiota vastaan.

silver price

Hopean hinnan kehitys vuosien varrella

Hopean käyttäminen turvasatamana

Voimakkaat hopean hinta nousut johtuvat usein talouskriisistä. Sijoittajat etsivät hyvää ja edullista turvapaikkaa investoinneille taantuman aikana. Hopean siirtyminen teollisuus metallista rahametalliin on siis vastuussa suuresta osasta nykyisistä hinnankorotuksista.

Hiljattain jalometalleissa oli jälleen nousua kriisin vuoksi. Koronakriisi aiheutti kullan ja hopean hinnan välittömän nousun. Siksi on viisasta ostaa kultaa ja hopeaa taloudellisesti epävarmoina aikoina.

Sijoittajana sinun on nähtävä hopea kullasta erillisenä jalometallina. Hopeamarkkinat ovat noin 19 kertaa pienemmät kuin kultamarkkinat. Mutta juuri tämä pieni markkinakoko yhdistettynä fyysisen hopean nopeasti kasvavaan teolliseen kysyntään tekee hopean ostamisesta houkuttelevaa näinä aikoina.

Teollisuuden kysyntä hopealle

Silver Instituten mukaan vuosittain käytetään noin 900 miljoonaa unssia hopeaa. Samaan aikaan hopeakaivoksista uutetaan vain noin 700 miljoonaa unssia hopeaa. Tämä tarkoittaa sitä, että osa maan päällä varastoidusta hopeasta kulutetaan vuosittain. Hopea varastot ovat supistuneet merkittävästi.

Vuonna 1950 tämä kokonaistarjonta oli noin 10 miljardia unssia. Yhdysvaltain CPM-ryhmän mukaan vuonna 2010 se oli vain 3,5 miljardia unssia. Tämä voi tietysti olla johtava voima hopean hinnan nousun takana. Suurin osa hopean kulutuksesta tapahtui lännessä. Kun ajattelet, että yhä useammat aasialaiset alkavat käyttää puhelimia, DVD-soittimia ja iPodeja, ymmärrät, miksi hopean ostaminen voi olla erittäin mielenkiintoinen sijoitus!

9 syytä sijoittaa hopeaan

Seuraavaksi käsitellään 9 syytä, miksi sinun pitäisi sijoittaa hopeaan juuri nyt.

Se on edullista

Kulta on liian kallista monille sijoittajille. Unssia kultaa kohtaan sinun on talletettava 1500-2000 dollaria. Jos haluat suojautua kriisiltä, ​​sinun on talletettava suuri määrä kultaa yhdellä iskulla. Hopea on usein 70-kertaa halvempi, mikä tarkoittaa, että voit suojautua huonoja taloudellisia aikoja vastaan ​​pienemmällä rahalla.

Se on konkreettista

Nykyään suurin osa sijoituksista on paperilla. Rahat, osakkeet, obligaatiot ja jopa futuurit ovat kaikki aineettomia. Kun ostat hopeaa fyysisesti, voit ottaa sen mukaasi, eikä tule ymmärtämään, mitä sinä teet sen kanssa. Ihmiset, jotka pitävät yksityisyyttään tärkeänä tai joilla on vähän luottamusta rahoitusjärjestelmään, voivat harkita hopean ostamista.

Hopealla on arvoa

Et voi maksaa vihanneskauppiaalle hopea harkolla. Silti useimmat ihmiset pitävät hopeaa edelleen eräänlaisena rahana. Fyysisellä hopealla on aina arvo. Tämä johtuu siitä, että hopeaa ei voida tulostaa, eikä fyysistä hopeaa voida tallettaa digitaalisesti. Se, että se on fyysinen ja sen saatavuus on rajallista, antaa sille arvon.

Sinulla on myös se etu, että vastapuoliriskiä ei ole. Et tarvitse toista osapuolta lupauksen täyttämiseen. Kun pankissasi on rahaa, tämä toimii eri tavalla. Pankin on tällöin voitava jatkaa rahan tosiasiallista toimittamista.

investing in silver

Helpompi myydä

Kun verrataan hopeaa kultaan, hopea tarjoaa myös enemmän joustavuutta. Kun omistat kultaa fyysisesti, saat heti huomattavan määrän yhdestä unssista. Hopealla voit myydä unssin tavallista pienemmällä rahamäärällä. Tämä antaa mahdollisuuden myydä hopeaa pienillä kuluilla.

Lisää liikkuvuutta

Hopean markkinat ovat paljon pienemmät kuin kullan markkinat. Tämän vuoksi näet, että hopean hinta liikkuu nopeammin: sekä ylös että alas. Älykkäänä sijoittajana voit hyötyä tästä. Kun ostat hopeaa bull engulfing markkinoilta, saat paremman tuloksen. Päiväkauppiaana voit myös halutessasi ottaa lyhyen position hopealle. Lyhyellä positiolla voit jopa saavuttaa hyvän tuloksen laskevilla markkinoilla.

Ei varastoja

Hallituksilla on suuret kultavarastot. Näin ei ole enää hopean tapauksessa. Ainoastaan ​​Amerikassa, Intiassa ja Meksikossa hallitukset edelleen varastoivat raaka-ainetta. Samalla näemme, että hopean teollinen kysyntä kasvaa edelleen. Tämän seurauksena pystymme yhä huonommin vastaamaan hopean kysyntään. Niukan raaka-aineen ostaminen pitkällä aikavälillä voi taas olla kannattavaa.

Maailmantalous kasvaa

Toinen argumentti hopea sijoitukselle on nouseva maailmantalous. Teollisuustuotteiden maailmanlaajuinen kysyntä kasvaa. Hopeaa löytyy esimerkiksi paristoista ja aurinkopaneeleista. Tämä raaka-aine on siten välttämätön metalli kaikenlaisissa sovelluksissa. Tämä johtuu siitä, että hopea on sekä sähköä että lämpöä johtava ja heijastava. Talouskasvu näyttää pysäyttämättömältä pitkällä aikavälillä: hopean kysyntä sen vuoksi vain jatkuu.

Hopean hinnalla on rajoitettu katto

Monien raaka-aineiden kohdalla huomaat, että liian voimakasta hinnannousua hillitään. Esimerkiksi korkea öljyn hinta on epäedullista monille yrityksille. Kaikenlaiset virastot yrittävät vaikuttaa öljyn hintaan. Korkean hopean hinnan kielteinen vaikutus yrityksille on kuitenkin rajallinen. Jokainen tuote sisältää vain vähän hopeaa.

Ainoat painostavat tekijät ovat keskuspankit. Kun hopean hinta on noussut paljon, huomaat usein, että pankit myyvät osan tarjonnastaan. Tämä asettaa jonkin verran painetta hopean hintaan. Silti huomaat, että kun hopea alkaa nousta, on vielä paljon tilaa lisäyksille. Sijoitus hopeaan voi siis tuottaa hyviä tuloksia.

Johdannaiset voivat nostaa hintaa edelleen

On myös tärkeää muistaa, että suurin osa hopea sijoituksista tehdään paperilla. Johdannaisten avulla sijoittajat spekuloivat jatkuvasti hinnankorotuksiin ja -laskuihin. Useimmissa tapauksissa he eivät kuitenkaan halua saada hopeaa ja hyväksyä spekuloidaa tai tappiota paikallisessa valuutassaan.

Kuitenkin, kun talous on kauheassa kunnossa, sijoittajat voivat päättää ottaa hopean joka tapauksessa. Liikkeessä olevan hopean johdannaisia ​​on kuitenkin paljon enemmän kuin varsinaista hopeaa. Tämän seurauksena hopean hinta voi nousta merkittävästi.

Mitkä ovat hopeaan sijoittamisen haitat?

Kuten olet lukenut yltä, hopean ostamiseen on paljon hyviä syitä. On kuitenkin myös paljon syitä olla ostamatta hopeaa. Jos ostat hopeaa fyysisesti, on olemassa ryöstön vaara. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa riski sijoitettaessa.

Toinen merkittävä haitta sijoitettaessa hopeaan on sen rajoitettu likviditeetti. Osakkeet myydään usein pörssissä muutamassa sekunnissa. Kun haluat myydä fyysistä hopeaa, sinun on ponnisteltava enemmän.

spekuloida on myös rajoitettua monissa tapauksissa. Tämä johtuu siitä, että hopean takana ei ole yritystä. Kun ostat osakkeen, tiedät, että sen takana on yritys, joka tuottaa spekuloidaa. Tämän jälkeen voit saada osan voitosta osinkona. Hopea on vain eräänlainen omaisuus, josta et voi saada tuloja. Siksi hopeaan sijoittaminen on houkutteleva vain tietyissä markkina olosuhteissa.

Hopean eräs huono puoli on myös korkeammat transaktiokustannukset. Varsinkin kun ostat hopeaa fyysisesti, maksat usein korkeampia premiumeja. Kun käytät rahastoa hopeaan sijoittamiseen, vältät maksamasta korkeita transaktiokustannuksia sijoituksistasi.

Hopea suojana

Voit myös suojata hopealla. Tätä strategiaa voit käyttää vähentämään salkkusi riskiä. Kun sijoitat riskialttiisiin osakkeisiin, voit käyttää hopeaa vakuuttaaksesi salkun. Jos osakkeet sitten laskevat, osa tappiosta absorboidaan voitoilla, jotka teet hopealla.

Kaupankäynti hopealla velkavivulla ja lyhyillä positioilla

Voit halutessasi spekuloida aktiivisesti hopealla. Teet tämän käyttämällä johdannaisia. Kun teet tämän, sinulla on kaksi erittäin tehokasta vaihtoehtoa. Voit käyttää velkavipua tai voit ottaa lyhyen position.

Velkavipu mahdollistaa suuremman kaupankäynti position ottamisen hopealle pienemmällä rahamäärällä. Voit käydä kauppaa 100 dollarilla 500 dollarin arvosta hopealla. Hopean hinnan 10 prosentin nousu johtaa sitten 50 prosentin spekuloidaon. Päinvastoin 10%:n pudotuksella menetät myös 50% sijoituksestasi. Kaupankäynti vivulla antaa siis suuremmat tulokset, mutta ne eivät välttämättä aina ole positiivisia.

Sinulla on myös mahdollisuus ottaa lyhyt positio. Lyhyellä positiolla voit lyödä vetoa hopean hinnan pudotuksesta. Myös tässä on oltava varovainen. Hopean hinta ei voi koskaan pudota nollan alle, kun taas teoreettinen nousu on rajaton. Tämä tarkoittaa, että voit menettää huomattavia summia rahaa lyhyellä positiolla.

Käyttämällä näitä toimintoja älykkäästi voit kuitenkin saavuttaa paljon suuremman tuoton hopeakaupallasi. Oppaassamme keskustelemme siitä, miten voit hyötyä näistä tehokkaista sijoitus toiminnoista välittäjällä. Haluatko tietää enemmän? Napsauta alla olevaa painiketta saadaksesi lisätietoja:

Joitakin treidaus vinkkejä

Hopea on yleensä epävakaampi kuin kulta. Hopean ja kullan hinnalla on vahva korrelaatio. Kun kulta nousee, hopea yleensä nousee ja päinvastoin. Hopea reagoi kuitenkin voimakkaammin. Kun kulta putoaa, hopealla on taipumus laskea voimakkaammin. Siksi ei ole ennennäkemätöntä, että hopea laskee tai nousee yli viisi prosenttia päivässä.

Aikaisemmin hopean ja kullan kiinteä suhde oli noin 1:15. Nyt on selvää, että tämä suhde ei aina pidä paikkaansa. Hopean ja kullan hintaero on kasvanut huomattavasti.

gold silver correlation

Kullan ja hopean välillä on vahva korrelaatio

Hopea on uusi kulta

Hopean kysyntä on tällä hetkellä korkea, mutta hopeakaivoksia on vain muutama. Hopea on usein lyijy- ja sinkki kaivosten sivutuote. Siksi hopealla on potentiaalia tulla uudeksi kullaksi. Köyhän miehen kulta saattaa olla todellista kultaa turvallisempi vaihtoehto.

Siksi yhä useammat sijoittajat ryhtyvät treidaamaan hopeaa. Suurin etu on se, että sijoittajana olet tällä tavoin suojattu inflaatiolta ja taloudelliselta epävarmuudelta. Lisäksi hyödykkeisiin sijoittaminen (ja siten myös hopeaan) nähdään tärkeänä osana hyvin hajautettua sijoitussalkkua. Jos sijoitussalkussa on myös joukkovelkakirjoja ja osakkeita, on myös kannattavaa omistaa raaka-aineita.

Mikä on hopean hinta tällä hetkellä?

Mietitkö mikä hopean hinta on? Alla voit tutustua nykyiseen hopean CFD-hintaan.

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *