Johdanto sijoittamiseen -opas

Jos haluat hallita rahaasi, tähän on useita tapoja. Ensimmäinen tapa on laittaa rahat säästötilille. Näin saat pientä korkoa ja oikeastaan inflaation vuoksi menetät rahaa. Voit kuitenkin myös sijoittaa rahasi joukkovelkakirjoihin tai osakkeisiin. Tämä vie enemmän energiaa, mutta antaa myös korkeamman tuoton! Tässä sijoittamisen johdannossa keskustelemme kaikesta, mitä tarvitset aloittaaksesi!

Säästäminen vs. sijoittaminen

Useat ihmiset ajattelevat, että säästäminen on paras vaihtoehto. Tämä on osittain totta: jos et säästä ollenkaan, voit kohdata ongelmia. Siksi on tärkeää laittaa tarpeeksi rahaa säästöön selvitäksesi ongelmista seuraavan 0-5 vuoden ajan. Jos kuitenkin tienaat hyvää rahaa, on myös järkevää sijoittaa osa siitä.

Tämä johtuu siitä, että saamasi korko säästötilillä on erittäin alhainen. Inflaatio ja verot vähentävät omaisuutesi todellista arvoa. Sijoittamalla rahaasi järkevästi voit rakentaa hyvän summan 10-60 vuoden aikavälillä.

Warren Buffett tiivistää tämän hyvin: sijoittaminen on rahan laittamista syrjään, jotta sinulla on enemmän rahaa tulevaisuudessa. Käytännössä saat siis korkeamman tuoton sijoituksilla kuin säästöillä.

Koronkorko

Tärkeä osa johdantoa sijoittamiseen on koronkoron periaate. Sijoittajana saat tuottoa voitoistasi: pitkällä aikavälillä pääomasi kasvaa merkittävästi.

Tietenkin sijoittamiseen liittyy riski: osakkeilla on keskimääräinen 7-8 prosentin tuotto, mutta sijoittamisen riski on myös korkeampi. Etenkin lyhyellä aikavälillä voit menettää rahaa sijoituksilla. Säästötilillä voit olla varma, että rahat ovat siellä vielä huomennakin.

Hyvä tapa käsitellä tätä on astua sisään säännöllisesti. Voit tehdä näin sijoittamalla rahaa esimerkiksi ETF:ään. ETF sijoittaa rahaasi useaan osakkeeseen puolestasi, mikä hajauttaa riskejä hyvin. Lisäksi tämän sijoitustyypin transaktiokustannukset ovat alhaiset, joten voit aloittaa pienelläkin rahasummalla.

Sijoita älykkääksi

Jos suhtaudut sijoittamiseen järkevästi, saat paljon palkkiota pitkällä aikavälillä. Useat ihmiset reagoivat impulsiivisesti, kun he oppivat osakemarkkinoista: he yrittävät ennakoida markkinaa ja käyttää monimutkaisia strategioita. Tietenkin voit tehdä myös näin. Useimmille tämä ei kuitenkaan ole paras mahdollinen strategia.

Aloittamalla nuorena voit rakentaa suuren omaisuuden jo pienelläkin rahasummalla. Esimerkiksi kuukausittaisella 200 euron sijoituksella voit olla miljonääri 65 ikävuoteen mennessä. Kärsivällisyys, riskien hajauttaminen ja suunnitelman seuraaminen ovat siis tärkeitä tekijöitä, kun aloitat sijoittamisen.

johdanto

Miten aloittaa sijoittaminen?

Tämän lyhyen johdannon jälkeen olet hyvin valmistautunut ottamaan ensimmäiset askeleet ja tekemään ensimmäisen sijoituksesi. Sijoittaminen tehdään välittäjällä: välittäjä on osapuoli, joka ostaa sijoitustuotteita puolestasi.

Tilin avaaminen välittäjällä on yleensä ilmaista. Sinun täytyy vain antaa perustietoja, jotta viranomaisilla on yleiskatsaus jokaisen omaisuudesta. Napsauta alla olevaa painiketta selvittääksesi, mitkä välittäjät tarjoavat edullisia etuja sijoituksillesi:

Johdanto ensimmäiseen sijoitukseesi: suunnitelma

Ennen kuin aloitat sijoittamisen, on hyvä laatia selkeä suunnitelma. Harkitse ensin, MIKSI teet niin tai mikä on syy sille, että haluat aloittaa sijoittamisen. Haluatko ostaa talon muutaman vuoden päästä tai rakentaa eläkettä? Sama se, mikä tavoitteesi on, on aina tärkeää lähestyä sitä suunnitelman kanssa.

Näet sitten, mikä MITEN sopii sinulle parhaiten. Jos haluat rakentaa omaisuuttasi hitaasti, voit sijoittaa yhteen tai useampaan ETF:ään dollar cost averaging -periaatteen mukaisesti. Näin voit sijoittaa kiinteän summan joka kuukausi vilkuilematta sitä liikaa. Jos kuitenkin haluat sijoittaa aktiivisesti, on hyvä aloittaa päiväkauppa.

Tärkeä osa sijoitusstrategiaasi on päättää, miten paljon rahaa haluat sijoittaa. Sijoita vain rahaa, jota voit menettää tulevina vuosina: tällä tavalla jos markkina ei toimi hyvin, sinun ei tarvitse poistua väärällä hetkellä.

Kun olet aloittanut sijoittamisen, on järkevää seurata edistymistäsi, varsinkin alussa. Näin voit olla varma, että sijoitussuunnitelmasi on sinulle oikea.

Sijoitusmenetelmät

Jos haluat hallita rahojasi, voit laittaa ne säästötilille. Tämä ei kuitenkaan todellisuudessa nosta varojesi arvoa, koska vuotuinen inflaatio peruuttaa koron tuoton. Toinen tapa on sijoittaa rahaasi hallituksiin ja yrityksiin, joista saat korvausta. Tämäntyyppinen sijoittaminen sisältää sijoittamisen osakkeisiin ja joukkovelkakirjoihin. Mihin voit siis sijoittaa?

  • Osakkeet: yritysten omistajuuden ostoa ja myyntiä
  • Joukkovelkakirjat: yritysten ja hallitusten velkapapereiden kaupankäynti.
  • Forex: lyhytaikainen valuutanvaihtokauppa.
  • Optiot: näiden avulla voit keinotella esimerkiksi osakkeilla.
  • Hyödykkeet: esimerkiksi kulta tai hopea.
  • CFD:t: lyhytaikaiseen kaupankäyntiin, jossa panostat myös laskeviin hintoihin.

Keinottele vai sijoita?

Kun puhutaan sijoittamisesta osakkeisiin tai joukkovelkakirjoihin, usein käytetään Sanaa “keinottelu”. Tätä täytyy hieman avata. Keinottelu viittaa osakkeisiin tai joukkovelkakirjoihin sijoittamisesta nopean tuoton saamiseksi. Sanaa sijoittaminen usein pidetään tämän vastakohtana. Sijoittaminen keskittyy enemmän pitkään aikaväliin.

Jos haluat käydä kauppaa aktiivisesti lyhyellä aikavälillä, voi olla järkevää avata ilmainen demotili välittäjällä. Tällä tavalla voit harjoitella lyhytaikaista treidaamista ja oppia tunnistamaan kuvioita. Jos kuitenkin haluat sijoittaa passiivisesti ja pitkäaikaisesti, on järkevämpää laittaa rahat kaupankäyntitilille.

Sijoittaminen osakkeisiin

Kasvun ja sijoittamisen mahdollistamiseksi yritysten täytyy käyttää rahaa. Ne saavat tätä rahaa edellisistä voitoista tai laskemalla liikkeeseen osakkeita. Kun yrityksen arvo nousee, yleensä myös sen osakkeiden arvo nousee. Osakkeiden ostamisesta yritys usein tekee osinkomaksun osakkeenomistajille (eli jakavat osan tuotoista).

Haluatko pelata varman päälle joukkovelkakirjoilla?

Yritykset voivat myös laskea liikkeeseen joukkovelkakirjoja. Tätä voidaan pitää lainana velkakirjan haltijoilta. Suuri ero osakkeisiin on, että joku, joka ostaa joukkovelkakirjoja, ei ole yrityksen osaomistaja. Sen sijaan hänellä on velkakirja yritykseltä. Lyhyesti sanottuna velkakirjan haltija lainaa rahaa yritykselle korkoa ja velkakirjaa vastaan.

Hinnan nousujen saavuttaminen

Lyhyesti sanottuna sijoittajana voit rakentaa omaisuuttasi esimerkiksi osakkeilla ja joukkovelkakirjoilla. Osakkeiden osalta osakkeenomistajalle maksetaan osinkoa ja joukkovelkakirjojen osalta maksetaan korkoa.

Mutta on olemassa toinenkin tapa saada spekuloidaa osakkeilla ja joukkovelkakirjoilla. Myymällä osakkeita ja joukkovelkakirjoja voit saada tuottoa hintaerojen tuloksena. Jos osake tai joukkovelkakirja on arvokkaampi kuin ostohetkellä, saat hinnan nousun.

Tekijä

 Avatar
Over Alex

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *