Rahan sijoittaminen: 12 parasta tapaa sijoittaa rahaa

Haluatko sijoittaa rahaa onnistuneesti vuonna 2020, mutta et tiedä mistä aloittaa? Sijoitusvinkkiemme avulla voit tehdä rutosti tuottoa! Et tarvitse erityistä tutkintotodistusta hyödyntääksesi tarjolla olevia monia mahdollisuuksia.

Minne sijoittaa?

Mielestäni on vain yksi oikea aika aloittaa sijoittaminen: tänään! Kun laitat rahaa säästötilille myöhempää käyttöä varten, tiedät varmasti, että rahan arvo tulee heikkenemään. Inflaation vaikutuksesta voit sijoittaa vähemmän ja vähemmän samalla rahamäärällä tulevaisuudessa.

Lisäksi aloittamalla välittömästi sijoittamisen voit hyötyä koron korosta tai tuottoprosentista. Rahasi voi kasvaa räjähdysmäisesti, jos sijoitat ansaitsemasi voitot uudestaan ja uudestaan.

Sijoituksesi kasvaa nopeammin ajan kanssa koron koron ansiosta

1  Sijoittaminen pörssissä

Suosituin sijoitusmuoto on edelleen osakkeisiin sijoittaminen. Monilla ihmisillä on vieläkin pölyinen kuva osakkeisiin sijoittamisesta. Osakkeiden ostaminen on tylsille pukumiehille, eikö olekin? Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta! Nykyään voit ostaa ja myydä erilaisia osakkeita napin painalluksella.

On tärkeää ostaa osakkeita eri ajankohtina. Monet ihmiset tekevät virheen sijoittamalla suuren määrän rahaa osakkeisiin kerralla. On kuitenkin hyvin vaikea ennustaa, ovatko osakemarkkinat ylhäällä vai alhaalla. Asteittain porrastetusti estät itseäsi astumasta huipulle ja saavuttaen siten paljon pienemmän tuoton.

Osakesijoituksilla voit helposti saavuttaa 5–8 prosentin tuoton vuodessa. Investoimalla tuottosi jatkuvasti uudelleen, omaisuutesi voi kasvaa huomattavasti pitkällä aikavälillä. Haluatko tietää mistä ja miten ostaa osakkeita? Osakkeiden ostamista koskevasta artikkelistamme voit lukea kaiken:

share investments timing

On tärkeää edetä porrastetusti

2 Sijoittaminen kiinteistöihin

Sijoittaminen tiiliin on edelleen ennennäkemättömän suosittua. Tämä ei ole outoa: sijoittamalla kiinteistöihin voit saavuttaa kaksinkertaisen tuoton. Kun ostat ja vuokraat talon, sinulla on kiinteä tulovirta. Lisäksi talojen hinnat nousevat pitkällä aikavälillä. Joten kun myyt talon tulevaisuudessa, saavutat jälleen mukavan tuoton!

Erityisesti nykyisin kiinteistösijoitukset voivat olla erittäin houkuttelevia. Alhaisen korkotason takia voit lainata rahaa halvalla. Samaan aikaan asumuksista on edelleen pulaa. Tämän seurauksena talon vuokraamisen spekuloidamarginaali on korkea.

Monet ihmiset pelkäävät sijoittaa kiinteistöihin, koska heidän mielestään siinä on paljon vaivaa. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla lainkaan! Voit palkata jonkun toisen hoitamaan kaikki hallinnolliset asiat pienellä prosenttiosuudella. Haluatko tietää, miten sijoittaminen kiinteistöihin toimii? Lue kattava opas kiinteistöihin sijoittamisesta saadaksesi lisätietoja:

3  Sijoittaminen sijoitusrahastoon

Onko sinulla vähän aikaa, mutta haluat hyödyntää osakemarkkinoiden kehitystä? Sitten voi olla kannattavaa sijoittaa sijoitusrahastoon. Sijoitusrahasto on rahasto, joka sijoittaa rahaa tiettyyn sijoituskohteeseen. Jotkut rahastot sijoittavat esimerkiksi tietylle alueelle tai tietyn tyyppiseen yritykseen.

Useimmissa tapauksissa passiiviset sijoitusrahastot ovat houkuttelevimpia. Passiivinen sijoitusrahasto seuraa esimerkiksi tietyn indeksin kehitystä. Passiivisen sijoitusrahaston seuraamisen kustannukset ovat suhteellisen pienet. Tämän seurauksena voit usein saavuttaa korkeamman tuoton tämän tyyppisellä sijoitusrahastolla.

Hyvä välittäjä sijoitusrahaston osakkeiden ostamiseen on Plus500. Plus500ssa voit sijoittaa moniin sijoitusrahastoihin maksamatta palkkioita. Tämän avulla voit saavuttaa vieläkin korkeamman tuoton rahoillesi! Avaa tili suoraan alla olevalla painikkeella:

80 % piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.80 % piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.

4  Spekulointi johdannaisilla

Spekulointi on myös tulossa yhä suositummaksi. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että aktiivinen kaupankäynti tai spekulointi on tullut yhä helpommin saataville. Voit avata tilin eri välittäjillä ja aloittaa heti demolla harjoittelun.

Johdannainen antaa mahdollisuuden spekuloida nousevilla ja laskevilla osakemarkkinoiden hinnoilla lyhyellä aikavälillä. Johdannaisilla voit tehdä kaikenlaisia mielenkiintoisia temppuja: voit käydä kauppaa laskevalla hinnalla tai käyttää vipuvaikutusta lisätäksesi mahdollista spekuloidaasi (ja tappiotasi!).

Hyvä välittäjä johdannaisilla spekulointiin on PIus500. PIus500:lla voit kokeilla eri sijoitusmahdollisuuksia demolla ilmaiseksi. Käytä alla olevaa painiketta avataksesi ilmaisen demon välittömästi:

80 % piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.80 % piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.

5 Sijoittaminen kryptovaluuttoihin

Kryptokolikot kukoistavat edelleen! Suurin hype oli ohi sen jälkeen, kun Bitcoinin hinta laski vuonna 2018. Silti krypto kaivoksen takana oleva tekniikka on kuitenkin edelleen kovaa. Nopealla ja melkein nimettömällä tavalla lähettää rahaa on mielenkiintoisia sovelluksia.

Lisäksi näemme, että kryptovaluutat pärjäävät hyvin, varsinkin epävarmoina aikoina. Esimerkiksi koronakriisin aikana kryptokolikot ovat nousussa. Sijoittajat haluavat sijoittaa tällaisiin kohteisiin, joissa ei ole vastapuoliriskiä, epävarmoina aikoina.

Vaatimaton sijoitus yhteen tai useampaan kryptokolikkoon voi tuottaa rohkealle sijoittajalle korkean tuoton. On kuitenkin tärkeää muistaa, että hinta voi helposti nousta tai laskea kymmeniä prosentteja lyhyessä ajassa. Sijoitus kryptovaluuttaan ei siis ole kaikille. Haluatko tietää enemmän sijoittamisesta kryptovaluuttoihin? Erikoisartikkelistamme voit lukea siitä kaiken:

bitcoin bubbles

Bitcoinin arvo vaihtelee voimakkaasti

6 Joukkovelkakirjoihin sijoittaminen

Voit tehdä sijoitussalkusta jonkin verran tasapainoisemman lisäämällä siihen joukkovelkakirjoja. Joukkovelkakirjalainat ovat yrityksen tai valtion liikkeeseen laskemia lainoja. Lainanhaltijana saat säännöllisesti korkomaksun joukkolainasta. Voit myös saada hinta voiton, jos joukkovelkakirjan arvo nousee.

Joukkovelkakirjoihin sijoittaminen on erityisen mielenkiintoista, kun sinulla on lyhyt horisontti sijoituksillesi. Joukkovelkakirjalainojen tuotto on alhaisempi, mutta maksut ovat vakaat. Siksi tämä sijoitusmuoto on ihanteellinen, jos esimerkiksi jäät pian eläkkeelle. Haluatko tietää enemmän joukkovelkakirjoihin sijoittamisesta? Erityisartikkelistamme voit lukea siitä kaiken:

7 Fiksujen treidaajien seuraaminen

Yksi sijoitusvaihtoehto on fiksujen treidaajien seuraaminen. On olemassa eräänlainen sovellus vähän kuin Twitter, mutta sijoitus tapahtumia varten. Pätevät (ja vähemmän kykenevät) treidaajat jakavat sijoituksensa siellä. Voit täten kopioida näitä treidaajia ilmaiseksi tililläsi.

On kuitenkin tärkeää ensin tutkia treidaajat. Tarkista, soveltuuko heidän sijoittamistapansa riskinottokykyysi. On myös tärkeää tarkistaa sijoitukset välillä varmistaakseen, että sijoittaja toimii edelleen fiksusti. Tämäntyyppiset ammatti treidaajat noudattavat vähemmän kiinteitä sääntöjä kuin esimerkiksi sijoitusrahasto.

Voit seurata treidaajia ilmaiseksi demo-tilillä Plus500ssa. Käyttämällä demoa sinulla ei ole mitään menetettävää! Klikkaa alla olevaa painiketta avataksesi ilmaisen tilin heti:

80 % piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.80 % piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.

8 Sijoittaminen raaka-aineisiin

Raaka-aineisiin sijoittaminen voi olla erittäin fiksua. Tällä hetkellä kulutamme enemmän raaka-aineita kuin mitä on tarjolla. Jotkut tärkeät raaka-aineet, kuten öljy ja maakaasu, voivat sen vuoksi loppua kokonaan muutamassa vuosikymmenessä. Kasvava kysyntä ja lisääntyvä niukkuus voivat tietysti vain nostaa hintoja edelleen.

Haluatko itse sijoittaa raaka-aineisiin? Voit tehdä tämän esimerkiksi osallistumalla rahastoihin, jotka seuraavat hyödykkeen hintaa. Voit myös sijoittaa yrityksiin, jotka toimivat tietyssä hyödykkeessä. Rohkeille sijoittajille voi sopia spekulointi suoraan hyödykkeen hinnalla, esimerkiksi futuurien kanssa.

Haluatko tietää kuinka sijoittaa erilaisiin raaka-aineisiin? Olemme listanneet sinulle raaka-aineisiin sijoittamisen mahdollisuudet erikoisartikkelissamme:

9 Sijoittaminen startup-yrityksiin

Eräs suosittu vaihtoehto on sijoittaminen startup-yrityksiin. Tietysti voit laittaa kovalla työllä ansaitsemasi rahat naapurisi liikeideaan. Tämä ei kuitenkaan ole aina paras vaihtoehto. Onneksi on olemassa kaikenlaisia joukkorahoitus yhteisöjä, joissa voit suoraan sijoittaa liikeideaan.

Startuppeihin sijoittaminen on melko riskialtista. Vain harvat startupit menestyvät ja on olemassa riski, että menetät koko sijoituksen. Tosin voit myös saavuttaa naurettavan korkean tuoton, jos teet hyvän päätöksen. Yritykset, kuten Facebook ja Apple, olivat myös pieniä startup-yrityksiä …

10  Sijoittaminen kulutuslainoihin

Osoitimme jo, että voit ansaita rahaa joukkovelkakirjoilla lainaamalla rahaa. Joukkovelkakirjalainojen korot ovat kuitenkin suhteellisen alhaiset. Siksi voit myös sijoittaa kulutuslainoihin tai P2P:hen. Tämäntyyppisten lainojen korko voi nousta nopeasti neljään prosenttiin.

Sinun on kuitenkin otettava huomioon, että taloudellisesti huonona aikana vähemmän ihmisiä voi maksaa lainansa. Tällöin voit menettää merkittävän osan sijoituksestasi. Siksi kulutuslainoihin sijoittaminen ei ole kaikille.

11  Rahan tallettaminen

Säästötilien korot ovat pettymys maailmanlaajuisesti: voit pitää itseäsi onnekkaana, jos saat edelleen korkoa. Jos haluat laittaa osan rahoistasi pankkiin ja saada silti positiivisen tuoton, voi olla viisasta ottaa asioista selvää. Joissakin maissa on edelleen vähemmän tunnettuja pankkeja, jotka tarjoavat korkeamman koron. Sinun on usein pidettävä rahaa tililläsi kiinteän ajan.

Silti monet ihmiset pitävät rahan säästämistä ulkomaisella pankkitilillä pelottavana ajatuksena. Raisin-yritys on löytänyt ratkaisun tähän. Raisin:in kautta voit säästää helposti ulkomaisissa pankeissa vaarantamatta turvallisuuttasi. Useimmissa tapauksissa on turvallista sijoittaa talletukseen 100,000 dollariin asti! Vaikka pankki romahtaa, et menetä penniäkään.

Haluatko selata pankkeja, joilla on korkeammat korot? Käytä alla olevaa painiketta siirtyäksesi suoraan Raisinin verkkosivustolle:

Raisin save

Raisinilla, saavutat korkeamman tuoton säästöilläsi

12  Sijoittaminen eläkettä varten

Et voi koskaan aloittaa liian aikaisin eläkkeen kerryttämistä. Jos aloitat sijoittamisen aikaisin, saat lopulta paljon suuremman summan koronkoron voiman vuoksi. Monet hallitukset myös tarjoavat etuja ihmisille, jotka säästävät eläkettään varten.

Mikä on paras sijoituskohde nyt?

Ei ole olemassa yhtä selkeää parasta sijoitusvaihtoehtoa. Mikä on paras sijoitus, riippuu vahvasti toiveistasi ja tavoitteistasi. Seuraavaksi käsitellään eri tekijöitä, jotka kannattaa ottaa huomioon sijoitusta valittaessa:

Riski

Kaikki sijoituskohteet eivät ole yhtä riskialttiita. Jos aikahorisonttisi on pidempi ja sinulla on suurempi riskinottokyky, voit valita enemmän spekulatiivisia sijoitustuotteita. On viisasta valita terveellinen sekoitus riskialttiita ja suhteellisen turvallisia sijoituksia.

Kesto

Kaikki sijoitukset eivät sovi jokaiselle aikavälille. Mieti tarkkaan, kuinka kauan voit olla ilman sijoittamaasi rahaa. Voit sijoittaa lyhyellä aikavälillä (enintään viisi vuotta), keskipitkällä aikavälillä (enintään 10 tai 15 vuotta) tai pitkällä aikavälillä. Pidemmällä aikavälillä sinulla on enemmän aikaa elpymiseen, mikä tekee riskialttiista sijoituksista houkuttelevampia.

Määrä

Sinun on myös mietittävä rahamäärä tai varallisuus, jolla haluat sijoittaa. Kiinteistösijoitukseen tarvitaan suurempi alkupääoma kuin osakesijoitukseen. On aina tärkeää sijoittaa vain rahalla, jota et tarvitse tulevana aikana.

Mieltymys & tietämys

On tärkeää valita ensisijainen sijoitustuote. Sijoita vain tuotteisiin, joita ymmärrät riittävästi ja tee tutkimusta ennen kuin sijoitat rahasi. Näin vältät pettymyksen.

Laadi sijoitussuunnitelma

Ei ole viisasta sijoittaa satunnaisesti. Ota siis hetki aikaa tutkia taloudellista tilannettasi. Kuinka paljon rahaa on tulossa ja kuinka paljon puskuria tarvitset ainakin tulevia kuluja varten? Tällä tavoin saat selkeän käsityksen varoista, jotka voit sijoittaa.

Sitten voit jakaa rahat, jotka haluat sijoittaa eri sijoituskohteisiin. Määritä millä ajanjaksolla voit laittaa rahaa sivuun. Suunnittelemalla taloutesi ikään kuin pyörittäisit yritystä, saavutat parempia tuloksia pitkällä aikavälillä

Kestävä sijoittaminen

Yhä useammat ihmiset pitävät tärkeänä myös sijoittaa kestävästi. Sijoittamalla parempaan tulevaisuuteen voit vaikuttaa planeettamme kohtaloon. Monissa maissa saat veroetuja, kun sijoitat kestäviin projekteihin.

Usein kysytyt kysymykset sijoittamisesta

Artikkelin viimeisessä osassa vastaamme joihinkin usein kysyttyihin kysymyksiin sijoittamisesta.

Mitä on sijoittaminen?

Sijoittaminen on rahan, ajan tai työvoiman uhraamista pitkän aikavälin tavoitteen saavuttamiseksi. Nykyään puhumme pääasiassa rahan sijoittamisesta positiivisen tuoton saavuttamiseksi. Sijoittaminen keskittyy yleensä pitkälle aikavälille.

Voiko kenestä vaan tulla sijoittaja?

Kyllä voi! Niin kauan kuin olet täysi-ikäinen ja sinulla on rahaa käytettävissä, voit tulla sijoittajaksi. Nykyään voit sijoittaa jopa 100 dollarilla kaikenlaisiin sijoituskohteisiin. On kuitenkin tärkeää olla realistinen. Pienellä määrällä saavutat tietysti myös pienen tuloksen.

Onko rahan sijoittaminen riskialtista?

Rahan sijoittaminen on aina riskialtista. Kuinka riskialtista eroaa kuitenkin suuresti sijoitustuotteittain. Esimerkiksi sijoitus valtion joukkolainaan on paljon vähemmän riskialtista kuin sijoitus Bitcoiniin. Siksi on tärkeää tutkia huolellisesti, mitä riskit ovat harkitsemallesi sijoituskohteelle. Näin voit valita sijoitustuotteet, jotka sopivat riskinottokykyysi!

Mistä summasta alkaen voi sijoittaa?

Teoriassa voit sijoittaa niin vähällä kuin yhdellä dollarilla. Yhdellä dollarilla ei kuitenkaan saavuteta korkeaa tuottoa. Vähimmäismäärä, jolla voit sijoittaa, vaihtelee sijoitustuotteittain. On suositeltavaa aloittaa sijoittaminen vasta, kun olet valmis menettämään 100 dollarin arvoisen summan.

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *