Online-sijoittaminen osakemarkkinoilla: käyttöohje aloittelijoille

Internetin kehittymisen myötä online-sijoittaminen on tullut mahdolliseksi kuin koskaan ennen.Useiden uusien sijoittajien voi olla vaikeaa nähdä metsää puilta. Tämän oppaan avulla haluamme auttaa sinua online-sijoittamisen maailmassa: ennen kuin tiedätkään, ostat jo ensimmäisen osakkeesi.

Miten online-sijoittaminen toimii?

Online-sijoittaminen on erittäin saavutettavissa nykyään: kun olet avannut sijoitustilin, voit avata useita sijoituksia hiiren napautuksella. Voit esimerkiksi ostaa osakkeita tai osallistua sijoitusrahastoon. Voit myös keinotella tai ostaa osakkeita pitkällä aikavälillä. Keskustelemme parhaista osapuolista, joilla voit sijoittaa osakemarkkinoilla!

Miten käydä kauppaa verkossa ?

Jotkut ihmiset haluavat sijoittaa internetissä aktiivisesti: keinottelet hintojen nousuilla & laskuilla pitkällä aikavälillä.

Haluatko ostaa osakkeita? Voit käydä kauppaa suoraan yhdellä näistä luotettavista välittäjistä:

VälittäjäKustannuksetRekisteröidy
eToro0 euroa osakekohtaisesti. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa.
Degiro2,50 € transaktiota kohden
Keinottele aktiivisesti yrityksen kauppaa verkossa osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.
Käy kauppaa yrityksen kauppaa verkossa osakkeilla aktiivisesti edulliseen hintaan ilmaisella demolla!
Keinottele aktiivisesti yrityksen kauppaa verkossa osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.

Mitkä ovat parhaat välittäjät sijoittaa verkossa?

Haluatko sijoittaa rahaa pitkällä aikavälillä ja etsit hyvää osapuolta? Siinä tapauksessa tarvitset tilin välittäjälle. Välittäjä on osapuoli, joka ostaa osakkeita ja muita sijoitustuotteita puolestasi. Olemme luetteloineet parhaita mahdollisuuksia:

Mihin kiinnittää huomiota sijoittaessasi verkossa?

Jos haluat sijoittaa verkossa, on järkevää ottaa seuraavat asiat huomioon.

Sijoituskokemus

Kaikilla ei ole juurikaan sijoituskokemusta. Kun sijoitat rahastoon tai ETF:ään, et tarvitse paljoa kokemusta. Jos käyt kauppaa mieluummin aktiivisesti itse, on tärkeää tutkia markkinoita riittävästi ensin. Jos sijoitat itse, tarvitset hieman lisää kokemusta.

Kustannukset

On tärkeää kiinnittää huomiota kustannuksiin. Useat uudet sijoittajat antavat periksi pankeilleen ja sijoittavat rahaa korkeilla kustannuksilla. Tämä on sääli! Kun valitset oikean välittäjän, usein maksat alhaisia transaktiokustannuksia. Useat passiiviset rahastot veloittavat alhaisia kustannuksia: ajattele esimerkiksi 0,2 % vuotuisesti.

Hajauttaminen

Kun sijoitat verkossa, on järkevää hajauttaa riskejä mahdollisimman hyvin. Voi tietenkin olla hauskaa sijoittaa itse. Älä kuitenkaan laita kaikkea rahaasi rahastoon. Tällä tavalla vältät menettämästä suurta rahasummaa, jos sijoitus ei suoriudukaan hyvin.

Riskien vähentäminen

Voi olla järkevää vähentää riskejä. Kun olet vielä nuori, voit ottaa tarvittavia riskejä: kaiken kaikkiaan kun markkinat romahtavat, sinulla on aikaa odottaa palautumista. Kun eläkkeesi tai muu lopputavoite häämöttää, sinulla on vähemmän aikaa. Laadi siis selkeä suunnitelma ja mieti, miten paljon riskejä haluat ottaa eri aikoina.

online-sijoittaminen

Miten saada hyviä tuloksia online-sijoittamisella?

Liian useat aloittavat sijoittamisen verkossa sillä odotuksella, että he rikastuvat nopeasti. Tämä ei ole oikea ajattelutapa: se saattaa kuulostaa tylsältä, mutta hyvä sijoittaja valmistautuu hyvin. Ensin on tärkeää ajatella, mihin sijoitustuotteisiin haluat sijoittaa:

 • Osakkeet: sinusta tulee yrityksen osaomistaja.
 • CFD:t: keinottelet aktiivisesti arvopapereiden hintakehityksellä.
 • ETF:t: toinen osapuoli sijoittaa rahasi esimerkiksi indeksiin.

Kun olet päättänyt, millaiseen sijoitustuotteeseen haluat sijoittaa, sinun täytyy valita hyvä online-välittäjä. Yleiskatsauksessamme parhaista välittäjistä voit löytää, mitkä osapuolet antavat parhaita tuloksia.

Ennen kuin aloitat sijoittamisen oikealla rahalla, on järkevää harjoitella ensin demolla. Tällä tavalla voit tutkia, voitko saada hyviä tuloksia online-kaupankäynnillä esimerkiksi osakkeiden kautta. Olemme luetteloineet parhaita demoja puolestasi, joten voit aloittaa heti:

Kun olet avannut demotilin, on tärkeää laatia suunnitelma. Tässä suunnitelmassa määrität, onko järkevää ostaa vai myydä tiettyjä osakkeita. Aseta sääntöjä ja yritä tavoittaa tietty tavoite. Älykäs ja menestynyt sijoittaja tietää, mitä hän tekee.

Voit sijoittaa verkossa jopa 100 eurolla!

Useat ihmiset odottavat sijoittamisen aloittamista, koska he luulevat, ettei se voi olla tuottoisaa pienellä rahasummalla. Tämä on sääli: kun aloitat ajoissa, sinulla on enemmän aikaa rakentaa omaisuuttasi. Siksi useissa tapauksissa voi olla järkevää sijoittaa pieni summa joka kuukausi. Haluatko tietää, miten voit sijoittaa pienellä 100 euron sijoituksella? Lue sitten artikkelimme 100 eurolla sijoittamisesta:

menestynyt online-sijoittaminen

Mitä riskejä verkossa sijoittamiseen liittyy?

Verkossa sijoittaminen ei tietenkään ole riskitöntä. Varsinkaan silloin, kun et tiedä mitä teet, voit menettää paljon rahaa. Osakemarkkina liikkuu jatkuvasti ylös ja alas ja tähän on vain sopeuduttava. Jos aloitat sijoittamisen sillä vakaumuksella, että tienaat aina rahaa, petyt varmasti. Nämä ”väärät” uskomukset voivat vaikuttaa sijoitustulokseesi negatiivisesti.

Ajattele siis ensin riskejä, joita olet valmis ottamaan. Jos sijoitat mieluummin suhteellisen turvallisiin sijoitustuotteisiin, myös potentiaalinen tuottosi on matalampi. Jos sinua ei haittaa, että saatat menettää suuren rahasumman, voit sijoittaa myös riskialttiimpiin tuotteisiin. Johdannaisten tilanteessa voit menettää koko summan yhdellä sijoituksella.

Sijoitustuotteet, joilla on suhteellisen alhainen riski, ovat (hallituksen) joukkovelkakirjat, säästötilit ja rahamarkkinarahastot. Jos haluat ottaa hieman enemmän riskiä, voit sijoittaa osakkeisiin, indeksirahastoihin, ETF:ään ja yritysten joukkovelkakirjoihin. Tuottosi on 3-8 prosenttia, mutta voit myös menettää paljon enemmän. Haluatko todella saada korkean tuoton? Siinä tapauksessa voit käydä kauppaa kiinteistöillä, hyödykkeillä, senttiosakkeilla, korkeakorkoisilla joukkovelkakirjoilla ja kryptovaluutoilla.

Mihin voit sijoittaa verkossa?

Osakkeet: osakkeiden ostaminen ja myyminen on edelleen suosituin sijoitus. Kun ostat osakkeen, sinusta tulee yrityksen osaomistaja. Jotkut yritykset myös jakavat osan tuotoista hyvinä aikoina: tätä kutsutaan osingoksi.

Sijoitusrahastot: sijoitusrahastoja on kaikenlaisia. Rahastot voivat esimerkiksi sijoittaa osakkeisiin, joukkovelkakirjoihin tai kiinteistöön. Sijoitusrahastot yrittävät usein päihittää markkinan: eivätkä ne kaikki onnistu siinä! Siksi sinun tulee ensin selvittää, miten rahasto suoriutuu.

Indeksirahasto: indeksirahasto ei yritä päihittää markkinaa, vaan se seuraa sitä mahdollisimman tarkasti. Voit esimerkiksi sijoittaa indeksirahastoon, joka seuraa FTSE-indeksiä. Indeksirahaston transaktiokustannukset ovat yleensä paljon matalammat.

Tavoitepäivärahastot: tämä on erityinen indeksirahasto, jonka kokoonpanoa säädetään vanhentuessasi. Asetat itsellesi tavoitepäivän, jolloin aiot astua ulos. Kun tämä päivä saavutetaan, riskialttiimmat sijoitukset myydään ja vaihdetaan vähemmän riskialttiisiin vaihtoehtoihin.

ETF: ETF on samankaltainen kuin sijoitus- tai indeksirahasto. Suuri ETF:n etu on, että siitä voidaan käydä kauppaa helposti kuin osakkeistakin. Näin voit astua sisään ja ulos nopeammin.

Joukkovelkakirjat: yritykset ja hallitukset käyttävät joukkovelkakirjoja lainaamaan rahaa. Kun ostat joukkovelkakirjan, saat siitä vuotuisen koron. Joukkovelkakirjojen hinta voi myös vaihdella väliaikaisesti korkojen vaikutuksesta.

Johdannaiset: voit myös sijoittaa verkossa käyttämällä johdannaisia. Johdannaisten esimerkkejä ovat muun muassa CFD:t, optiot ja futuurit. Nämä ovat spekulatiivisempia sijoitustuotteita.

Mitä tehdä ja ei tehdä sijoittaessasi verkossa

Kun teet sen oikein, sijoittaminen on yksi älykkäimmistä asioista. Parhaiden tulosten saamiseksi on kuitenkin tehtävä oikeita päätöksiä.

Tee: sijoita asioihin, joita ymmärrät

Sijoita vain tuotteisiin, joita ymmärrät. Älä osta sellaisen yrityksen osakkeita, joita et ymmärrä, äläkä sijoita monimutkaisiin sijoitustuotteisiin. Pidä asiat yksinkertaisina: näin saat parhaita sijoitustuloksia.

Tee: hajauta sijoituksiasi

Älä panosta kaikkea rahaasi samaan hevoseen: hajauttamalla sijoituksiasi vältät menettämästä suurta osaa sijoituksestasi vain, koska yksi yritys ei suoriudu niin hyvin kuin sen pitäisi.

Älä: panikoi

Useat aloittelijat panikoivat, kun asiat menevät huonosti jonkin aikaa. Hyvä sijoittaja tietää, että tämä on oikea aika tarttua tilaisuuteen: kun osakemarkkina romahtaa, voit etsiä hyviä tarjouksia. Älä siis keskity lyhytaikaiseen tulokseen: pitkäaikainen horisontti on paljon tärkeämpi.

Älä: sijoita rahalla, jota et voi menettää

Sijoittaminen verkossa rahalla, jota et voi menettää, on yksi typerimmistä asioista. Jos haluat saada hyvän tuoton sijoittamalla, on tärkeää käyttää siihen aikaa. Et tietenkään voi tehdä tätä, kun sinun täytyy myydä osakkeita sillä välin, koska pyykinpesukone hajoaa.

Älä: viivyttele verkkosijoittamista

Useat ihmiset viivyttelevät hyvää aika aloittaa sijoittamisen. Suuri salaisuus on, että tämä hetki ei koskaan tule. Et koskaan tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Jos astut sisään porrastetusti, tiedät, että mitä aikaisemmin astut, sitä helpompi on rakentaa omaisuutta myöhemmin. Saat korkoa koron päälle, joten pääomasi kasvaa pitkällä aikavälillä.

opi sijoittamaan verkossa

Mitä tarkoittaa sijoittaminen itse?

Kun aloitat sijoittamisen verkossa, avaat tilin välittäjälle, joka antaa sinulle suoran pääsyn pörssiin. Sijoitustililläsi voit käydä kauppaa kaikenlaisista sijoitustuotteista, kuten osakkeista, joukkovelkakirjoista, optioista ja ETF:stä. Kun toteutat toimeksiannon, välittäjä lisää arvopapereita tilillesi puolestasi.

Tässä tapauksessa välittäjä on vain välikäsi: olet itse vastuussa päätöksistä ja tuloksista. Jotkut välittäjät kuitenkin mahdollistavat analyysityökalujen käyttämisen, jotka auttavat sinua tekemään järkevän päätöksen.

Sijoittaminen verkossa on erityisen houkuttelevaa itsenäisille sijoittajille, jotka haluavat tehdä kaikki päätökset itse. Jokainen yli 18-vuotias voi avata sijoitustilin: tietenkään tämä ei tarkoita, että jokaisen pitäisi tehdä niin. Ajattele siis ensin, sopiiko online-sijoittaminen sinulle.

Lyhyesti: miksi sijoittaa verkossa?

 • Online-sijoittaminen on mahdollista jopa pienellä rahasummalla.
 • Voit käyttää käyttäjäystävällistä ohjelmistoa internetin välityksellä.
 • Saat heti demon, jonka avulla voit kokeilla sijoittamista.
 • Voit automatisoida online-sijoituksiasi toimeksiantojen avulla.

Online-CFD-kaupankäynti

Sijoitus ja suhteellisen uusi sijoitustapa on CFD-kaupankäynti. CFD:n avulla voit käydä kauppaa osakkeilla, valuuttapareilla (Forex), indeksirahastoilla ja hyödykkeillä. Voit käydä kauppaa CFD:llä jopa 100 eurolla. Koska voit käyttää velkavipua, voit myös avata suuren position pienellä rahasummalla. Voit kuitenkin nopeasti menettää suuren osan talletuksestasi. Mitä pääetuja online-CFD-kaupankäyntiin liittyy?

tick Reagoi nouseviin & laskeviin hintoihin – voit avata joko pitkän tai lyhyen position. Kun avaat pitkän position, tienaat rahaa osakekurssin noustessa, ja kun avaat lyhyen position, tienaat rahaa kurssin laskiessa. Tämä mahdollisuus tekee tästä sijoitusmenetelmästä 100 % laskusuhdanteen kestävän!

tick Edulliset hinnat – voit käydä kauppaa CFD:llä pienellä rahasummalla. Toisin kuin muut tarjoajat, Plus500 ei veloita kiinteää komissiota. Et maksa vähimmäissummaa sijoituksesta, jolloin voit keinotella hintakehityksillä lyhyellä aikavälillä.

tick Lisää tuottoasi velkavivulla – voit käyttää velkavipua sijoittaessasi CFD:llä verkossa. Jos esimerkiksi sijoitat 100 €, avaat sijoituksen 1 000 €:lla riskeeraamatta enemmän kuin talletuksesi. Position hintaero määrittää lopullisen tuoton tai tappion.

tick Matalat talletukset – kun ostat osakkeita, tarvitset hyvän määrän pääomaa; tämä ei koske CFD:tä. Suhteellisten kustannusten ansiosta voit aloittaa kaupankäynnin jopa 100 €:lla.

Joka päivä on mahdollisuuksia

Online-treidaamisen periaate ei ole monimutkainen. Siksikään useat ihmiset eivät onnistu saamaan hyviä tuloksia sijoituksillaan.

Kun aloitat sijoittamisen verkossa, on tärkeää, tunnistaa eri trendit:

 • Ylös: nousutrendi, jolloin hinta pääasiassa nousee. Ostaminen on järkevää.
 • Alas: nousutrendi, jolloin hinta pääasiassa laskee. Myyminen on järkevää.
 • Sivuttain: hinta laskee ja nousee kahden pisteen välillä. Ostaminen matalimmassa pisteessä ja myyminen korkeimmassa pisteessä on suositeltavaa.

Kun aloitat sijoittamisen verkossa, on järkevää olla aloittamatta kaupankäyntiä kaikenlaisiin monimutkaisiin teknisiin indikaattoreihin. Nämä indikaattorit voivat auttaa ajoittamisessa, mutta tarkastelemalla kaavioita ensin saat intuitiota! Hinnan tai trendin yleisen suunnan määrittäminen on tärkeä osa sijoitusstrategiaa.

Tässä voit säännöllisesti piirtää kaksi viivaa: vastus ja tuki. Vastus on viiva, jonka kautta hinta ei aina mene läpi; myyjät aina voittavat sen ostajilta. Tuki on viiva, jonka kautta hinta ei koskaan mene läpi: ostajat voittavat aina myyjiltä.

Mitä useammin kuvio palaa, sitä vahvempi viiva ja pienempi mahdollisuus, että se rikkoutuu. Kun sijoitat, on tärkeää etsiä selkeää trendiä; ei ole väliä, minkä kolmesta trendistä näet, kunhan reagoit siihen hyvin.

Esimerkki

Oletetaan, että haluat ostaa Kemiran osakkeita ja näet alla olevan kaavion…mihin suuntaan hinta liikkuu kaaviossa?

kemira 2

Kyllä, ylöspäin! Piirrän muutaman viivan. Kuten näe, on kaksi hetkeä, jolloin hinta selvästi ylittää vastustason. Vanhasta vastuksesta tulee sitten uusi tuki, jolloin on hyvä hetki astua sisään.

kemira vastus tuki 2

Jos todella haluat tehdä vakavan online-sijoituksen, tämä on jo erittäin hyvä strategia: katso kaaviota ja määritä houkuttelevia aloituspisteitä kaupoillesi. Ilmaisella demotilillä voit aloittaa ja testata tätä itse!

Online-kaupankäyntiä 10 minuuttia päivässä?

Strategiat, joista kerron tässä lyhyesti, eivät vie yli kymmentä minuuttia päivässä. Kun sijoitat CFD:hen, voit käyttää toimeksiantoja. Voit esimerkiksi asettaa osakkeen oston heti, kun se nousee asettamasi vastustason yläpuolelle.

Sitten on tärkeää asettaa stop loss, joka on hetki, jolloin otat tappiosi automaattisesti. Aseta tämä hetki heti vastuksen alapuolelle, jotta vääriin tuloksiin perustuvat positiot suljetaan nopeasti. Temppuna on varmistaa, että voitot ovat suuremmat kuin tappiot.

Käytän tätä varten vähimmäisriski-tuottosuhdetta 2:1. Jos esimerkiksi haluan ottaa 100 euron tappion sijoituksesta, haluan varmistaa, että ansaitsen vähintään 200 euroa kyseisestä sijoituksesta. Et sulje sijoitustasi ennen kuin saavutat jonkin näistä tavoitteista! Kun syötät Take Profit- ja Stop Loss -toimeksiannon, voit tehdä tämän täysin automaattisesti, jotta et tee tunteita koskevia päätöksiä.

Lopuksi riskien hallinta on ratkaisevan tärkeää. Kun et koskaan riskeeraa enempää kuin 2 % tilistäsi yhteen sijoitukseen, voit olla varma, ettet menetä kaikkea ennen kuin sijoituksesi palaavat oikeaan suuntaan.

Kun tunnistat kuvion yhdenmukaisesti ja otat riskit huomioon, voit saavuttaa hyvin jäsenneltyjä tuloksia. Kaikki menestyneet ja ammattimaiset päiväkauppiaat käyttävät periaatetta ”korkeat voitot, pienet tappiot”.

Millaisia tuloksia voit saada?

Ymmärrän uteliaisuutesi mahdollisista tuloksista, kun käytät näin vahvaa riskinhallintaa! Oletetaan, että 6/10 kaupoistasi ovat kannattavia ja varmistat, että spekuloidasi ovat suurempia kuin tappiosi:

 • 6 X 4 % (2X enimmäisriski) = 24 % tuotto
 • 4 X 2 % (enimmäisriski) = 8 % tappio
 • Tuotto = 16 %

Tämä ei ole yhtään huono tuotto kymmenestä kaupasta! Mitä tapahtuisi, jos sait tuottoa 4/10 kaupasta?

 • 4 X 4 % (2x enimmäisriski) = 16 % tuotto
 • 6 X 2 % (enimmäisriski) = 12 % tappio
 • Tuotto = 4 %

Vaikka suoriutuisit melko huonosti, voit silti saada positiivisen tuoton! Aidon treidaajan vahvuus ei ole älykkyys, korkea koulutus tai suuri pääoma… kyse on rahanhallinnasta!

Haluatko aloittaa kaupankäynnin verkossa?

Loppujen lopuksi paras neuvo, jonka voin antaa, on aloittaa kaupankäynti verkossa itse. Ymmärrät nyt CFD-sijoittamisen perusteet, edut ja mahdollisuudet: nyt on tärkeää hankkia käytännön kokemusta. Demolla harjoittelun avulla saat selville, sopiiko online-kaupankäynti osakemarkkinoilla sinulle. Tutustu demotilien yleiskatsaukseen aloittaaksesi kaupankäynnin luotettavalla palveluntarjoajalla:

Tekijä

 Avatar
Over Alex

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *