Kuinka sinusta tulee menestyvä päiväkauppias?

Päiväkauppa voi olla erittäin mielenkiintoinen tapa ansaita rahaa. Vaatimukset on helppo täyttää: Päiväkauppiaaksi tulemisessa ei ole pitkää, valmista prosessia. Tarvitset vain tietokoneen ja halun oppia. Mutta mitä on päiväkauppa? Ja miten sinusta voi tulla vahva ja menestyvä päiväkauppias?

Tämä ekstensiivinen päiväkaupan opas sisältää kaiken, mitä sinun täytyy tietää aloittaaksesi menestyvä treidaus! Ehkä kehityt jopa niin hyväksi, että voit lopettaa työsi ja tienata rahaa pelkästään treidaamalla.

Ennen kuin aloitat tämän oppaan kanssa, on viisasta avata ilmainen demo välittäjällä. Kokeilujaksolla voit kokeilla päiväkauppaa riskittömästi. Käytä alla olevaa painiketta vertaillaksesi parhaita demo-tilejä:

Mitä on päiväkauppa?

Päiväkauppa on sijoitustoimintaa, jolla avaat ja suljet positiosi samana päivänä. Lyhytaikaisella kaupalla voit hyötyä pienistä hinnanmuutoksista.

Tämä opas näyttää käytännössä kuinka päiväkauppa toimii. Voit lukea ja noudattaa näitä käytännön ohjeita, jos haluat aloittaa päiväkaupan pian.

Miten voit tulla päiväkauppiaaksi?

Haluatko elää päiväkauppiaan upeaa elämää? Anna itsellesi vähän aikaa ja kärsivällisyyttä ennen kuin lopetat nykyisen työsi! Eri välittäjät tarjoavat demo-tilejä, joissa voit kokeilla päiväkauppaa ilmaiseksi, joten voit helposti testata, toimiiko tämä sijoitustapa sinulle.

Hyvä kauppapaikka päiväkaupalle on eToro. eToro:ssa CFD:t sallivat sinun käydä kauppaa pienillä hinta eroilla. Alla olevan painikkeen avulla voit avata ilmaisen tilin eToro:ssa:

76 % yksityissijoittajista menettää rahaa tällä tarjoajalla.76 % yksityissijoittajista menettää rahaa tällä tarjoajalla.

eToro:ssa voit tehdä CFD-tilauksia kaikille tunnetuille osakkeille ja valuuttapareille. Voit myös tehdä laajoja analyysejä ja tehdä toimeksiantoja. Toimeksiannoilla voit avata position automaattisesti, kun tietty hintataso on saavutettu. Mutta kuinka voit todella saavuttaa hyviä tuloksia päiväkaupalla?

Päiväkauppa strategiat

Jos haluat tulla menestyväksi päiväkauppiaaksi, on tärkeää käyttää oikeita tekniikoita. Tällä sivulla opit kaiken, mitä sinun on tiedettävä tullaksesi hyväksi päiväkauppiaaksi. Artikkelin ensimmäisessä osassa käsittelemme erilaisia päiväkaupankäynnin strategioita, joita voit soveltaa.

Voit käyttää useita erilaisia päiväkauppa strategioita. On tärkeää pohtia, mikä strategia sopii sinulle parhaiten. Käsittelemme seuraavaksi scalpingin, momentum-sijoittamisen, kontrakaupan ja pivot-kaupankäynnin.

Scalping

Scalping eli skalppaus on päiväkauppa strategia, jossa positiot pidetään avoimina muutamasta sekunnista muutamaan minuuttiin. Skalppaajat pyrkivät avaamaan kymmenistä satoihin positioita päivässä tuottaakseen lukuisia pieniä spekuloidaja. Scalping on työteliäs tekniikka, jota ei oikeastaan suositella uusille treidaajille.

Momentum

Momentum sijoittaja etsii jatkuvasti ns. suuria hinnan muuttajia. On mahdollista tarkistaa helposti monien eri välittäjien kautta, mitkä osakkeet ovat kokeneet voimakkaan nousun tai laskun. Momentum sijoittaja käy kauppaa nykyisen trendin mukaisesti. Surffaat esimerkiksi voimakkaan hinnannousun aallon yläpuolella ja muutama hetki myöhemmin, ennen kuin se laskee, poistut aallosta.

Momentum day trader

Fading

Fading eli kontrakauppa on päinvastainen sijoitus, jonka tavoitteena on hyötyä kaupasta vallitsevan trendin vastaisesti. Hinnat ovat joskus erittäin epävakaat. Negatiiviset uutiset voivat esimerkiksi olla epävakauden laukaiseva tekijä. Panikoivat ihmiset voivat aiheuttaa vakavan hintojen romahduksen. Älykäs päiväkauppias ottaa surffilautansa ja hyppää oikeaan aikaan takaisin aallon huipulle.

Päinvastainen päiväkauppa ei ole täysin riskitöntä. Aina on riski, että hinta kehittyy edelleen. Lisäksi on olemassa vaara, että stop loss, kun koet tappion, ei käyttäydy odotetusti, kun se kohtaa voimakkaan liikkeen. On tärkeää harjoittaa ensin treidausta trendiä vastaan.

Contrair daytrading

Kontrakauppa sijoittaja ottaa position yleistä trendiä vastaan. 

Pivot-kaupankäynti

Pivot sijoittaja etsii tiettyjä tuki- ja vastustasoja. Nämä tasot viittaavat hintatasoihin, ylimpään- ja alimpaan hintatasoon, joita ei yleensä voida helposti murtaa. Tämä voi olla esimerkiksi päivän alin ja korkein hintataso tai tyypilliset käännekohdat, joissa hinnanmuutos muuttuu toiseen suuntaan. Sijoittajana voit asettaa tilauksesi tietyllä pivot pisteellä.

Kun taso on saavutettu, voit valita position, joka noudattaa trendiä, ja voit asettaa stop-lossin heti vastustason alapuolelle.

pivot_resistance

Kun hinta toisaalta liikkuisi päinvastaiseen suuntaan, voit valita vastakkaisen kannan ja asetat stop lossin suoraan vastustason yläpuolelle.

Pivot_resistance

Ultimaattinen ‘päiväkauppias’ opas

Tämä artikkelin osa sisältää kaiken, mitä sinun on tiedettävä päiväkaupasta.

Yrityksesi alku

Jos haluat tulla menestyväksi päiväkauppiaaksi, sinun tulee hallita treidaustasi samoin kuin johtaisit yritystä. Traderit, jotka avaavat satunnaisesti sijoituksia ilman asianmukaista suunnittelua, eivät lopulta kuulu siihen pieneen ihmisryhmään, joka ansaitsee miljoonia päiväkaupalla. Jotta voit tulla menestyväksi päiväkauppiaaksi, sinun on tehtävä yksityiskohtainen ja kattava suunnitelma.

Erikoistu

Ensimmäinen tärkeä askel on laatia kunnollinen treidaus suunnitelma. Kunnollinen suunnitelma voidaan kuitenkin muotoilla vasta, kun olet määrittänyt mihin erikoistut päiväkaupassa. Päiväkauppaa voidaan soveltaa muun muassa:

Jopa näissä kategorioissa on tuhansia arvopapereita, joista valita. Erikoistuminen on siis ensimmäinen avain menestykseen. Kun valitset esimerkiksi osakkeita, voit valita kourallisen osakkeita, joilla haluaisit käydä kauppaa. Varmista, että valitulla arvopaperilla on korkea likviditeetti (tarpeeksi ihmisiä treidaa sitä) ja suuri volatiliteetti (arvopaperi, joka liikkuu usein ylös ja alas).

Laadi pitkän aikavälin suunnitelma

Ei yritystä ilman kunnollista liiketoimintasuunnitelmaa! Käytä aikaa kunnollisen suunnitelman määrittämiseen. Suunnitelman tulisi sisältää aloituspääoma, rahat, joita käytät treidaukseen. Seuraava vaihe prosessissa on asettaa joitain tavoitteita. Määritä realistinen aikataulu, jolla haluat saavuttaa tavoitteesi. Asettamalla realistisia ja selkeitä tavoitteita voit arvioida etenemistäsi ajoittain varmistaaksesi, että olet oikealla tiellä.

Valitse välittäjäsi

Kun olet laatinut pitkän aikavälin suunnitelman, sinun tulisi valita välittäjä. Välittäjä on yritys, joka voi toteuttaa sijoituksesi. On tärkeää valita luotettava ja ammattimainen välittäjä. Kun aloitat päiväkaupan, transaktiokustannukset ovat ratkaisevan tärkeitä. Päiväkauppiaana teet huomattavan määrän tilauksia. Siksi suosittelemme avaamaan tilin välittäjällä, joka ei veloita palkkiota.

Toiseksi, sivuston nopeus on ensisijaisen tärkeä. Koska päiväkauppa on tyypillisesti lyhyen kaavan treidaus konsepti, on tärkeää, että pystyt avaamaan ja sulkemaan positiosi nopeasti. Luotettavuus on ehdotonta!

Haluatko tietää, mitkä välittäjät soveltuvat parhaiten aktiiviseen kauppaan? Olemme listanneet parhaat välittäjät päiväkauppaan. Käytä alla olevaa painiketta vertaillaksesi parhaita välittäjiä päiväkauppaan:

Luo järjestelmäsi

Kun olet perustanut päiväkaupan liiketoimintasi, on aika miettiä järjestelmääsi. Hyvä sijoitusjärjestelmä määrittelee selkeät säännöt erilaisille markkinaolosuhteille. Määrittämällä selkeät säännöt pystyt arvioimaan treidaus tuloksesi.

Mahdolliset markkinatrendit

Jokaisilla markkinoilla on 3 mahdollista suuntausta:

  • Nouseva trendi
  • Laskeva trendi
  • Vakaa trendi (ei selvää suuntausta)

Markkinoilla voi myös olla alhainen volatiliteetti tai korkea volatiliteetti. Sinun pitäisi tehdä suunnitelma kaikenlaisille markkinatilanteille.

Daytrading trends

Määritä säännöt

Suunnitelmassa on tärkeää määritellä selkeät säännöt. Milloin avaat sijoituksen? Milloin suljet jälleen sijoituksen? Ajattele niitä työkaluja, joita käytät päätöksentekoon, ja yritä sulkea pois kaikki muut tietolähteet. Sijoitus voidaan avata kahden tyyppisen analyysin perusteella:

Aloita testaaminen

Seuraava tärkeä vaihe päiväkauppiaaksi tulemisessa on testausvaihe. Testaus voidaan tehdä tulostamalla kuvaajat ja vertaamalla niitä määrittelemiisi sääntöihin. Olisiko määrittämäsi strategia tuottanut positiivisen tuoton, kun sitä sovelletaan näihin historiallisiin skenaarioihin?

Tämän jälkeen voit kokeilla mahdollisuuksia ilmaisen demon avulla. Demo simuloi todellista tilannetta ja antaa sinulle kokonaisen kuvan tuloksista, jotka voit saavuttaa. Napsauta tästä selvittääksesi missä voit avata ilmaisen demo-tilin.

Tulkitse tulokset ikään kuin tulkitsisit rulettipöytää. Jos rulettipallo laskeutuu kymmenen kertaa numero 10 -paikkaan, pidät sitä silti sattumana. Vain pitkäaikaiset tulokset voivat osoittaa selvästi, toimiiko järjestelmäsi. Siksi sinun ei pidä luovuttaa sijoittamisen kanssa, jos et saavuta hyviä tuloksia joka kerralla. On tärkeää ottaa näyte sijoituksista määrittääksesi, johtaako strategiasi hyviin tuloksiin pitkällä aikavälillä.

Kun olet valmis aloittamaan kaupankäynnin, voit tehdä pienen talletuksen ja kokeilla sijoittaa oikealla rahalla laatimasi järjestelmän mukaisesti. On tärkeää aloittaa treidaus pienillä summilla matalan riskin sijoituksissa. Vasta kun järjestelmäsi on osoittautunut toimivaksi, voit alkaa sijoittaa suuremmilla rahasummilla.

Hyödyllisiä päiväkauppa vinkkejä

Tässä osiossa esittelemme sinulle joitain päiväkauppa vinkkejä, joiden avulla voit saada parempia tuloksia.

Käytä lukuisia aikavälejä

Eri aikavälejä käyttämällä saat paremman käsityksen suuremmasta kuvasta. Lyhytaikaiset markkina liikehdinnät voivat olla hyvin erilaisia kuin pitkäaikaiset markkina liikehdinnät.

Pidä järjestelmäsi yksinkertaisena

Tehokkuus toimii! Älä käytä monimutkaisimpia indikaattorien ja sääntöjen yhdistelmiä. Mitä yksinkertaisempi järjestelmä, sitä suurempi mahdollisuus, että se toimii. Loppujen lopuksi virheen tekemisen mahdollisuus vähenee käytettäessä yksinkertaista järjestelmää. Kun järjestelmä ei toimi, sinun on tehtävä muutoksia siihen tulosten parantamiseksi.

Seuraa uutisia

Tärkeillä uutisilla voi olla suuri vaikutus rahoitusmarkkinoihin. Siksi sinun on tarkistettava päivittäin, tehdäänkö treidaamistasi arvopapereista uutisia. Keskuspankin korko ilmoituksella voi esimerkiksi olla merkittävä vaikutus valuuttakurssiin, kun käydään kauppaa Forexilla.

Päiväkaupassa on tärkeää muistaa merkittävien uutisten vaikutukset. Olisi järkevää keskeyttää kaupankäynti joksikin aikaa, kun sellaisia uutisia julkaistaan. Tärkeät uutiset voivat luoda suurta epävakautta, ja tämä voi aiheuttaa vakavan ja äkillisen menetyksen avoimissa kaupoissa.

Day trading stock news

Uutisilla voi olla suuri vaikutus pörssihintoihin.

Älä tavoittele jatkuvia spekuloidaja

Kun on kyse alkoholin käytöstä, maltillisuus on valttia. Sama pätee treidaukseen. Kaiken kaikkiaan maksat transaktiokustannukset jokaisesta sijoituksesta. Avaa kauppoja vain, kun ne todella vastaavat asettamiasi sääntöjä.

On myös tärkeää siirtää huomiosi pois spekuloidasuhteesta. On tärkeämpää, että sijoittaminen on yleisesti kannattavaa kuin tehdä spekuloidaa jokaisesta transaktiosta. Loppujen lopuksi, viisinkertainen sijoitus, jonka spekuloida on 5% sijoitukselta on paljon parempi kuin 20 kertainen sijoitus, jonka spekuloida on 1%. Näin on varmasti, ottaen huomioon sen, että jälkimmäisessä tapauksessa avaat myös useita sijoituksia, joista aiheutuu tappio.

Tee arvioita kuin tiedemies

Kun harjoitat 100 sijoitusta järjestelmääsi perustuen, on tärkeää arvioida ja analysoida tuloksia kuin oikea tutkija. Tarkista ensin, oletko tehnyt spekuloidaa. Kun et ole tehnyt spekuloidaa, on tärkeää tarkistaa, oletko tehnyt virheitä vai onko säännöissäsi jotakin vikaa.

Sinun on myös tarkistettava, voidaanko spekuloida pääosin jäljittää yhteen onnistuneeseen sijoitukseen. Järjestelmäsi ei todennäköisesti ole myöskään hyvä, jos siitä seuraa yksi onnistuminen, mutta muut sijoitukset jäävät häviölle. Kiinnitä huomiota suurempaan kuvaan ja varmista, että määritellyt säännöt johtavat myös hyviin tuloksiin pitkällä aikavälillä.

On myös tärkeää tehdä joitain muistiinpanoja. Kirjoita ylös mikä meni hyvin, mutta kirjoita ylös myös mikä ei mennyt hyvin. Tämän avulla voit määrittää selkeät kehityskohdat, jotta voit kasvattaa spekuloidaa päiväkauppiaana.

Kunnollinen riskien hallinta

Jos haluat tulla päiväkauppiaaksi, asianmukainen riskienhallinta on ratkaisevan tärkeää. Päiväkauppiaana on tietysti mahdotonta välttää kokonaan riskejä. Mitä voit kuitenkin tehdä, on hallita niitä oikein, aivan kuten toimitusjohtaja hallitsee yritystään.

Käytä aina stop lossia

On tärkeää käyttää aina stop lossia. Stop loss on arvo, jolla positio sulkeutuu automaattisesti. Ennen position avaamista määritä taso, jolla otat menetyksesi. Tämän tason määrittäminen on perusteltava asianmukaisesti. Onko esimerkiksi vastustasoa tai käännekohtaa, jossa hinta usein muuttaa suuntaa?

On tärkeää kunnioittaa stop lossia. Älä siirrä stop lossia treidin aikana. On myös tärkeää estää itseäsi lisäämästä positioon, kun menetät sillä rahaa. Monet treidaajat ajattelevat, että heidän on hyvitettävä menetetty summa. Tämä strategia rajoittaa vain kaupankäyntisi kannattavuutta. Noudata aina laatimasi järjestelmän sääntöjä!

Pidä silmällä riskiä ja palkkiota

Tarkista, että jokaisen position riski-palkkio suhde on suotuisa. Jos joudut kohtaamaan 1 dollarin menetyksen stop loss -tasolla, haluaisit ihanteellisesti ja minimaalisesti tehdä 2 dollarin voiton take profit-tasolla. Jos noudatat tätä periaatetta, sinun on oltava oikeassa vain alle puolessa tapauksista positiivisen kauppa tuloksen saavuttamiseksi.

Kun et voi saavuttaa suotuisaa riski:palkkio-suhdetta päiväkaupassa, on parempi olla avaamatta positiota ollenkaan. Loppujen lopuksi kyse ei ole avattujen positioiden lukumäärästä, vaan siitä, kuinka voit tienata niillä.

Minimoi riskit

Jokaisen päiväkauppiaan suurin riski on menettää koko tilin saldo. Loppujen lopuksi ilman saldoa ei ole mahdollista jatkaa treidausta. Järjestelmästäsi riippuen voit määrittää, kuinka suuri yhden sijoituksen rahallinen riski on ja kuinka paljon olet valmis riskeeraamaan kaikilla avoimilla sijoituksilla.

Jos haluat treidata mahdollisimman turvallisesti, riskin tulisi olla 1% positiota kohti. Oletetaan, että treidaat 10 000 dollarin saldolla. Tällöin et voi menettää yli 100 dollaria sijoituksesta, kun stop loss laitetaan käytäntöön. Jos sinulla on keskimäärin 5 avointa positiota, tappiosi on rajoitettu korkeintaan 5%:iin missä vaiheessa sijoitusta tahansa.

Nämä prosenttimäärät ovat muun muassa riippuvaisia riskinsietokyvystäsi. Riskinsietokykysi lisäksi kauppaa käytävällä rahasummalla on oleellinen osa päätettäessä riskiä, jonka otat treidiä kohden. Ihmiset, jotka käyvät pienemmillä summilla päiväkauppaa, valitsevat usein korkeamman riskiprosentin.

Kehitä oikeanlainen päiväkauppias-asenne

Lähes jokaisen treidaajan suurin ongelma on oma asenne. Kun treidaus tuottaa negatiivisen tuloksen, se ei ole koskaan markkinoiden syy. Useimmissa tapauksissa edes treidaus järjestelmä ei ole virheellinen. Pääosin syynä on yksinkertainen inhimillinen virhe. Jos haluat tulla päiväkauppiaaksi, on tärkeää ymmärtää, että oikea psykologinen ajattelutapa on äärimmäisen tärkeä.

Hyväksy tappio

Päiväkauppiaana on äärimmäisen tärkeää pystyä hyväksymään tappiot. Sinun ei pitäisi yrittää olla aina oikeassa. Sen takia sinun täytyÿ keskittyä pitkän aikavälin tulokseen ja käsitellä tappioita ja spekuloidaja samalla tavalla.

Älä lannistu useista kannattamattomista treideistä. Tämä ei automaattisesti tarkoita sitä, että järjestelmäsi ei toimi. Tappiollinen sijoitus voi johtua huonosta onnesta, kun taas kannattava sijoitus voi olla silkkaa tuuria. On tärkeämpää tarkistaa, oletko tehnyt oikean päätöksen. Siksi palkitse itsesi, kun olet seurannut järjestelmääsi, äläkä palkitse itseäsi, kun olet tehnyt huonon päätöksen, joka osoittautui hyväksi silkan tuurin takia.

Vain pitkällä aikavälillä on tärkeää analysoida päiväkauppojasi. Jos saavutat negatiivisia tuloksia jatkuvasti ja johdonmukaisesti, voi olla viisasta vaihtaa järjestelmääsi.

Hallitse tunteesi

Tunteet voivat olla päiväkauppiaan pahin vihollinen. Tunteet, kuten viha ja ahneus, voivat vaikuttaa treidaus päätöksiisi negatiivisesti. On tärkeää, että teet treidaus päätöksesi aina rationaalisen ajattelun etkä tunteiden perusteella. Voit lukea lisää siitä, kuinka tunteet voivat vaikuttaa sijoituksiin, artikkelistamme tunteiden vaikutus sijoituksiin.

Pysy optimistisena, keskity lopputulokseen

On tärkeää pysyä optimistisena koko ajan. Visualisoi aina menestys, jonka haluat saavuttaa. Ajattele miksi. Miksi sinusta tuli päiväkauppias? Mitä saavutat, kun sinulla on täysin toimiva ja hyvä järjestelmä, joka tuottaa paljon rahaa? Ajattele näitä kysymyksiä ja niiden vastauksia päivittäin ja täyty uudella energialla, jonka voit kohdistaa päiväkauppaan.

Ole kuitenkin realistinen. Aseta saavutettavissa olevat tavoitteet ja älä turhaudu, jos et saavuta niitä heti. Roomaa ei myöskään rakennettu päivässä!

Voit myös palkita itsesi, jos olet harjoittanut virheetöntä (joten ei välttämättä kannattavaa) sijoittamista. Mieti säännöllisesti, mitä olet saavuttanut ja kuinka olet kehittynyt. Se tekee sinusta hiljalleen menestyksekkään päiväkauppiaan, joka olet aina halunnut olla!

Päiväkauppiaaksi tulemisen hyödyt ja haitat

Suuri etu päiväkauppiaan elämässä on se, että sinulla on täysi määräysvalta omasta työaikataulustasi. Big Brother ei tarkkaile sinua, työkaverit eivätkä esimies keskeytä työskentelyäsi ja sinulla on täysi vapaus tehdä omat päätöksesi. Kun olet stressaantunut, voit pitää tauon ja kun olet innokas töihin, voit tehdä töitä niin kauan kuin haluat. Itse asiassa fantasiasi on ainoa este, joka voi haitata päiväkauppiaan elämääsi.

Kuitenkin päiväkauppiaan elämässä on myös joitain haittapuolia. Päiväkauppa on melko stressaavaa työtä. Kestätkö numeroiden joutumisen punaiselle vyöhykkeelle, kun tiedät kyseessä olevan rahasi ja oletko riittävän vahva lopettamaan tappiot ja jatkamaan spekuloidaja?

On myös sääli, että jäät paitsi oikean työn huumasta; ajattele työsuhteita ja jutustelua kollegoidesi kanssa. Onneksi on lukuisia mahdollisuuksia ylläpitää ja jopa laajentaa sosiaalista elämää työn ulkopuolella. Harkitse liittymistä urheilukerhoon tai matkustamista kauniiseen lomakohteeseen.

Jokainen voi tehdä niin… teoreettisesti ottaen

Teoreettisesti ottaen kenestä vain voi tulla päiväkauppias. Päiväkaupalla tarkoitetaan loppujen lopuksi arvopapereiden ostamista ja myyntiä, johon tarvitset vain tietokoneen ja kaksi toimivaa kättä. Aina on 3 vaihtoehtoa: ostaa, myydä tai olla tekemättä mitään.

Jälkimmäinen vaihtoehto ei tuota paljon rahaa, mutta joskus se voi olla paras ratkaisu. Kun satunnaisesti ja perusteettomasti ostat tai myyt jotain, sinulla on 50% mahdollisuus olla oikeassa. Mutta se ei tietenkään ole sitä, mitä päiväkauppias tavoittelee, ja sinun täytyy pyrkiä korottamaan tätä prosenttimäärää.

On tärkeää muistaa, että päiväkauppa ei ole tiedettä. Hinnat vaihtelevat jatkuvasti eri henkilöiden suorittamien toimien takia, jolloin näitä toimia ei aina voida selittää rationaalisesti. Olet myös osa tätä näytelmää, ja sinulla on myös rajoitettu rooli tässä tarjonnan ja kysynnän pelissä.

Syy siihen, että treidaus ei aina välttämättä lähde lennokkaasti liikkeelle, on se, että kaikki eivät pelaa peliä omien sääntöjensä mukaisesti. Päiväkauppa vaatii kuitenkin järjestelmän määrittelemisen ja systemaattisesti omien sääntöjen noudattamista.

Järjestelmäsi määritteleminen

Menestyvän treidaus järjestelmän rakentamiseksi sinun on ensin saatava muutamia asioita selvitettyä. Ensinnäkin sinun on tiedettävä tarkalleen, mitä aiot tehdä: suosittelemme kaikkia lukemaan ilmaisen kurssimme sijoittaminen CFD:hen. Heti kun olet perehtynyt kaikkiin erilaisiin sijoitus termeihin ja -mahdollisuuksiin, olet valmis lähtemään sijoittamisen tielle luomalla ilmaisen demo-tilin.

Kun aloitat treidaamisen, on tärkeää kehittää suunnitelmaasi. Sinun on itse määritettävä järjestelmäsi perusta ja tiedot. Voit esimerkiksi valita lyhytaikaisen tai pitkäaikaisen treidauksen ja valita erilaisten analyysien väliltä. Loppujen lopuksi sillä ei ole väliä kuinka järjestelmäsi sopii itsessään yhteen. Tärkeintä on järjestelmän sääntöjen noudattaminen ja virheistä oppiminen.

Mikä on menestymisen todennäköisyys?

Todennäköistä onnistumisprosenttiasi voidaan tarkastella eri näkökulmista. Kun keskityt vain paljaisiin numeroihin, saattaa näyttää siltä, ​​että kertoimet ovat sinua vastaan. Tutkimus on osoittanut, että suurin osa aloittelevista päiväkauppiaista tekee tappiota ja lopettaa siksi treidauksen melko nopeasti. Siitä huolimatta noin 10 prosenttia tekee spekuloidaa.

Lisäksi on tärkeää tarkastella tarkkoja lukuja. Monet treidaajat kokeilevat päiväkauppaa lyhyellä aikavälillä ja tekevät pienen tappion. Sitten taas on olemassa menestyviä päiväkauppiaita, jotka lopulta tekevät spekuloidaa miljoonia dollareita. Joten, voit varmasti saavuttaa hyviä tuloksia päiväkaupalla, mutta se ei ole äkkirikastumis-järjestelmä. Aivan kuten minkä tahansa muun työn kanssa, sinun on tehtävä kovasti töitä päiväkauppiaana.

Siksi jatkamme toistamista varmistaaksemme, että päiväkauppa on oikeasti sinun juttusi. Päiväkaupasta saatujen tulojen lisäksi on otettava huomioon myös ns. vaihtoehtoiskustannukset. Jos käyttäisit päiväkauppaan käytetyn ajan normaalin työn tekemiseen, sinulle maksettaisiin myös palkka. Siksi sinun tulee vähentää palkka päiväkaupasta ansaitsemastasi tulosta. Tämä logiikka auttaa sinua määrittämään oikein onko päiväkauppasi onnistunutta vai ei.

Treidaajan ajattelutapa

Tarvitset tietyn asenteen: kutsutaan sitä päiväkauppiaan ajattelutavaksi. Tässä ajattelutavassa on tärkeää menetellä luontonsa vastaisesti. Olemme tietysti ohjelmoitu välttämään tappioita niin paljon kuin mahdollista ja tappioiden välttäminen arjessa vain tuntuu hyvältä. Kun auto lähestyy, aivosi estävät törmäyksen lähettämällä signaaleja, jotka saavat sinut pysähtymään jalkakäytävän reunalle. Valitettavasti nämä vaistot ovat kaikkea muuta kuin hyödyllisiä päiväkauppiaalle.

Loppujen lopuksi treidaajien yleisin tekemä virhe on tappioiden auki pitäminen liian kauan ja spekuloidajen sulkeminen liian nopeasti. Tappiot pidetään avoimina pidemmän ajan, koska treidaajat toivovat edelleen hinnan nousevan myöhemmässä vaiheessa. Toivo on kuitenkin huono kaupankäyntistrategia. Kun tällainen tilanne tulee kohdallesi, sinun on suljettava positioi, ja joskus on jopa viisasta avata uusi positio vastakkaiseen suuntaan.

Toisaalta, ollakseen varuillaan monet ihmiset yleensä sulkevat spekuloidansa mahdollisimman pian. Koska kuvittele, mitä tapahtuisi, jos hinta muuttuisi uudelleen ja voitosi katoaisi kuin ilmaan tai vielä pahempaa: muuttuisi tappioksi. Tämä on ärsyttävä tilanne, mutta heti kun olet tehnyt arvion ja ennustat hinnan nousevan tietylle tasolle, on tärkeää pitää kantasi.

Loppujen lopuksi menestyvä päiväkauppias on päiväkauppias, jonka voitot ovat suuremmat kuin hänen tappionsa. Jos kunnioitat tätä periaatetta, teet jopa spekuloidaa, kun olet oikeassa vain 50 prosentissa tapauksista.

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *