Öljyyn sijoittaminen: kaikki öljyyn sijoittamisesta

Öljyä kutsutaan joskus mustaksi kullaksi, ja hyvästä syystä. Sitä pidetään yhtenä tärkeimmistä hyödykkeistä ja se määrää koko talouden terveyden. Öljyvarat ovat loppumassa ja taistelu harvinaisesta mustasta kullasta vain lisääntyy. Mutta miten voit yksityisenä sijoittajana hyötyä tästä? Tässä artikkelissa keskustellaan siitä, miten voit sijoittaa öljyyn.

Aloita sijoittaminen öljyyn kolmen kohdan kautta:

Hauska fakta: Voit sijoittaa öljyyn 100% riskittömästi klikkaamalla alla olevaa painiketta

Kuinka sijoittaa öljyyn?

Artikkelin ensimmäisessä osassa tarkastellaan eri vaihtoehtoja öljyyn sijoittamiseen: suora sijoittaminen öljyyn, öljy osakkeiden ostaminen  ja kaupankäynti rahastot.

Suora sijoittaminen öljyyn

Voit valita sijoittamisen suoraan öljytynnyreihin. Raakaöljyä on vaikeampi varastoida kuin esimerkiksi kultaa. Et voi vain ostaa öljytynnyreitä ja varastoida niitä takapihallasi. Onneksi johdannaisilla voit spekuloida öljyn hintakehitystä. Voit tehdä tämän CFD:llä, futuureilla or optioilla. Katsotaanpa, mitkä ovat parhaimmat vaihtoehdot.

Öljy CFD:t

Jos haluat spekuloida öljytynnyreillä lyhyellä aikavälillä, CFD:t ovat mielenkiintoisia. Kun sijoitat raakaöljyyn CFD:llä, maksat tietyn määrän dollareina ja tynnyrit sijoitetaan sitten avoimiin positioihin. Kun hinta nousee, teet spekuloidaa ja kun hinta putoaa, menetät rahaa. Tynnyreitä ei tietenkään koskaan toimiteta, joten vain hinnankorotus tai -lasku on tärkeä. Täältä voit lukea lisää CFD-kaupankäynnistä.

CFD:t sopivat täydellisesti raakaöljyn hinnanmuutoksien spekulointiin. Voit myös lyödä vetoa hinnan laskusta CFD:llä. Näin voit saavuttaa hyviä tuloksia, vaikka öljyn hinta kehittyisi huonosti. Haluatko ostaa öljy -osakkeita? Voit käydä kauppaa suoraan öljy -osakkeilla yhdellä näistä luotettavista välittäjistä:

VälittäjäKustannuksetRekisteröidy
eToro0 euroa osakekohtaisesti. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa.
Degiro2,50 € transaktiota kohden
Keinottele aktiivisesti yrityksen öljy osakkeita osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.
Käy kauppaa yrityksen öljy osakkeita osakkeilla aktiivisesti edulliseen hintaan ilmaisella demolla!
Keinottele aktiivisesti yrityksen öljy osakkeita osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.

oil investing Plus500

Plus500:ssa voit käydä kauppaa öljyn hinnalla CFD:llä. Havainnollistavat hinnat.

Öljy Futuurit

Tunnetuin tapa sijoittaa öljyyn on futuurit. Tunnetuimmat futuurit ovat raakaöljyn (CL) ja Brent Oilin (CL) futuurit. Futuurit ovat toimitussopimuksia, joiden avulla voi saada kiinteän määrän öljyä viimeisen käyttöpäivän aikana. Futuurit eivät usein ole hyvä valinta ensimmäisen kerran sijoittajille.

Futuurilla kerroin on heti 1000. Yksi sopimus tehdään 1000 tynnyrin arvolla. Tämä voi johtaa siihen, että voitot ja tappiot sopimuksesta vaihtelevat suuresti. Lisäksi sinulla on velvollisuus lunastaa öljytynnyrit kauden lopussa. Tämä johti valtavaan romahdukseen huhtikuussa 2020 öljyn hinnan ollessa jopa negatiivinen. Koska kukaan ei halunnut vastaanottaa öljyä, hinta romahti.

Öljy optiot

Voit myös sijoittaa öljyyn optioilla. Optioita käyttämällä sinulla on mahdollisuus, mutta ei velvollisuutta ostaa tai myydä öljyä kiinteään hintaan. Osto-optiolla sinulla on mahdollisuus ostaa öljyä tiettyyn hintaan ja myyntioptiolla sinulla on mahdollisuus myydä tiettyyn hintaan.

Jokaisella optiolla on vanhentumispäivä. Jos optio ei tuota riittävää spekuloidaa ennen option päättymistä, menetät kaupan koko arvon. Haluatko tietää enemmän sijoittamisesta optioihin? Tästä artikkelista voit lukea kaiken!

oil investing Plus500

Sijoittaminen öljy osakkeisiin

On myös mahdollista sijoittaa öljyyn epäsuorasti. Yksi tunnetuimmista tavoista sijoittaa epäsuorasti öljyyn on ostaa osakkeita öljy-yhtiöistä, kuten Shell tai BP. Kun sijoitat osakkeisiin, tuloksia ei määrää pelkästään öljyn hinta.

BP:n öljyvuodot Meksikonlahdella vuonna 2010 aiheuttivat paljon vastustusta. Tämä levottomuus aiheutti BP:n osakekurssin jyrkän laskun. Kun öljyn hinta nousee, öljy-yhtiön hinta voi silti laskea. Kun sijoitat öljy-yhtiön osakkeisiin, on siksi tärkeää tutkia yhtiön tuloksia huolellisesti.

On kaksi tapaa sijoittaa öljy-yhtiöiden osakkeisiin. Ensimmäinen on ostaa osakkeet suoraan ja pitää ne salkussa. Tämä voi olla hyvä strategia, jos haluat sijoittaa öljyyn pitkällä aikavälillä. Yksi sivusto, jossa tämä on mahdollista, on eToro.

Öljy-yhtiöiden osakkeilla on myös mahdollista käydä aktiivista kauppaa. On olemassa useita välittäjiä, joilla se on mahdollista. Haluatko tietää missä sijoittaa öljy osakkeisiin? Katso välittäjän yleiskatsaus välittömästi:

investing in oil shares

Sijoittaminen rahastoihin tai ETF:iin

Viimeinen tapa sijoittaa öljyyn on ostaa osuuksia rahastosta, jota kutsutaan myös ETF:ksi (exchange traded fund). On olemassa kahden tyyppisiä rahastoja: osakerahastoja ja rahastoja, jotka seuraavat öljyn hintaa suoraan.

Osakerahastot seuraavat tasaista määrää öljy-yhtiöihin liittyviä osakkeita. Esimerkkejä eurooppalaisista ETF-yhtiöistä ovat Lyxor ETF STOXX EUROPE 600 OIL ja GAS sekä iSHARES STOXX 600 OIL & Gas UCITS EFT DE. Jos haluat sijoittaa maailmanmarkkinoilla, voit sijoittaa SPDR MSCI World Energy UCITS ETF:n.

Öljyrahastot yrittävät seurata öljyn kurssia. He tekevät tämän yleensä ostamalla futuureja. Esimerkkejä rahastoista, jotka yrittävät seurata öljyn hintaa tällä tavalla, ovat UCO ja USO. Näiden rahastojen haitta on se, että niiden on jatkettava futuurien siirtämistä seuraavaan kuukauteen. Uudet futuurit ovat tyypillisesti kalliimpia, koska harvat ihmiset odottavat todellista öljyn tuotantoa. Tämän takia voit hyötyä tällaisista rahastoista vain, kun öljyn hinta nousee hyvin jyrkästi.

Miten voit ennustaa öljyn hinnan?

Kun haluat sijoittaa öljyyn sinun on pidettävä silmällä sen hintaa. Tässä osassa artikkelia tarkastelemme kuinka voit arvioida öljyn hinnan, molemmilla lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.

Öljyn hinta lyhyt aikaväli

Lyhyellä aikavälillä öljyn hinta voi vaihdella voimakkaasti. Öljyn hintaan vaikuttaa moni tekijä. Öljyn hinta määräytyy loppujen lopuksi kysynnän ja tarjonnan välisen tasapainon perusteella. Esimerkiksi, jos OPEC päättää viedä enemmän öljyä, öljyn hinta laskee tarjonnan lisääntymisen vuoksi. Konflikti öljyä vienti maassa voi kuitenkin nostaa hintoja. Tässä tilanteessa ihmiset hermostuvat tulevasta öljyntuotannosta.

Siksi lyhyellä aikavälillä öljyn hintaa on vaikea määrittää. Vaikka hinta kehityksessä on yleensä selkeä suunta, se voi yhtäkkiä muuttua eri tapahtumien seurauksesta. Tästä syystä öljy on suosittu kaupankäynnin väline päiväkauppiaille, jotka ovat sijoittajia, jotka sijoittavat aktiivisesti joka päivä. Voimakkaat hintavaihtelut antavat aktiivisille sijoittajille mahdollisuuden saavuttaa hyviä tuloksia öljyllä.

Tämän takia on suositeltavaa seurata tarkasti uutisraportteja. Harkitse jokaisessa uutisessa sen vaikutusta keskimääräiseen sijoittajaan. Harkitse seuraavia esimerkkejä:

  • Uutisraportti Yhdysvalloista, joka on päättänyt käyttää öljyvarojaan (1).
  • Uutisraportti, jonka mukaan kuluttajat käyttävät yhä enemmän autoja (2).
  • Suurella öljyn tuotanto alueella on käynnissä sota (3).

Uutiset, joissa öljyn tarjonta kasvaa, johtavat yleensä hinnan laskuun (uutinen 1). Kun kysyntä näyttää kasvavan, hinta yleensä nousee (uutinen 2). Lopuksi tarjonnan lasku voi myös johtaa hintojen nousuun (uutinen 3).

predict oil price

Suurilla tapahtumilla on vahva vaikutus öljy osakkeiden hintaan

Öljy pitkällä aikavälillä

Öljyn määrä on selvästi vähentymässä: uusien merkittävien toimijoiden, kuten Kiinan, ilmestyminen maailman markkinoille lisää vain öljyn kulutusta tulevina vuosina. Viimeaikaisten ennusteiden mukaan kestää vain 40 vuotta, ennen kuin öljyvarat täysin tyhjenevät. Tällä hetkellä öljy näyttää olevan suuri sijoituskohde. Koska varastot vähenevät ja kulutus kasvaa edelleen, ei ole epärealistista olettaa, että hinta nousee edelleen.

On kuitenkin myös tärkeää pitää silmällä vaihtoehtoisia energialähteitä. Öljy ja muut fossiiliset polttoaineet ovat menettämässä suosiotaan aiheuttamansa saastumisen vuoksi. Tämän takia useat yritykset etsivät vaihtoehtoisia energialähteitä. Voi olla, että tulevaisuudessa vaihtoehtoisista energialähteistä tulee hallitsevia. Vielä ei kuitenkaan ole näin, ja ennen tätä voi olla houkutteleva sijoittaa öljyyn!

Mihin tulisi kiinnittää huomiota sijoitettaessa öljy osakkeisiin?

Monet ihmiset sijoittavat öljy osakkeisiin niiden vakaan luonteen vuoksi. Lyhyellä aikavälillä öljyn hinta voi vaihdella huomattavasti. Talous kuitenkin pyörii öljyllä ja hinta nousee aina uusiin huippuihin. Mutta mihin sinun pitäisi kiinnittää huomiota, kun valitset ja ostat öljyosakkeita?

Harkitse mihin haluat sijoittaa

Kaikki tietenkin tietävät hallitsevat öljyn tuottajat, kuten Shell ja Total. Öljyn tuotantoprosessissa on kuitenkin monia muitakin yrityksiä. Kun sijoitat öljyyn, voit sijoittaa kolmeen eri öljynjalostus vaiheeseen: ylävirtaan, keskivirtaan ja alavirtaan.

Tuotantoketjun alkuosa on pääasiassa öljynetsintää ja -tuotantoa. Tämän alan yritykset etsivät tapoja saada öljy ylös maasta. Esimerkiksi Fugron kaltainen yritys etsii sopivia paikkoja öljynporaamiseen. Muut yritykset harjoittavat materiaalien tuotantoa tai työvoiman toimittamista. Kun taloudella menee hyvin, tämän tyyppiset yritykset pärjäävät hyvin: korkeammalle tuotannolle on enemmän kysyntää.

Keskitason sektori harjoittaa öljyn kuljetusta ja varastointia. Tämä sektori on linkki alkupään ja loppupään sektorien välillä. Esimerkkejä tällä alalla toimivista yrityksistä ovat Vopak ja Scorpio. Öljyn varastointia harjoittava yritys voi myös menestyä alhaisella öljyn hinnalla. Tässä tapauksessa on usein ylituotantoa. Näiden yritysten on sitten varastoitava kaikki käyttämätön öljy.

Viimeistä öljyä käsittelevää sektoria kutsutaan loppupään sektoriksi. Tämä sektori jalostaa raakaöljyä ja jalostaa sen sitten käyttökelpoiseksi raaka-aineeksi. Raakaöljy on vielä muunnettava esimerkiksi bensiiniksi, asfaltiksi tai kerosiiniksi. Tähän tuotantoprosessin vaiheeseen osallistuvat yritykset ovat Marathon Petroleum ja Exxon Mobil.

Monet suuremmat öljy-yhtiöt harjoittavat eri komponentteja öljyn tuotantoprosessissa. Tutki missä markkina olosuhteissa firmalla, johon haluat sijoittaa, menee hyvin. Jotkut osakkeet voivat olla vähemmän riippuvaisia ​​öljyn hinnasta kuin toiset.

Varmista riittävä monimuotoisuus

Kun haluat sijoittaa öljyyn ostamalla osakkeita, sinun on myös hajautettava riittävästi. Ei ole viisasta laittaa kaikki rahasi yhteen öljy osakkeeseen. Jopa korkean öljyn hinnan tapauksessa yritys voi silti mennä konkurssiin. Huono hallinto tai petos voi muuttaa yrityksen ylemmän tason yrityksestä totaaliseen floppiin päivässä.

Sen takia sinun täytyy tehdä  tarpeeksi tutkimusta, kun sijoitat öljy osakkeisiin. On tärkeää ymmärtää, miten yritys tekee spekuloidansa.

Tee suunnitelma

Öljy osakkeiden ostaminen ja myyminen kriisitilanteessa ei ole hyvä strategia. On tärkeää tehdä suunnitelma. Mieti ensin, miksi haluat ostaa osakkeita. Haluatko kerätä tuloja ostamalla osakkeita, jotka maksavat suurta osinkoa. Jos näin on, sijoittaminen Shelliin voisi sopia sinulle. Haluatko hyötyä suuresta hinnan noususta? Sitten sinun on ehkä sijoitettava aktiivisemmin.

Määritä itsellesi, mikä on tavoitteesi, ja kirjoita sitten ylös hinta tavoitteesi. Näin noudatat selkeää suunnitelmaa ja vältät paniikin alaisen rahan menettämisen.

Kiinnitä huomiota kustannuksiin

Kun aloitat sijoittamisen osakkeisiin, on tärkeää kiinnittää huomiota kustannuksiin. Sijoittamalla kalliilla välittäjällä menetät joskus useita tuhansia – jopa kymmeniä tuhansia – pitkällä aikavälillä. Haluatko tietää, millä välittäjillä voit sijoittaa halvimmalla? Yleiskatsauksestamme näet, mikä on paras välittäjä öljykaupan aloittamiseen:

Kuinka laskevasta öljyn hinnasta voi hyötyä?

On myös mahdollista ansaita rahaa laskevasta öljy hinnasta. Teet tämän sijoittamalla lyhyen position öljyn hintaan. Kun avaat lyhyen position, teet tilauksen laskevalle öljyn hinnalle. Tällä on seuraava vaikutus:

  • Kun öljyn hinta nousee, menetät rahaa.
  • Kun öljyn hinta laskee, ansaitset rahaa.

Nykyinen öljyn hinta

Haluatko aloittaa sijoittamisen heti?

Ennen kuin päätät sijoittaa öljyyn, on järkevää harjoitella ensin ilmaisella demo-tilillä. Näin voit oppia ensin sijoittamisen perusteet, jotta voit aloittaa onnistuneesti.

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *