Kuinka ostaa osakkeita netissä?

Tästä artikkelista voit lukea, kuinka voit ostaa ja myydä osakkeita Internetin avulla. Keskustelemme missä voit sijoittaa osakkeisiin alhaisia palkkioita vastaan. Sen jälkeen opetamme sinulle kaiken mitä sinun tarvitsee tietää ennen kuin aloitat osakkeiden ostamisen verkossa.

Mikä on paras paikka ostaa osakkeita?

Menneisyydessä osakkeiden ostaminen ja myyminen oli aikaavievä prosessi. Kun halusit ostaa ja myydä osakkeita, sinun täytyi mennä pankkiin, jolloin transaktiokustannukset olivat korkeat. Onneksi tämä ei enää ole tarpeen!
Nykyään voit käydä kauppaa kaikista tunnetuista osakkeista online-välittäjän kautta. Välittäjällä voit ostaa tai myydä suosikkiosakkeitasi hiiren napautuksella. Alta näet yleiskatsauksen parhaista osakkeiden välittäjistä.

VälittäjäKustannuksetRekisteröidy
eToro0 euroa osakekohtaisesti. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa.
Degiro2,50 € transaktiota kohden
Keinottele aktiivisesti yrityksen osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.
Käy kauppaa yrityksen osakkeilla aktiivisesti edulliseen hintaan ilmaisella demolla!
Keinottele aktiivisesti yrityksen osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.

Kuinka voi aktiivisesti treidata CFD osakkeita?

Haluatko käydä aktiivista kauppaa osakkeilla CFD:tä käyttäen? Käymällä aktiivisesti kauppaa osakemarkkinoilla voit reagoida taloudelliseen kehitykseen. Plus500 on hyvä välittäjä osakekauppaa varten CFD:tä käyttäen. Plus500 ei veloita mitään kaupoista ja voit kokeilla vaihtoehtoja ilmaiseksi rajoittamattomalla 40.000 dollarin esittelyllä. Plus500-kaupankäynnin suuri etu on se, että voit treidata myös hintojen laskuun. Käytä alla olevaa painiketta avataksesi ilmaisen demo-tilin Plus500:ssa:

80 % piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.80 % piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.

Plus500 buy shares online

Suuntaa-antavat hinnat. 80% vähittäiskaupan CFD-tileistä menettää rahaa.

Osakkeiden osto: opi ostamaan osakkeita 5 askeleen avulla

Ennen kuin voit ostaa osakkeita, sinun on suoritettava muutama vaihe. Seuraavaksi tarkastellaan mitä sinun on tehtävä ennen kuin voit aloittaa sijoittamisen.

Askel 1: Avaa tili välittäjällä

Osakkeiden ostamiseksi sinulla on ensin oltava tili online-välittäjällä. Välittäjä on osapuoli, joka antaa yksityishenkilöille mahdollisuuden ostaa ja myydä osakkeita. Välittäjää valittaessa on tärkeää kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin:

  • Mitkä ovat (ulkomaisten) osakkeiden kauppa kustannukset?
  • Kuinka paljon tukea saat välittäjältä
  • Millä osakkeilla voit käydä kauppaa välittäjän kanssa?
  • Mitä lisätoimintoja välittäjä tarjoaa sinulle?

Haluatko tietää missä voit sijoittaa osakkeisiin? Välittäjien vertailusivulla näet parhaat välittäjät sijoittamisen aloittamiseksi:

Askel 2: päätä minkä osakkeen haluat ostaa

Kun olet avannut tilin välittäjällä, voit aloittaa. Ensin on päätettävä, minkä osakkeen haluat ostaa. Voit etsiä yrityksen, jonka haluat osittain omistaa. On järkevää aloittaa muutamalla yrityksellä, jotka tunnet hyvin.

On myös tärkeää kaivaa hieman syvemmälle. Älä osta osakkeita vain siksi, koska pidät yritystä arvossa. Katso vuosiluvuista, miten yritys on menestynyt kuluneella kaudella. Tutki myös yrityksen visiota ja analysoi, onko yrityksen todennäköinen kasvu jatkossakin mahdollista.

Askel 3: päätä kuinka monta osaketta haluat ostaa

Seuraava vaihe on määrittää, kuinka monta osaketta haluat ostaa. Varsinkin alussa on suositeltavaa sijoittaa vain pienellä summalla. Ota aikaa oppiaksesi osakemarkkinoiden toiminnasta. Vasta sitten, kun ymmärtää markkinoita kannattaa sijoittaa suuremmilla summilla. Voit ostaa ja myydä osakkeita ilman riskiä demo-tilillä.

Askel 4: valitse tilaustyyppi

Kun ostat osakkeita, sinun on myös valittava tilaustyyppi. Kun ostat osakkeita, näet ensin pyynti- ja tarjoushinnan. Pyyntihinta on hinta, jolla myyjät haluavat myydä osakkeen. Tarjoushinta on hinta, jolla ostajat haluavat ostaa osakkeen. Näiden hintojen välillä on aina ero. Kutsumme tätä myös spreadiksi.

Kun ostat osakkeita, voit käyttää erityyppisiä tilauksia:

Markkinatilaus

Markkinatilaus on toimeksianto, jossa osakkeet ostetaan markkinahintaan. Hinta voi olla kalliimpi tämän tyyppisessä tilauksessa. Osakkeiden hinnat vaihtelevat jatkuvasti. Markkinatilaus sopii sijoittajalle, joka haluaa pitää osakkeita pitkään. Muutaman sentin erolla on vähemmän merkitystä, kun tämä on strategiasi.

Sinun on oltava varovainen markkinatilausten suhteen. Kun annat markkinatilauksen treidaus session ulkopuolella, sijoituksesi voi olla paljon kalliimpi. Osakkeen hinta voi nousta huomattavasti treidauksen ulkopuolella.

Market order eToro

Markkinatilauksen tekeminen osakkeelle eTorossa

Rajoitettu tilaus

Rajoitettu toimeksianto toteutetaan vasta, kun tietty hinta on saavutettu. Tästä on hyötyä, jos olet aktiivinen kauppias. Voi olla myös hyödyllistä käyttää rajoitettua toimeksiantoa vakailla markkinoilla. Epäaktiivisilla markkinoilla taas hinta voi yhtäkkiä tehdä outoja hyppyjä.

Rajoitetun toimeksiannon kanssa et voi olla varma siitä, että (koko) tilauksesi toteutetaan. Haluatko varmasti ostaa tietyn osakkeen? Sitten voi olla fiksumpaa käyttää markkinatilausta. On myös tiettyjä rajoituksia. Kaikki tai ei mitään-tilaukset toteutetaan vain silloin, kun kaikki osakkeet ovat saatavilla rajahintaan. Päivän tilaus poistetaan, jos sitä ei suoriteta ennen kaupankäyntipäivän loppua.

Askel 5: jatka osakesalkkusi optimointia

Työ ei lopu senkään jälkeen, kun olet jo ostanut osakkeita! Kysy jatkuvasti itseltäsi, sopivatko salkkusi osakkeet edelleen hyvin strategiaasi. Näin vältät menettämästä paljon rahaa osakkeilla, jotka eivät enää sovi nykyiseen strategiaasi.

Onnistunut osakkeiden ostaminen: mihin sinun tulisi kiinnittää huomiota?

Osakkeiden ostaminen ja myyminen randomilla ei ole usein hyvä idea. Kun haluat saavuttaa hyviä tuloksia, sinun on otettava huomioon useita tekijöitä. Näiden vinkkien avulla voit ansaita enemmän rahaa ostamalla ja myymällä osakkeita.

Hajauta sijoitustasi

On tärkeää hajauttaa sijoituksesi riittävästi. Älä osta vain yhden tyyppisiä osakkeita. On mahdollista, että valitsemallasi sektorilla menee huonosti muihin aloihin verrattuna. Yritys voi aina mennä konkurssiin. Ostamalla osakkeita eri yrityksistä pienennät valtavan tappion riskiä.

Toisaalta on hyödyllistä muistaa, että hajauttamalla sijoitusta eri aloille et ole täysin suojassa taloudellisilta takaiskuilta. Voit kuitenkin myös hoitaa tämän fiksusti. On järkevää ostaa säännöllisesti osakkeita kiinteällä summalla. Huippujen ja laskujen ennustaminen on erittäin vaikeaa, mutta ostamalla osakkeita eri aikoina vältät pääsyn korkeimpaan pisteeseen.

Koronkorko

Yritykset maksavat säännöllisesti osinkoja. Osinko on voitonjako. Tietenkin sinulla on mahdollisuus tallettaa tämä osinko säästötilillesi, mutta voit myös sijoittaa osingon uudelleen. Tämä voi olla viisas päätös.

Tämä johtuu ”korko” -periaatteesta. Kun sijoitat osingon uudelleen osakkeisiin, saat myös osinkoa tästä summasta. Tämä lisää tuottoa pitkällä aikavälillä eksponentiaalisesti. Viiden vuoden kuluttua voit saavuttaa nopeasti kymmenen prosentin ylimääräisen tuoton. Joten ole fiksu ja sijoita osinko uudelleen!

Varo riskiä: palkkasuhde

Hyvät sijoittajat ottavat aina huomioon sijoituksensa riskit. Perussääntö on yksinkertainen: varmista, että potentiaalinen spekuloidasi on suurempi kuin mahdollinen tappiosi. On tärkeää, että laadit hyvän suunnitelman ennen osakkeen ostamista. Mieti, mihin hintaan otat tappiosi ja mihin hintaan otat voiton.

Oletetaan, että ostat osakkeen hintaan 10 dollaria. Odotat hinnan nousevan 15 dollariin. Potentiaalinen spekuloidasi on sitten 5 dollaria osakkeelta. Osakkeen hinta voi myös pudota 9 dollariin, mikä tarkoittaa, että mahdollinen tappio on 1 dollari. Suhteesi riskin ja tuoton välillä on siten 1:5.

Tällä sijoituksella voit ansaita viisi kertaa enemmän kuin mitä menetät. On aina viisasta ottaa positioita, joissa riskin ja tuoton suhde on suotuisa.

Hallitse tunteesi

Viimeinen tärkeä vinkki osakkeiden ostamiseen on tunteiden hallinta. Käytännössä näemme, että monet sijoittajat jättävät tappiolliset sijoitukset auki liian pitkäksi aikaa ja leikkaavat kannattavia sijoituksia. Tämä johtuu siitä, että ihmiset pelkäävät menettämistä.

Tämä ei tietenkään ole viisas sijoitusstrategia. Haluatko myös taistella tätä luontaista vaistoa vastaan? Laadi sitten suunnitelma etukäteen. Näin estät tunteitasi vaikuttamasta liikaa sijoituspäätöksiisi.

Emotions buying stocks

Mitä riskejä liittyy osakkeiden ostamiseen?

Yrityksen osakkeiden ostamiseen liittyy lukuisia riskejä. Seuraavaksi keskustellaan lyhyesti siitä, mitä sinun on varottava.

Yrityskohtaiset riskit

Yritys voi harjoittaa huonoa liiketoimintaa. Tämä tapahtuu esimerkiksi silloin, kun yritys tekee petoksen tai julkaisee riskivaroituksen. Voit suojautua tältä riskiltä ostamalla useita erilaisia osakkeita.

Sektorikohtaiset riskit

Joskus tietyllä sektorilla voi myös mennä huonosti. Esimerkiksi öljyn hinnan lasku tarkoittaa, että öljy-yhtiöillä menee huonommin. Voit suojautua sektprikohtaisilta riskeiltä hajauttamalla sijoituksesi eri sektoreille.

Markkinariskit

Joskus koko talous on laskussa. Tämä tapahtui esimerkiksi vuoden 2008 luottokriisin aikana. Varmista, ettet sijoita kaikkea rahaasi osakkeisiin kerralla. Näin vältyt menettämästä kaikkeasi. On myös tärkeää, ettet tarvitse välittömästi takaisin sijoittamaasi rahaa. Tämä antaa sinulle aikaa odottaa markkinoiden elpymistä.

Valuuttariskit

Kun ostat ulkomaisia osakkeita, sinun on myös otettava huomioon valuuttariskit. Kun ostat osakkeita ulkomaan valuutassa, vaarana on menettää rahaa, koska valuuttasi arvo laskee. Voit kattaa tämän riskin käyttämällä johdannaisia.

risks buying shares

Kuinka voit ostaa osakkeita? Kaksi menetelmää

On olemassa kaksi strategiaa, joita voit käyttää osakkeiden ostamiseen. Keskustelemme molemmista menetelmistä alla.

Pitkä aikaväli: osta osakkeita

Monet ihmiset ostavat osakkeita ja pitävät niitä pidempään. Voit tehdä tämän arvopaperi tilillä perinteisellä välittäjällä. Kun ostat osakkeita pitkällä aikavälillä, on tärkeää tutkia yrityksiä huolellisesti. On viisasta tarkistaa, pysyykö yritys kannattavana pitkällä aikavälillä.

Lyhyt aikaväli: spekuloi osakkeilla

Voit myös käydä aktiivista kauppaa osakkeilla. Spekuloimalla voit tehdä tilauksia lyhytaikaisiin nousuihin ja laskuihin. Tähän tarkoitukseen on parasta käyttää johdannaista, kuten CFD. CFD:n avulla voit vastata nopeaan hinnankorotukseen ja laskuun.

  • Voit ostaa ja myydä CFD-osakkeita vain 100 dollarilla.
  • Voit käyttää vipua, joka mahdollistaa kaupankäynnin suuremmilla määrillä.
  • Voit spekuloida hintojen laskustamyymällä lyhyeksi.
  • Tilausten avulla voit automatisoida kaupankäyntisi.
Vinkki: Haluatko tietää, miten CFD:t toimii? Lue tämä artikkeli!

Mitä sinun täytyy tietää ennen kuin ostat osakkeita?

Ennen kuin ostat osakkeita, sinun on ymmärrettävä, miten osakkeet toimivat. Tässä osiossa vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin osakkeista.

Mitä ovat osakkeet?

Osake on eräänlainen omistusasiakirja. Jos omistat osakkeen yrityksessä, omistat osallisesti yrityksen. Siksi sinulle maksetaan usein osa yrityksen voitoista osinkojen muodossa. Useimmat ihmiset omistavat myös osakkeita sen takia, koska ne ennakoivat hinnanmuutosta. Tätä kutsutaan markkinoiden spekulaatioksi. Lue tästä lisää osakkeista.

Mitä ovat osingot?

Kun ostat osakkeita, sinun on otettava huomioon osinkojen merkitys. Kun yritys tuottaa spekuloidaa, yhtiö voi päättää jakaa osan voitosta osakkeenomistajille osinkoina. Kiinnitä huomiota osinkoon ostaessasi osaketta. Osinko määrittää osittain sijoituksillasi saavutettavan tuloksesi. Lue täältä kaikki osingoista.

Miten määritellä koska kannattaa ostaa osake?

Kun haluat menestyä CFD-osakkeiden kaupassa, on tärkeää ajoittaa kaupat hyvin. Voit käyttää kahta menetelmää treidauksiesi ajoitukseen:

Haluatko oppia treidaamaan osakkeilla? Lue ‘treidaus aloittelijoille’-kurssimme:

Esimerkki: Applen osakkeiden ostaminen

Kahden esimerkin avulla demonstroimme miten osakkeiden ostaminen toimii.

Esimerkki: osakkeen ostaminen suoraan

Kun ostat osakkeen fyysisesti välittäjältä, tästä osuudesta tulee sinun. Tässä esimerkissä voit ostaa Applen osakkeen hintaan 200 dollaria. Kun osake nousee 250 dollariin viiden vuoden aikana, myyt osakkeen uudelleen. Näin ollen saavutat mukavan tuoton, joka on 25% tai 5% vuodessa.

Esimerkki: spekulointi osakkeella

Voit myös spekuloida osakkeen hinnan laskusta CFD:n avulla. Myymällä lyhyeksi voit hyötyä alenevasta osakekurssista. Kun hinta on 300 dollaria, päätät myydä lyhyeksi. Osakkeen hinta putoaa 250 dollariin kolme päivää myöhemmin. Tässä tapauksessa spekuloidasi olisi 50 dollaria.

Käyttämällä vipua sinun ei tarvitse sijoittaa koko 300 dollaria tämän sijoituksen toteuttamiseen. Voit jo tehdä samanlaisen sijoituksen 30 dollarilla. Tuottosi nousee 50 prosenttiin, jos käytät vipua 1:10. Aktiivisen spekuloinnin myötä sekä potentiaalinen tuotto että mahdollinen riski kasvavat.

Osakkeiden treidaus CFD:tä käyttäen

Voit käydä kauppaa osakkeilla CFD:n avulla. CFD-välittäjillä maksat pienen palkkion, joka riippuu tilauksesi koosta. Kustannukset alkavat muutamasta pennistä, joten voit käydä kauppaa myös suhteellisen pienillä määrillä.

Osakkeiden treidauksella CFD:llä on myös muita etuja. Voit käyttää vipua suurentaaksesi tuottoja. On kuitenkin tärkeää muistaa, että tappiot kasvavat myös vivulla. CFD:t ovat sopimuksia, joissa määrätään kohde-etuus, jossa position avaamis ja sulkemis hinnan ero määrittää spekuloidasi tai tappiosi.

Harjoittele ensin demolla!

Oletko innokas aloittamaan osakkeiden ostamisen ja myymisen? Ymmärrettävää! On kuitenkin järkevää aloittaa hitaasti. Voit avata ilmaisen demo-tilin useilla välittäjillä. Demo-tilillä voit kokeilla osakkeiden kaupankäyntiä ilman riskiä. Käytä alla olevaa painiketta avataksesi ilmaisen demon välittäjällä:

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *