DEGIRO-arvostelu: kokemukseni tästä välittäjästä

Tästä arvostelusta voit lukea kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää DEGIRO välittäjästä. Lyhyessä DEGIRO-oppaassa näytämme, kuinka voit avata ensimmäisen treidin DEGIRO:lla. Keskustelemme myös kustannuksista, joita DEGIRO veloittaa asiakkailtaan. Yhdistämällä nämä tiedot voit päättää, onko DEGIRO oikea vaihtoehto sinulle. Haluatko verrata DEGIRO:a muihin välittäjiin? Katso välittäjävertailu sivu!

DEGIRO-tarkastelun johtopäätös

Testasimme perusteellisesti DEGIRO:n mahdollisuuksia tätä arvostelua varten. Mielestämme DEGIRO on loistava välittäjä, jolla voi ostaa ja myydä osakkeita. DEGIRO on erityisen houkutteleva siksi, koska ne veloittavat suhteellisen alhaiset palkkiot. DEGIRO-ohjelmisto on käyttäjäystävällinen, mutta ei tarjoa paljon analyysi vaihtoehtoja. DEGIRO on loistava valinta monille sijoittajille.

Haluatko avata tilin DEGIRO:lla? Käytä tätä painiketta avataksesi tilin suoraan tälle välittäjälle:

DEGIRO broker review

Mitkä ovat DEGIRO:n suurimmat edut?

  • DEGIRO on yksi halvimmista saatavilla olevista välittäjistä.
  • Tilin avaaminen DEGIRO-palvelussa on 100% ilmaista.
  • Ohjelmisto on käyttäjäystävällinen ja helppo käyttää.
  • Rahan tallettaminen ja nostaminen sujuvat helposti.

Mitkä ovat DEGIRO:n suurimmat haitat?

  • DEGIRO ei sovi parhaiten aktiivisille kauppiaille.
  • Analyysi vaihtoehdot ovat melko rajalliset.

Kuinka tilin avaaminen DEGIRO:lla toimii?

Tilin avaaminen DEGIRO-palvelussa on helppoa. Aloita syöttämällä sisäänkirjautumisnimi ja salasana.

DEGIRO sign up

Kun olet luonut tilin, sinun on annettava lisätietoja. Kaikkien välittäjien on tarkistettava, onko tilin omistaja todella olemassa. Tällä tavalla välittäjät estävät rikollisia tai terroristeja käyttämästä tilejä rahanpesuun. DEGIRO:ssa voit valita erityyppisistä tileistä. Keskustelemme seuraavaksi lyhyesti tämän tyyppisistä tileistä:

Tavallinen tili

Tavallisella tilillä voit käydä kauppaa kaikilla tunnetuilla arvopapereilla. Tavallisella tilillä DEGIRO voi lainata osakkeitasi kolmansille osapuolille. Muut osapuolet lainaavat säännöllisesti osakkeita ottaakseen lyhyen position. Kun otat lyhyen position osakkeeseen, voit ansaita rahaa laskevalla hinnalla. DEGIRO saa palkkion osakkeiden lainaamisesta. Tämä ei ole täysin riskitöntä: toinen osapuoli voi mennä konkurssiin ja teoriassa voit menettää osakkeesi. Onneksi tätä tapahtuu harvoin käytännössä.

Säilytystili

Henkilökohtaisesti mielestäni riski on rajallinen, ja siksi loin tavallisen tilin DEGIRO:ssa. Mutta jos haluat minimoida riskisi, voit luoda säilytystilin. DEGIRO ei saa lainata säilytystilillä olevia osakkeita kolmansille osapuolille. Säilytystilin huono puoli on osinkojen vastaanottamisesta perittävät kustannukset.

Aktiivinen treidaus tili

Voit myös avata tilin aktiivista kaupankäyntiä varten DEGIRO-palvelussa. Tällä tilillä voit käydä kauppaa riskialttiimmilla johdannaisilla. Saat myös enemmän vapautta: voit esimerkiksi käydä kauppaa marginaalilla. Silloin on myös mahdollista, että on negatiivinen saldo. Tästä saldosta on kuitenkin maksettava korkoa.

Monissa tapauksissa ei ole suositeltavaa käyttää marginaalilla. Sijoita vain rahalla, jota et tarvitse muuhun. Lisäksi kun olet velkaa rahaa, sinun on maksettava korkoa, ja sijoituksesi tuoton on oltava paljon korkeampi hyvän tuloksen saavuttamiseksi. Joka tapauksessa DEGIRO ei sovellu niin hyvin aktiiviseen kauppaan. Jos haluat spekuloida, on parempi avata tili Plus500:lla tai eToro:lla.

Mikä on DEGIRO ohjelmiston laatu?

DEGIRO:ssa teet kaikki sijoituksesi käyttämällä heidän online treidaus alustaa. Perustoiminnot ovat olemassa ja tilauksen avaaminen tai sulkeminen on melko helppoa. Sinun ei kuitenkaan pitäisi odottaa ihmeitä sivuston suhteen.

Analyysi vaihtoehdot ovat melko rajalliset. Kun vierailet yrityksen yritys profiilissa, näet perustietoja osakkeesta. Voit lukea lyhyen kuvauksen, jossa on yleistä tietoa yrityksestä, ja voit määrittää osakekohtaisen tuloksen. Jos haluat tehdä laajemman analyysin, sinun on käytettävä muita ulkoisia verkkosivustoja. Lisätietojen puute on siten havaittu huono puoli tällä välittäjällä.

Tekninen analyysi

DEGIRO:ssa voit suorittaa teknisen analyysin. Vaihtoehdot ovat riittävät: voit valita kymmenistä indikaattoreista, joilla voit palata jopa kymmenen vuoden taakse. Näiden indikaattoreiden lisäksi DEGIRO ei tarjoa muuta neuvontaa tai koulutusta.

Osingot ja tiedot

Osingot lisätään automaattisesti tilillesi. Mielestäni tietojen tarjoaminen voisi olla vielä parempaa. Joskus on epäselvää, milloin esimerkiksi osinkoja jaetaan. DEGIRO-ohjelmisto voisi olla tältä puolin käyttäjäystävällisempi.

Mobiilialusta

Voit sijoittaa myös DEGIRO:n mobiilialustalla. Mobiilisovelluksessa on suunnilleen samat toiminnot kuin verkkosivuilla. Voit tehdä tilauksia ja sijoittaa osakkeita suosikkilistalle mobiilialustalla. Mobiilialustan avulla voit seurata sijoituksiasi missä tahansa ja voit tarvittaessa tehdä joitain muutoksia. Mobiilialusta, kuten verkkosivukin, ei ole kovin laaja, mutta tarjoaa perus toiminnot. Mobiilialusta saa tässä arvostelussa välttävän arvosanan.

DEGIRO mobile trading app

Kuinka korkeat ovat DEGIRO-kaupankäynti maksut?

DEGIRO:n nykyhinnat ovat selvästi näkyvissä välittäjän sivustolla. DEGIRO:ssa maksat vain tekemistäsi sijoituksista. Sama maksu peritään jokaisesta (osake) kaupasta. Tavallisesti maksu sisältää kiinteän ja muuttuvan osan. Kiinteä osa ei muutu ostamiesi arvopapereiden lukumäärästä huolimatta, mutta muuttuva osa muuttuu nimensä mukaisesti.

Esimerkiksi jos ostat Ison-Britannian osakkeita DEGIRO:lla, maksat 1,75 puntaa + 0,014%. Jos avaat position 1000 punnan hintaan, maksat 1,89 puntaa transaktiokustannuksia. Jos avaat position, jonka kokonaisarvo on 10.000 puntaa, tämä korotus on 3,15 puntaa.

Haluatko tietää, kuinka korkeat kustannukset ovat eri sijoitustuotteille DEGIRO:lla? Artikkelin tässä osassa voit selvittää, mitkä palkkiot maksat jokaisesta sijoitustuotteesta:

Kuinka paljon maksat palkkioita osakkeista?

Alhaiset kustannukset ovat positiivinen puoli tässä katsauksessa. Ison-Britannian osakkeista maksat 1,75 puntaa + 0,014%, mikä on paljon vähemmän kuin useimmilla kilpailijoilla. Maksamasi maksimikustannus on 5 puntaa. Saksan, Kanadan ja Yhdysvaltojen osakkeilla voi myös käydä kauppaa DEGIRO:ssa. Eksoottisempien pörssien, kuten Hongkongin, Japanin ja Singaporen, kustannukset ovat huomattavasti korkeammat.

Mitkä ovat ETF:n tai indeksirahastojen kustannukset?

DEGIRO:n suuri etu on se, että voit sijoittaa moniin indeksirahastoihin ilman transaktiomaksuja. Tätä varten sinun on sijoitettava ydin valinta ETF:ään. Näitä ovat esimerkiksi FundShare-rahastot. Indeksirahastolla voit seurata markkinoita tai sektoreita edullisin hinnoin. Tämä voi olla houkutteleva tapa rakentaa pääomaa.

Uusista sijoitusrahastoista maksat korkeammat transaktiokustannukset. Maksat 7,5 + 0,1% tai joissakin tapauksissa jopa 75 + 0,1%. Joten ole varovainen ja kiinnitä erityistä huomiota ostamasi rahaston tyyppiin!

Mitkä ovat joukkovelkakirjojen kustannukset?

Maksat myös matalat kustannukset joukkovelkakirjoista DEGIRO:ssa. On kuitenkin tärkeää huomata, että valinnat ovat jonkin verran rajallisia. Tällä hetkellä voit ostaa vain Alankomaiden, Belgian, Portugalin, Ranskan ja Saksan joukkovelkakirjoja. Alankomaiden, Belgian, Portugalin ja Ranskan joukkovelkakirjoilla voidaan käydä kauppaa 2€ + 0,06%. Saksalaiset joukkolainat ovat kalliimpia 5 € + 0,05%, ja joitain eksoottisempia joukkolainoja vaihdetaan vielä korkeammilla koroilla. Joten ole varovainen, kun ostat eksoottisia joukkovelkakirjoja!

Mitkä ovat optioiden kustannukset?

Eurexin osakkeiden (Saksa) hinta per sopimus on 0,75 euroa. Yksi sopimus kattaa 100 osaketta, osakekohtainen hinta on siten 0,0075 euroa, mikä on erittäin kohtuullista. Saksalaiset, belgialaiset, ranskalaiset ja portugalilaiset optiot ovat myös halpoja treidauksen kohteita DEGIRO:ssa.

Yhdysvaltain optioissa maksat vain 0,50 dollaria per sopimus DEGIRO:ssa. Ylimääräisiä osake maksuja voidaan kuitenkin veloittaa. Esimerkiksi maksat 5€ markkinoiden käytöstä. Vaikka ostat vain yhden osakkeen, joudut maksamaan tämän summan kuukausittain. Yhdysvaltain optioiden kaupankäynti voi siksi tulla kalliiksi piensijoittajille.

Kuinka paljon optioiden toteuttaminen maksaa?

Option toteuttamisesta maksat 1 €/sopimus DEGIRO:ssa. Useimmissa tapauksissa on houkuttelevampaa yksinkertaisesti myydä optio.

Paljonko futuureihin sijoittaminen maksaa?

Amsterdamissa, Brysselissä, Lissabonissa ja Pariisissa noteeratuista futuureista maksat 2,5 euroa per sopimus. On myös mahdollista sijoittaa amerikkalaisiin futuureihin. Yhdysvaltain futuurien transaktiomaksu on 0,50 dollaria per sopimus. Sinun on kuitenkin maksettava vielä 5 dollaria kalenterikuukaudessa hyödyntääksesi Yhdysvaltojen markkinoita.

Mitkä ovat valuutta kustannukset?

Valuutan muuntamisesta maksat yleensä 0,1%:n verran. Joten kun ostat osakkeita dollareina, menetät välittömästi 0,1%. Valuutat on mahdollista muuntaa manuaalisesti. Maksat 10 € + 0,02%, mikä voi olla halvempaa suurissa transaktioissa. Jos voit ostaa osakkeen omassa valuutassasi, tämä on aina suositeltavaa.

Mitkä ovat korkokustannukset?

Kun lainaat rahaa, maksat siitä korkoa. Britannian osakkeet ovat 1,25% LIBOR:in yläpuolella. Tämä on halvempaa kuin kulutusluotto, mutta voi laskea tulojasi merkittävästi. Näin ollen varo sijoittamasta lainatulla rahalla DEGIRO:lla.

Kuinka paljon maksat tarjouksista?

Amsterdamin, Saksan ja Amerikan tarjoukset (vain CME) ovat täysin ilmaisia ​​DEGIRO:ssa. Muiden pörssien live-tarjouksista sinun on usein maksettava. Kustannukset vaihtelevat muutamasta eurosta 10,50 euroon. Haluatko käydä treidata valuutanvaihtoa? Sitten on tärkeää pohtia ensin, kuinka paljon sinun on maksettava tarjouksista.

Mitkä ovat lyhyiden positioiden kustannukset?

DEGIRO:ssa voit myös ottaa lyhyen position osakkeeseen. Näin spekuloit osakekurssin laskua. Nämä hinnat vaihtelevat osakkeen riskin mukaan. Vähäriskisissä osakkeissa maksat 1% ja korkean riskin osakkeissa 2% maksun.

Kuinka paljon maksat alijäämä tilanteessa?

Kun käydään kauppaa marginaalilla, joudut ehkä käsittelemään alijäämää. Jatkuvan alijäämän kustannukset ovat 50 € + 0,5%. Jos ylität marginaalin 125%, maksat 100 € + 1%. Joten on tärkeää varmistaa, ettet ylitä tilisi marginaalia.

Onko muita poikkeuksellisia kustannuksia?

Salkun siirtäminen DEGIRO:lle maksaa 10€/positio. Kun teet tilauksia puhelimitse, tämä maksaa 8,5 puntaa. Osinkojen käsittely on ilmaista. Kun valitset osakekohtaisia ​​osinkoja, maksat 7,50 euron palkkion. Voit tilata osakeannin maksamalla 2 € + 0,02%. Rahansiirto on ilmaista.

Johtopäätös: DEGIRO kulut

Palkkiot ovat positiivinen asia DEGIRO-arvostelussamme. Kaikista englantilaisista ammattimaisista välittäjistä DEGIRO tarjoaa sijoittamista alhaisimmin hinnoin. Siksi DEGIRO soveltuu salkun rakentamiseen.

Mitkä ovat DEGIRO:n treidaus vaihtoehdot?

Yksi tärkeimmistä tekijöistä välittäjän arvioinnissa ovat tietenkin treidaus vaihtoehdot. DEGIRO:lla on monia sijoitusvaihtoehtoja. Voit valita 60 pörssistä, mikä mahdollistaa sijoittamisen eksoottisempiin maihin, kuten Turkkiin tai Uuteen-Seelantiin.

DEGIRO:ssa voit treidata erilaisia ​​sijoitustuotteita osakkeista rahastoihin ja vipu vaikutteista tuotteista joukkovelkakirjoihin. DEGIRO:sta löydät todennäköisesti kohteen, johon haluat sijoittaa.

Kuinka voit tehdä tilauksen DEGIRO:lla?

Olen jo tehnyt joitain tilauksia DEGIRO:n sivuilla. Mielestäni sivusto voisi olla jonkin verran käyttäjäystävällisempi, mutta yleisesti ottaen se tekee sen, mitä sen on tehtävä.

Kun olet tallettanut rahaa tilillesi, voit etsiä sijoituskohteen, johon haluat sijoittaa. Olen tehnyt kannattavia liiketoimia DEGIRO:lla Plus500- ja ABN AMRO -osakkeilla. Näet näiden DEGIRO-tapahtumien tulokset alla:

DEGIRO trades

Kun haluat avata position, sinun on ensin löydettävä oikea sijoituskohde. Hakutoiminnon avulla löydät helposti arvopaperin, jolla haluat käydä kauppaa. Voit etsiä kirjoittamalla nimen, ISIN- tai Securities Identification-numeron tai käyttämällä symbolia. Kun olet löytänyt sijoituskohteen voit painaa osta-painiketta avataksesi sijoituksen.

DEGIRO manual investments

Monilla osakkeilla käydään kauppaa useissa pörsseissä. On aina suositeltavaa valita pörssi, joka listaa osakkeet omassa valuutassasi. Kun tilisi on listattu esimerkiksi euroissa, on halvempaa käydä kauppaa euroissa. Kun ostat osakkeita muussa valuutassa, joudut maksamaan ylimääräisiä transaktiomaksuja vaihtaaksesi eurosi esimerkiksi dollariksi. Lisäksi olet altis valuuttakurssiriskille.

order screen DEGIRO

Ennen kuin ostat osakkeen, sinun on annettava lisätietoja. Tilaus näytössä voit ilmoittaa kuinka monta osaketta haluat ostaa. Voit myös valita tilaustyypin. Rajahintatoimeksiannon avulla voit ostaa osakkeen vain tiettyyn hintaan. Markkina tilauksella ostat osakkeen nykyisestä hinnasta riippumatta. Tämän jälkeen voit ilmoittaa, pitäisikö tilausta soveltaa jatkuvasti vai vain kyseisen päivän ajan. Voit myös tehdä tilauksen tietylle määrälle, jos mielestäsi on kannattavaa ostaa osakkeita halvemmalla hinnalla.

Jos haluat suojata varojasi, voit päättää ottaa stop lossin. Stop loss on arvo, jolla suljet position automaattisesti. Kun olet ostanut osakkeen, sinun on luotava erillinen tilaus, joka sulkee sen automaattisesti ennalta määrätyllä tappiolla.

Kun olet avannut position, löydät sen avoimista positioista:

DEGIRO open positions

Haluatko myydä sijoituksesi? Sitten sinun tarvitsee vain painaa myynti-painiketta . Markkinatilauksella myyt arvopaperit nykyiseen hintaan.

Kuinka DEGIRO voi olla niin halpa?

DEGIRO on halpa välittäjä, joka tarjoaa sijoittamista alhaisin hinnoin. Kuinka on mahdollista, että DEGIRO on niin halpa?

Tämä johtuu erilaisista yrityksen tekemistä päätöksistä. Tärkein syy halpoihin palveluihin on se, että heillä on erittäin tehokas IT rakenne ja he rakentavat kaikki ohjelmistot talon sisäisesti.

DEGIRO lainaa säännöllisesti myös arvopapereita; tämä on tarpeen, jotta asiakkaat voivat avata lyhyitä positioita. Arvopapereiden lainaamiseen liittyy pieni riski. Tämä toiminto on kuitenkin mahdollista poistaa käytöstä tarvittaessa. Kun avaat säilytystilin normaalin tilin sijaan, DEGIRO ei lainaa arvopapereitasi toiselle osapuolelle. Tämän tilityypin suuri haitta on se, että maksat ylimääräisiä kustannuksia osinkoja saadessasi.

Lopuksi DEGIRO pyrkii saamaan mittakaavaetuja. Tällä hetkellä DEGIRO toimii noin 18 maassa. Jakamalla toimistot suuremmalle asiakasmäärälle, liiketoimen käyttökustannuksia voidaan vähentää huomattavasti, mikä voi auttaa pitämään hinnat matalina. DEGIRO:lla ei kuitenkaan ole vielä merkittävää markkinaosuutta kaikissa maissa.

Kuinka voit tallettaa rahaa DEGIRO:lla?

Voit tallettaa rahaa tilillesi milloin tahansa DEGIRO:lla. Voit tehdä tämän painikkeilla varaa rahaa sisään ja ulos. Voit sitten tallettaa rahaa tilillesi siirtämällä rahaa pankistasi sijoitustilillesi. Rahat saa siirrettyä sutjakkaasti ja sinun ei tarvitse odottaa sijoittamisen aloittamista.

Voit nostaa rahaa milloin tahansa. Itse asiassa voit siirtää rahaa pankkitilillesi. On vain mahdollista nostaa tilisi saldo. Jos haluat nostaa salkun summan, sinun on ensin myytävä arvopaperit. Rahat varataan sujuvasti ja ne ilmestyvät tilillesi aina muutaman päivän sisällä. Tästä syystä rahojen tallettaminen ja nostamisen helppous voidaan luetella tämän arvostelun plussiksi.

Asiakaspalvelu

DEGIROn voi tavoittaa sekä puhelimitse että sähköpostitse. Seisokkien aikana voit aina tavoittaa heidät nopeasti. Kun markkinat ovat hyvin epävakaat, DEGIROlla on joskus vaikeuksia pysyä mukana. Esimerkiksi koronakriisin aikana he olivat tavoitettavissa vain englanniksi ja neuvoivat, että on parempi lähettää sähköpostia. Tästä syystä heidän vastaus aikansa on pidentynyt merkittävästi.

Asiakaspalvelu on laadukasta, kun se toimii. Kuitenkin mielestäni heidän on kyettävä selviytymään erityisistä markkina olosuhteista. Tästä syystä he saavat vain välttävät pisteet asiakaspalvelusta.

Kuinka turvallinen DEGIRO on?

Tietysti haluat tietää onko DEGIRO luotettava ennen kuin talletat rahaa välittäjälle. DEGIROssa sijoittamisen turvallisuuden selvittämiseksi on tärkeää tarkastella välittäjän sääntelyä. Luotettavia välittäjiä valvoo aina sääntelyviranomainen. DEGIROa valvovat Financial Conduct Authority (FCA) sekä Alankomaiden keskuspankki (DNB). Lisäksi löydät DEGIROn kauppakamarin rekisteristä numerolla 34342820.

DEGIRO pitää asiakkaiden omistukset erillisillä tileillä. Jos DEGIRO menee odottamatta konkurssiin, rahasi pitäisi olla turvassa. Tallettamasi rahat sijoitetaan myös erilliseen rahastoon. DEGIRO ei voi koskea tähän rahaan ilman hyvää syytä. On jopa olemassa sijoitusten korvausjärjestelmä. Jos DEGIRO rikkoo näitä sääntöjä, voit saada hyvityksenä jopa 20.000 euroa.

Se, että DEGIRO on ollut toiminnassa yli 10 vuotta ja palvelee yli 500.000 asiakasta, on myös hyvä merkki. Tästä syystä on turvallista tallettaa rahaa DEGIROlla. Olen itse ollut DEGIROn asiakas pitkän ajan, enkä ole koskaan törmännyt epäilyttäviin kauppoihin. Siksi sijoittaminen DEGIROssa on 100% turvallista.

Koulutus ja ohjaus

DEGIRO:sta löydät tietoa sijoittamisesta sijoittaja akatemiasta. Verkkosivuston videot ovat selkeitä ja voivat auttaa sinua matkallasi. Saatavilla ei kuitenkaan ole edistynyttä tietoa, joka voisi auttaa sinua tekemään sijoituspäätöksiä. Koulutuksen ja ohjauksen alueilla DEGIRO ei saa merkittäviä pisteitä tässä arvostelussa.

Kenelle DEGIRO sopii?

DEGIRO soveltuu yksityiselle sijoittajalle, jolla on omaisuutta. DEGIRO on hyvä välittäjä sijoitustuotteiden ostamiseen pitkällä aikavälillä. DEGIRO:lla voit esimerkiksi ostaa suosittuja osakkeita tai treidata Dow Jonesissa.

Näiden vakio tuotteiden lisäksi on mahdollista käydä kauppaa myös joukkovelkakirjoilla, optioilla ja indeksirahastoilla. Tuotevalikoima on erittäin laaja ja transaktiokustannukset ovat alhaiset. Tämä mahdollistaa sijoittamisen aloittamisen pienillä rahamäärillä.

DEGIROn suurimmat edut

  • DEGIRO on yksi halvimmista saatavilla olevista välittäjistä.
  • On mahdollista sijoittaa maailmanlaajuisesti eri pörsseihin.
  • Piilokustannuksia ei ole: tilin avaaminen on 100% ilmaista.
  • On mahdollista käyttää marginaalia sijoittaaksesi enemmän rahaa kuin mitä talletat.

Tarkastelun johtopäätös: sijoittaako DEGIROn?

DEGIRO on suhteellisen uusi yritys, jolla on vahva tahto laajentua. Kiitos halpojen palveluiden ja yksinkertaisen, mutta toimivan ohjelmiston, yksityishenkilöt voivat sijoittaa edullisesti osakkeisiin, jotka ovat kohtuuhintaisia. Jos etsit välittäjää, jolta saat vastinetta rahalle, DEGIRO on hyvä valinta.

Haluatko avata tilin DEGIROlla? Napsauta alla olevaa painiketta ja avaa ilmainen tili heti:

Tekijä

 Avatar
Over Alex

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *