Velkavipu: treidaus vipua käyttäen selitettynä

Kun sijoitat, voit käyttää velkavipua, lyhyemmin vipua. Mutta mikä on vipu? Yksinkertaisesti sanottuna vipu mahdollistaa suuremman sijoituksen tekemisen samalla summalla rahaa. Näin voit hyödyntää paremmin hintavaihteluita. Mutta miten velkavipu toimii ja mitkä ovat riskit velkavivulla käydyssä kaupassa?

Mikä vipu on?

Kun sijoitat, voit käyttää vipua milloin haluat. Vipu näytetään aina suhteena, esimerkiksi 1:30. Kun vipu on 1:30, tämä tarkoittaa, että voit käydä kauppaa 30.000 dollarilla sijoittamalla vain 1.000 dollaria. Vipu mahdollistaa suurempien kauppojen avaamisen.

Missä voit treidata vipua käyttäen?

Monet välittäjät tarjoavat mahdollisuuden käyttää vipua. Yleensä CFD:tä käytetään vivulla treidaukseen. Voit käyttää vipua helposti käymällä kauppaa suuremmalla summalla kuin mitä tililläsi on. Haluatko tietää, mitkä välittäjät tarjoavat mahdollisuuden treidaukseen vivulla? Olemme luetteloineet sinulle parhaat välittäjät:

Velkavivun vaikutus: joitakin esimerkkejä

Kun käytät vipua, mahdolliset voitot ja tappiot kasvavat huomattavasti. Kun ostat osakkeen 10 dollarilla, voit saavuttaa seuraavat tulokset:

  • Dollarin korotuksella, teet spekuloidaa dollarin.
  • Jos osake laskee dollarilla, teet dollarin tappion.

Kun käytät 1:10 – vipua, saat toisenlaisia tuloksia:

  • Dollarin korotuksella, teet spekuloidaa 10 dollaria.
  • Jos osake laskee dollarilla, teet 10 dollarin tappion.

Myöhemmin tässä artikkelissa näytämme miten velkavipu toimii kattavamman esimerkin avulla.

Miten velkavipu toimii?

Voit käyttää vipua online-välittäjällä. Täältä löydät yleiskatsauksen online-välittäjistä, joilla voit treidata osakkeilla vipua käyttäen. Tilin avaamisen jälkeen voit käyttää heti vipua. Voit käyttää vipua sijoittamalla enemmän rahaa kuin mitä tililläsi on. Mutta kuinka vipua käsitellään sijoitustililläsi?

Velkavipua voidaan verrata lainaan. Välittäjä rahoittaa suuren osan ostohinnasta, ja aloitus- ja sulkemishinnan välinen erotus tasataan lopulta tilisi saldolla. Et ole koskaan osakkeen omistaja; välittäjä huolehtii sekä ostamisesta että myymisestä. Kun treidataan CFD:llä, sinulla ei ole muita velvollisuuksia, koska et ole koskaan osakkeen omistaja.

leverage investing

Esimerkki treidauksesta vipua käyttäen

Oletetaan, että tässä esimerkissä sijoitustililläsi on 1000 dollaria. Päätät ostaa osakkeita tällä summalla 10 dollarin osakehintaan. Hinta nousee päivän aikana, ja kun hinta saavuttaa 12 dollaria, suljet position uudelleen. Mitä tuloksia näistä sijoituksista saataisiin vipua käyttäen tai ilman sitä?

Ilman vipua: hinta on noussut 2 dollaria ja 1000 dollarilla voit ostaa 100 osaketta. Näiden 100 osakkeen arvo on noussut 2 dollarilla. Kokonaistuottosi on tässä tapauksessa 200 dollaria tai 20%.

Vipua käyttäen: päätät käyttää 1:10:n vipua sijoitukseesi. Voit nyt ostaa osakkeita 10,000 dollarilla. Voit avata kaupan 1000 osakkeella. Näiden osakkeiden arvo on noussut 2 dollarilla. Kokonaistuottosi on tässä tapauksessa 2000 dollaria tai 200%.

Kuten näet, tässä tapauksessa ansaitset suuremman voiton käyttämällä vipua. Muista kuitenkin, että sama olisi voinut tapahtua vastakkaiseen suuntaan. Jos hinta olisi laskenut, menetys olisi ollut suurempi vipua käytettäessä!

Korkean velkavivun hyvät puolet

Suuri etu velkavivun käytössä on se, että voit tehdä suurempia sijoituksia pienellä rahamäärällä. Sijoitustililläsi ei tarvitse olla koko sijoituksen arvoa.

Vivun toinen etu on se, että spekulointi on helpompaa pienillä hinta muutoksilla. Vivulla voit ansaita enemmän rahaa pienestä hinnankorotuksesta. Tämä tekee aktiivisesta kaupasta mielenkiintoisempaa.

Vipu rahoituskustannukset

Maksat aina maksuja vivun käytöstä. Nämä kustannukset lasketaan rahoituskustannusten muodossa. Välittäjä rahoittaa suuren osan sijoituksesta, kun käytät vipua. Tästä summasta on maksettava korkoa. Koron määrä, joka sinun on maksettava vivusta, voi vaihdella välittäjän ja sijoituskohteen mukaan.

Sijoittaminen vivulla on siksi houkuttelevaa vain lyhyellä aikavälillä tehtäville sijoituksille. Haluatko tehdä pitkäaikaisen sijoituksen? Sitten on viisaampaa ostaa osakkeita ja pitää niitä hallussa pidemmän aikaa.

Ole varovainen käyttäessäsi vipua!

Suurempi vipu sisältää myös suurempia riskejä. Vipua käytettäessä tappiot kasvavat nopeammin kuin ilman vipua. Muista, että vipu toimii molempiin suuntiin. Siksi sinun tulee käyttää vipua vastuullisesti.

Kun aloitat treidauksen, on viisasta välttää suuren vivun käyttöä. Vasta kun ymmärrät kuinka voit ansaita rahaa treidauksella, on viisasta ottaa velkavipu käyttöön. Kun käytät tätä tehokasta työkalua oikein, voit kasvattaa spekuloidajasi valtavasti!

Kun käytät vipua, tililläsi on oltava tarpeeksi rahaa. Välittäjät soveltavat ylläpitomarginaalia, joka ilmoittaa tilillesi tarvittavan summan treidaus positioidesi auki pitämiseksi. Kun tililläsi oleva summa ei enää riitä pitämään positioitasi avoinna, saat marginaalipuhelun. Tämä voi johtaa kokonaisen sijoituksen menettämiseen!

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

1 kommentti


  • olli marttila

    Hei minua jäi mietityttämään että miten tilanteessa menetellään jossa vivulla hankitut tappiot ylittävät salkkuni rahat

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *