Sijoittaminen pienellä budjetilla

Useat ajattelevat, että sijoittaminen sopii vain ihmisille, joilla on suuria rahasummia. Tämä ei kuitenkaan ole totta: jopa pienellä budjetilla voit saada hyvän sijoitustuloksen. Sijoittamalla pieniä summia säännöllisesti voit rakentaa suuremman rahasumman hitaasti. Esimerkiksi 85 € kuukausittaisella sijoituksella 20 vuoden jälkeen saat jo 38 730 € 6 % tuotolla, kun taas olisit sijoittanut 20 400 €. Tässä artikkelissa keskustelemme siitä, miten voit sijoittaa parhaiten pienellä budjetilla.

Miten sijoittaa pienellä talletuksella?

Nykyään on useita tapoja sijoittaa pienellä budjetilla. Voit esimerkiksi keinotella aktiivisesti. Voit myös käydä kauppaa osakkeilla alhaisin transaktiokustannuksin tai ostaa ETF:n. Tässä artikkelin osiossa keskustelemme parhaasta tavasta sijoittaa pienellä budjetilla.

Vaihtoehto 1: osakkeiden ostaminen pienellä budjetilla

Haluatko sijoittaa mieluummin pitkällä aikavälillä? Siinä tapauksessa voit ostaa yhden tai useamman osakkeen. Nykyään voit myös ostaa osakkeita pienellä summalla. Tämä ei ollut houkuttelevaa ennen: maksoit vähimmäissumman transaktiokustannuksista, mikä tarkoitti, ettet todellisuudessa voinut saada tuottoa pienellä sijoituksella.

Jos maksat aina vähintään 2 € osaketransaktiosta, tämä on jo yli 2 prosenttia 100 € sijoituksesta. Keskimääräisellä 6 % vuosittaisella tuotolla tämä ei tietenkään ole kovin houkutteleva vaihtoehto.

Vaihtoehto 2: keinottelu osakemarkkinoilla

Voit myös keinotella osakemarkkinoilla CFD:llä. CFD:n avulla voit käydä kauppaa osakekursseilla lyhyellä aikavälillä. Voit treidata jopa vain 100 €:lla CFD:hen: käyttämällä velkavipua voit myös avata suuren position pienellä talletuksella.

Jos aiot sijoittaa pienellä budjetilla, siksi on tärkeämpää valita edullinen välittäjä.

VälittäjäKustannuksetRekisteröidy
eToro0 euroa osakekohtaisesti. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa.
Degiro2,50 € transaktiota kohden
Keinottele aktiivisesti yrityksen sijoittaa-osakkeet osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.
Käy kauppaa yrityksen sijoittaa-osakkeet osakkeilla aktiivisesti edulliseen hintaan ilmaisella demolla!
Keinottele aktiivisesti yrityksen sijoittaa-osakkeet osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.

Esimerkki: keinottelu pienellä budjetilla

Otetaan esiin laskentaesimerkki. Kun talletat 100 € välittäjätilille, kuten Plus500:lle, voit käyttää 1:5 velkavipua.

Katsot TV:tä ja uutisissa kuulet, että Philips on saavuttanut myyntispekuloidaa uuden television julkaisun myötä. Tämän uutisen perusteella odotat Philips-osakekurssin nousevan, mutta tililläsi on vain 100 €.

Tässä esimerkissä osakekurssi on 20 €, joten 100 €:lla voisit normaalisti ostaa vain viisi osaketta. 1:5 velkavipusuhteen ansiosta voit kuitenkin ostaa CFD-osakkeita 500 €:lla, mikä tarkoittaa, että voit ostaa yhteensä 25 osaketta.

Sijoittaminen pienellä talletuksella on siis hyvinkin mahdollista. On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon, että velkavivulla hinnat liikkuvat nopeammin. Kun hinta laskee 10 sentillä, menetät jo 25×10 senttiä. Onneksi et kuitenkaan voi menettää enempää kuin mitä talletit tilillesi.

Vaihtoehto 3: ETF:ään sijoittaminen pienellä marginaalilla

Viimeinen houkutteleva sijoitusvaihtoehto on ostaa ETF. ETF on rahasto, jolla voidaan käydä kauppaa osakemarkkinoilla. Normaalisti ETF seuraa tiettyjä sijoitustuotteita; näitä voivat olla esimerkiksi tietyn indeksin osakkeet. Sijoittamalla ETF:ään voit siis helposti seurata kokonaisia markkinoita.

ETF-sijoittaminen on ihanteellinen valinta sijoittajille, joilla ei ole paljon aikaa, mutta jotka haluavat silti nähdä omaisuutensa kasvavan. Et saa suurta spekuloidaa nopeasti, mutta pitkällä aikavälillä omaisuutesi voi kasvaa hyvin. Tämä pätee, jos sijoitat ETF:ään porrastetusti: tällä tavalla vältät menettämästä kaikkea rahaasi sijoittamalla markkinoiden huipulla.

Mihin kiinnittää huomiota sijoittaessasi pienellä budjetilla?

Kun sijoitat pienellä budjetilla, on erityisen tärkeää pysyä terävänä. Jos teet väärän päätöksen, voit menettää suuren summan nopeasti. Tässä artikkelin osiossa vilkaisemme, mihin sinun tulee kiinnittää huomiota sijoittaessasi pienellä budjetilla.

Kiinnitä huomiota kustannuksiin

Jokaisen sijoittajan tulee kiinnittää huomiota kustannuksiin. Pienellä budjetilla sijoittavien tulee kuitenkin kiinnittää niihin ERITYISTÄ huomiota. Kun valitset välittäjien välillä, joilla maksat 2 € tai 6 € transaktiokustannuksen, budjetillasi on tärkeä rooli:

  • Kun sijoitat 100 €, maksat 2-6 % transaktiokustannuksia.
  • Kun sijoitat 10 000 €, maksat 0,02-0,06% transaktiokustannuksia.

Osakesijoitusten keskimääräinen tuotto on noin 6 %. Tämä tarkoittaa, että sinun on oltava erityisen varovainen pienellä sijoituksella, muutoin sponsoroit vain välittäjääsi, et itseäsi.

pieni sijoitus

Riskin hajauttaminen on aina tärkeää

Jotkut sijoittajat sijoittavat kaikki rahansa suoraan yhteen tiettyyn sijoitustuotteeseen. Useat tekivät näin vuoden 2018 Bitcoin-hypetyksen aikana sijoittamalla kaikki rahansa bitcoineihin. Tämä on erittäin riskialtista: kun bitcoinin hinta romahtaa, menetät koko talletuksesi. Tietenkin haluat välttää tätä varsinkin, kun budjetti on pieni.

Siksi on järkevää hajauttaa rahojasi eri sijoitustuotteisiin. Kun sijoitat rahaa useaan sijoitustuotteeseen, vähennät sijoituksesi epävakautta, minkä ansiosta tuloksesi vaihtelee vähemmän. Voit hajauttaa sijoituksesi:

  • Eri sijoitustuotteisiin, kuten osakkeisiin ja joukkovelkakirjoihin
  • Eri alueisiin, kuten Amerikkaan ja Afrikkaan
  • Eri kategorioihin, kuten vähittäismyyntiin ja pankkiin
  • Aikaan: sijoitat rahasi eri aikoina

Voit hajauttaa sijoituksesi eri yrityksiin. Kun sijoitat edullisella välittäjällä, voit myös avata useita pieniä sijoituspositioita. Useille ihmisille on myös houkuttelevaa sijoittaa indeksirahastoon ETF:llä. ETF:n avulla voit sijoittaa heti suurempaan osakevalikoimaan.

Kärsivällisyys & kuri

Kärsivällisyys ja kuri ovat todennäköisesti tärkeimpiä sijoittajalle, jolla on pieni budjetti. Kun sijoitat miljoonia euroja, toimintaa on paljon: jopa yhden prosentin nousu tuo suuria tuottoja. Tietenkään tämä ei päde, kun sijoitat pienellä 100 € talletuksella. Jopa 100 % tuotto tuo vain 100 €.

Siksi on tärkeää pitää mielessä pitkäaikainen visio. Sijoittamalla pienen rahasumman voit rakentaa suurta pääomaa pitkällä aikavälillä. Useat pienet sijoitukset voivat kasvaa suureksi.

Siksi useimmille sijoittajille on järkevää olla kirjautumatta sisään liian usein katsellaksesi kaupankäyntipositioitasi. Yritä olla välittämättä tunteistasi mahdollisimman hyvin ja laadi suunnitelma. Odottamalla kärsivällisesti ja sijoittamalla kurinomaisesti pienellä budjetilla saat hyviä tuloksia pitkällä aikavälillä.

Varo velkoja

Sijoittamatta jättäminen on ongelma: kaiken kaikkiaan tämä takaa, että omaisuus hupenee hitaasti. Joka tapauksessa on tärkeää olla olematta liian innoissaan sijoittamisesta. Jotkut aloittavat sijoittamisen silloin, kun heillä on vielä merkittäviä velkoja. Jos sinulla on velkoja, joilla on korkea korko, on parempi maksaa ne ensin pois.

On tärkeää myös laittaa sivuun tarpeeksi rahaa. Sijoita vain rahalla, jota et tarvitse pitkällä aikavälillä. Sijoittaminen ei ole takuu: siksi on tärkeää aina laittaa tarpeeksi rahaa sivuun.

Voitko rikastua sijoittamalla pienellä budjetilla?

Pienellä budjetilla sijoittaminen on sen arvoista! Tämän saavuttamiseksi sinun on ymmärrettävä ero rikkaudella ja rikkaaksi tulemisella. Et luultavasti vielä ole rikas, muutoin et olisi päätynyt tälle sivulle. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettet voisi rikastua tulevaisuudessa. Paras tapa rikastua on sijoittaa tietty rahasumma säännöllisesti.

Kun laadit realistisen suunnitelman, tiedät, mitä odottaa. Muista, että saat tuottoa tuotostasi, minkä ansiosta rahasi kasvaa merkittävästi pitkällä aikavälillä. Jos asetat sivuun 10 € kuukaudessa 40 vuoden ajan ja tuottosi on 7 %, tämä kasvaa summaan 24 855 €. Jos teet tämän pienellä 75 € talletuksella, omistat jo 178 421 €. Pienellä summalla sijoittaminen on siis ehdottomasti sen arvoista!

pienellä budjetilla sijoittaminen

Onko järkevää sijoittaa pienellä summalla?

Ehdottomasti! Merkittävin tekijä, joka määrittää, onnistutko sijoittamisessa, on aikahorisontti. Osakemarkkina on ennustamaton ja se voi liikkua alaspäin pidemmän aikaa. Tämän tuloksena voit menettää paljon sijoittaessasi lyhyellä aikavälillä. Jos kuitenkin sijoitat pienen osan sijoitusbudjetista säännöllisesti, lisäät mahdollisuutta saada hyviä tuloksia pitkällä aikavälillä.

Aloittaminen demolla ilmaiseksi

Haluatko kokeilla CFD-sijoittamista itse pienellä talletuksella? Voit tehdä niin! Useimmilla välittäjillä voit nopeasti ja helposti avata demotilin, jonka avulla voit käydä kauppaa virtuaalisella rahalla oikeissa markkinaolosuhteissa. Heti kun olet valmis, voit aloittaa treidaamisen pienellä 100 € tai suuremmalla rahatalletuksella.

Napsauta alla olevaa painiketta avataksesi ilmaisen demon välittäjälle:

Tekijä

 Avatar
Over Alex

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *