Osakkeet aloittelijoille

Etsitkö yksinkertaista ohjetta osakkeiden ostamiseen ja treidaamiseen aloittelijoille? Olet tullut oikeaan paikkaan! Artikkelissa osakkeet aloittelijoille selitämme kaiken osakkeista. Tämän selityksen avulla saat kaiken tarvittavan tiedon osakemarkkinoista.

Miten aloittaa sijoittaminen osakkeisiin?

Voit aloittaa osakkeiden kaupankäynnin online-välittäjällä. Online-välittäjän avulla voit käydä kauppaa jokaisella suositulla osaketyypillä. Nämä ovat suurimmat edut, kun käyt kauppaa välittäjän kautta:

  • Voit avata osakeposition toimeksiantojen avulla.
  • Lyhyeksi myynti takaa, että voit tienata rahaa hinnan laskiessa.
  • Käyttäjäystävällisen ohjelmiston ansiosta myös aloittelijat voivat ostaa osakkeita.
  • Velkavipua käyttämällä voit sijoittaa pieniäkin rahasummia.
  • Voit kokeilla osakekauppaa ilmaisella demolla.

Paras tapa aloittaa osakkeiden parissa aloittelijana on avata ilmainen demotili. Napsauta alla olevaa painiketta ja vertaile parhaita demotilejä:

Osakkeet aloittelijoille: pörssin selitys

Suuret yritykset eivät ole yhden ihmisen omistuksessa. Suuret yritykset, kuten Google ja Shell, ovat osakkeenomistajien käsissä. Osakkeet ovat todiste omistajuudesta. Heti kun ostat osakkeen, omistat osan yrityksestä. Useista osakkeista käydään kauppaa pörssissä, jossa hinta määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan.

Jos tarjonta on yhtä suuri, tiettyjen osakkeiden lisääntynyt kysyntä johtaa yleensä kyseisen osakkeen hinnan nousuun. Jos ostajia on useita, osakkeesta voidaan pyytää lisää. Voit ennustaa osakkeen hinnan muistamalla, että tarjonta ja kysyntä määräävät lopullisen hinnan:

  • Luuletko, että useampi ihminen haluaa ostaa osakkeen? Tällöin hinta nousee.
  • Luuletko, että useampi ihminen haluaa myydä osakkeensa? Tällöin hinta laskee.

dummies

Miten ostaa ensimmäinen osake?

Ennen kuin aloitat sijoittamisen osakkeisiin, sinun on käytävä läpi muutama vaihe. Nämä asiat on otettava huomioon ennen ensimmäisen osakkeen ostamista.

Varmista, että sinulla on tarpeeksi rahaa

Ennen kuin voit aloittaa osakkeiden treidaamisen, sinulla on ensin oltava tarpeeksi rahaa. On tärkeää käydä kauppaa vain rahalla, jonka voit menettää. Voit sijoittaa osakkeeseen jo 100 $:lla. Pienellä rahasummalla riskejä on kuitenkin vaikea jakaa, mikä vähentää menestymisen todennäköisyyttä.

Päätä, millainen sijoittaja haluat olla

Ennen kuin osakkeita ensimmäistä kertaa, on tärkeää päättää, millainen sijoittaja haluat olla. Haluatko keinotella osakkeen hinnalla lyhyellä aikavälillä? Silloin on parasta käyttää johdannaisia. Johdannaisilla voit keinotella osakekurssin muutoksilla lyhyellä aikavälillä.

Tekisitkö mieluummin pitkäaikaisia osakesijoituksia? Silloin voi olla järkevää ostaa osakkeita ja säilyttää niitä pitkiä aikoja. Tietenkin voit myös yhdistää nämä kaksi strategiaa.

Etsi hyvä välittäjä

Osakkeen ostaminen on eri asia kuin esimerkiksi vihannesten ostaminen supermarketista. Voit käydä kauppaa osakkeilla vain virallisten välittäjien kautta. Välittäjä on osapuoli, joka mahdollistaa osakkeiden ostamisen ja myymisen. On tärkeää valita välittäjä, joka tarjoaa alhaiset transaktiokustannukset. Yksi lisäprosentti transaktiokustannuksissa voi maksaa kymmeniä tuhansia euroja pitkällä aikavälillä.

Haluatko tietää, mistä voit ostaa osakkeita aloittelijana? Napsauta alla olevaa painiketta ja vertaile eri tarjoajia:

Valitse ostettavat osakkeet

Kun olet avannut tilin välittäjälle, sinun on valittava ”aloittelijalle” sopivia osakkeita. Ensin sinun on määritettävä riskiprofiili. Oletko valmis sijoittamaan riskialttiisiin osakkeisiin, joilla on potentiaalinen korkea tuotto, mutta myös potentiaalinen korkea tappio? Vai suositko enemmän vakaata, mutta vähemmän tuottoisaa osaketta?

Tutki yrityksiä

Ennen osakkeiden ostamista on tärkeää tutkia osakkeen takana olevaa yritystä. Tähän tarkoitukseen voit käyttää fundamenttianalyysiä. Käyttämällä fundamenttianalyysiä voit tutkia, vastaako osakkeen arvo yrityksen tuottoarvoa. Jos osakkeiden arvo on alhaisempi, voi olla järkevää ostaa niitä. Tämä menetelmä on samanlainen kuin Warren Buffettin sijoitusstrategia.

Jos keinottelet mieluummin lyhytaikaisilla hinnanmuutoksilla, tekninen analyysi on parempi tekniikka. Teknisen analyysin avulla tutkit kaavion kuviota. Tämän perusteella voit sitten löytää hyviä tilaisuuksia astua markkinoille.

Miten tienata rahaa osakkeista?

Voit ansaita rahaa osakkeista kahdella eri tavalla. Tässä keskustelemme näistä menetelmistä lyhyesti:

Hinnannousut

Voit saada positiivisen tuoton ostamalla osakkeita suhteellisen edullisesti ja myymällä niitä voitolla. Edullisten osakkeiden löytämiseksi sinun on tutkittava yritystä. Fundamenttianalyysillä voit analysoida, onko yritys kannattava tulevaisuudessa.

Kun käytät johdannaisia, voit myös hyötyä hinnan laskuista. Tämä tapahtuu myymällä osakkeen lyhyeksi. Kun myyt osakkeen lyhyeksi, potentiaalinen tappio on rajaton, koska teoriassa osakekurssi voi laskea loputtomiin. Taloudellisesti huonoina aikoina voit kuitenkin saada korkeita tuottoja myymällä lyhyeksi.

Osinko

Toinen tapa saada tuottoa osakkeesta on saada osinkoa. Kun yritys saa tuottoa, se voi maksaa osan tuotosta osinkoina. Haluatko oppia lisää osingoista? Artikkelissamme ”Mikä on osinko” voit lukea kaiken tarvittavan!

Osakekurssien ennustaminen aloittelijoille

Kiinnittämällä huomiota uutisiin voit ennustaa osakekurssin liikkeen. Muista, että loogista yhteyttä ei tarvita. Ajattele massojen tavoin ja mieti heidän reaktioitaan uutisiin. Aloittelijat voivat usein reagoida paniikinomaisesti, mikä voi johtaa osakekurssin alenemiseen negatiivisten uutisten seurauksena.

Tulosvaroituksen tapauksessa on selvää, että yritys suoriutuu huonommin kuin odotetusti, mikä usein aiheuttaa osakkeenomistajille paniikkia. Koska useat ihmiset yrittävät myydä osakkeitaan samanaikaisesti, hinta voi ajoittain laskea yli viidellä prosentilla päivässä. Myös tunnetun toimitusjohtajan irtisanoutumisella voi olla negatiivinen vaikutus pörssikurssiin.

Uutisten lisäksi kuvioiden tarkkailu on tärkeää. Hinnat usein liikkuvat loogisella tavalla. Ensin on järkevää määrittää, nouseeko vai laskeeko osakekurssi. Kun olet määrittänyt yleissuuntauksen, voit määrittää, missä kohtaa hinta todennäköisesti palautuu. Pörssikurssit usein palautuvat samaan tasoon.

Vinkki: vilkaise teknistä analyysikurssia saadaksesi lisätietoa aiheesta!

Osakkeiden ostaminen aloittelijoille

Oletko edelleen aloittelija osakekaupassa? Tässä on muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa kaltaistasi aloittelijaa.

Sijoita asioihin, jotka ymmärrät

Monet sijoittajat tekevät virheen sijoittaessaan asioihin, joita he pitävät hauskoina. Pidätkö esimerkiksi kannabiksesta? Sitten saatat satunnaisesti ostaa kannabisosakkeita. Tämä ei kuitenkaan ole spekuloidastrategia. Haluatko saada hyviä tuloksia aloittelijana? Valitse sitten muutamia osakkeita ja tutki markkinoita huolellisesti. Älä investoi osakkeeseen ennen kuin ymmärrät sen täysin.

Suunnitelma

Noviisisijoittajat saattavat ostaa osakkeita satunnaisesti. Kun esimerkiksi ostat Apple-osakkeita siksi, että ostit iPhonen, se ei ole hyvä suunnitelma. Siksi on tärkeää pohtia, milloin ja miksi haluat ostaa tiettyjä osakkeita. Kun olet keksinyt hyvän suunnitelman, voit myös alkaa seuraamaan tuloksia. Seuraamalla edistystä voit hitaasti parantaa treidausstrategiaa.

Nosta voitot

Tuotto on aina hyvä uutinen! Usein aloittelevat sijoittajat ovat liian ankaria itselleen, kun he näkevät osakekurssin nousevan edelleen sen myymisen jälkeen. Tämä on sääli! Jokainen spekuloida on positiivinen asia, etkä voi koskaan olla varma huipusta.

Joskus voi olla järkevää poistaa sijoittamasi summa sijoituksesta. Onko kurssi noussut merkittävästi? Nosta sitten spekuloidasi ja ylläpidä vain pientä osaa sijoituksesta. Näin voit käyttää tätä rahaa uusiin sijoituksiin.

Älä panikoi

Useat aloittelevat sijoittajat panikoivat osakekurssien pudotessa. Näiden romahduksien aikana aloittelijat myyvät osakkeitaan joukoittain. Tämä strategia ei kuitenkaan ole kannattava: juuri kun osakemarkkina on laskussa, voit tehdä valtavia spekuloidaja!

Esimerkiksi voit saada tuottoa keinottelemalla laskevalla osakekurssilla. Romahduksen aikana voit ostaa uusia osakkeita edullisesti. Lyhytaikaiset muutokset ovat usein merkityksettömiä pitkäaikaiselle strategialle.

Dow_Jones_stock

Älä huoli

Osaketappio on vain tappio paperilla. Jos osakkeen arvo laskee 10 tai 20 prosentilla, se ei ole lopullista. Omistat edelleen saman määrän osakkeita ja voit säilyttää niitä niin pitkään kuin itse haluat. Kun osakesalkku suoriutuu tilapäisesti huonommin, on usein järkevää odottaa parempia aikoja.

Tämä selittää suoraan myös sitä, miksi sekä aloittelijoille että kokeneille sijoittajille on tärkeää laittaa peliin vain rahaa, jonka he voivat menettää. Tee siis vain sijoituksia, jotka eivät saa sinua menettämään yöuniasi.

Monipuolistaminen muodostaa turvallisuutta

On suositeltavaa monipuolistaa sijoituksia mahdollisimman paljon. Monet aloittelevat sijoittajat tekevät virheen sijoittaessaan suurimman osan omaisuudestaan ​​muutamaan osakkeeseen. Kun teet näin, lisäät tappion mahdollisuuttasi. Siksi on järkevää hajauttaa pääomasijoituksia mahdollisimman paljon. On monia tapoja hajauttaa investointeja:

  • Aika: astu markkinoille eri aikoina.
  • Sektori: osta osakkeita eri sektoreihin.
  • Alue: osta osakkeita eri alueilla.

Harjoittele ensin

Kun harjoittelit ajamaan autoa, et tietenkään aloittanut heti Ferrarilla. On tärkeää koeajaa ensin. Ilmaisen demotilin avaaminen on hyvä tapa harjoitella sijoittamista. Voit myös pitää fiktiivisiä kauppoja paperilla. Joka tapauksessa aloittelijana on suositeltavaa harjoitella ensin. Näin estät ensimmäistä kokemustasi muuttumasta kalliiksi katastrofiksi.

Aloittelijasta miljonääriksi osakkeiden kautta?

Kun sanon, että jokainen voi lopulta tulla miljonääriksi sijoittamalla osakkeisiin, en liioittele. Tämä koskee myös aloittelijoita. Eksponentiaalisen kasvun ansiosta voit rakentaa suuren pääomamäärän pienellä kuukausittaisella sijoituksella.

Jos esimerkiksi sijoitat 1 000 $ kuukaudessa kymmenen vuoden ajan 8 %:n tuotolla, matkan päätteeksi omistat 173 838 $. Kun teet näin 20 vuoden ajan, omistat 549 143 $ ja 30 vuoden jälkeen yli 1 359 398 $. Riippuen siitä, miten paljon rahaa voit sijoittaa, sinusta voi pian tulla miljonääri.

Mutta miten tuotot voivat kiihtyä? Tämä on korkoa korolle -periaatteella. Jos sijoitat osakesijoituksista saamasi rahan toistuvasti, saat enemmän korkoa. Aluksi tästä saatu tuotto on hyvin vähäistä, mutta pitkällä aikavälillä se kasvaa huomattavasti.

60 vuoden aikana tämä summa voi nousta 15 038 559 $:iin ja sadassa vuodessa 329 814 188 $:iin. Nyt ymmärrät, miten varakkaat perheet usein pysyvät rikkaina. Tarvitset vain aikaa. Kun omaisuus kasvaa tarpeeksi suureksi, tämä vaikutus vain jatkaa kasvamistaan.

Tilanteesta riippumatta on järkevää aloittaa sijoittaminen. Niin kauan kuin käytät rahaa, jonka voit menettää sekä luonteeseesi sopivalla tavalla, tämä on tehokkaampaa kuin rahan laittaminen säästötilille. Kaiken kaikkiaan säästötilin avulla voit olla varma, että menetät rahaa. Inflaatio tekee kaikesta kalliimpaa, ja säästötilillä oleva raha hädin tuskin tuottaa korkoa. Menetät siis rahaa joka vuosi!

Muistettavaa osakemarkkinasta

Sekä noviisit että kokeneet osakesijoittajat usein unohtavat tärkeimmän osakemarkkinoihin liittyvän opetuksen. Osakkeet ovat melko riskialttiita sijoituksia. Osakkeiden tuotto on korkeampi ja sijoittajat usein odottavat siitä kompensaatiota. Tästä syystä osakkeet tarjoavat korkeimpia tuottoja pitkällä aikavälillä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että saisit hyviä tuloksia lyhyellä aikavälillä.

Rakentaaksesi laajan pääoman osakkeita treidaamalla tarvitset aikaa. Kun hajautat sijoituksia riittävästi ja odotat kärsivällisesti, saat aina hyviä tuloksia pitkällä aikavälillä. Varmista, että käsittelet romahdukset viisaasti, koska niitä tapahtuu aina. Noudattamalla näitä ohjeita voit rakentaa hyvän rahasumman käymällä kauppaa osakkeista.

Lopuksi on tärkeää muistaa, että osakemarkkinaan sijoittaminen voi myös olla hauskaa. Kun katsot sitä hauskana aktiviteettina rahalla, jonka voit menettää, voitosta tulee vain myöhempi lisä. Ja kun tutkit markkinaa ilman liiallisia negatiivisia tunteita, tämä usein johtaa hyviin tuloksiin.

Pääoma selitettynä: tärkeät käsitteet

Keskustellaan muutamasta tärkeästä käsitteestä ennen kuin sijoitat osakkeisiin.

Mitä ovat osakkeet?

Osakkeet ovat todiste omaisuudesta. Osakkeen kautta sinusta tulee siis yrityksen osaomistaja.

Kuka voi käydä kauppaa osakkeista?

Kuka tahansa voi käydä kauppaa osakkeista. Sijoittajana voit ostaa ja myydä osakkeita yhtä helposti kuin ammattilaissijoittajakin.

Voitko aina käydä kauppaa osakkeista?

Osakemarkkinoilla on kiinteät aukioloajat. Voit ostaa ja myydä osakkeita vain pörssin aukioloaikoina.

Miten ostaa osakkeita?

Voit ostaa osakkeita online-välittäjältä. Haluatko tietää, mitkä ovat parhaita osapuolia ostaa ja myydä osakkeita? Napsauta alla olevaa painiketta ja selvitä, missä voit käydä kauppaa osakkeista:

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *