Sijoittaminen osakkeisiin: kuinka käydä kauppaa osakemarkkinoilla?

Osakkeisiin voi sijoittaa milloin ja missä tahansa! Monet ihmiset ovat hiukan epäröiviä kuullessaan sanan “osakkeet”. Vuoden 2008 kriisi aiheutti kuitenkin vakavan hintojen romahduksen. Tilanne oli täysin erilainen ennen vuosituhannen vaihdetta. Jokainen, joka aloitti sijoituksen 1000 euron aloituspääomalla vuonna 1980, omistaisi nyt pienen omaisuuden! Kysymys kuuluu kuitenkin, miten voit itse sijoittaa osakkeisiin?

Miten päästä hyvin alkuun?

Miten voit sijoittaa osakkeisiin?

On olemassa kaksi tapaa, jolla voi sijoittaa osakkeisiin. Voit valita aktiivisen osakekaupan. Tämän menetelmän avulla pystyt vastaamaan täydellisesti markkinoiden viimeaikaiseen kehitykseen. Toinen vaihtoehto on ostaa osakkeita pitkällä aikavälillä.

Treidaa osakkeita aktiivisesti lyhyellä aikavälillä

Nykyään paras tapa sijoittaa osakkeisiin on ostaa ja myydä osakkeita lyhyellä aikavälillä. Pörssi on melko epävakaa, ja hinnat vaihtelevat säännöllisesti ylös ja alas. Osakekaupalla nykyaikaisen välittäjän kautta voit hyötyä pienistä hinnan ailahduksista ylös ja alas, mikä johtaa lopulta paljon parempiin tuloksiin.

Osakesijoittaminen tarkoittaa myös mahdollisuutta käyttää vipuvaikutusta: vipuvaikutus antaa sinun ottaa suuremman position vain pienellä sijoituksella. Vipu toimii kertoimena: Esimerkiksi 1 dollaria voidaan käyttää ostamaan 10 dollarin arvoisia osakkeita. Jokainen 1 dollarin korotus tuottaa siten kymmenen kertaa enemmän spekuloidaa. Tämä toimii kuitenkin myös päinvastoin: yhden dollarin lasku johtaa kymmenenkertaiseen menetykseen.

Haluatko yrittää sijoittaa aktiivisesti osakkeisiin ilmaiseksi? Tartu tilaisuutesi Plus500:ssa. Avaa ilmainen kokeilu tili alla olevan painikkeen avulla:

82 % piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.

Plus500 stock platform

Plus500 sivusto. Esimerkki hinnat. CFD palvelu, 82% menettää rahaa.

Osakkeiden ostaminen pitkällä aikavälillä

Osakesijoittamisesta kiinnostuneiden määrä on lisääntynyt huomattavasti viime aikoina. Erilaisten kriisien jälkeen on jälleen paljon tilaa kasvulle. Sijoittaminen osakkeisiin on houkuttelevampaa kuin koskaan, mikä johtuu monien netti välittäjien saatavuudesta. Netti välittäjien käyttö on ihanteellinen keino nopeasti hyötyä hintojen laskusta ja noususta.

Haluatko ostaa osakkeita pitkällä aikavälillä? Tällöin luotettava välittäjä on paras vaihtoehto tilin avaamiseen. Alla on yleiskatsaus välittäjistä, joilla osakkeita voi ostaa edullisin hinnoin:

Mitä ovat osakkeet?

Ennen kuin aloitat sijoittamisen osakkeisiin, on tärkeää ymmärtää, mitä osakkeet tarkalleen ovat. Osake edustaa omistusosuutta yrityksessä. Suuryritykset laskevat listaavat osakkeita kerätäkseen rahaa. Kuka tahansa voi sitten ostaa nämä osakkeet pörssin kautta. Kun ostat osakkeen, sinusta tulee osakkeen yhteisomistaja. Lisäksi on olemassa kaksi tapaa ansaita rahaa osakkeilla. Klikkaa tästä, jos haluat tietää, mitä osakkeet tarkalleen ovat. Haluatko valita tietyn luvun artikkelista? Klikkaa alla olevia painikkeita:

Miten voit ansaita rahaa osakkeilla?

Kun omistat osakkeita, on olemassa kaksi tapaa ansaita rahaa niillä. Siis mitkä ovat parhaat menetelmät tienata rahaa osakkeilla?

Menetelmä 1: hinnannousun seurauksena

Suurin osa ihmisistä on täysin tietoisia siitä, että osakekurssit vaihtelevat jatkuvasti. Voit ansaita rahaa myymällä osakkeesi voitolla. Tässä tapauksessa kyse on osakkeiden ostamisesta oikeaan aikaan. Jos onnistut ostamaan osakkeita suhteellisen alhaisella hinnalla, voit myydä ne uudelleen korkeammalla hinnalla.

Menetelmä 2: osinkoina

Jotkut yritykset päättävät jakaa osan voitosta osakkeenomistajilleen. Yhtiö jakaa nämä voitot osinkona. Tämän takia osinko mahdollistaa ylimääräisen tulon ansaitsemisen osakkeilla. Haluatko tietää enemmän osingosta? Lue tämä artikkeli.

Miksi sinun kannattaisi sijoittaa osakkeisiin?

Nyt kun ymmärrät miten osakkeisiin sijoittaminen toimii, saatat ihmetellä: miksi minun pitäisi sijoittaa osakkeisiin?

Säästöjen suuri haitta on se, että niiden arvo laskee ajan myötä. Et tuskin saa korkoja säästötililtäsi. Samaan aikaan inflaatio saa tuotteiden normaalin hinnan nousemaan. Lisäksi joissakin tapauksissa maksat veroja säästöistäsi. Sijoittaminen voi olla keino torjua säästöjen arvon vähenemistä.

Sijoittaminen puolestaan on pitkällä aikavälillä kannattavaa liiketoimintaa. Esimerkiksi Dow Jonesin keskimääräinen sijoitetun pääoman tuotto viimeisen 25 vuoden aikana oli noin 7 prosenttia. Siksi osakkeisiin sijoittaminen vaikuttaa pitkällä tähtäimellä järkevältä päätökseltä.

make money stocks

Mitä riskejä liittyy osakesijoittamiseen?

On todennäköisesti ilmeistä, että ansaitset yleensä enemmän rahaa osakkeilla. Osakkeet eivät kuitenkaan ole riskitön sijoitus. Voit menettää koko sijoituksesi sijoittamalla osakkeisiin. Osakehinnat voivat romahtaa kokonaan, jolloin menetät suuren osan sijoituksestasi. Lisäksi on aina olemassa mahdollisuus, että yritys menee konkurssiin. Kun tämä tapahtuu, menetät usein koko sijoituksen.

Lyhyesti sanottuna, sijoittaminen osakkeisiin ei ole täysin riskitöntä! Hajauttamalla sijoituksesi voit kuitenkin rajoittaa riskejä. Tässä tapauksessa sijoitat eri alueiden osakkeisiin, jotka kuuluvat eri yrityksille. Lisäksi on tärkeää sijoittaa vain sellaista rahaa, joka voi jäädä käyttämättä muutamaksi vuodeksi. Tällä tavoin voit selviytyä myös kriiseistä, eikä sinun tarvitse myydä osakkeitasi liian alhaisilla hinnoilla.

Löydä alta kaikki osakesijoittamiseen liittyvät riskit:

 • Riski menettää koko sijoituksesi.
 • Markkina riski: koko markkinat voivat romahtaa kriisin aikana
 • Volatiliteetti riski: markkinat voivat olla hyvin epävakaita, kun hinnat liikkuvat ylös ja alas.
 • Alakohtainen riski: Tämä tarkoittaa, että tietyt sektorit voivat menestyä huonosti.
 • Osakekohtainen riski: Tämä tarkoittaa, että tietty osake menestyy huonosti.
 • Ajoitusriski: mikä tarkoittaa, että ostat osakkeen väärään aikaan.
 • Valuuttariski: Ulkomaisiin valuuttoihin sijoittamiseen tai niillä sijoittamisesta koituva riski.

Kuinka osakkeen hinta määritetään?

Pohjimmiltaan tarjonta ja kysyntä määräävät osakkeen hinnan. Osakekurssi nousee, kun tietyn osakkeen kysyntä kasvaa. Näin ollen osakekurssi laskee, kun tietyn osakkeen kysyntä vähenee. Menestyksekäs osakesijoittaminen vaatii siis erittäin tarkkaa markkinoiden kehityksen seuraamista.

Osakehinnan ennustamisessa voidaan käyttää kahta analyyttistä menetelmää:

Sijoittaminen rahastoihin

Haluatko sijoittaa määräajoin tietyn määrän rahaa, mutta sinulla on vain vähän aikaa tutkia ja analysoida osakkeita? Tässä tapauksessa oikea ratkaisu sinulle voi olla rahojesi sijoittaminen sijoitusrahastoon. Sijoitusrahasto on rahasto, jossa rahasi sijoitetaan automaattisesti eri osakkeisiin. Rahaston suuri etu on se, että usein on mahdollista soveltaa sijoitusten hyvää ja laaja-alaista hajautusta.

Sijoitusrahastot tarjoavat sinulle mahdollisuuden valita aktiivisemman ja passiivisemman rahaston välillä. Aktiiviset rahastot yrittävät päihittää markkinat ja ovat yleensä kalliimpia. Passiiviset rahastot seuraavat indeksiä ja ovat yleensä halvempia. Useimmille passiivinen sijoitusrahasto on oikea valinta.

Erilaisia osakesijoitus strategioita

On olemassa erilaisia tapoja sijoittaa osakkeisiin. Alla käsittelemme joitain mahdollisista strategioista.

Pääoman kasvattaminen

Voit halutessasi ostaa osakkeita pääoman kasvattamiseksi. Tässä tapauksessa ostat osakkeita toivoen, että niiden arvo kasvaa tulevaisuudessa.

Tulojen saaminen

Toiset sijoittajat tavoittelevat tuloja osakkeilla. Tällöin ostat osakkeita, jotka maksavat säännöllisesti osinkoja.

Lyhyeksi myynti

Voit myös valita strategiaksesi lyhyeksi myynnin. Tässä tapauksessa ansaitset rahaa, kun osakekurssi laskee. Tämä sijoitusstrategia on spekulatiivisempi.

Mitä ovat osakesijoittamisen hyvät puolet?

Osakkeilla voidaan saavuttaa suuria tuottoja.

 • Osingoilla voidaan ansaita tuloja.
 • Osakkeita on helppo ostaa ja myydä.
 • Sinulla on laaja valikoima osakkeita, joista valita.

Mitä ovat osakesijoittamisen huonot puolet?

 • Sinun täytyy olla aktiivisempi, kun sijoitat osakkeisiin verrattuna siihen, että antaisit rahojesi lojua säästötilillä.
 • Voit menettää paljon rahaa yksittäisistä osakkeista.
 • Sijoitetun pääoman tuotto ei ole ennustettavissa.

Vinkkejä osakesijoittamiseen

Näiden vinkkien avulla saavutat parempia tuloksia osakesijoituksessa. Ennen osakkeen ostamista on järkevää ensin analysoida ja tutkia yritystä. Tarkista ensin yleinen taloudellinen tilanne: kasvaako talous vai onko se laskussa? Tämän jälkeen voit tutkia yrityksen suorituskykyä viime vuosina. Ota huomioon myös yrityksen visio ja varmista, että se vastaa omia ideoitasi ja odotuksiasi.

Lisäksi harjoittelu on menestyksen avain. Älä hyppää heti syvään päähän. Älykkäät sijoittajat aloittavat pienellä sijoituksella varmistaakseen, että he sijoittavat osakkeisiin oikein. Tällä sivulla olemme luetteloineet useita osapuolia, joita voidaan käyttää sijoittamisen kokeiluun ilmaiseksi ja ilman riskejä demo-tilin avulla.

Haluatko saada lisää vinkkejä osakesijoittamiseen? Lue artikkeli osakkeita aloittelijoille!

Stock investment tips

Pitkän aikavälin strategia

Kun olet päättänyt sijoittaa pitkällä aikavälillä, älä odota korkeaa tuottoa lyhyellä aikavälillä. On osakkeita, joiden hinta kasvaa merkittävästi, mutta yleisesti ottaen osakehinnat laskevat säännöllisesti. Siksi voi olla hyvä idea ostaa osakkeita kiinteästi kuukausittain. Voit ostaa 100 dollarin tai 1000 dollarin arvosta osakkeita joka kuukausi. Tällä tavoin voit hajauttaa sijoituksesi ja välttää vedonlyöntiä kaikelle rahallesi hinta-aallon huipulla.

CFD-välittäjien käyttöönoton ansiosta kuluttajat voivat vihdoinkin hyötyä hintojen noususta ja laskusta. Nimittäin CFD-välittäjät antavat sinun myydä lyhyeksi, joten ansaitset rahaa, kun hinta laskee. Erityisesti päiväkauppiaille, ihmisille, jotka sijoittavat aktiivisesti päivittäin, tämä volatiliteetti voi auttaa saavuttamaan korkean tuoton.

Kategoria sijoittaminen osakkeisiin: lue lisää

Kategoriassa osakesijoittaminen keskustelemme kaikesta, joka liittyy osakesijoittamiseen. Ajattele, muun muassa, osakkeiden valitsemista, erityisiä osakkeita, joista keskustelemme, ja keskustelua käytettävissä olevista eri sijoitusmenetelmistä.

Erilaisissa kriiseissä on jälleen tilaa kasvulle. Lisäksi osakkeisiin sijoittaminen on houkuttelevampaa kuin koskaan ennen erilaisten online-välittäjien tultua yleisiksi. Online-välittäjien avulla voit nopeasti hyötyä nousevista ja laskevista hinnoista.

Korkojen vaikutus osakemarkkinaan
Mitkä ovat etuoikeutetut osakkeet?
Osakkeet aloittelijoille
Syklisiin osakkeisiin sijoittaminen
Warren Buffetin osakesijoitusstrategia