Yhdysvaltojen osakkeet

Haluatko ostaa amerikkalaisia osakkeita, kuten Facebook, AppleAlphabet (Google) ja Microsoft? Tästä artikkelista voit lukea missä ja miten sijoittaa amerikkalaisiin osakkeisiin!

Yhdysvaltalaisten yritysten osakkeilla käydään kauppaa enimmäkseen yhdysvaltalaisissa pörsseissä, kuten NYSE:ssä ja Nasdaqissa. Listautumismaksuissa suurissa pörssissä on suuri ero. Listautumismaksut Nasdaqissa vaihtelevat 55 000 dollarista 80 000 dollariin pääomamarkkinoiden alimmalla tasolla. NYSE on huomattavasti kalliimpi, ja sen alhaisin listautumismaksu on 150 000 dollaria. Mielenkiintoinen tosiasia on, että jokainen kaupankäyntipäivä NYSE:ssä alkaa ja päättyy "kellon" soittoon.

Amerikkalaisten osakkeiden ostaminen neljässä vaiheessa

 • Vertaa eri välittäjiä, joissa voit sijoittaa amerikkalaisiin osakkeisiin
 • Avaa tili ja vahvista henkilöllisyytesi aktivoidaksesi sen
 • Talleta rahaa sijoitustilillesi
 • Valitse amerikkalaiset osakkeet, joihin haluat sijoittaa & avaa työpaikka!

Mistä voit ostaa amerikkalaisia osakkeita?

Etsitkö laadukasta pörssivälittäjää ostamaan amerikkalaisia osakkeita? Katso sitten yleiskatsaus välittäjistä, joiden avulla voit sijoittaa Amerikkaan:

VälittäjäKustannuksetRekisteröidy
eToro0 € kustannus osaketta kohden. Vähimmäistalletus alle 50 USD/EURO.
Degiro2,50 € transaktiota kohden
Käy kauppaa yrityksen osakkeilla aktiivisesti edulliseen hintaan ilmaisella demolla!

Mitkä ovat tärkeimmät Yhdysvaltain osakemarkkinaindeksit?

Voit myös sijoittaa Yhdysvaltain osakemarkkinoille ostamalla ETF:n amerikkalaisesta osakemarkkinaindeksistä. ETF:n avulla seuraat osakekoria passiivisesti ja täysin automaattisesti. Näin voit sijoittaa 2500 amerikkalaisen osakkeen yhdellä kertaa. tässä artikkelissa voit lukea tarkemmin, kuinka ETF-rahastoihin sijoittaminen toimii.

 • S&P500: S&P500-indeksi seuraa 500 suurinta pörssiyhtiötä. Tätä indeksiä pidetään myös Yhdysvaltain talouden barometrina.
 • NASDAQ 100: monet suuret teknologiayritykset on listattu NASDAQissa. NASDAQ 100:lla voit sijoittaa näiden osakemarkkinoiden 100 suurimpaan yritykseen.
 • Dow Jones 30: tämä suppeampi indeksi sisältää 30 suurinta yritystä eri toimialoilta. Dow Jones 30:llä sijoitat Yhdysvaltain suurimmille sektoreille.

Miksi on mielenkiintoista sijoittaa amerikkalaisiin osakkeisiin?

Amerikkaan sijoittaminen on suosittua: tämä ei ole yllättävää, kun tarkastellaan tuottoa. Suositut amerikkalaiset yritykset, kuten Apple ja Tesla, ovat saavuttaneet valtavia tuottoja viimeisen vuosikymmenen aikana. Amerikkalaisiin osakkeisiin sijoittaminen on siksi houkuttelevaa useista syistä:

 • Monimuotoisuus: sijoittamalla amerikkalaisiin osakkeisiin hajautat riskejäsi. Kun Euroopan taloudella ei mene hyvin, amerikkalaiset osakkeet voivat silti menestyä hyvin.
 • Nopeasti kasvavat yritykset: monet nopeasti kasvavat yritykset sijaitsevat Amerikassa. Tunnettuja esimerkkejä amerikkalaisista yrityksistä ovat Alphabet (Google), Facebook ja Microsoft. Jos olisit sijoittanut näihin yrityksiin oikeaan aikaan, olisit saavuttanut erittäin korkean tuoton.
 • Vahva talous: Amerikan talous on vahva ja kestävä. New Yorkin pörssissä on listattu yli 2 600 erilaista osaketta, jotka tarjoavat sinulle runsaasti vaihtoehtoja.

sijoita Amerikkaan

Osta ensimmäinen osakkeesi kolmessa vaiheessa

Kolmessa vaiheessa voit ostaa ensimmäisen amerikkalaisen osakkeesi. Täällä keskustelemme lyhyesti siitä, mitä sinun on tehtävä voidaksesi sijoittaa Amerikkaan.

Vaihe 1: avaa tili välittäjän kanssa

Välittäjä on yritys, joka mahdollistaa osakkeiden ostamisen ja myynnin. On tärkeää valita laadukas ja luotettava pörssinvälittäjä. Käytä painiketta vertaillaksesi välittömästi parhaita osakevälittäjiä:

Kun vertaat pörssinvälittäjiä, kiinnitä huomiota seuraaviin ominaisuuksiin:

 • Alhaiset osakekohtaiset tapahtumakustannukset
 • Alhaiset Forex-muunnoskustannukset dollaritapahtumissa
 • Luotettava & säännelty alusta
 • Käyttäjäystävällinen ohjelmisto

Vaihe 2: valitse jako

Kun olet avannut tilin välittäjälle, sinun on päätettävä, mitä amerikkalaisia osakkeita aiot ostaa. teknisellä ja fundamentaalilla analyysillä voit määrittää, mitkä osakkeet ovat aliarvostettuja. Älä unohda tutkia, menestyykö yritys hyvin suhteessa kilpailuun.

Kun olet päättänyt, mitkä amerikkalaiset osakkeet ostat, sinun on päätettävä, mikä summa sijoittaa. On tärkeää, ettei kaikkia rahojasi laita heti yhteen osakesijoitukseen. Mieti, kuinka osake sopii strategiaasi, ja määritä, kuinka paljon rahaa haluat varata osakkeelle.

Vaihe 3: tee tilaus Amerikan pörssissä

Jos haluat todella ostaa osakkeita, sinun on tehtävä osaketilaus välittäjäsi kanssa. Voit valita markkinatilauksen ja rajatilauksen välillä. Markkinatilauksella avaat sijoituksen nykyiseen hintaan, kun taas rajatoimeksiannossa asetat hinnan, jolla ostat osakkeen. Ensimmäinen vaihtoehto on usein hyvä valinta pitkäaikaiselle sijoittajalle, kun taas viimeinen vaihtoehto voi olla sopivampi aktiiviselle sijoittajalle.
Osta amerikkalaisia osakkeita

Kuinka paljon yhdysvaltalaisiin osakkeisiin sijoittaminen maksaa?

Kun sijoitat yhdysvaltalaisiin osakkeisiin välittäjän kautta, on tärkeää pitää silmällä kaikkia asiaan liittyviä kustannuksia. Osakekaupoistasi voi aiheutua kolmenlaisia maksuja .

Palkkiot

Ensimmäiset kulut, joita voi syntyä, ovat palkkiot. Jotkut välittäjät veloittavat kiinteän maksun jokaisesta osaketapahtumasta, kun taas toiset eivät veloita kiinteää palkkiota. Tästä voi olla hyötyä, jos haluat sijoittaa pienellä rahalla.

Levitys

Toinen kustannuslähde on ero: tämä on tarjous- ja myyntihinnan välinen ero. Jotkut välittäjät ilman palkkioita voivat silti olla kalliita, jos niillä on laaja levinneisyys. Tämä tarkoittaa, että maksat korkeamman hinnan jokaisesta osakkeesta. Lue lisää leviämisestä tästä artikkelista.

Konversiokustannukset

Kolmas kustannuslähde on konversiokustannukset. Kun ostat Yhdysvaltain osakkeita muussa valuutassa kuin Yhdysvaltain dollareissa, maksat usein maksun ulkomaan valuutan muuntamisesta dollareiksi. Jotkut välittäjät veloittavat korkeita maksuja valuutan muuntamisesta toiseen. Keskimäärin valuuttojen vaihtokustannukset ovat noin 0,25 %. Tämä tarkoittaa, että maksat 0,25 % lisäkustannuksia ostaessasi ja yhdysvaltalaisia osakkeita.

Mitä etuja yhdysvaltalaisiin osakkeisiin sijoittamisesta on?

 • Riskien hajautus: sijoittamalla yhdysvaltalaisiin osakkeisiin voit hajauttaa riskejäsi. Yhdysvaltain osakemarkkinat ovat hyvin monimuotoiset.
 • Ehdollisuus: Yhdysvaltain osakemarkkinoille sijoittamisen transaktiomaksut ovat laskemassa.
 • Lisää vaihtoehtoja: sijoittamalla Yhdysvaltain osakemarkkinoille voit hyödyntää enemmän sijoitusvaihtoehtoja.

Mitä haittoja Yhdysvaltain osakkeisiin sijoittamisesta on?

 • Kulut: maksat muuntokulut ulkomaan valuuttojen vaihtamisesta dollareiksi, mikä vähentää tuottoa.
 • Valuuttakurssi: valuuttasi ja dollarin välinen vaihtokurssi vaikuttaa tuloksiisi.
 • Tietytty alue: talous ja amp; Yhdysvaltojen poliittinen politiikka vaikuttaa tuloksiisi.

Yhdysvaltalaisten osakkeiden verot: W-8BEN-lomake

Ulkomaisena sijoittajana et voi ostaa Yhdysvaltain osakkeita täyttämättä tätä lomaketta. Onneksi useimmat välittäjät tarjoavat tämän lomakkeen suoraan kaupankäyntialustan sisällä. Lomake osoittaa, että et asu Yhdysvalloissa, joten sinun ei tarvitse maksaa 30 %:n veroa Yhdysvalloista peräisin olevista osingoista. Jos asut Yhdysvalloissa, et voi valitettavasti välttää tätä veroa.

Mihin amerikkalaisiin osakkeisiin voit sijoittaa?

On vaikea määrittää, mikä on paras Yhdysvaltain osuus, koska tämä on melko subjektiivinen kysymys. Esimerkiksi paras osake yhdelle voi olla liian riskialtista toiselle. Siksi on suositeltavaa tutkia huolellisesti, sopiiko yritys sinulle. Tässä artikkelin osassa käsittelemme sijoittajien keskuudessa suosituimpia Yhdysvaltain osakkeita.

Amerikan teknologiaosakkeet

Aakkoset

Aakkoset tuntevat monet ihmiset ensisijaisesti nimellä Google. Googlesta on tullut verbi ja melkein kaikki saavat päivittäistä tietoa tästä hakukoneesta. Google ansaitsee menestyksekkäästi paljon rahaa hakukoneessa näkyvien mainosten kautta.

Amazon

Amerikassa Amazon hallitsee yli 50 % koko sähköisen kaupankäynnin markkinoista, ja yritys kasvaa edelleen muilla alueilla. Lisäksi ne ovat laajentumassa myös muille aloille: Amazon menestyy hyvin myös pilvipalveluissa.

Apple

Apple on arvokkaampi kuin monet pienet taloudet. Steve Jobsin myötä yrityksestä kasvoi ikoni. 2000 miljardin pörssiarvolla (!) sijoittaminen yritykseen voi varmasti olla mielenkiintoinen.

Meta (Facebook)

Meta on oikean rahan kone: he tietävät paljon käyttäjistään, ja tämä tekee mainostajille houkuttelevan käyttää paljon rahaa. Facebook-osakkeiden ostaminen voi siis olla kannattavaa.

Microsoft

Microsoft on toinen hyvä esimerkki IT-yrityksestä, joka on valtava menestys. Melkein kaikki käyttävät tämän tunnetun yrityksen ohjelmistoja: Microsoft Word, Internet Explorer ja Windows ovat kaikki tuttuja Microsoftin tuotteita.

Tesla

Tesla on todellinen hype: Elon Muskin aikana sähköautoilusta tuli yhä muodissa. Tuotantokapasiteettia on lisätty ja tämä tarjoaa sijoittajille monia mahdollisuuksia. Kauden 2020-2023 aikana hinta on noussut pilviin, ja Tesla on nyt arvokkaampi kuin kaikki muut autoyhtiöt yhteensä.

amerikkalaiset peliosakkeet

Activision Blizzard

Activision Blizzard on todennäköisesti maailman tunnetuin peliyhtiö. Nimikkeillä, kuten Call of Duty, World of Warcraft ja Overwatch, yritys on valloittanut suuren markkinaosuuden. Jos luotat pelaamiseen toimialana, sijoitus Activision Blizzardiin saattaa maksaa itsensä takaisin.

NVIDIA

NVIDIA kehittää GPU- ja Tegra-suorittimia. Yrityksen GPU:t ovat laajalti pelaajien käytössä, mutta ne voivat auttaa myös ammattisuunnittelijoita. Yhtiön sirut ovat parempia kuin kilpailijoiden sirut, mikä tekee NVIDIA-sijoituksesta mahdollisesti mielenkiintoisen.

Amerikan bioteknologian osakkeet

Pfizer

Yritys Pfizer tunnetaan ehkä parhaiten markkinoille tuomistaan COVID-19-rokotteista. . Koska koronavirus tulee olemaan haasteena vielä jonkin aikaa, yhtiö voi jatkossakin hyötyä tästä. Pfizer on kuitenkin kehittänyt myös monia muita lääkkeitä, jotka voivat tehdä sijoituksesta yritykseen houkuttelevan.

Moderni

Moderna on suhteellisen pieni amerikkalainen bioteknologiayritys, joka on rakentanut vahvemman aseman vuodesta 2020 lähtien kehittämällä COVID-19-rokotteen.

Amerikan rahoitusosakkeet

Berkshire Hathaway

Suosikkini on Berkshire Hathaway johtajansa, Warren Buffett. Loistava mies, jolla on kyky valita ja ostaa oikeat osakkeet. Hänen rahastonsa menestyi paremmin kuin S&P 500, mikä tekee Berkshire Hathawayn osakkeiden ostamisesta mielenkiintoisen vaihtoehdon.

UnitedHealth

UnitedHealth on yksi suurimmista amerikkalaisista sairausvakuutusyhtiöistä. Ikääntyvän (ja lihavan) väestön vuoksi UnitedHealth voi olla mielenkiintoinen sijoitus. Yrityksen on kuitenkin jatkettava kilpailua muiden sairausvakuutusyhtiöiden kanssa Amerikassa.

Muut yhdysvaltalaiset osakkeet

FedEx

FedEx on ehkä maailman tunnetuin logistiikkayritys. Pandemian aikana FedEx pystyi kasvamaan merkittävästi, kun ihmiset tekivät paljon verkko-ostoksia. Jos uskot, että FedEx voi jatkaa kasvuaan tulevaisuudessa, tämä amerikkalainen osake voi olla mielenkiintoinen sijoitus.

Yleinen sähkö

General Electric on suuri monikansallinen elektroniikkayritys. Sijoitus General Electricin osakkeisiin voi siksi olla houkutteleva.

Walt Disney

Walt Disney on tunnettu heidän julkaisemistaan kauniista lastenelokuvistaan ja suurista huvipuistoistaan. Uusi suoratoistopalvelu Disney+ voi tuoda tälle suurelle amerikkalaiselle yritykselle entistä enemmän voittoja.

Osta yhdysvaltalaisia osakkeita

Millä ETF:illä tai indeksirahastoilla voit sijoittaa Yhdysvaltoihin?

Haluatko sijoittaa suurempaan joukkoon amerikkalaisia osakkeita? Silloin ETF:t voivat olla harkinnan arvoisia. Ostamalla näitä varoja voit sijoittaa suoraan osakekokoelmaan. Seuraavat rahastot ovat suosittuja valintoja sijoittajien keskuudessa:

 • Vanguaard S&P 500
 • stocks Core S&P 500
 • osakkeiden NASDAQ 100
 • istocks S&P 500

Haluatko tietää, mikä ETF sopii parhaiten S&P500:een sijoittamiseen? Lue sitten tämä artikkeli!

Kiinnitä huomiota dollarin vaihtokurssiin

Kun sijoitat yhdysvaltalaisiin yrityksiin, on tärkeää kiinnittää huomiota dollarin vaihtokurssiin. Tämä pätee erityisesti silloin, kun et itse sijoita Yhdysvaltain dollareihin.

Jos dollari kallistuu, saat enemmän valuuttaasi, kun myyt osakkeitasi. Kun dollarin arvo laskee, saat vähemmän valuuttaasi takaisin. Dollarin arvolla on siis paljon vaikutusta lopulliseen sijoitustulokseen, kun sijoitat käyttämällä toista valuuttaa.

Tämän lisäksi on välttämätöntä ottaa huomioon Amerikan kilpailuasema. Jos dollarista tulee liian kallis, se voi vaikeuttaa amerikkalaisten yritysten kilpailua kansainvälisten yritysten kanssa.

Valuuttakurssien vaihteluilta on mahdollista suojautua johdannaisilla. Johdannaiset voivat kuitenkin olla kalliita.

Vinkki: harjoittele demotilillä

Sijoitatko ensimmäistä kertaa amerikkalaisiin osakkeisiin? Siinä tapauksessa suosittelen, että et sijoita oikealla rahalla heti. Harjoittelemalla ensin demon kanssa opit tekemään oikeita sijoitusvalintoja ja reagoimaan hyvin (Amerikan) talouden kehitykseen.

Voit harjoitella kaupankäyntiä avaamalla ilmaisen demotilin. Oletko harjoitellut tarpeeksi? Sitten voit muuntaa demosi todelliseksi sijoitustiliksi. Napsauta painiketta aloittaaksesi sijoittamisen amerikkalaisiin osakkeisiin suoraan demolla:

sijoittaminen Amerikkaan

Viimeiset vinkit amerikkalaisten osakkeiden ostamiseen

Poliittinen maisema

On tärkeää pitää silmällä poliittista, sosiaalista ja taloudellista maisemaa, kun sijoitat amerikkalaisiin osakkeisiin. Esimerkiksi presidentinvaaleilla voi olla merkittävä vaikutus osakekursseihin kunkin ehdokkaan politiikasta riippuen.

Hajauta sijoituksesi

Sijoitusten hajauttaminen eri sektoreille ja toimialoille voi auttaa suojaamaan salkkuasi minkä tahansa tietyn alan taantumiselta.

Arvioi sijoituksesi säännöllisesti

Sijoitusten säännöllinen arviointi voi auttaa varmistamaan, että ne ovat edelleen sijoitustavoitteidesi mukaisia.

Miksi sijoittaisit amerikkalaisiin osakkeisiin?

On useita syitä, miksi monet sijoittajat päättävät sijoittaa amerikkalaisiin osakkeisiin. Yhdysvaltain osakemarkkinat ovat historiallisesti menestyneet hyvin, ja S&P 500 -indeksin vuosituotto on ollut keskimäärin noin 10,3 % viimeisen vuosikymmenen aikana.

Amerikkalaiset osakkeet ovat myös yleensä likvidimpiä kuin muiden markkinoiden osakkeet, mikä tekee niiden ostamisesta ja myymisestä helpompaa.

Kaiken kaikkiaan amerikkalaiset osakkeet voivat tarjota loistavan mahdollisuuden korkeaa tuottoa etsiville sijoittajille, kunhan he ovat valmiita tekemään tutkimusta ja hajauttaa sijoituksiaan.

Usein kysytyt kysymykset Amerikan pörssistä

Amerikan osakemarkkinoilla (US Stock Market) on kaksi maailman suurinta pörssiä: New Yorkin pörssi ja Nasdaq-pörssi. Osakemarkkinoilla sijoittajat voivat ostaa ja myydä amerikkalaisia osakkeita. Amerikan osakemarkkinat ovat SEC:n (Securities and Exchange Commission) valvonnassa.

 • S&P 500: tämä indeksi sisältää 500 suurinta NYSE:n pörssiyhtiötä
 • NASDAQ 100: tämä indeksi sisältää 100 suurinta listattua yritystä Nasdaq-pörssissä.
 • Dow Jones 30: tämä indeksi sisältää 30 suurinta yritystä eri toimialoilta.

On monia tekijöitä, jotka vaikuttavat Yhdysvaltain osakemarkkinoiden hintaliikkeisiin. Joitakin esimerkkejä ovat:

 • Inflaatio: korkea inflaatio voi johtaa korkojen nousuun, mikä luo paineita osakehintoihin.
 • Presidentinvaalit: mikä on uuden presidentin suhtautuminen yrityksiin?
 • Yritysten voitot: nousevatko vai laskevatko Amerikan suuryritysten voitot?
 • Fed-korko: korkojen nousu on harvoin hyvä uutinen osakekursseille.
 • Yhdysvaltain dollari: kun Yhdysvaltain dollari laskee, osakekurssit yleensä nousevat.
 • Erikoistilanteet: esimerkiksi COVID-19-pandemia vaikutti voimakkaasti Yhdysvaltojen osakekursseihin.
 • Työttömyys: työttömyyden kasvu voi aiheuttaa paineita osakehintoihin.

 • Kustannus: veloitetaanko amerikkalaisista osakkeista korkeita transaktiokustannuksia?
 • Muuntokulut: veloittaako välittäjä ylimääräisiä maksuja valuuttojen muuntamisesta dollareiksi?
 • Käyttäjäystävällisyys: onko sijoitusohjelmisto helppokäyttöinen?
 • Luotettavuus: Onko välittäjä säännelty ja onko turvallisuus hyvä?
 • Asiakaspalvelu: voitko kääntyä välittäjän puoleen, jos jokin menee pieleen?