Miten ostaa Baidu-osakkeita?

Baidu tunnetaan myös Kiinan Googlena. Kiinan markkinat ovat valtavat ja mahdollistavat suuret tulot. Hakukoneen lisäksi Baidu tarjoaa myös useita muita internet-palveluja. Harkitsetko sijoittamista Baiduun? Tässä artikkelissa voit lukea kaiken tarvittavan ennen Baidu-osakkeiden ostamista. Voit myös tarkastella Baidun tämänhetkistä osakekurssia.

Mistä ostaa Baidu-osakkeita?

Haluatko ostaa Baidu -osakkeita? Voit käydä kauppaa suoraan Baidu -osakkeilla yhdellä näistä luotettavista välittäjistä:

VälittäjäKustannuksetRekisteröidy
eToro0 euroa osakekohtaisesti. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa.
Degiro2,50 € transaktiota kohden
Keinottele aktiivisesti yrityksen Baidu osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
82% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.
Käy kauppaa yrityksen Baidu osakkeilla aktiivisesti edulliseen hintaan ilmaisella demolla!
Keinottele aktiivisesti yrityksen Baidu osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
82% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.

Mikä on Baidun tämänhetkinen osakekurssi?

Mietitkö Baidu-osakkeiden tämänhetkistä pörssikurssia? Alta näet Baidu-CFD:n tämänhetkisen osakekurssin. Voit myös avata toimeksiannon napsauttamalla painikkeita.

Osakkeen Baidu yritystiedot

Alta näet osakkeen Baidu tärkeimmät yritystiedot.

Baidu-analyysi

Ennen kuin päätät ostaa tai myydä osakkeen Baidu, on tärkeää analysoida osaketta oikein. Alla
olevasta yhteenvedosta näet, miten Baidu on kehittynyt.

Viimeisen 5 päivän osakekurssit

Alla olevassa taulukossa näet osakkeen Baidu osakekurssit viimeiseltä 5 päivältä:

Miten osakkeen Baidu hinta kehittyy vuonna 2024?

Mietitkö, mitä analyytikot osakkeen Baidu kehittyvät vuonna 2024 ja sen jälkeen? Olemme
yhdistäneet analyytikkojen ennusteet Alpha Vantage -tietojen avulla. Pidä mielessä, että nämä
numerot ovat vain ennuste osakkeen Baidu hintatrendistä eikä se välttämättä toteudu. Tee siis aina
oma tutkimustyösi!

Onko Baiduun sijoittaminen järkevää?

Vastaus tähän kysymykseen oli aiemmin raikuva kyllä: vuosien ajan Baidua pidettiin lupaavimpana kiinalaisena teknologiaosakkeena. Näitä korkeita odotuksia ei kuitenkaan saavutettu: yritys joutuu kovaan kilpailuun muiden yritysten kanssa, jotka myös myyvät mainoksia verkossa. Kun haluat ostaa Baidu-osakkeita, on tärkeää pitää Baidun kilpailua silmällä.

Tencent kilpailijana

Esimerkki suuresta kilpailijasta on Tencent. Tencentin WeChatilla on jopa 1,2 miljardia kuukausittaista käyttäjää. Muita Kiinassa laajalti käytettäviä alustoja ovat esimerkiksi sovellus ByteDance ja media-alusta Bilibili. Kun kiinalaiset käyttävät eri medioita yhä enemmän, yritykset käyttävät mainontabudjettiaan muualla. Tällä on tietysti vaikutus Baidun kannattavuuteen.

Lisäksi WeChat-sovellus on suuri uhka Baidulle toiminnallisuuden kannalta: sovellusta voidaan käyttää esimerkiksi maksujen tekemiseen, ruoan tilaamiseen, taksin etsimiseen ja uutisten lukemiseen. Tämän vuoksi ihmiset käyttävät hakukonetta harvemmin.

Projektien menettäminen

Projektitappioiden takia yhtiön liikevaihto pienenee. Tunnetuin esimerkki tästä on iQiyi: videoalusta aiheuttaa Baidulle paljon kustannuksia. Samaan aikaan alustan on kilpailtava Tencent Videon ja Youku Toudoun kanssa, jonka on julkaissut Alibaba.

Baidu yrittää kääntää huomiota pois näistä ongelmista asettamalla uudet projektit valokeilaan: ajattele esimerkiksi pilvipalvelujen, tekoälyn ja itseliikkuvien ajoneuvojen kasvua. Jopa nämä käsitteet kuitenkin ovat tappiollisia ja siksi ne eivät ole hyvä syy ostaa Baidu-osakkeita.

Näistä ongelmista huolimatta Baiduun sijoittaminen on edelleen erittäin mielenkiintoista. Kaiken kaikkiaan valtavan kasvun ansiosta Kiinaan sijoittamisella voidaan saavuttaa hyviä tuloksia. On kuitenkin tärkeä kysyä itseltäsi, onko Baidu paras valinta: jotkut tämän hyvin tunnetun hakukoneen kilpailijat suoriutuvat paremmin ja saattavat tarjota parempia kasvumahdollisuuksia.

Tietoa Baidusta

Baidulla on 70 prosentin markkinaosuus ja se on Kiinan suosituin hakukone. Tämä suuri markkinaosuus johtuu todennäköisesti GWF:n (Great Firewall of China) Googlen estämisestä. Yritys ei kuitenkaan tarjoa ainoastaan hakukonetta: Baidu tarjoaa myös kymmeniä muita internetiin liittyviä palveluja ja tuotteita. Lisäksi yritys keskittyy vahvasti tekoälyyn. Tämän vuonna 2000 perustetun yrityksen pääkonttori sijaitsee Pekingissä.

Google on aiemmin yrittänyt ostaa Baidun., mutta toistaiseksi Baidu on onnistunut vastaamaan näihin yritysostohankkeisiin. Ei ole yllättävää, että Google on kiinnostunut kiinalaisesta markkinasta. Baidu-hakukoneen avulla tehdään kymmeniä miljardeja hakuja kuukausittain. Lisäksi yritys tienaa paljon rahaa myymällä mainoksia.

Baidu-osakkeet

Baidun aktiviteetit

Joitakin tämän kiinalaisen teknologiajättiläisen aktiviteetteja ovat muun muassa sovelluskauppa ja mainosalusta. Yrityksen sovelluskaupalla on yli kaksi miljardia käyttäjää maailmanlaajuisesti. Google Adsin kaltainen mainostusalusta tuottaa suurimman osan yrityksen tuloista. Tällä mainostusalustalla oli 126 miljoonaa päivittäistä käyttäjää vuonna 2017.

Baidun kolmas palvelu on suoratoistopalvelu iQiyie. Tällä videokanavalla oli 420 miljoonaa aktiivista käyttäjää kuukausittain vuonna 2017. Yritys haluaa luoda omaa sisältöään ja siksi se voi kilpailla Netflixin kanssa.

Itseliikkuvat autot

Vuodesta 2017 lähtien Baidu on keskittynyt itseliikkuvien autojen kehittämiseen, niin sanottuun Apollo Project -hankkeeseen. Tämä projekti keskittyy autonomiseen ajamiseen ja tekoälyohjelmiin. Sadat hyvin tunnetut yritykset työskentelevät tämän hankkeen parissa: esimerkkejä ovat muun muassa Microsoft, Nvidia, Daimler AG ja Hyundai.

Tietosanakirja

Toisin kuin kiinalainen tietosanakirja, Kiinan viranomaiset eivät vaikuta tähän palveluun. Se ei ole tarpeen, koska tämä tietosanakirja harjoittaa itsesensuuria. Baidu Baiku -nimisessä tietosanakirjassa oli 90 000 artikkelia kolmen viikon kuluttua julkaisustaan.

Älykaiuttimien valmistaja

Baidu on tällä hetkellä (2019) toiseksi suurin älykaiuttimien valmistaja. Se ylitti Googlen vuonna 2019. Koska yritys on toimittanut 4,3 miljoonaa kaiutinta, sen markkinaosuus on 16,9 %. 4,5 miljoonaa Baidun toimittamaa älykaiutinta vuoden 2019 toisella neljänneksellä muodostivat 17,3 %:n markkinaosuuden. Markkinajohtajalla Amazon on yli 25 %:n markkinaosuus.

Myynnit saadaan pääasiassa Kiinassa

Tämä kiinalainen yritys tuottaa 98 % liikevaihdostaan Kiinassa. Vuonna 2017 hakukoneeseen liittyvät aktiviteetit tuottivat yli 10 miljardin dollarin liikevaihdon. Samana vuonna suoratoistopalvelut tuottivat 2,7 miljardin dollarin tulot. Voitot saadaan pääasiassa käyttäjien maksamista mainontakuluista.

Jos haluat selvittää, onko Baiduun sijoittaminen tällä hetkellä mielenkiintoista, sinun on tarkasteltava Kiinan markkinoita. Luuletko, että kiinalainen talous jatkaa kasvamistaan? Silloin voi olla mielenkiintoista sijoittaa Baidu-osakkeisiin.

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *