Sijoittaminen hyödykkeisiin

Hyödykkeisiin sijoittamisesta on tulossa yhä suositumpaa. Aikaisemmin vain ammattisijoittajat pystyivät sijoittamaan hyödykkeisiin, kuten öljyyn ja kultaan. Online välittäjien ilmestyttyä kuka tahansa voi nyt kuitenkin hyödyntää hyödykemarkkinoiden vaihtelua. Tässä artikkelissa selvitetään, miten voit hyötyä treidauksesta hyödykemarkkinoilla.

Kuinka voit sijoittaa hyödykkeisiin?

Hyödykkeisiin voi sijoittaa useilla eri tavoilla. Keskustelemme tässä osiossa eri tavoista käydä kauppaa hyödykkeillä.

Aktiivinen keinottelu hyödykkeiden hinnoittelussa

Jos haluat sijoittaa jalometalleihin, kuten kultaan ja hopeaan, on mahdollista ostaa kiinteä summa. Öljyn ja viljan kaltaisten hyödykkeiden kanssa tämä vaikeutuu, koska näillä materiaaleilla käydään kauppaa vain suurilla määrillä. CFD-välittäjien ansiosta nyt on mahdollista spekuloida hyödykkeiden hinnalla yksityisenä sijoittajana olematta vastuussa hyödykkeen varastoinnista.

Mutta miten hyödykekauppa toimii, kun käytät CFD:tä? CFD:llä voit spekuloida hyödykkeiden hinnan korotuksilla ja pudotuksilla. Siten voit vastata täydellisesti viimeisimpään markkinakehitykseen. eToro on loistava vaihtoehto kokeilla hyödykkeillä treidausta. eToro voit kokeilla CFD-kauppaa hyödykkeillä ilmaiseksi ja ilman riskiä käyttämällä rajoittamatonta demo-tiliä. Käytä alla olevaa painiketta avataksesi ilmaisen demo-tilin:

Pääomasi on vaarassa. Muita kustannuksia sovelletaan. Käy osoitteessa :etoro.com/fi/trading/fees/

Meidän CFD kategoriassa voit selvittää mitä tämä moderni tapa treidata sisältää. On jopa mahdollista kokeilla treidausta ilmaiseksi demolla!

Sijoittaminen hyödykkeisiin ETF:n kautta

Voit myös sijoittaa hyödykkeisiin pitkällä aikavälillä. ETF:t tai toiselta nimeltään pörssinoteeratut rahastot sopivat tähän. ETF:t ovat rahastoja, jotka seuraavat esimerkiksi yhden tai useamman hyödykkeen hintaa. Joitakin esimerkkejä EFT:stä ovat:

  • iShares Silver seuraa hopean hintaa
  • GLD Gold seuraa kullan hintaa
  • USO-Oil Fund seuraa öljyn hintaa

Tämän tyyppisiä sijoitusrahastoja on helppo ostaa ja myydä välittäjän kautta. Haluatko tietää, keiden välittäjien kautta on halvinta sijoittaa hyödykkeisiin? Napsauta alla olevaa painiketta verrataksesi parhaita hyödyke välittäjiä:

Välillinen sijoittaminen hyödykkeisiin osakkeiden kautta

On myös mahdollista valita vähemmän suora lähestymistapa. Voit ostaa osakkeita yrityksistä, jotka käsittelevät tiettyä raaka-ainetta. Joitakin esimerkkejä tästä ovat:

  • Voit sijoittaa kultaan ostamalla osakkeita kultakaivoksesta.
  • Voit sijoittaa öljyyn ostamalla osakkeita öljy-yhtiöstä.
  • Voit sijoittaa sokeriin ostamalla karkkia valmistavan yrityksen osakkeita.

Huomaa, että tämä tarkoittaa, että sijoitat epäsuorasti hyödykkeisiin. Osakkeiden tulokset riippuvat yrityksen tuloksesta. Epäasianmukaisen johdon alla oleva kultaa myyvä yritys voi selviytyä huonosti myös silloinkin, kun kullan hinta nousee. Siksi on sinun vastuusi tutkia yritystä perusteellisesti ennen sijoittamista.

Haluatko oppia, kuinka voit ostaa osakkeita? Osakkeiden hankintaa koskevasta artikkelistamme löydät kaikki asiaankuuluvat tiedot:

Suora sijoittaminen hyödykkeisiin

Joissakin tapauksissa voit yksinkertaisesti vain päättää ostaa hyödykkeitä. Öljyn tai viljan kohdalla tämä ei ole kovin käytännöllistä, mutta jalometallien, kuten kullan tai hopean, kanssa se on mahdollista. Hyödykkeiden ostokustannukset ovat usein korkeammat, ja sinun on otettava huomioon esimerkiksi varastointi- ja turvallisuuskustannukset.

Millaisiin hyödykkeisiin voit sijoittaa?

On olemassa erilaisia hyödykkeitä, joihin voit sijoittaa. Tässä osiossa käsitellään suosituimpia hyödykkeitä, joihin voi sijoittaa.

Energia hyödykkeet

Energian tuottamiseen käytetyillä hyödykkeillä on tärkeä rooli maailmantaloudessa. Haluatko käydä kauppaa energia hyödykkeillä? Sitten voit sijoittaa öljyyn tai maakaasuun.

Öljyn hinta riippuu usein taloudellisesta kehityksestä. Kun talous on kunnossa, tarvitaan enemmän energiaa. Siksi öljyn hinta voi nousta dramaattisesti. Öljy on yksi kaupatuimmista hyödykkeistä.

energy commodities

Jalometallit

Jalometallit ovat myös suosittuja sijoittajien keskuudessa. Jalometallit ovat metalleja, joihin ruoste vaikuttaa rajoitetusti. Tunnettuja jalometalleja, joihin voit sijoittaa, ovat kulta, hopea, kupari ja platina.

Kultaa pidetään usein turvallisena sijoituskohteena. Sijoittajat ostavat kultaa, kun rahoitusmarkkinat toimivat huonosti. Jalometalleilla on kuitenkin usein myös muita toimintoja. Esimerkiksi hopeaa ja kuparia käytetään usein teknisissä sovelluksissa.

gold commodities

Maatalous hyödykkeet

Maataloustuotteiden hinnoilla on myös spekuloitu paljon. Johdannaisten avulla viljelijät voivat suojata tuotteitaan hintojen laskulta. Suosittuja maataloustuotteita, joihin voit sijoittaa, ovat esimerkiksi kahvi, maissi, kaakao, sokeri ja puuvilla.

Maataloustuotteiden kysyntä riippuu suurelta osin kysynnästä ja tarjonnasta. Kun viljely epäonnistuu, tarjonta voi pudota; hinnat voivat sitten nousta vastauksena. Kun talous on vahva, maataloustuotteiden kysyntä kasvaa. Tämä voi myös nostaa tämäntyyppisten hyödykkeiden hintaa.

agricultural commodities

Kemialliset metallit

Voit myös sijoittaa kemikaaleihin. Kemiallisia alkuaineita ei löydy luonnosta. Siksi nämä hyödykkeet on valmistettava synteettisesti. Esimerkkejä tällaisista kemiallisista metalleista ovat uraani, litium ja koboltti. Kun talous on vahva, tällaisten hyödykkeiden kysyntä kasvaa usein.

chemical commodities

Miksi ihmiset sijoittavat hyödykkeisiin?

Osan rahoistasi sijoittaminen hyödykkeisiin voi olla houkutteleva. Hyödykkeet kiinnostavat aktiivista treidaajaa, koska kysynnän ja tarjonnan push ja pull varmistavat, että hinta vaihtelee jatkuvasti. Jos pelaat korttisi oikein, päiväkauppiaat voivat saada siitä siistin voiton.

Hyödykkeiden ostaminen voi kuitenkin olla myös mielenkiintoista pitkällä aikavälillä. Toisin kuin yritykset, hyödykkeet eivät voi mennä konkurssiin. Hyödyke tarjonta on rajallinen, kun taas kysyntä vain lisääntyy ajan myötä. Kun sinulla on tarpeeksi kärsivällisyyttä, voit saavuttaa vankan tuoton sijoittamalla hyödykkeisiin.

Kuinka hyödykkeen hinta määritetään?

Hyödykekauppa toimii aivan kuten osakekauppa. Tarjonta ja kysyntä määräävät hyödykkeen, kuten kullan, hinnan. Kun ostajia on enemmän kuin myyjiä, hinta nousee, kunnes löydetään tasapaino ostajien ja myyjien määrän välillä.

Monet keinottelijat ovat aktiivisia hyödykemarkkinoilla. Tämän seurauksena hyödykkeen hinta voi joskus liikkua yllättävään suuntaan.

Johdannaisten hyödyllisyys

Hyödykkeisiin sijoittaminen tapahtuu melkein aina johdannaisilla, kuten CFD:llä ja futuurilla. Näillä johdannaisilla on hyödyllinen tehtävä taloudessa. Monet yritykset ovat riippuvaisia ​​tietyistä hyödykkeistä. He tarvitsevat esimerkiksi kuparia puhelimien tuottamiseen. Jos hinta nousee liikaa, se vaarantaisi yrityksen kannattavuuden.

Johdannaisilla yritys voi tällöin estää hinnan nousun liikaa. Johdannainen varmistaa, että yritys voi ostaa hyödykkeen kiinteään hintaan. Siksi yritykset voivat käyttää johdannaisia ​​rajoittamaan riskejä hyödykemarkkinoilla.

Hyödykkeitä on niukasti

Monia hyödykkeitä on vain niukasti; tämä tekee niistä houkuttelevia sijoitukseen. Lyhyellä aikavälillä hinnat vaihtelevat voimakkaasti, mutta kun tarjonta lopulta laskee, hinnat nousevat jyrkästi muuttumattoman kysynnän seurauksesta. Hyödykkeet reagoivat usein voimakkaasti taloudelliseen kehitykseen ja voivat siksi olla melko epävakaita. Tämän vuoksi on edullista sijoittaa hyödykkeisiin lyhyellä aikavälillä.

Kategoriassa raaka-aineisiin sijoittamisesta löydät useita mielenkiintoisia artikkeleita, joissa käsitellään hyödykkeisiin sijoittamisen ominaisuuksia.