Kuinka voi aloittaa sijoittamisen vähällä rahalla?

Treidaus ei aina vaadi suuria taloudellisia resursseja. Sinun ei tarvitse sijoittaa paljon rahaa voidaksesi tehdä spekuloidaa. Aloittelijalle, jolla on vielä paljon opittavaa, voi olla erittäin mielenkiintoista aloittaa treidaus pienellä summalla. Mutta kuinka voit sijoittaa onnistuneesti pienellä summalla? Tästä artikkelista löydät 8 metodia, joita voit käyttää saavuttaaksesi hyvät tulokset!

Miten päästä alkuun pienellä budjetilla?

Voit aloittaa heti vaikka sinulla ei olisi paljoa rahaa mitä sijoittaa. Voit tehdä näin treidaamalla välittäjän kautta:

 • Voit kokeilla ilmaista riskitöntä demoa.
 • Voit treidata osakkeita, hyödykkeitä ja valuuttoja.
 • Et voi ikinä menettää enemmän rahaa kuin mitä balanssisi on!

Haluatko kokeilla sijoittamista ilman riskejä? eToro:ssa voit kokeilla sijoittamista pienillä summilla rajattomalla 40,000€ demolla. Klikkaa alla olevaa painiketta avataksesi tilin heti:

Pääomasi on vaarassa. Muita kustannuksia sovelletaan. Käy osoitteessa :etoro.com/fi/trading/fees/Pääomasi on vaarassa. Muita kustannuksia sovelletaan. Käy osoitteessa :etoro.com/fi/trading/fees/

invest little money

Mihin voit sijoittaa vähällä rahalla?

On useita tapoja joilla voit sijoittaa viisaasti pienellä rahalla. Seuraavaksi keskustelemme 8 metodista, joita voit käyttää:

 • Osta osakkeita: Selvitä kuinka voit ostaa osakkeita pienellä määrää rahaa.
 • ETF:t: indeksirahastoilla voit hajauttaa jopa pienelläkin rahalla.
 • CFD:t: vipua käyttäen voit treidata suuresti vähällä.
 • Optiot: saa alennusta osakkeen hinnasta optiolla.
 • Talletus: saa kiinteä korko sijoituksellesi.
 • Lainaa rahaa: Lainaa rahasi ja kerää korkoa!
 • Kaupankäynti: tee rahaa ostamalla ja myymällä asioita.
 • Kiinteistöt: pienellä rahalla voit myös sijoittaa kiinteistöihin.

Metodi 1: osta osakkeita vähällä rahalla

Voit ostaa osakkeita. Kun sijoittamasi summa on liian pieni, onnistumisen mahdollisuudet pienenevät huomattavasti useimmissa tapauksissa. Tämä johtuu siitä, että maksat transaktiokustannukset jokaisesta sijoituksesta. Useimmat välittäjät veloittavat vähimmäismäärän kauppaa kohden. Kun sijoitat 100 eurolla, maksat muutaman prosentin transaktiopalkkioita jokaisesta kaupasta. Osuuden on sitten noustava useita prosentteja positiivisen tuoton saavuttamiseksi.

Esimerkiksi DEGIRO:ssa maksat 1,75 euroa + 0,014% transaktiopalkkioina. Kun sijoitat 100 euroa, transaktiokustannuksesi ovat 1,89%. Keskimääräinen vuosituotto on 5-8%. Kun sijoitat DEGIRO:lla, tuottosi laskee merkittävästi. Onneksi olemme löytäneet hyvän tavan ostaa osakkeita kannattavasti pienellä rahamäärällä.

Jotkut välittäjät eivät veloita kiinteitä palkkioita. Transaktiokustannuksesi ovat silloin 100% suhteessa talletettuun summaan, joten voit saavuttaa positiivisen tuoton jopa pienellä rahamäärällä. Hyvä osapuoli ostaa osakkeita ilman palkkioita on eToro. Voit kokeilla mahdollisuuksia tällä osake välittäjällä ilmaiseksi demon avulla. Käytä alla olevaa painiketta avataksesi ilmaisen demon:

51 % yksityissijoittajista menettää rahaa tällä tarjoajalla. Harkitse, haluatko ottaa suuren riskin menettää rahaa. Promootiolinkki.51 % yksityissijoittajista menettää rahaa tällä tarjoajalla. Harkitse, haluatko ottaa suuren riskin menettää rahaa. Promootiolinkki.

eToro small amount investment

Metodi 2: sijoittaminen ETF:iin

Vaikka maksat matalia transaktiopalkkioita, sijoittaminen osakkeisiin pienellä rahamäärällä voi silti olla riskialtista. Tämä johtuu siitä, että sinulla on vähemmän mahdollisuuksia hajauttaa sijoituksiasi. Kun ostat erityyppisiä osakkeita, varmista, että koko sijoitussalkkusi muuttuu vähemmän epävakaaksi. Yhden sektorin heikot tulokset absorboidaan sitten hyvillä tuloksilla toisella sektorilla.

Hyvä tapa soveltaa hajauttamista pienellä rahamäärällä on sijoittaa sijoitusrahastoihin tai ETF:iin. ETF tai pörssinoteerattu rahasto on rahasto, joka sijoittaa kaikkien osallistujien rahat osakekoriin. Tämän avulla voit sijoittaa pienenkin summan valikoimaan osakkeita.

Sinulla on vielä jonkin verran vaikutusvaltaa ostaessasi ja myydessäsi ETF:itä. Jotkut rahastot keskittyvät esimerkiksi tiettyyn alueeseen tai alaan. Jos sinulla on paljon uskoa Aasiaan, voit ostaa erityisen Aasian rahaston. eTorossa voit ostaa ja myydä ETF:itä ilman palkkioita. Haluatko tietää enemmän tästä välittäjästä? Käytä sitten alla olevaa painiketta:

51 % yksityissijoittajista menettää rahaa tällä tarjoajalla. Harkitse, haluatko ottaa suuren riskin menettää rahaa. Promootiolinkki.51 % yksityissijoittajista menettää rahaa tällä tarjoajalla. Harkitse, haluatko ottaa suuren riskin menettää rahaa. Promootiolinkki.

Metodi 3: CFD

Jos haluat käydä kauppaa pienellä rahalla, voit harkita CFD:n käyttöä. CFD:n avulla voit käydä kauppaa melkein millä tahansa. Voit avata CFD:tä osakkeille, mutta myös esimerkiksi hyödykkeille.

Kun käydään kauppaa CFD:llä, voit käyttää vipua lisätäksesi sijoitustasi tietyllä tekijällä. Käyttämällä velkavipua voit avata suuremman position pienellä rahamäärällä. Lyhyesti sanottuna, mitä suurempi vipuvaikutus, sitä suurempi potentiaalinen tuotto. Nykyaikaisten välittäjien kanssa voit käyttää vipua 1:30. Tämän seurauksena pienestä rahasta tulee yhtäkkiä paljon rahaa. Jopa pienellä 100 euron talletuksella voit sijoittaa yli 3000 eurolla!

Jos sijoitat vähän rahaa CFD:llä tämän sijoitustuotteen tuotto on usein paljon suurempi kuin silloin, kun sijoitat tuotteisiin ilman vipua. Tämä johtuu siitä, että jokainen 1 euron spekuloida kerrotaan vivulla.

Esimerkiksi: jos käytät vipua 1:10, potentiaalinen spekuloidasi on kymmenen kertaa suurempi. Jos käytät vipua 1:30, se on kolmekymmentä kertaa suurempi. Tämä voi lisätä sijoittajan tuottoa, jolla on pieni budjetti!

Muista kuitenkin, että vipu toimii kahteen suuntaan. Mahdolliset tappiot kertyvät myös nopeammin. Kun tililläsi ei ole enää rahaa, menetät kaiken. Pieni raha voi myös kadota kokonaan.

Vinkki: lue lisätietoja CFD-sijoituskurssiltamme.

Metodi 4: optiot

Kun haluat sijoittaa pienellä rahalla, voit myös käyttää optioita. Optioilla ostat mahdollisuuden ostaa, mutta et velvoitetta, ostaa tai myydä tietty osake kiinteään hintaan. Osakkeen optiot ovat halvempia kuin itse osake.

Voit esimerkiksi ostaa 2 euron option ostaaksesi osakkeen 10 euron hintaan. Kun osakkeen hinta nousee, voit saada siitä spekuloidaa. Kun osakkeen hinta nousee 15 euroon ja voit ostaa osakkeen 2 euron optiolla, voit saada spekuloidaa 3 euroa.

Optiot ovat melko monimutkaisia sijoitustuotteita. Kun opit käyttämään optioita, voit saavuttaa huomattavia tuottoja. Samaan aikaan on olemassa riski menettää koko sijoituksesi. Siksi on tärkeää tutkia optioita huolellisesti ennen kuin aloitat niihin sijoittamisen. Optiokurssillamme opit kaiken mitä sinun tarvitsee tietää tästä sijoitustuotteesta:

Metodi 5: säästötili tai säästötalletus

Jotkut ihmiset etsivät turvallista tapaa sijoittaa rahansa edullisen tuoton saamiseksi. Säästötili tai säästötalletus ovat tällöin houkuttelevia vaihtoehtoja. Nämä ovat kuitenkin käytännössä pettymyksiä.

Tällaisten säästötuotteiden korot ovat nykyään hyvin alhaiset. Tämän seurauksena absoluuttinen tuotto on jo pettymys. Samaan aikaan inflaation vuoksi rahasi menettävät vielä enemmän arvoa. Joten henkilökohtaisesti en suosittelisi sinua laskemaan säästötililläsi olevaa rahaa sijoitukseksi.

Silti on tärkeää laittaa osa rahoistasi säästötilille. On tärkeää, että sinulla on aina riittävästi rahaa odottamattomiin kuluihin. Kun joudut yhtäkkiä ottamaan lainaa, menetät vielä enemmän rahaa, koska kulutuslainojen korko on korkea. Siksi varmista, että sijoitat vain rahalla, jota et tarvitse lähitulevaisuudessa!

trade with little money

Metodi 6: Rahan lainaaminen

Voit myös lainata pienen summan. Tunnetuin tapa tehdä tämä on ostaa joukkovelkakirjoja. Laina on yrityksen tai valtion myöntämä laina. Näin ollen saat kiinteän, säännöllisen korkomaksun velkapaperista.

Joukkovelkakirjat ovat suhteellisen turvallinen sijoituskohde. On erityisen mielenkiintoista sijoittaa joukkovelkakirjoihin, kun sinulla on lyhyt aikaraja. Älä kuitenkaan odota korkeaa tuottoa sijoittaessasi joukkovelkakirjoihin. Pitkällä aikavälillä tämä osoittautuu usein pettymykseksi etenkin osakkeisiin verrattuna.

Haluatko tietää enemmän joukkovelkakirjoista? Lue sitten kattava opas joukkovelkakirjoihin sijoittamisesta:

Metodi 7: ostaminen & myyminen

Kun sinulla on paljon aikaa, voit ansaita rahaa ostamalla ja myymällä tuotteita taitavasti. Voit etsiä tarjouksia eBaysta ja myydä tuotteen sitten enemmällä. Tämä on melko työläs tehtävä, johon ryhtymiseen sinun täytyy olla oikealla tuulella. Silti voit varmasti saada mukavan ylimääräisen tulon tällä tavalla.

Voit esimerkiksi etsiä tuotteita, joita tarjoavat ihmiset, joilla ei ole aavistustakaan kuinka markkinoida jotain. Tuotteet, joita myydään epämääräisten, rakeisten kuvien avulla, eivät usein toimi niin hyvin. Tuote voi kuitenkin olla erinomaista laatua. Siksi sijoita hyvään kameraan ja esitä myymäsi tuotteet siististi.

ebay buy sell

eBayssa voit helposti osta ja myydä tavaraa

Metodi 8: sijoittaminen kiinteistöihin

Useimmat ihmiset ajattelevat, että pienellä summalla ei voida sijoittaa kiinteistöihin. Tietysti ei ole mahdollista ostaa koko taloa 500 tai 1000 eurolla. On kuitenkin mielenkiintoisia tapoja sijoittaa kiinteistöihin pienellä rahamäärällä.

Voit tehdä tämän sijoittamalla rahastoon. On olemassa useita kiinteistörahastoja, jotka sijoittavat esimerkiksi huoneistoihin tai toimistorakennuksiin. Kun ostat osuuden rahastosta, saat osasi rahaston tuottamasta voitosta.

Maksat kuitenkin aina rahastoon osallistumisestasi hallintokustannukset. Suoraan kiinteistöihin sijoittaminen voi siis olla kannattavampaa. Tarvitset suuremman pääoman voidaksesi tehdä tämän.

Aseta selkeät tavoitteet

Jos haluat alkaa sijoittamaan pienellä määrällä rahaa, tämä vaatii enemmän valmistautumista jos alkaisit sijoittamaan suurilla summilla. Kun puhumme pienestä määrästä rahaa, tarkoitamme noin 100 euroa tai muutamaa satasta. Älä ajattele vielä tuhansia euroja.

Ennen kuin aloitat treidauksen pienellä summalla, on tärkeää asettaa selkeät tavoitteet. Osakemarkkinat ovat epävakaat, joten on tärkeää, että olet päättänyt miten vastaat näihin liikkeisiin.

Vähällä rahalla voit esimerkiksi päättää käydä päiväkauppaa. Päiväkaupassa yrität hyötyä sekä osakekurssien nousuista että laskuista. Tätä tarkoitusta varten voit käyttää ns. johdannaista. Kun haluat sijoittaa pienellä rahalla, CFD:t ovat hyvä vaihtoehto.

Vinkki: Lue myös päiväkauppias oppaamme ja opi kaikki päiväkaupasta!

Mikä on minimitalletus, jolla voi sijoittaa?

Useimmat välittäjät vaativat vähintään sadan euron minimitalletuksen. Tämä tarkoittaa, että tarvitset vain satasen treidauksen aloittamiseksi. Jos käytät vipua 1:30, käytettävissä oleva pääoma on yhteensä 3000 euroa. Pienen summan sijoittajana voit siis myös avata useita kauppoja.

Lyhyesti sanottuna aloittelevana sijoittajana on mahdollista sijoittaa pienellä rahalla. Kaupankäynti pienellä summalla varmistaa, että saat kokemusta. Oletko utelias tietämään mihin voit sijoittaa pienellä summalla? Olemme tehneet yleiskatsauksen välittäjistä, joilla voi käydä kauppaa pienillä määrillä esimerkiksi osakkeilla:

Lisäriskit

Vähällä rahalla sijoittaminen aiheuttaa lisäriskejä. Suuremmalla summalla sinulla on suurempi virhemarginaali. On suositeltavaa sijoittaa vain rajoitettu määrä omaisuuttasi yhteen sijoitukseen. Jos sijoitat pienellä budjetilla, se ei ole usein mahdollista. Sitten riskeeraat kymmeniä prosentteja sijoitus saldostasi yhteen kauppaan.

Tämän seurauksena sinulla on vähemmän tilaa virheille. Pienellä summalla sijoittaminen ei siis ole pelkureille. Jos aiot sijoittaa pienellä rahalla, sinun on oltava valmis menettämään kaiken.

Koska virhemarginaali on paljon rajallisempi, on ehdottomasti suositeltavaa kokeilla mahdollisuuksia demolla. Demoa käyttämällä voit selvittää sopiiko sijoittaminen sinulle. Käytä alla olevaa painiketta vertaillaksesi eri demotilejä:

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *