Miten tienata paljon rahaa sijoittamalla?

Haluatko tienata rahaa sijoittamalla? Olitpa Englannissa tai Havaijilla: modernien kommunikointitapojen ansiosta kuka tahansa voi sijoittaa missä tahansa. Mutta miten todellisuudessa voit aloittaa tienaamaan rahaa sijoittamalla? Mikä on paras tapa tienata paljon rahaa? Ja mitä riskejä sinun täytyy ottaa huomioon?

Miten voit tienata rahaa sijoittamalla itse?

Haluatko itse päättää, mitä teet ajallasi tulevaisuudessa? Haluatko tulla täysin itsenäiseksi taloudellisesti? Hienoa on, että sinun ei tarvitse sijoittaa rahaa aloittaaksesi! Voit kokeilla mahdollisuuksia ilmaiseksi demolla. Näin voit tutustua, voitko tienata rahaa riskeeraamatta itse mitään. Napsauta alla olevaa painiketta vertaillaksesi eri demoja:

Ensimmäinen askel rahan tienaamiseen sijoittamalla

Ensimmäinen askel rahan tienaamiseen sijoittamisella on laatia suunnitelma. Tätä varten sinun täytyy kysyä itseltäsi muutama tärkeä kysymys:

  • Miten paljon rahaa voit sijoittaa tällä hetkellä?
  • Miten paljon ylimääräistä rahaa voit sijoittaa joka kuukausi?
  • Mitä riskejä olet valmis ottamaan?
  • Miten paljon aikaa sinulla on käytettävänäsi?

On sanomattakin selvää, että tienaat enemmän rahaa, kun sijoitat suuremmalla rahasummalla, otat enemmän riskejä ja kun sinulla on enemmän aikaa. Samanaikaisesti (suuren) rahamäärän menettämisen riski lisääntyy, kun otat enemmän riskejä.

Miten tienata eniten rahaa sijoittamalla?

Jos haluat todella tienata paljon rahaa sijoittamalla, sinun täytyy ottaa huomioon ainakin nämä perusasiat:

Älä odota liian kauan

Jos haluat tienata rahaa sijoittamalla, on järkevää aloittaa jo tänään. Tämä johtuu osittain koronkoron voimasta.

Sijoittaessasi omaisuutesi kasvaa pitkällä aikavälillä. Sijoituksista tienaamasi raha voidaan sitten sijoittaa uudelleen. Saat myös tuottoa tästä uudelleensijoitetusta rahasta, jolloin omaisuutesi kasvaa merkittävästi.

Jos haluat tienata paljon rahaa sijoittamalla tai jopa tulla miljonääriksi, älä viivyttele.

Ole kärsivällinen

Jos haluat tienata rahaa sijoittamalla, sinun on oltava kärsivällinen. Useat sijoittajat menettävät rahaa, koska he ovat liian ahneita. He sijoittavat useisiin osakkeisiin ja myyvät ne tienattuaan pienen rahasumman. Tai osakemarkkina romahtaa ja he panikoivat ja myyvät osakkeet juuri ennen hintojen nousua.

Jos haluat todella tienata rahaa sijoittamalla, tarvitset paljon aikaa. Sinulla tulisi siis olla pitkä sijoitustähtäin, äläkä poikkea suunnitelmasta. Tämä lisää hyvän tuoton mahdollisuutta!

investointihorisontti

Kamppaile tunteitasi vastaan

Kun haluat tienata rahaa sijoittamalla, sinun täytyy kamppailla tunteitasi vastaan. Ihmiset välttelevät kipua mahdollisimman paljon. On ärsyttävää menettää rahaa ja tietysti myös tuottoja. Siksi useat sijoittajat pitävät tappiollisia sijoituksia avoinna ja sulkevat onnistuvia sijoituksia liian nopeasti.

Voit välttää näitä laatimalla suunnitelman. Laadi selkeitä sääntöjä äläkä poikkea niistä. Tällä tavalla vältät menettämästä merkittävää rahasummaa.

Astu sisään muiden juostessa

Sijoitin paljon rahaa kriisin aikana. Koronakriisin aikana osakekurssit laskivat kymmenillä prosenteilla. Useat sijoittajat lopettivat, koska he näkivät tämän laskun. Itse etsin hyviä sijoituksia: sateen jälkeen on aurinkoista.

Kun hinnat taas nousevat huomattavasti, kaikki huutavat olevasi hullu, jos et sijoita, mutta sinun täytyy olla varovainen. Euforia usein tulee ennen romahdusta!

Jatka oppimista

Jopa upea sijoittaja, kuten Warren Buffett, opettelee edelleen. Siksi kannattavimmat sijoittajat ovat itsepäisimpiä sijoittajia. Teet virheitä: kun arvioit sijoituksiasi säännöllisesti, tiedät mitä olet tehnyt väärin ja parannat saamiasi tuloksia.

Onnentekijä

On tärkeää muistaa, että tuurilla on tärkeä rooli sijoittamisessa. On fakta, että talouskriisejä tapahtuu säännöllisesti. Et voi nähdä mustaa joutsenta, kuten luottokriisiä tai koronapandemiaa. Jos astut sisään väärään aikaa, saatat menettää rahaa.

Siksi on erityisen tärkeää hajauttaa riskejäsi hyvin ja sijoittaa suunnitelman mukaisesti. Näin lisäät mahdollisuuttasi tienata rahaa sijoituksillasi pitkällä aikavälillä. Kaiken kaikkiaan lyhyt ja nopea tuotto, jota seuraa tappio, on huonompi kuin merkittävä tappio, jota seuraa vakaat tuotot.

musta joutsen

Mikä on paras tapa tienata rahaa sijoittamalla?

Jos sinulla ei ole paljoa aikaa tutkia osakkeita itse, voi olla järkevää sijoittaa ETF:ään. ETF on indeksirahasto, joka seuraa automaattisesti muutamia osakkeita. Sijoittamalla ETF:ään hajautat riskejä automaattisesti ja maksat alhaisia transaktiokustannuksia. Useimmille ihmisille ETF:ään sijoittaminen säännöllisesti on tuottoisin tapa sijoittaa.

Hyvä ETF, johon voit sijoittaa, on Vanguard FTSE AW. Tämä ETF seuraa FTSE All-World-indeksin suoriutumiskykyä. DEGIRO:lla voit sijoittaa tähän rahastoon ilman transaktiokustannuksia. Napsauta alla olevaa painiketta avataksesi tilin tälle välittäjälle:

Valitse osakkeita itsenäisesti

Voit myös tienata rahaa valitsemalla osakkeita itse. Käytännössä monien ihmisten on vaikea voittaa markkinoita. Jos onnistut valitsemaan oikeat osakkeet, voit tienata enemmän rahaa kuin seuraamalla indeksiä.

Etsitkö hyvää välittäjää, jolta voit ostaa ja myydä osakkeita? Vilkaise sitten yleiskatsaustamme laadukkaista välittäjistä ja tutustu sinulle parhaaseen vaihtoehtoon:

Keinottelu

Nopein tapa tienata (ja hävitä) rahaa sijoittamalla on keinottelemalla aktiivisesti. Voit sitten käyttää velkavipua lisätäksesi mahdollisia tuottoja ja tappioita merkittävästi. 1:5 velkavivulla 10 % hinnannousu johtaa jo 50 % tuottoon. Samanaikaisesti pääomasi voi laskea 50 % samalla laskulla. Aktiivinen kaupankäynti ei siis sovi ihmisille, jotka välttelevät riskejä. Se on kuitenkin ainoa tapa tienata paljon pitkällä aikavälillä.

Ota huomioon, että noin 80 % aktiivisesti kauppaa käyvistä sijoittajista menettää rahaa. Siksi sitä ei suositella useimmille sijoittajille.

Miten paljon rahaa voit tienata treidaamalla aktiivisesti?

Miljoona euroa! Olisipa se tällaista juhlaa: et koskaan voi olla varma, miten paljon rahaa voit tienata sijoituksillasi. Älä myöskään unohda, että voit myös menettää paljon rahaa sijoittamalla. Joka tapauksessa on muutamia asioita, jotka määrittävät, miten paljon rahaa voit tienata käymällä kauppaa osakkeista.

Riski-tuottosuhde

Ensinnäkin on tärkeää tarkastella riskin ja tuoton välistä suhdetta. Jos menetät jokaisesta voittamastasi sijoituksesta, sinun on varmistettava, että tienaat enemmän kuin menetät.

Hyvät treidaajat yrittävät optimoida riskinsä: tuottosuhteen tulisi olla mahdollisimman hyvä. He avaavat sijoituksia, jotka sisältävät pienen potentiaalisen häviön ja suhteellisesti korkeamman spekuloidamahdollisuuden. Tällä tavoin lisäät mahdollisuuttasi tienata paljon rahaa sijoittamalla.

Tämän perusteella voit määrittää kaupankäyntiodotuksen tietyssä suhteessa. Tämä on keskimääräinen summa, jonka tienaat sijoituksesta.

tienaa paljon rahaa sijoittamalla

Kaupankäyntien määrä

Kun tienaat keskimäärin positiivisen tuloksen sijoituksestasi, tuottosi lisääntyy, kun teet useita sijoituksia. Tietenkin tämä toimii vain, jos avaat laadukkaita sijoituksia. Riskialttiiden sijoituksien satunnainen avaaminen on tietenkin kielteisesti vaikuttavaa ja vähentää menestymismahdollisuuttasi.

Miten paljon sijoitat yhteen kauppaan?

Se, miten paljon rahaa tienaat, riippuu sijoittamastasi summasta. Kun saat 1 % tuoton sijoituksesta, sillä on suuri ero, sijoitatko 1 000 € vai 100 000 €.

Sinun täytyy kiinnittää huomiota kokonaispääomaan tai tilisi kokoon. Näin voit välttää räjäyttämästä kaupankäyntitiliäsi. Jos menetät koko pääomasi, et tietenkään voi jatkaa.

Laatimalla hyvän suunnitelman voit tietyissä määrin ennustaa, miten paljon voit tienata sijoittamalla. On tärkeää ensin kokeilla suunnitelmaasi yksityiskohtaisesti esimerkiksi demon avulla. Ylläpidä myös riittävää marginaalia: on parempi tehdä pieniä vakaampia sijoituksia kuin riskeerata kaikki.

Mitä virheitä sinun tulisi välttää, jos haluat tulla sijoitusmiljonääriksi?

Jokainen unelmoi miljonääriksi tulemisesta. Jos olet hyvä sijoittamisessa ja laadit hyvän suunnitelman, tämä on luultavasti mahdollista pitkällä aikavälillä. Vältä kuitenkin seuraavia sudenkuoppia:

Sijoitusvirhe 1: seuraat toisia liikaa

Lähes jokaisella on hyvä sijoitusvinkki: osta tämä trendikäs osake, sijoita Bitcoiniin tai laita kaikki rahat säästötilille. Jos henkilöstä ei ole tullut miljonääriä sijoittamalla, on parempi jättää heidän neuvonsa huomiotta.

Sijoitusvirhe 2: annat rahasi varainhoitajalle

Useat ihmiset tekevät sen virheen, että he antavat sokeasti rahansa “asiantuntijalle”. Ongelma varainhoitajien kanssa on, että usein he eivät onnistu päihittämään markkinaa. Lisäksi he veloittavat korkeita transaktiokustannuksia, mikä tarkoittaa, että kestää pitkään ennen kuin tienaat rahaa sijoituksellasi.

Sijoitusvirhe 3: sijoitat ilman tietämystä

On tärkeää sijoittaa vain sijoitustuotteisiin, jotka ymmärrät. Jos ostat kaikenlaisia monimutkaisia johdannaisia tietämättä asiasta riittävästi, on hyvä mahdollisuus, että menetät paljon rahaa. Tutki siis rahoitusmarkkinoita ensin ennen kuin edes mietit sijoittamista osakemarkkinoihin.

Sijoitusvirhe 4: pelkkä säästäminen

Pienimääräinen sijoittaminen on järkevää: on ärsyttävää, kun jotain on korjattava ja sinulta yksinkertaisesti loppuu rahat. Siksi on aina suositeltavaa laittaa tarpeeksi rahaa säästöön. Kaikkien rahojen laittaminen säästötilille ei kuitenkaan ole spekuloidastrategia, kun haluat tulla miljonääriksi: säästötilin korko on erittäin alhainen ja tuotto sijoituksista on lähes aina korkeampi. Säästäminen rikkaaksi ei siis ole vaihtoehto.

Sijoitusvirhe 5: luot rahallisen tiekartan

Et koskaan tienaa paljoa rahaa sijoittamalla ilman vaiheittaista suunnitelmaa. Ota huomioon aikaikkuna, jonka aikana haluat tienata miljoona euroa sijoituksillasi. Tutki sitten, onko realistista saavuttaa tämä tavoite rahalla, jonka voit sijoittaa kuukausittain. Jos näin ei ole, sinun täytyy ensin lisätä tuottojasi tienataksesi enemmän. Ja muista: älä koskaan sijoita rahalla, jota et voi hävitä!

tienaa rahaa sijoittamalla

Miten paljon voit tienata ostamalla osakkeita?

Keskimääräinen vuotuinen tuotto osakkeista on 7-8 prosenttia. Se, tienaatko todella, riippuu siitä, milloin astut markkinoille. Kun olet markkinoiden huipulla, voi kestää pitkään, kunnes saat tuottoa sijoituksestasi. Siksi voi olla järkevää käyttää dollar cost averaging -menetelmää, jossa sijoitat rahaa eri aikoina.

Haluatko tietää, miten ostaa osakkeita? Lue sitten erityinen osakkeiden ostaminen ja myyminen -artikkelimme:

Mitä ammattimaiset sijoittajat tekevät?

Jokainen voi sijoittaa verkossa online-välittäjän kautta. Mutta hyvän tuoton saaminen sijoittamalla? Kaikki eivät menesty! Yli 70-80 % sijoittajista menettää rahaa. Siksi on järkevää noudattaa muutamia vinkkejä, kun haluat aloittaa rahan tienaamisen sijoittamalla.

Älä ole itsepäinen

Ensimmäinen tärkeä vinkki jokaiselle sijoittajalle, joka haluaa saada hyvän tuoton, on: älä ole liian itsepäinen. Kun hinta on noussut kuukausien ajan, ei ole järkevää yhtäkkiä ottaa lyhyttä positiota. Trendi on paras ystäväsi ja hyvä iskulause jokaiselle aloittelevalle sijoittajalle!

Hajauta mahdollisuuksiasi

Kasinolla käyminen on tylsää, kun panostat kaikki rahasi punaiselle. Jos haluat uhkapelata osakemarkkinoilla, voit asettaa kaikki rahasi yhteen osakkeeseen. Tämä ei kuitenkaan ole voittava strategia. Positioiden hajauttaminen mahdollisimman paljon erilaisiin sijoitustuotteisiin ja alueisiin vähentää riskiäsi ja täten lisää menestymismahdollisuuksiasi!

Älä ole lammas

On tärkeää, ettet käyttäydy kuin lammas. Jos haluat olla osa laumaa, pian kuulut 70-80%:iin sijoittajista. Pystyt parempaan! Älä siis myy osakkeitasi sokeasti paniikissa, kun asiat pahenevat. Ota myös huomioon kuplat, kun hinnat nousevat.

Rahan tienaaminen sijoittamalla lammas

Voit tienata hyvää rahaa sijoittamalla vain, jos et käyttäydy kuin lammas!

Lue kaikki 14 vinkkiä!

Haluatko aloittaa tehokkaasti? Haluatko suuremman mahdollisuuden tienata hyvää rahaa sijoituksistasi? Lue sitten 14 kattavaa sijoitusvinkkiämme lisätäksesi menestymismahdollisuuksiasi:

Kuvioiden tunnistaminen

Kun sijoitat internetin kautta, on tärkeää ymmärtää ero ostamisen ja myymisen välillä. Heti kun ostat osakkeen, saat rahaa hinnan noustessa ja kun myyt osakkeen, tienaat rahaa hinnan laskiessa. On tärkeää tunnistaa oikeat kuviot.

Lyhytaikainen sijoittaminen keskittyy oikeastaan kuvioiden tunnistamiseen. Itse määritän aina hinnan yleisen suunnan: tätä kutsutaan nimellä trendi. Kun hinta on noussut kuukauden aikana, voimme puhua nousutrendistä. Kun osakekurssi on laskenut, voimme puhua laskutrendistä.

Kun sijoitat, temppu on ostaa pääasiassa nousevaan hintaan ja myydä pääasiassa laskevaan hintaan. Nousutrendissä ostat, kun hinta on laskenut hieman ja laskutrendissä silloin, kun hinta on noussut hieman.

Onneksi tätä ei tarvitse tehdä manuaalisesti: sijoittamalla online-välittäjällä voit helposti tienata rahaa automatisoimalla järjestelmäsi! Kaiken kaikkiaan on mahdollista asettaa toimeksiantoja, joilla ostat osakkeen tai hyödykkeen automaattisesti. Lisäksi voit hyödyntää myös stop loss– tai take profit -toimeksiantoa: näin voit rajoittaa enimmäistappiotasi ja ottaa voitot tietyllä hetkellä.

Haluatko sijoittaa paremmin? Teknisessä analyysikurssissamme opit tarkalleen, mitä tarvitset tunnistaaksesi kuvioita oikein.

Tekijä

 Avatar
Over Alex

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *