Miten sijoittaa jalometalleihin?

Jos päätät sijoittaa, voit valita useasta mielenkiintoisesta sijoitustuotteesta. Yksi tällä hetkellä erittäin suosittu sijoitusmuoto on jalometalli. Jalometallit ovat puhtaita metalleja, joilla on merkittävä taloudellinen arvo. Tässä artikkelissa opit sijoittamaan jalometalleihin, kuten kultaan ja hopeaan.

Jalometalliosakkeet

Haluatko ostaa Jalometalliosakkeet? Voit käydä kauppaa suoraan Jalometalliosakkeet yhdellä näistä luotettavista välittäjistä:

VälittäjäKustannuksetRekisteröidy
eToro0 euroa osakekohtaisesti. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa.
Degiro2,50 € transaktiota kohden
Keinottele aktiivisesti yrityksen Jalometalliosakkeet osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.
Käy kauppaa yrityksen Jalometalliosakkeet osakkeilla aktiivisesti edulliseen hintaan ilmaisella demolla!
Keinottele aktiivisesti yrityksen Jalometalliosakkeet osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.

Miten sijoittaa jalometalleihin?

On olemassa useita tapoja sijoittaa jalometalleihin. Voit käydä aktiivisesti kauppaa jalometallien arvosta tai sijoittaa osakkeisiin tai sijoitusrahastoihin. Vaihtoehtoisesti voit ostaa jalometalleja itse.

Osta jalometalleja

Jalometalleja voidaan myös ostaa fyysisesti. Vaikka jalometallit eivät tuota korkoa, ne ovat erittäin suosittuja sijoitustuotteita. Jalometallit ovat erityisen suosittuja kriisin aikana, koska ne säilyttävät arvonsa. Jalometallien arvo on inflaatiosta tai yrityksen menestyksestä tai tappiosta riippumaton.

Tämä tekee jalometalleista erityisen suosittuja sijoittajien keskuudessa taantuman aikana. Epävakaa talous ei vaikuta jalometallien arvoon. Tämä tarjoaa rauhaa ja turvallisuutta levottomina aikoina.

Jalometallien fyysinen ostaminen voi kuitenkin olla hässäkkää. Metallia on varastoitava jonnekin, jonka lisäksi omaisuutta on suojattava varkauksilta. Siksi on tärkeää tehdä tutkimustyötä ennen jalometallien ostamista!

Käyttöohje jalometallien sijoittamiseen

Mitä haluat tietää jalometalleihin sijoittamisesta? Navigoi suoraan haluamaasi artikkelin osioon:

  • Tyypit: mihin jalometalleihin sijoittaa?
  • Edut: miksi sijoittaisit jalometalleihin?
  • Haittapuolet: mitä haittapuolia jalometallien sijoittamiseen liittyy?
  • Miten paljon sijoittaa?: mikä prosenttimäärä sinun tulisi sijoittaa?
  • Hinnoittelu: miten jalometallin hinta määräytyy?

Mihin jalometalleihin voit sijoittaa?

Olemassa on useita jalometalleja, joihin voit sijoittaa. Esimerkiksi voit sijoittaa seuraaviin: kulta, hopea, platina tai palladium. Tässä artikkelin osiossa kerromme näistä jalometalleista lyhyesti.

Kulta

Kulta on edelleen tunnetuin jalometalli ja erittäin suosittu sijoittajien keskuudessa. Kulta on edelleen tunnetuin jalometalli ja erittäin suosittu sijoittajien keskuudessa. Taloudellisen kriisin aikana kultaan sijoittaminen voi olla hyvä idea. Jotkut sijoittajat ostavat kultaa suojellakseen osakesalkkujaan laskuilta. Kun osakkeiden arvo laskee, usein kullan kaltaisen jalometallin arvo nousee. Kulta voi siis olla suoja laskevalta osakekurssilta. Haluatko oppia lisää kultaan sijoittamisesta? Artikkelissamme Kultaan sijoittaminen voit lukea kaiken tarvitsemasi:

kulta jalometalli

Hopea

Myös hopea on suosittu sijoituskohde. Hopean hinta ei aina kulje käsi kädessä kullan hinnan kanssa, koska hopealla on myös selkeä teollinen käyttö. Yksi hopean eduista on, että se on erittäin kohtuuhintaista. Voit siis harkita sijoittamista jalometalleihin myös pienellä pääomalla. Haluatko oppia lisää hopeaan sijoittamisesta? Lue sitten erityisartikkelimme aiheesta:

hopea jalometalli

Platina

Platinaa käytetään autojen pakoputkistoissa ja se on yleinen metalli dieselautoissa. Sähköajoneuvojen suosion myötä dieselautoja kuitenkin käytetään vähemmän. Mutta myös vedyllä toimivat autot tarvitsevat platinaa, jonka vuoksi tähän jalometalliin sijoittaminen voi edelleen olla kannattavaa. Haluatko lisätietoja platinaan sijoittamisesta? Lue sitten artikkeli aiheesta:

Palladium

Toinen jalometalli, joka on suosittu sijoittajien keskuudessa, on palladium. Tämä metalli on hyvä katalyytti, jolla on useita yhtäläisyyksiä platinan kanssa. Ainutlaatuinen piirre on kuitenkin se, että palladium voi absorboida jopa 900 kertaa vedyn tilavuudestaan. Palladiumia käytetään kelloissa ja hammaslääketieteessä. Hyvin ajoitettu investointi palladiumiin voi antaa hyviä tuottoja.

Mitä etuja jalometalleihin sijoittamiseen liittyy?

Jalometallit ovat kemiallisesti ainutlaatuisia ja harvinaisia metalleja. Kultaa ja hopeaa on muotoilun helppouden vuoksi käytetty valuuttoina tuhansia vuosia. Hinnat ovat epävakaita, mutta pitkällä aikavälillä ne säilyttävät arvoaan hyvin.

Kun sijoitat jalometalliin, et saa vastapuoliriskiä. Kun sijoitat osakkeeseen tai joukkovelkakirjaan, on aina olemassa se riski, että vastapuoli menee konkurssiin.

Toinen jalometalleihin sijoittamisen etu on, että se suojaa inflaatiolta. Kullan hinnalla on taipumus nousta yleisen hintatason mukana. Jalometallien ostaminen voi myös olla kiintoisaa, kun käyttämäsi valuutan arvo heikkenee.

Kulta on myös hyvä lisäsijoitus monipuolistaa arvopaperisalkkua. Kulta ei vastaa voimakkaasti osakkeiden, joukkovelkakirjojen ja kiinteistöjen hintoja. Kun rahoitusmarkkinat eivät suoriudu hyvin, voit saada hyviä tuloksia kullan avulla.

Mitä haittapuolia jalometalleihin sijoittamiseen liittyy?

Tietysti jalometalleihin sijoittamiseen liittyy myös haittapuolia. Suurin näistä on se, että toisin kuin muut sijoituskohteet, jalometallit itsessään eivät tuota kassavirtaa. Osakkeiden tai kiinteistöjen avulla voit rakentaa vakaata tuloa, kun taas kulta kerää vain pölyä. Voit ostaa osakkeita yhtiöltä, joka on tekemisissä jalometallien kanssa, mutta näin et voi hyödyntää jalometallien ostamisen hyötyjä.

Jalometalleihin sijoittamisen toinen haittapuoli on korkeat transaktiokulut. Kun ostat fyysistä kultaa tai hopeaa, niitä on varastoitava ja siirrettävä. Usein joudut hankkimaan hyödykkeille myös vakuutuksen. Sijoittaminen jalometalleihin voi siis olla kallista!

Jalometalleihin sijoittaminen on uhkapeliä. Ostat jalometallia siinä uskossa, että sijoittaja maksaa siitä enemmän muutaman vuoden päästä. Kun tilanne on kuitenkin toisin, jalometallilla on mahdotonta saada hyviä tuloksia.

Miten paljon sijoittaa jalometalleihin?

Tietysti ei ole suorasukaista vastausta kysymykseen siitä, miten paljon rahaa sinun tulisi sijoittaa jalometalleihin. Jotkut sijoittajat eivät ymmärrä jalometalleihin sijoittamisen trendiä. Toisaalta levottomammat sijoittajat ostavat valtavia määriä kultaa ja hopeaa.

Tunnetut sijoittajat usein omistavat viidestä kymmeneen prosenttia omaisuudestaan jalometalleina. Sijoittaja Kevin O’Leary sijoittaa 5 % kultaan. Kun hinta nousee, hän myy metallia ja kun hinta laskee, hän ostaa.

Vähyyden hallitsema

Jalometallit ovat harvinaisia. Lisäksi monilla jalometalleilla on hyödyllisiä fyysisiä ominaisuuksia. Siksi ne sopivat useaan eri käyttötarkoitukseen ja ovat siten houkuttelevampia sijoittajille.

Useita jalometalleja käytetään korkean teknologian materiaaleina lääketiede- ja ilmailuteollisuudessa. Mutta tiesitkö, että usein matkapuhelimet, läppärit ja televisiot sisältävät yhtä tai useampaa jalometallia? Tulevaisuudessa näiden käyttö vain lisääntyy, mikä voi johtaa jalometallien hinnannousuun.

Kolikot vai harkot?

Jos olet päättänyt sijoittaa jalometalleihin, voit sijoittaa joko kolikkoihin tai harkkoihin. Kun haluat sijoittaa enemmän rahaa ja sinulla on hyvä varastointikapasiteetti, harkot ovat oikea valinta. Toisaalta jos haluat sijoittaa pienemmän rahasumman, kolikot voivat olla parempi valinta. Kolikon nimellisarvo on paljon alhaisempi, joka on myös painettu kolikkoon, joten niillä voidaan myös maksaa.

Kolikoiden tuottaminen on yleensä kalliimpaa, joten usein voit myydä niitä korkeammalla hinnalla. Kaikki riippuu kuitenkin mieltymyksistäsi.

Jalometallien hinnoittelu

Jalometallien arvo määräytyy tarjonnan ja kysynnän mukaan. Hinnat voivat laskea, kun uusia kaivoksia löydetään tai kun pankit myyvät suuren määrän metallia yhdellä kertaa. Kun taas kysyntä nousee esimerkiksi kriisin tuloksena, jalometallien hinta luultavasti nousee.

Jalometalleja treidataan dollareissa. Tämä tarkoittaa, että kun investoit jalometalliin toisella valuutalla, saatat altistaa itsesi valuuttakurssiriskille. Kun valuutan arvo laskee, saatat menettää rahaa.

Jalometallien arvo usein nousee, kun dollarin arvo laskee. Kun dollarin arvo vahvistuu jälleen, jalometallien hinta usein laskee.

Hopea vai kulta?

Hopean ja kullan hinnat kulkevat usein käsi kädessä ja niitä on järkevä ostaa epävarmoina aikoina. Kun uutinen Yhdistyneen Kuningaskunnan eroamisesta Euroopan unionista tuli selväksi, kullan ja hopean hinnat nousivat välittömästi. Myös koronakriisin aikana jalometallien hinta on noussut jyrkästi.

Siksi on järkevää tarkastella yleistä taloudellista tilannetta ennen sijoittamista jalometalleihin. Useita jalometalleja pidetään turvapaikkana.

Hopealla on myös enemmän teollisia käyttötarkoituksia. Tämän tuloksena hopean kysyntä on hyvin riippuvainen taloudellisesta vauraudesta.

jalometallien hintakehitysRuusukullan hinta nousi jyrkästi koronakriisin aikana

Jalometallien online-treidaus vai fyysinen treidaus?

Nykyään jalometallien hinnalla voidaan käydä kauppaa verkossa. Kun treidaat jalometalleja verkossa välittäjällä, voit usein tienata rahaa lyhyellä aikavälillä. Välittäjien yleiskatsauksesta voit avata ilmaisen demotilin ilmaiseksi välittäjälle ja kokeilla sijoittamista kultaan ja hopeaan. Voit kuitenkin edelleen ostaa fyysistä jalometallia, kuten kultaa tai hopeaa kolikkoina tai harkkoina.

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *