Puuvilla sijoittaminen: Kuinka voit sijoittaa puuvillaan?

Puuvillaan sijoittaminen voi olla erittäin houkuttelevaa. Puuvilla raaka-aineen hinta voi vaihdella paljon, ja voit helposti hyötyä tästä! Netti treidauksen uusien vaihtoehtojen ansiosta ei ole väliä, nouseeko vai laskeeko hinta. Molemmissa tapauksissa voit tehdä spekuloidaa sijoittamalla puuvillaan. Tästä artikkelista voit lukea kuinka tämä toimii.

Pitkäaikainen sijoittaminen puuvillaan

Jos haluat sijoittaa puuvillaan pitkällä aikavälillä, ei kannata ostaa CFD:itä. Voit kuitenkin ostaa puuvilla yritysten osakkeita. Näin tehdäksesi etsi yrityksiä, joissa puuvillalla on tärkeä rooli. Ostamalla fyysisesti näiden yritysten osakkeita, voit myös pitää puuvilla sijoitukset pidempään. Mutta muista, että myös muilla tekijöillä on tärkeä rooli, kuten hallinnon laadulla.

Voit sijoittaa puuvillaan melko suoraan ostamalla puuvillaa tuottavan yrityksen osakkeita. Esimerkkejä tämän tyyppisistä yrityksistä ovat Albany International, Unifi ja Culp. On kuitenkin tärkeää muistaa, että nämä yritykset ovat usein mukana myös muilla teollisuudenaloilla. Esimerkiksi Albany International valmistaa komposiitteja myös avaruus teollisuudelle.

Voit sijoittaa vielä epäsuoremmin puuvillan osakkeisiin ostamalla esimerkiksi Ralph Laurenin tai Hanesbrandsin osakkeita. Luonnollisesti vaatetus yritykset käyttävät paljon puuvillaa. Raaka-aineen hinnalla on kuitenkin vain rajoitettu vaikutus liiketulokseen.

Muoti ja myynti ovat tärkeämpiä tekijöitä osakekurssin määrittämisessä. Jos haluat ostaa tämän tyyppisiä osakkeita, sinun on sovellettava laajempaa ja kattavampaa analyysiä.

Haluatko ostaa Puuvilla -osakkeita? Voit käydä kauppaa suoraan Puuvilla -osakkeilla yhdellä näistä luotettavista välittäjistä:

VälittäjäKustannuksetRekisteröidy
eToro0 euroa osakekohtaisesti. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa.
Degiro2,50 € transaktiota kohden
Keinottele aktiivisesti yrityksen Puuvilla osakkeita osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.
Käy kauppaa yrityksen Puuvilla osakkeita osakkeilla aktiivisesti edulliseen hintaan ilmaisella demolla!
Keinottele aktiivisesti yrityksen Puuvilla osakkeita osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.

invest in cotton

Sijoittaminen rahaston avulla

Voit myös sijoittaa puuvillaan rahaston tai ETF:n avulla. ETF yrittää seurata puuvillan hintaa mahdollisimman tarkasti. Esimerkki puuvillan hintaa seuraavasta ETF:stä on iPath Bloombergin Puuvilla-alaindeksin kokonaistuotto ETN.

Onko fiksua sijoittaa puuvillaan?

Ennen puuvillaan sijoittamista on viisasta miettiä, onko se kannattavaa. On olemassa argumentteja puuvillan ostamisen puolesta ja sitä vastaan. Puuvilla on raaka-aine, jolla on aina kysyntää, ja kysyntä kasvaa nousevien talouksien, kuten Kiinan ja Intian, vuoksi. Samalla ilmastonmuutos voi rajoittaa tuotantoa, mikä voi johtaa niukkuuteen ja korkeampiin hintoihin.

On kuitenkin myös olemassa paljon riskejä. Esimerkiksi puuvillalle on korvikkeita, jos se tulee liian kalliiksi. Esimerkiksi vaatteiden valmistajat voivat vaihtaa synteettisiin materiaaleihin, kuten polyesteriin. Hallitukset vaikuttavat myös säännöllisesti hintoihin, ja joissakin maissa puuvilla varastot kasvavat tämän seurauksesta. Siksi on tärkeää tehdä kattava analyysi tilanteesta ennen puuvillaan sijoittamisen aloittamista.

Mikä on puuvillan hinta?

Oletko utelias tietämään raaka-aineen nykyisen hinnan? Alla olevasta kaaviosta voit tarkistaa puuvillan CFD-hinnan.

Nousevien ja laskevien markkinoiden hyödyntäminen

Puuvillaan voi sijoittaa kahdella tavalla. Ensimmäinen tapa on ostaa raaka-aine; ansaitset näin ollen spekuloidaa, kun puuvillan hinta nousee. On myös mahdollista ottaa lyhyt positio: ansaitset spekuloidaa, kun puuvillan hinta laskee. Koska sinulla on kaksi eri vaihtoehtoa, voit saavuttaa hyvän tuloksen missä tahansa markkinatilanteessa. Jos teet väärän päätöksen, tulet luonnollisesti menettämään rahaa.

Kun sijoitat puuvillaan, on tärkeää miettiä, mihin suuntaan hinta on menossa. Voit tehdä tämän tekemällä analyysin markkinatilanteesta. Tarkista, ennustavatko uutiset puuvilla sadon katoa. Tällöin hinta todennäköisesti nousee kysynnän ja tarjonnan vaikutuksesta. Voit vastata tähän ostamalla suuria määriä puuvillaa.

Strategia on tärkeä

Puuvillaan sijoittaminen voi olla riskialtista. Tämä johtuu siitä, että puuvillan hinta voi muuttua milloin tahansa. Siksi on tärkeää olla olemassa hyvä strategia, jotta voit hyödyntää täysin raaka-aineen hintamuutoksia. Mahdolliset voimakkaat hintamuutokset tarjoavat kuitenkin myös mahdollisuuksia.

Jos sijoitat lyhyellä aikavälillä, voit hyödyntää kaikkia pieniä liikkeitä avaamalla pieniä positioita. Lisäksi voit hyödyntää velkavipua, jonka avulla puuvilla sijoituksilla voidaan ansaita suurempi spekuloida jopa pienellä talletuksella.

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *