Vehnä-kauppa: Kuinka voit sijoittaa vehnään?

Tästä artikkelista voit lukea kaiken sijoittamisesta vehnään. Keskustelemme siitä, onko järkevää aloittaa vehnä-kauppa tänään. Tämän artikkelin lukemisen jälkeen voit päättää, onko järkevää sijoittaa vehnään netissä.

Kuinka voit sijoittaa vehnään?

Vehnään voi sijoittaa monella tapaa. Voit käydä kauppaa suoraan hyödykkeen hinnalla. On myös mahdollista sijoittaa rahastoon, joka seuraa vehnän hintaa. Tästä artikkelista voit lukea tarkalleen, miten tämä toimii.

Treidaa aktiivisesti vehnän hinnalla

Kun puhumme suorasta vehnä-kaupasta, emme puhu fyysisestä suurten vehnä määrien ostamisesta. Ei, puhumme vehnän CFD-kaupasta. Tällöin vehnää ei tarvitse varastoida.

Et sijoita itse vehnään, vaan vehnän hintaan. Kukaan ei voi sitten velvoittaa sinua toimittamaan raaka-ainetta, joten et osta vehnää, vaan teet sopimuksia itse vehnästä.

Kun otetaan huomioon taustalla olevat tekijät, voit ansaita rahaa vehnä-kaupalla. Siksi on erityisen tärkeää pitää silmällä markkinoiden tarjontaa. Jos vehnä sadosta on huonoja uutisia, on järkevää ostaa vehnää, koska todennäköisesti sen hinta nousee.

Kun sato on odotettua parempi, voit harkita lyhyttä positiota. Lyhyellä positiolla voit ansaita rahaa laskevalla vehnän hinnalla. Voit sijoittaa rahaa vehnään helposti online-välittäjän kautta. Haluatko ostaa Vehnä -osakkeita? Voit käydä kauppaa suoraan Vehnä -osakkeilla yhdellä näistä luotettavista välittäjistä:

VälittäjäKustannuksetRekisteröidy
eToro0 euroa osakekohtaisesti. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa.
Degiro2,50 € transaktiota kohden
Keinottele aktiivisesti yrityksen Vehnä osakkeita osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.
Käy kauppaa yrityksen Vehnä osakkeita osakkeilla aktiivisesti edulliseen hintaan ilmaisella demolla!
Keinottele aktiivisesti yrityksen Vehnä osakkeita osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.

Epäsuora sijoitus vehnään rahastolla

On myös mahdollista sijoittaa epäsuorasti vehnään. Tässäkään tapauksessa emme puhu fyysisestä ostamisesta, esimerkiksi vehnä pitoisen leivän.

Sen sijaan ajattele sijoitusta indeksirahastoon, joka seuraa tarkasti vehnän hintaa. Voit myös ostaa vehnän osakkeita yrityksestä, joka on usein mukana vehnän jalostuksessa tuotteiksi. Huomaa, että jälkimmäisessä tapauksessa myös yrityksen ominaisuuksilla on merkitystä.

invest in wheat

Mitä on vehnä?

Useimmat ihmiset tietävät, että vehnä on vilja; itse asiassa se on yksi viljeltyimpiä viljoja maailmassa. Tämä johtaa tietysti suureen tarjontaan, mikä näkyy myös kulutuksessa. Vehnä yhdessä maissin kanssa on yksi eniten syödyistä viljoista maailmassa. Vehnä-kauppaan liittyy kuitenkin paljon vaihtelua.

Vehnä voidaan jakaa eri lajikkeisiin; on talvi vehnää, kesä vehnää ja siirtymäkauden vehnää. Nimi viittaa viljan kylvö hetkeen. Suurin osa vehnästä on peräisin Kiinasta, Yhdysvalloista ja Venäjältä.

Mistä vehnän hinta syntyy?

Vehnä on raaka-aine, jolla on melkein aina kysyntää Tämä johtuu siitä, että käytämme vehnää monissa eri tuotteissa ja ihmiset ovat aina nälkäisiä. Mahdollisuus vehnän kysynnän äkilliseen vähentymiseen on siis melko pieni.

Vehnän hinta määräytyy siis lähinnä tarjonnasta. Esimerkiksi epäonnistunut sato voi johtaa vehnän hintojen voimakkaaseen nousuun. Siksi voi olla viisasta tutkia sadonkorjuun edistymistä maissa, joissa vehnää pääasiassa viljellään.

Resurssi ilman hallitsevaa toimijaa

Vehnää voidaan kasvattaa melkein missä tahansa. Tämän vuoksi ei ole hallitsevaa toimijaa, jolla olisi paljon vaikutusvaltaa markkinoilla. Suurin vehnän viljelijä on Kiina, mutta Intian, Venäjän, Amerikan ja Ranskan kaltaiset maat viljelevät myös suuria määriä vehnää.

Koska suurinta osaa markkinoista ei hallitse yksi toimija, maat eivät voi pelata poliittisia pelejä vehnällä. Tämä hyödyttää luonnollisesti vehnän vakautta resurssina.

wheat prices England

Vehnän hinnan kehitys Englannissa

Vehnän käyttö

Vehnää käytetään tietysti ruokiin. Vehnän pääkulutus ei kuitenkaan ole ruoanlaitto. Esimerkiksi vehnää käytetään biopolttoaineiden valmistamiseen.

Vehnä-kauppa

Raaka-aineilla käydään usein kauppaa tietyssä pörssissä. Vehnällä käydään kauppaa CBOT:ssa tai Chicagon Board of Tradessa. Yksi vehnä yksikkö on 27,21 kilogrammaa. Kutsumme tätä myös vakaksi. Vakan arvo ilmoitetaan sentteinä. Kun vakan arvo on 500, se tarkoittaa, että maksat 5 dollaria 27,21 kilosta vehnää.

Tässä pörssissä 5000 vakan sopimuksilla käydään kauppaa, mikä tarkoittaa lähes 30 000 kiloa vehnää. Onneksi voit sijoittaa myös pienempiin vehnämääriin nykyaikaisilla välittäjillä.

Mihin sinun on kiinnitettävä huomiota vehnään sijoitettaessa?

Vehnän hinta riippuu voimakkaasti ilmastonmuutoksista. Kun sää on huono ja sadot ovat vähäisiä, vehnän hinta voi nousta merkittävästi. Teollisuuden kysyntä voi myös vaikuttaa vehnän hintaan. Tämä havaittiin esimerkiksi vuoden 2005 jälkeen, jolloin vehnää käytettiin yhä enemmän etanoli biopolttoaineen luomiseen.

Tietenkin maailman kasvavalla väkiluvulla on myös myönteinen vaikutus vehnän hintakehitykseen. Ihmisten määrän kasvaessa kasvaa myös syöjien määrä.

Suorituskyky suhteessa muihin viljoihin

Käytännössä maissia käytetään useammin etanolin (biopolttoaine) tuottamiseen. Tämä on kannattavaa ja voit nähdä, että yhä useammat viljelijät ovat siirtyneet vehnästä maissiin. Tämä voi johtaa vehnän puutteeseen tulevaisuudessa, mikä voi nostaa hintaa edelleen. Esimerkiksi vehnää käytetään paljon pastoihin ja pizzoihin, enkä henkilökohtaisesti voi koskaan saada tarpeekseni niistä.

Sijoittaminen vehnä osakkeisiin

Ei ole oikeastaan ​​yhtä yritystä, joka keskittyisi täysin vehnän tuotantoon. Siksi voit sijoittaa vapaasti välillisesti vehnä yrityksiin sijoittamalla maataloutta harjoittavaan yritykseen. Keskustellaan joistakin tällä alalla olevista aktiivisista osakkeista.

Osta Mosaic Companyn osakkeita

Mosaic Companya ei ole ollut olemassa kauan, mutta se on silti tällä hetkellä markkinajohtaja Amerikassa peruna lannoitteiden alalla. Keinotekoisten lannoitteiden kysyntä on kasvussa maailmanlaajuisesti, ja Mosaic Company tietää, miten vastata tähän. He ovat aktiivisia yli 50 maassa. Mosaic Companyn osakkeiden ostaminen voi siis olla kannattavaa.

Osta Bunge Limited osakkeita

Bunge Limited on yritys, joka harjoittaa monenlaista maataloustoimintaa. Vehnällä on myös rooli Bunge Limitedin liiketoimintamallissa. Yritys käsittelee ja kuljettaa vehnää säännöllisesti. On sanomattakin selvää, että Bunge Limitedin yhteydessä et todellakaan sijoita vehnän hintaan, vaan suureen maatalous yhtiöön. Selvitä siis ensin, miten yrityksellä menee.

Arch Daniels Midland Company

Toinen suuri maataloudessa toimiva yritys on Arch Daniels Midland Company. Tämä yritys omistaa yli 600 laitosta, joissa viljaa jalostetaan ja lähetetään ympäri maailmaa. Myöskään tässä tapauksessa ei käydä kauppaa suoraan vehnällä, vaan enemmänkin koko maatalousalalla.

Mikä on vehnän nykyinen hinta?

Alta näet vehnän nykyisen CFD-hinnan:

Vinkkejä vehnä-kauppaan

On selvää, että vehnän hinta määräytyy pääasiassa markkinoiden tarjonnan mukaan. Siksi on järkevää analysoida markkinoiden tarjontaa hyvin ja toimia vain, jos on viitteitä siitä, että sato pärjää poikkeuksellisen huonosti tai hyvin.

Vehnän kysyntä todennäköisesti kasvaa pitkällä aikavälillä. Loppujen lopuksi maailman väkiluku kasvaa edelleen, ja seurauksena on yhä enemmän nälkäisiä ihmisiä, jotka tarvitsevat ruokaa. Maatalouden markkinoiden kehitys voi kuitenkin helpottaa vehnän viljelyä, jotta korkeampi tarjonta voidaan saavuttaa pienemmillä resursseilla.

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *