Maakaasukauppa: miten sijoittaa maakaasuun?

Nykyään rahan siirtäminen säästötilille ei juurikaan kerää korkoa, mikä tarkoittaa, että yhä useammat etsivät mielenkiintoisia sijoituksia. Maakaasu voi olla yksi kannattavista investoinneista, koska sen kysyntä vain kasvaa tulevaisuudessa. Mutta miten voit sijoittaa maakaasuun?

Miten sijoittaa maakaasuun?

Haluatko tietää, miten voit hyödyntää maakaasun hinnanmuutoksia? Maakaasuun on mahdollista sijoittaa suoraan tai välillisesti. Tässä artikkelissa keskustelemme eri tavoista, joilla voit käydä kauppaa maakaasusta.

Raaka-aineen aktiivinen kaupankäynti

Voit käydä kauppaa maakaasusta monin tavoin. Yksi vaihtoehto on käydä kauppaa maakaasun hinnasta sopimuksilla. Ota kuitenkin huomioon, että jokaisesta transaktiosta veloitetaan pieni transaktiomaksu. Tietenkin jos käyt kauppaa aktiivisesti, tämä summa on suurempi kuin jos sijoittaisit harvemmin.

Kun käyt kauppaa maakaasusta sopimusten kautta, sijoitat vain raaka-aineen hintaan. Maakaasua ei siis koskaan toimiteta kotiovellesi. Yksi sopimusten tärkeimmistä eduista on, että voit hyötyä myös laskevista hinnoista avaamalla lyhyen position. Haluatko ostaa Maakaasu -osakkeita? Voit käydä kauppaa suoraan Maakaasu -osakkeilla yhdellä näistä luotettavista välittäjistä:

VälittäjäKustannuksetRekisteröidy
eToro0 euroa osakekohtaisesti. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa.
Degiro2,50 € transaktiota kohden
Keinottele aktiivisesti yrityksen Maakaasu osakkeita osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.
Käy kauppaa yrityksen Maakaasu osakkeita osakkeilla aktiivisesti edulliseen hintaan ilmaisella demolla!
Keinottele aktiivisesti yrityksen Maakaasu osakkeita osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.

Maakaasun osakkeisiin sijoittaminen

Voit myös sijoittaa yrityksiin, jotka tienaavat rahaa kaasun talteenotosta. Kun kaasun hinnat ovat korkeat, näihin yrityksiin sijoittaminen voi olla mielenkiintoista. Shell ja Gazprom ovat yrityksiä, jotka usein kauppaavat maakaasua.

Kun sijoitat maakaasuosakkeisiin, on tärkeää tarkastella yrityksen tietoja. Maakaasun hinnan lisäksi on muitakin tekijöitä, jotka vaikuttavat yrityksen osakekurssin kehitykseen. Vaikka maakaasun hinta nousisi, yritys voi silti saavuttaa huonoja tuloksia.

Haluatko ostaa maakaasuosakkeita? Sitten on järkevää ostaa edulliselta välittäjältä. Tällä tavalla voit välttää liiallisen rahan menettämistä transaktiokustannusten kautta. Laadukkaiden välittäjien vertailussamme voit tutustua siihen, missä voit sijoittaa maakaasuosakkeisiin kohtuuhintaan:

Maakaasuun sijoittaminen

Maakaasun ETF:n sijoittaminen

On myös mahdollista investoida maakaasun hintaan ETF:n avulla. ETF on pörssinoteerattu rahasto (exchange-traded fund). ETF on rahasto, jolla käydään kauppaa vapaasti pörssissä. Usean maakaasurahaston tavoitteena on seurata raaka-aineiden hintoja.

Hyvä esimerkki on VelocityShares 3X Long Natural Gas ETF. Tämä rahasto seuraa maakaasun hintaa mahdollisimman tarkasti. Rahastossa käytetään velkavipua, jonka seurauksena rahasto liikkuu voimakkaammin kuin maakaasun hinta. Näin voit saada korkeita tuottoja nopeasti. Jos maakaasun hinta kuitenkin laskee, voit myös nopeasti menettää merkittävän summan rahaa.

Toinen vaihtoehto on United States Natural Gas Fund tai UNG. Tämä rahasto keskittyy maakaasun hintaan Yhdysvalloissa, ja sen avulla voit keinotella raaka-aineen hinnannousuilla ja -laskuilla.

aardgas

Miten maakaasun hinta määräytyy?

Maakaasu on arvokas raaka-aine, jota käyttävät sekä yksilöt että yritykset. Maakaasua käytetään esimerkiksi usein ruoanlaitossa. Hollannin hallitus haluaa tehdä Alankomaista maakaasuvapaan, mutta myös silloin maan voimalaitoksissa käytetään raaka-ainetta sähkön tuottamiseen.

Jos haluat selvittää, onko maakaasun ostaminen viisas ratkaisu pitkällä aikavälillä, tarkastele maailmanlaajuista kysyntää. Esimerkiksi maakaasun kysyntä Alankomaissa voi vähentyä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö maakaasun hinta nousisi esimerkiksi Kiinan kaltaisissa kasvavan talouden maissa.

Maakaasun hinta on osittain sidoksissa maailmantalouteen. Taloudellisen vaurauden aikana maakaasun kysyntä on yleensä suurempi. Mutta jopa talouden laskusuhdanteen aikana maakaasulle on kysyntää. Myös sää voi vaikuttaa hintaan. Sekä hyiset talvet että lämpimät kesät voivat johtaa hinnan nousuun.

Hyisinä talvina talojen lämmittämiseen käytetään maakaasua. Kun sää on lämmin, talon viilentämiseen käytetään enemmän sähköä. Lopuksi dollarin hinta vaikuttaa maakaasun hintaan, koska sen hinta ilmoitetaan Yhdysvaltain dollareina. Kun dollarin arvo on alhainen, maakaasun hinta yleensä nousee. Tämä johtuu siitä, että Yhdysvaltain ulkopuoliset maahantuojat voivat sitten ostaa ja varastoida maakaasua edullisemmin.

Lyhyesti sanottuna vakaan maailmantalouden, erittäin kuuman tai kylmän sään ja alhaisen dollarin hinnan tuloksena maakaasun hinta yleensä nousee. Tämä on tietysti lyhytkestoista ja myös muut tekijät vaikuttavat asiaan. Nämä voivat kuitenkin olla hyviä syitä sijoittaa maakaasuun.

Sijoittaminen maakaasuun

Miten käydä kauppaa maakaasusta aktiivisesti?

Maakaasuun sijoittamisesta on tulossa yhä suositumpaa. Tämäntyyppisille sijoituksille on ominaista jyrkät hintavaihtelut. Siksi maakaasuun sijoittaessa on viisasta ostaa suuria määriä silloin, kun kustannushinta on alhainen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että tarvitset suuren alkupääoman.

Kun maakaasun hinta on poikkeuksellisen alhainen, voit ostaa paljon kerralla ilman, että joudut sijoittamaan valtavaa pääomaa. Käyttämällä velkavipua, voit avata suuren position maakaasuun pienellä sijoituksella.

On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että kun sijoitat maakaasun sopimuksiin, investoit aina aktiivisesti. Tämä tarkoittaa, että sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota hintakehitykseen. Seuraa maakaasun hintaa erityisesti silloin, kun haluat myydä maakaasua hinnan räjähtäessä käsiin!

Käytä myös stop-toimeksiantoa.. Stop-toimeksiannolla voit automaattisesti myydä maakaasusopimukset tai -osakkeet tiettyyn hintaan. Näin voit välttää koko sijoituksen menettämisen.

Mihin maakaasuosakkeisiin voit sijoittaa?

Tässä osiossa keskustelemme siitä, mihin maakaasuosakkeisiin voit sijoittaa. Ennen osakkeiden ostamista on hyvä tutkia yrityksen tulevaisuudensuunnitelmia.

Gazprom-osakkeiden ostaminen

Kaukaisessa menneisyydessä Gazprom oli yksi maailman suurimmista yrityksistä. Vuoden 2008 pörssiromahduksen jälkeen yrityksen arvo on laskenut jyrkästi. Siitä huolimatta venäläinen Gazprom on edelleen yksi suurimmista toimijoista kaasumarkkinoilla. Kun sijoitat yritykseen, on tärkeää muistaa, että se on aktiivinen myös öljymarkkinoilla.

Kiinan markkina on yritykselle tärkein. Vuonna 2014 yritys allekirjoitti 30 vuoden sopimuksen toimittaa 30 miljardia kuutiometriä maakaasua punaiselle jättiläiselle. Yrityksellä on käytössään 18 % maailman reserveistä, joten toimitus ei ole ongelma.

Tästä huolimatta on tärkeää pitää poliittista vakautta silmällä. Venäjä on aiemmin käyttänyt kaasun saatavuutta vaikutusvaltana. Tällainen epävakaus voi painostaa Gazpromin kaltaisen yrityksen kannattavuutta.

EQT Corporation -osakkeiden ostaminen

EQT Corporation on suuri aktiivinen toimija Yhdysvaltain maakaasualalla. Reservien kautta EQT voi toimittaa maakaasua 10 miljoonalle kotitaloudelle 15 vuoden ajan. EQT ei ainoastaan toimita maakaasua: se on myös aktiivisesti mukana putkien rakentamisessa. Yrityksen suuren koon vuoksi maakaasuun sijoittaminen EQT:n kautta on suhteellisen vakaata. Kasvulle ei kuitenkaan ole paljoa varaa, koska Yhdysvalloissa on pienempiä keinottelevia yrityksiä.

Antero Resources -osakkeiden ostaminen

Antero Resources käsittelee erityistä maakaasutyyppiä: nesteytetyt luonnonkaasut. Tämäntyyppistä kaasua on helpompi kuljettaa ja usein siitä käydään kauppaa korkeammalla hinnalla. Ne ovat 600. sijalla Fortune 500 -luettelossa, joten yritys osoittaa saavuttaneensa vahvan aseman markkinoilla.

Epävarma taloudellinen tilanne

Taloudellisen epävarmuuden tilanteessa useisiin eri sijoituksiin liittyy monia riskejä. Maakaasuun sijoittaminen voi kuitenkin toimia hyvin tässä tilanteessa. Maakaasua pidetään yhä kiinnostavampana vaihtoehtona sijoittajille, jotka haluavat monipuolistaa investointiaan. Kultasijoittamisen lisäksi maakaasusijoittaminen kasvaa merkittävästi.

Osasyy tähän kasvuun on se, että jos sijoittaja ostaa maakaasua hintaan 1,80 $, hän voi jossain vaiheessa myydä sen kolminkertaiseen hintaan. Markkinavaihtelujen tiheys tekee maakaasuun aktiivisesta sijoittamisesta mielenkiintoista. Ota kuitenkin huomioon, että kun sijoitat rahalla, et välttämättä näe tuottoa välittömästi. Kukaan ei kuitenkaan osaa ennustaa, milloin maakaasun hinta jälleen nousee.

Strategia: suoja huonolta dollarin arvolta

Jotkut käyttävät maakaasua suojana heikolta dollarilta. Kun dollarin arvo on alhainen, usein maakaasun hinta nousee. Tässä tapauksessa yritykset voivat ostaa maakaasua edullisemmin. Lisäämällä maakaasua osakesalkkuun voit suojata itseäsi huonolta dollarin arvolta.

Maakaasun hinnan nousulla on kuitenkin rajansa. Kuluttajat tarvitsevat edelleen kaasua ruoanlaittoon tai kodin lämmitykseen. Useat yritykset voivat kuitenkin valita eri energianlähteiden välillä. Jos hinta on liian korkea, haluat varmasti valita vaihtoehtoisia energialähteitä. Tämä voi painostaa maakaasun hintaa.

Mikä on maakaasun tämänhetkinen hinta?

Alta näet maakaasun tämänhetkisen CFD-hinnan. Voit avata position välittömästi painikkeilla:

Tärkeää: Maakaasusta on tulossa harvinaisempaa; siksi hinta nousee pitkällä aikavälillä.

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *