Platina-kauppa: Kuinka voit sijoittaa platinaan?

Useimmat ihmiset, jotka sijoittavat (osan) omaisuudestaan ​​jalometalleihin, päättävät sijoittaa kultaan tai hopeaan. Nämä sijoitukset voivat ansaita sinulle paljon rahaa, mutta voit myös sijoittaa toisen tyyppiseen jalometalliin. Yhä useammat ihmiset sijoittavat platinaan. Tässä artikkelissa keskustelemme siitä, miten sijoittaa platinaan.

Kuinka voit sijoittaa platinaan?

Platinaan voi sijoittaa useilla tavoilla. Voit spekuloida jalometallin hintakehityksestä CFD:llä. Voit myös ostaa sellaisten yritysten osakkeita, jotka käyttävät platinaa toimissaan. Lopuksi voit myös sijoittaa rahastoon tai ETF:ään, joka seuraa tämän jalometallin hintaa.

Sijoittaminen platina osakkeisiin

Voit myös sijoittaa jalometalli platinaan epäsuoralla tavalla. Teet tämän ostamalla platina osakkeita. Ei ole monia yrityksiä, jotka käsittelevät yksinomaan tätä hyödykettä. Tämä johtuu siitä, että platinaa louhitaan usein yhdessä muiden raaka-aineiden kanssa.

Haluatko ostaa Platinaa -osakkeita? Voit käydä kauppaa suoraan Platinaa -osakkeilla yhdellä näistä luotettavista välittäjistä:

VälittäjäKustannuksetRekisteröidy
eToro0 euroa osakekohtaisesti. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa.
Degiro2,50 € transaktiota kohden
Keinottele aktiivisesti yrityksen Platinaa osakkeita osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.
Käy kauppaa yrityksen Platinaa osakkeita osakkeilla aktiivisesti edulliseen hintaan ilmaisella demolla!
Keinottele aktiivisesti yrityksen Platinaa osakkeita osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.

Sijoittaminen platina ETF:iin

Voit myös sijoittaa platinaan käyttämällä ETF:ää tai rahastoa. Tunnetuin rahasto on Physical Platinum Shares. Tämä ETF seuraa platinan hintaa mahdollisimman tarkasti. Toinen vaihtoehto on fyysinen platinum EUR hedged. Fyysinen platinum EUR hedged rahasto seuraa platinan hintaa euroissa. Hyödyke ostetaan fyysisesti, mikä tarkoittaa, että sijoitat siihen tosiasiallisesti.

invest in platinum

Osta fyysistä platinaa

Platinan korkean arvon vuoksi voit myös ostaa jalometallin fyysisesti. Henkilökohtaisesti en kannata tätä. Maksat usein suhteellisen korkeita palkkioita ostaessasi platina kolikoita tai harkkoja. Lisäksi sinun on varastoitava jalometalli turvallisesti. Myyminen voi myös olla hidasta ja hankalaa. Platinan ostaminen on siis enemmän niille, joiden mielestä raha järjestelmä lopulta romahtaa.

Mihin osakkeisiin voit sijoittaa?

On olemassa useita osakkeita, joiden kautta voi sijoittaa platinaan. Tässä artikkelin osassa esitämme ehdotuksia osakkeista, joita voit ostaa.

Osta Vale SA osakkeita

Vale SA on brasilialainen yritys, joka toimii muun muassa rautamalmi bisneksessä. Tämä valtava kaivosyhtiö kerää myös paljon platinaa. Vale oli huonossa valossa uutisissa padon rikkoutumisen takia, josta yritys maksoi merkittäviä vahingonkorvauksia vuonna 2019. Sijoittaminen Vale SA:n voi osoittautua hyväksi oikeana aikana.

Nornickel

Emme tietenkään voisi jättää mainitsematta tätä venäläistä yritystä listallamme. Tämä yritys tuottaa sekä platinaa että palladiumia. Joten sijoittamalla Nornickeliin sijoitat suoraan kahteen mielenkiintoiseen raaka-aineeseen.

Asahi

Japani sisältyy myös tähän yleiskatsaukseen. Tämä yritys harjoittaa kaikenlaisten jokapäiväisten tuotteiden kierrätystä. Monet tuotteet sisältävät metalleja, kuten platinaa.

Nämä materiaalit voidaan helposti käyttää uudelleen. Sijoittamalla Asahiin olet myös sosiaalisesti vastuullinen!

Osta Lonminin osakkeita

Jos haluat korkean altistumisen platinalle, Lonminin osakkeet ovat hyvä vaihtoehto sinulle. Yhtiö louhii satoja kiloja platinaa kaivoksistaan ​​Etelä-Afrikassa vuosittain. Osakkeen hinta riippuu voimakkaasti platinan hinnasta. Kun platinan hinta laskee, yritys tuottaa vähemmän spekuloidaa.

Anglo American Platinum

Platina osake luettelomme viimeinen osake on Anglo American Platinum. Tämä yritys toimii myös Etelä-Afrikassa ja sillä on ainakin 11 ​​kaivosta siellä. Yhtiö omistaa myös kolme jalostamoa, jotka käsittelevät malmeja suoraan.

Sijoittamalla Anglo American Platinumiin sijoitat samanaikaisesti palladiumiin ja rodiumiin: myös nämä raaka-aineet käsitellään yrityksessä. Anglo American Platinum tuottaa yli 2 miljoonaa unssia, ja se on maailman suurin platina tuottaja.

Platinan hintakehitys

Platina raaka-aineella on mielenkiintoinen kehitys. Juuri ennen luottokriisiä saavutettiin yli 2100 dollarin huippu. Tämä hinta osoittautui kuitenkin kestämättömäksi ja valuuttakurssi romahti noin 800 dollariin. Koronakriisin aikana saavutettiin vielä halvempi hinta.

Ennen osakemarkkinoiden kaatumista platina oli arvokkaampaa kuin kulta. Platina oli harvinaisempaa ja tämä vain tuntui loogiselta. Romahduksen jälkeisinä vuosina platinan hinta oli edelleen melko samanlainen kuin kullan hinta, mutta jonkin ajan kuluttua platina ei enää pysynyt mukana hintakehityksessä.

Luuletko, että kasvulle on jälleen tilaa? Sitten sinun kannattaisi ottaa pieni positio jalometalli platinalla. On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon platinaan sijoittamiseen liittyvät riskit.

platinum price development

Platinan hintakehitys vuosina 1992-2012

Platinaan sijoittamisen riskit

Platina.kauppa ei ole vaaratonta. Aiemmat hintojen jyrkät laskut ovat osoittaneet tämän selvästi.

Diesel ei ole enää trendikästä

Platinaa käytetään laajalti autojen katalysaattoreissa. Erityisesti diesel autot tarvitsevat paljon platinaa. Platina voi auttaa vähentämään haitallisia päästöjä. Päästöskandaalin jälkeen dieselmoottori menetti maineensa, mikä ei tehnyt platinan hinnalle hyvää. Nykyään kun vihreä ja taloudellinen ajaminen on tulossa yhä suositummaksi, platinan hinta voi joutua pysyvän paineen alaiseksi.

Näemme myös, että sähköpitoinen ajaminen on yhä suositumpaa. Tämä vaatii muita metalleja, kuten litiumia. Jos tämä suuntaus jatkuu, voi olla houkuttelevampaa sijoittaa muihin raaka-aineisiin.

Kallis dollari

Kallis dollari voi aiheuttaa suuren paineen platinan ja muiden jalometallien hinnalle. Tämä johtuu siitä, että nämä jalometallit noteerataan dollareina pörssissä. Kun dollari on kallista, ihmisten, jotka käyttävät muita valuuttoja, on talletettava enemmän rahaa sijoittaakseen raaka-aineeseen. Tämä lisää edelleen lasku suuntauksen todennäköisyyttä.

Kaupan väheneminen

Platinaa käytetään laajalti teollisuustuotteissa. Kauppakriisit ja sodat vaikuttavat siis negatiivisesti jalometallin hintaan. Kiinnitä erityistä huomiota niiden maiden kaupan tasapainoon, jotka käyvät paljon kauppaa platinalla.

Milloin platinaan sijoittaminen voi olla mielenkiintoista?

Pitkällä aikavälillä kysyntä jalometalleille kuitenkin säilyy. Siksi voi olla mielenkiintoista ostaa platinaa. Seuraavaksi keskustellaan muutamista asioista, joilla on vaikutusta tähän.

Heikompi dollari

Kun dollari heikkenee, platinasta voi tulla houkuttelevampaa. Näin tapahtuu esimerkiksi silloin, kun FED laskee korkoja. Aivan kuten kulta ja hopea, platinaa pidetään myös usein turva sijoituksena. Pidä silmällä platinaa taloudellisesti heikkoina aikoina.

Etelä-Afrikan vakaus

Suurin osa platinasta esiintyy Etelä-Afrikassa. Etelä-Afrikkaa ei pidetä kaikista vakaimpana maana. Protestit ja korkeammat palkka vaatimukset lisäävät tuotantoon painetta. Kun platinan tarjonta vähenee, hinta nousee.

Siksi pidä tarkasti silmällä maan taloudellista ja poliittista vakautta harkitessasi sijoittamista platinaan.

Vety autoilu

Kaikki automerkit eivät ole täysin sitoutuneita sähköajoon. Esimerkiksi Volkswagen ja Audi luottavat vedyn voimaan. Vety ajoon tarvitaan paljon platinaa. Kun vety on suhteellisen suosittua, platinan hinta voi nousta.

Useita sovelluksia

Platinaan sijoittamisen merkittävä etu on se, että raaka-aineella on monia sovelluksia. Platinaa käytetään laajalti koruissa. Varsinkin Japanin platinakorujen markkinat ovat suuret. Yli puolet jalometallista käytetään teollisuudessa. Platinan monipuolinen käyttö tekee sijoittamisesta tähän jalometalliin houkuttelevampaa.

Uupumus

Kulta on harvinainen resurssi. Käytännössä platina on vielä harvinaisempaa. Siksi pitkällä aikavälillä platinan tarjonta vähenee. Platinan ostaminen voi siis olla mielenkiintoinen vaihtoehto.

Strategia platinaan sijoittamiseksi

Jotkut ihmiset ostavat platinaa suojaamaan salkkunsa. Kun taloudella ei mene niin hyvin, osakkeiden hinnat yleensä laskevat. Jalometallit, kuten kulta, hopea ja platina, pärjäävät usein paremmin. Kun osakekurssit ovat suotuisat, on taas parempi myydä nämä jalometallit eteenpäin.

Platina soveltuu hyvin myös spekulointiin. Spekulointi on arvopaperin ostamista ja myymistä lyhyellä aikavälillä nopeasti hyvän voiton saamiseksi. Koska platina on suhteellisen epävakaa, voit saavuttaa hyvän tuoton hyödyntämällä aktiivisesti hyödykettä. Joidenkin välittäjien kanssa voit käyttää jopa 1:10 vipuvaikutusta, jonka avulla voit ottaa suuren position pienellä sijoituksella. Tässä tapauksessa sinun on oltava erityisen varovainen, koska on myös suurempi mahdollisuus, että menetät sijoituksesi.

Platinan nykyinen hinta

Oletko utelias tietämään platina raaka-aineen nykyisen hinnan? Alla oleva kaavio näyttää hinnan, jolla voit ostaa platina CFD:tä.

Mitä on platina?

Platina on yksi maailman nuorimmista jalometalleista. Toisin kuin kulta, jalometalli löydettiin ensimmäisen kerran vasta 250 vuotta sitten. Kaikista maailman jalometalleista platina on harvinaisinta. Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että kultaa ja hopeaa louhitaan enemmän kuin platinaa, osittain siksi, että maailmassa on vähemmän platina lähteitä.

Platinan tarjonta on vähäistä, mutta kysyntä on korkea. Tämä johtuu siitä, että platinalla on tärkeä rooli modernissa tieteessä ja teollisuudessa. Tämän vuoksi platinan kysyntä on korkea.

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *