Sijoittaminen maissiin: kuinka voit sijoittaa maissiin?

Maissi on hyödyke, johon voit helposti sijoittaa ns. välittäjän avulla. Tässä artikkelissa tarkastellaan, miten voit käydä kauppaa maissilla. Keskustelemme myös tekijöistä, jotka vaikuttavat maissin hintaan. Tämän artikkelin tietojen avulla voit määrittää oikean ajan ostaa ja myydä maissia voitolla.

Kuinka sijoitat maissiin?

On olemassa erilaisia ​​tapoja sijoittaa maissiin. Voit käydä kauppaa suoraan maissin hinnalla tai voit sijoittaa yrityksiin, jotka käsittelevät hyödykettä. Seuraavaksi käsitellään erilaisia ​​menetelmiä, joita voit käyttää maissiin sijoittamiseen.

Sijoittaminen maissi osakkeisiin

Voit myös sijoittaa maissiin ostamalla osakkeita yrityksestä, joka käyttää tätä hyödykettä. Hyvä esimerkki tällaisesta yrityksestä on Kellogg’s. Kellogg’s on amerikkalainen yritys, joka tunnetaan pääasiassa erilaisten aamiaismurojen tuotannosta. Maissin hinnalla on tietysti tärkeä rooli tässä tapauksessa.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että nämä ovat aina epäsuoria sijoituksia. Osakkeen hintaan vaikuttavat useat tekijät. Siksi sinun on tutkittava huolellisesti, miten yrityksellä menee ja mitkä ovat sen tulevaisuuden suunnitelmat. Näin vältät tappioilta! Haluatko ostaa Maissi -osakkeita? Voit käydä kauppaa suoraan Maissi -osakkeilla yhdellä näistä luotettavista välittäjistä:

VälittäjäKustannuksetRekisteröidy
eToro0 euroa osakekohtaisesti. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa.
Degiro2,50 € transaktiota kohden
Keinottele aktiivisesti yrityksen Maissi osakkeita osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.
Käy kauppaa yrityksen Maissi osakkeita osakkeilla aktiivisesti edulliseen hintaan ilmaisella demolla!
Keinottele aktiivisesti yrityksen Maissi osakkeita osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.

Sijoitus ETF:iin

Voit myös sijoittaa maissiin ostamalla osuuden erityisestä rahastosta. Teucrium Maissi Rahasto on hyvä esimerkki rahastosta, joka käsittelee maissia. Tämä rahasto ostaa maissi futuureja.

investing in mais

Miksi maissiin sijoittaminen on mielenkiintoista?

On useita syitä siihen, miksi maissiin sijoittaminen voi olla mielenkiintoista. Seuraavaksi käsittelemme nämä syyt.

Globaali kasvu

Maailmanlaajuisesti taloudet kasvavat edelleen voimakkaasti. Tunnetuin esimerkki tästä on tietysti Kiinan talous. Miljardilla mahalla maissin kysyntä kasvaa. Lisäksi vauraus kasvaa maailmanlaajuisesti, mikä johtaa lihan kulutuksen lisääntymiseen. Maissia käytetäänkin usein myös karjan ruokana.

Suojaus inflaatiota vastaan

Huonoina taloudellisena aikoina keskuspankit painavat rahaa. Tämä aiheuttaa inflaatiota, joka vähentää pankkitililläsi olevan rahan arvoa. Sijoittamalla maissin kaltaiseen hyödykkeeseen voit suojautua inflaatiolta. Maissin hinta kuitenkin nousee maailmanlaajuisen inflaation myötä.

Diversifikaatio

Sijoittamalla hyödykkeeseen, kuten maissiin, pienennät salkkusi riskiä. Jos sijoitat vain osakkeisiin, on suurempi mahdollisuus, että sijoituksesi arvo tippuu jossain vaiheessa. Diversifikaatio varmistaa omaisuuden vakaan kasvun.

Polttoaine

Maissia käytetään biopolttoaineiden, kuten etanolin, tuottamiseen. Etelä-Amerikassa etanolia käytetään laajalti autoissa. Biopolttoaineiden kysyntä kasvaa myös Euroopan unionissa. Tämä voi tehdä sijoittamisesta maissiin mielenkiintoista.

Se sopii trendiin

Maissi kauppa on globaalin trendin mukaista. Uusien markkinoiden, kuten Kiinan, Intian ja Brasilian myötä sekä elintarvikkeiden että energian kysyntä kasvaa. Tämän seurauksena maissin kaltaisten raaka-aineiden kysyntä voi kasvaa huomattavasti.

Samalla maissi sopii myös maailmaan, jossa ilmastonmuutokseen kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Ihmiset suosivat biopolttoaineita, ja maissia voidaan käyttää tähän tarkoitukseen. Lämpötilan nousu lisää myös tulevien epäonnistumisten riskiä. Tämä tekee maissiin sijoittamisesta vieläkin houkuttelevampaa.

Mitä sinun on varottava?

Sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Maissiin sijoitettaessakin näin on. Keskustellaan siis lyhyesti maissiin sijoittamisen riskeistä.

Sadon epäonnistumiset tai jopa huhut sadon epäonnistumisesta voivat lisätä maissin arvoa. Kuivat ajat aiheuttavat suuria katoja. Hyvällä säällä markkinoilla voi kuitenkin olla runsaasti maissia. Tämä voi laskea raaka-aineen hintaa.

Poliittiset olosuhteet vaikuttavat myös maissin hintaan. Sen jälkeen kun Venäjä valloitti osan Ukrainasta, Venäjä ei voinut enää viedä maissia pakotteiden vuoksi. Tällaiset olosuhteet voivat vaikuttaa voimakkaasti maissin hintaan.

Maissi kaupassa on siksi tärkeää seurata tarkasti makrotaloudellisia olosuhteita. Maissi voi olla erittäin epävakaa hyödyke. Hinta voi laskea tai nousta peräti 15% viikossa. Aktiivisena kauppiaana voit hyötyä tämäntyyppisistä markkinoiden liikkeistä.

trading in mais

Mitä maissi osakkeita voit ostaa?

Artikkelin tässä osassa käsitellään joitakin yrityksiä, joissa maissilla raaka-aineena on tärkeä rooli. Jos haluat sijoittaa välillisesti tähän hyödykkeeseen, voit harkita näiden osakkeiden ostamista.

Osta Ingredionin osakkeita

Ingredion on johtava yritys maissipohjaisten makeutusaineiden myynnissä. Amerikkalaiset rakastavat makeita ja epäterveellisiä tuotteita, ja Ingredion osaa vastata tähän. Yhtiö tällä hetkellä tutkii mahdollisuuksia laajentua Etelä-Amerikkaan ja Aasiaan. Jos he onnistuvat myymään myös monia tuotteita siellä, yrityksen kannattavuus voi kasvaa edelleen.

Osta Green Plainsin osakkeita

Green Plains on amerikkalainen yritys, joka muuttaa maissia etanoliksi. Tätä etanolia käytetään sitten etikan tuottamiseen, jota vuorostaan käytetään esimerkiksi suositussa Heinz-ketsupissa.

Nämä tuotteet todennäköisesti pysyvät suosiossa, joten sijoittaminen Green Plainsiin voi osoittautua erittäin kannattavaksi.

Archer Daniels Midland

Tämä on yritys, joka toimii suoraan maissi bisneksessä. Yritys jauhaa 72 miljoonaa ruokalusikallista maissia kuukaudessa. Tällä he tuottavat muun muassa suuria määriä etanolia. He valmistavat lähes 2 miljardia gallonaa etanolia vuodessa, joka tekee heistä tärkeän toimijan. Siispä sijoittamalla Archer Daniels Midlandiin otat suuren maissi position.

Mihin maissia käytetään?

Jokainen, joka ajattelee, että maissia käytetään vain ruokana, on väärässä. Raaka-ainetta käytetään esimerkiksi myös etanolin tuotantoon. Monet autot Etelä-Amerikassa käyttävät edelleen sitä polttoaineena. Maissi on myös tärkeä ainesosa erilaisissa maaleissa, hammastahnoissa, kosmetiikassa ja jopa räjähteissä!

Mikä on maissin nykyinen hinta?

Haluatko tietää maissin nykyisen raaka-aine hinnan? Alta näet hinnan, jolla maissin CFD-kauppaa käydään:

Miksi käydä kauppaa maissilla?

Maissi on tärkeä raaka-aine, jolla on oleellinen rooli elintarviketuotannossa. Sitä käytetään kaikkialla maailmassa ja se toimii yleisenä ravintolähteenä. Hyödykkeiden ymmärtäminen on yleensä suoraviivaista: osakkeet tai valuutat voivat näyttää monimutkaisilta monille ihmisille, mutta kauppa maissin kaltaisella hyödykkeellä tuntuu hyvin luonnolliselta.

Raaka-aineen kohdalla on myös hienoa se, että tasapaino kysynnän ja tarjonnan välillä on paljon selvempi. Maissin hinta määräytyy lähinnä kysynnän ja tarjonnan välisen tasapainon perusteella; maissi kauppaan ei liity huhuja johtajista tai outoja oikeusjuttuja. Mutta mitkä asiat vaikuttavat maissin hintaan?

Maissin hinta

On useita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa maissin hintaan. Keskeistä on tietysti sato. Kun sato katoja on paljon, raaka-aineen hinta nousee nopeasti. Jos epäonnistuneita satoja ei ole ja maissin ylijäämää on, hinta ei nouse.

Maissilla on kuitenkin enemmän sovelluksia: sitä käytetään myös biopolttoaineena. Uusi maissilajike nimeltään trooppinen maissi sisältää enemmän sokeria ja sitä käytetään polttoaineena. Nykyään maissia muunnetaan geneettisesti vastustuskykyisemmäksi sairauksille ja rikkakasvien torjunta-aineille.

On olemassa hyödyllisiä asiakirjoja, joita voit käyttää arvioidessasi maissin hintakehitystä. Yhdysvaltain maatalousministeriö julkaisee vuosittain maaliskuun toisella puoliskolla asiakirjan nimeltä Mahdolliset viljelmät, jossa kirjataan, kuinka paljon viljelijät istuttavat maissia kyseisenä kautena. Muita mielenkiintoisia asiakirjoja, jotka seuraavat tarjontaa ja kysyntää, ovat Viljavarastot ja Kuukausittainen Viljelytuotanto.

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *