Sijoittaminen kiinteistöihin

Kiinteistöihin sijoittaminen voi olla erittäin houkuttelevaa. Kun laitat rahaa säästötilille, voit olla varma, että menetät rahaa matalien korkojen vuoksi. Samanaikaisesti asuntomarkkinoilla on aina pitkällä aikavälillä mennyt hyvin. Tämä ei ole yllättävää, kun otetaan huomioon, että jokainen tarvitsee asuinpaikan. Tästä artikkelista opit, kuinka voit hyötyä kiinteistöihin sijoittamisesta.

Sisällysluettelo näytä

Miksi sinun pitäisi sijoittaa kiinteistöihin?

Ennen kuin tarkastelemme, miten voit sijoittaa kiinteistöihin, keskustelemme siitä, miksi kiinteistöihin sijoittaminen voi olla niin houkuttelevaa. Kiinteistösijoituksella voit saavuttaa kaksinkertaisen tuoton ja voit myös käyttää vipua. Lisäksi kiinteistöt ovat hyvä suoja inflaatiota vastaan ja kasvavien vuokramarkkinoiden myötä on hyvät mahdollisuudet, että investointisi ovat arvokkaampia pitkällä aikavälillä.

Saat kaksinkertaisen tuoton

Kaksinkertainen tuotto tekee kiinteistöihin sijoittamisesta erittäin mielenkiintoista. Ensimmäinen tapa ansaita spekuloidaa kiinteistöillä on myydä se tulevaisuudessa korkeampaan hintaan. Pitkällä aikavälillä kiinteistöjen hinnat nousevat. Tämä johtuu siitä, että kotien kysyntä vain kasvaa. Jos myyt kiinteistön myöhemmin, saat siitä hyvän tuoton.

Saat tuottoa myös vuokran muodossa. Tämän avulla voit saavuttaa hyvän tuloksen lyhyellä aikavälillä kiinteistösijoituksella. Voit käyttää vuokranmaksun kiinteistön ylläpitoon ja rahoituskustannusten maksamiseen. Jos teet hyvän sijoituksen, voit tehdä spekuloidaa joka kuukausi vaikka nämä kustannukset vähennettäisiinkin vuokrasta.

Case Shiller houses prices

Talojen hinnat nousevat pitkällä aikavälillä

Voit käyttää vipua

Kun investoit kiinteistöihin, voit ansaita rahaa muiden rahoilla. Tämä on harvinainen ominaisuus, joka voi tehdä kiinteistösijoituksen erittäin houkuttelevaksi. Kun ostat talon, et yleensä sijoita rahojasi kerralla. Sinun on lainattava suuri osa summasta pankista.

Monissa tapauksissa lainaat noin 80% kiinteistön arvosta. Tämä tarkoittaa, että sinun on ensin talletettava vain 20%. Voit kuitenkin hyötyä 100 prosentin arvonlisäyksestä ja nauttia myös vuokratuloista koko kiinteistössä. Alhaisen asuntolainan koron avulla voit varmasti käyttää vipua lisätäksesi tuottoasi huomattavasti.

Vivun käyttö ei tietenkään ole täysin riskitöntä. Kun asuntomarkkinat ovat laskussa, sinun on maksettava kuukausittaiset kustannukset. Kun et pysty siihen, sinun on pakko myydä talo halvemmalla. Tällöin menetät sijoituksesi.

Selitän vipuvaikutuksen esimerkin avulla. Kauppahinta kustannukset sisältäen on 200,000 dollaria. Ensimmäisessä esimerkissä käytät vain omaa rahaa ja saat 10,000 dollaria vuokratuloja vuodessa. Tuotto on siten 5%.

Toisessa esimerkissä lainaat 80% summasta, joten talletat vain 40,000 dollaria. Vuokratuotot ovat kuitenkin edelleen 10,000 dollaria. Tuotto on siten 25%. Tietenkin sinun on vielä vähennettävä rahoituskustannukset, mutta on todennäköistä, että ne ovat alle 25% vuodessa. Näin voit saavuttaa suuremman tuoton vipua käyttäen.

Suojaus inflaatiota vastaan

Kiinteistösijoituksen toinen etu on, että se suojaa sinua inflaatiolta. Inflaatio on prosessi, jossa tuotteiden hinnat nousevat vuosittain. Tämä vähentää rahojesi arvoa yhä enemmän ja enemmän. Jos jätät rahasi vain säästötilille, varallisuutesi arvo pienenee vuosittain.

Laittamalla rahasi kiinteistöihin vältät inflaation kielteiset seuraukset. Tämä johtuu siitä, että asuntojen hinnat nousevat yhdessä inflaation kanssa. Tällä tavoin suojaat itseäsi rahan devalvoitumiselta!

inflation

Hintataso nousee voimakkaasti ajan myötä

Se on suhteellisen joustavaa

Olet 100% kiinteistösi omistaja. Tämän vuoksi voit milloin tahansa päättää myydä talosi eteenpäin. Jos sinulle tulee taloudellinen takaisku, voit myös myydä talon. Sinun on kuitenkin otettava huomioon, että saatat tehdä tappiota sijoituksellasi tässä tapauksessa. Asuntojen hinnat nousevat pitkällä aikavälillä, mutta voivat myös laskea lyhyellä aikavälillä.

Siksi on tärkeää sijoittaa pitkällä aikavälillä. Jos et sijoita, voit menettää paljon rahaa kiinteistösijoituksellasi.

Vuokramarkkinat kasvavat

Hyvien vuokrakohteiden kysyntä on kasvussa. Suurissa kaupungeissa asunnoista on pula. Kun kysyntä ylittää tarjonnan, hinnat nousevat. Tämän seurauksena voit saada hyvän tuoton talolla. On kuitenkin tärkeää ostaa talo hyvältä paikalta. Näin estät talosi tyhjillään olon pidemmältä aikaa, mikä ei tietenkään ole ideaalista.

Kuinka voit sijoittaa kiinteistöihin?

Nyt kun tiedät, miksi voi olla houkutteleva sijoittaa kiinteistöihin, keskustelemme eri menetelmistä, joita voit käyttää siihen. Voit hyötyä kiinteistöistä useilla tavoilla: jopa pienellä sijoituksella. Voit ostaa osakkeita (osta-osakkeita), sijoittaa kiinteistörahastoihin (kiinteistörahasto) tai tietysti voit myös ostaa kiinteistöjä (osta-kiinteistöjä) itse.

Tapa 1: Kiinteistöosakkeiden ostaminen

Ensimmäinen vaihtoehto on ostaa kiinteistöihin sijoittavien yritysten osakkeita. Tämä vaihtoehto on kaikkien saatavilla: niidenkin joilla on vain vähän rahaa. Nykyään voit ostaa osakkeita niin pienelläkin summalla kuin 100 dollaria käyttämällä online-välittäjää. Monet palveluntarjoajat eivät veloita palkkioita, mikä mahdollistaa hyvän tuoton saavuttamisen. Kun ostat osakkeita, et ole kiinteistösijoituksen omistaja. Siksi tämä on epäsuora tapa sijoittaa kiinteistöihin. On tärkeää tarkistaa yrityksen tase, jotta voit olla varma, että yritys pystyy täyttämään velvoitteensa myös jatkossa.

Haluatko tietää enemmän osakkeiden ostamisesta? Tästä artikkelista opit kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää ennen ensimmäisen kiinteistöosuuden ostamista:

Menetelmä 2: kiinteistörahasto

Kiinteistöihin on myös mahdollista sijoittaa rahaston avulla. Rahasto sijoittaa yleensä sijoittajien varat eri kiinteistö hankkeisiin. On tärkeää tutkia perusteellisesti, missä rahasto toimii. Tutki vaikuttavatko projektit päteviltä. Jos rahasto menee yli, voit menettää koko sijoituksesi.

Rahastoon sijoittamisen haittana on, että et voi käyttää vipua. Pankki ei lainaa sinulle rahaa rahastoon sijoittamiseen. Tuottosi riippuu rahamäärästä, jonka voit sijoittaa rahastoon.

Hyvä osapuoli kiinteistörahastoihin ja osakkeisiin sijoittamiseen on Plus500. Plus500ssa maksat 0%:n palkkion kaikista sijoitustuotteista. Käytä alla olevaa painiketta avataksesi ilmaisen (demo)-tilin tältä palveluntarjoajalta:

82 % piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.82 % piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.

Tapa 3: Osta kiinteistö itse

Jos sinulla on mahdollisuus siihen, voi olla erittäin houkuttelevaa ostaa kiinteistö itse. Kun sijoitat kiinteistöihin, pidät sen täyden hallinnan. Silloin ei ole toista osapuolta, joka voisi tehdä päätöksiä puolestasi. Voit myös hyödyntää vipua hyödyntämällä ulkoista rahoitusta.

Tämän kattavan kiinteistö sijoitusoppaan loppuosassa tarkastellaan, kuinka voit saada mukavan tuoton ostamalla kiinteistö objektin.

investing in real estate

Minkä tyyppisiin kiinteistöihin voi sijoittaa?

On olemassa lukemattomia kohteita joihin voit sijoittaa. Mitkä ovat nämä eri vaihtoehdot ja mihin sinun tulisi kiinnittää huomiota niihin sijoitettaessa? Voit sijoittaa taloihin, liikekiinteistöihin, opiskelija asuntoihin, lomamökkeihin, rakennus maahan ja autotalleihin.

Talot

Talot sopivat parhaiten aloittelevalle sijoittajalle. Talo voi tarkoittaa koko taloa, mutta myös asuntoa. Kun ostat asunnon, sinulla on hieman vähemmän vapautta. Usein on olemassa omistajien yhdistys, joten sinulla on melko vähän sananvaltaa rakennus kysymyksissä. Sijoitus huoneistoon voi kuitenkin olla hyvä vaihtoehto aloittelevalle kiinteistösijoittajalle.

Kaupallinen Kiinteistö

Voit myös sijoittaa liikekiinteistöön. Näitä ovat esimerkiksi toimistot tai kaupat. Tämäntyyppisen kiinteistön mahdollinen tuotto on usein korkeampi. Samanaikaisesti riski on myös paljon suurempi. Kaupallisten kiinteistöjen vajaakäyttöaste on paljon korkeampi ja tulokset riippuvat enemmän taloudellisesta tilanteesta. Siksi on tärkeää tietää, mitä olet tekemässä, ennen kuin ostat liikekiinteistöjä.

Opiskelija asunnot

Monissa tapauksissa voit myös jakaa talon tai huoneiston ja vuokrata sen usealle opiskelijalle. Opiskelijat eivät yleensä ole siisteimpiä vuokralaisia: varaudu siis käytönjälkiin. Opiskelijahuoneiden vuokraus sisältää myös enemmän työtä. Opiskelijat oleskelevat vain lyhyen ajan, joten sinun on säännöllisesti tehtävä uusi sopimus ja etsittävä uusi vuokralainen. Jos sinulla kuitenkin on useita opiskelijoita yhdessä asunnossa, voit lisätä merkittävästi sijoituksesi potentiaalista tuottoa.

Loma-asunto

Voit myös sijoittaa loma-asuntoon. Puhtaana sijoituksena tämä ei kuitenkaan usein ole paras vaihtoehto. Lomamökkien tuotto on usein melko heikkoa: varsinkin sesonkiajan ulkopuolella on vaikea vuokrata kiinteistöä. Lisäksi sinun on tehtävä järjestelyt eri lyhytaikaisille vuokralaisille. Lomamökin ostaminen on siis mielenkiintoista vain, jos haluat käyttää sitä säännöllisesti myös itse.

Rakennustontti

Voit myös sijoittaa maahan tai tonttiin. Tähän liittyy kuitenkin ilmeinen haitta: tyhjä maa ei tuota sinulle suoraa tuottoa. Vuokrattaessa taloa tai toimistorakennusta luot kuukausittaisen kassavirran. Tämä ei kuitenkaan koske maata. Tämä sijoitusmuoto on siis spekulatiivisempi. Ostat maata siinä toivossa, että se on tulevaisuudessa arvokkaampi. Jos olet varakas, voit tietysti käyttää maata rakentaaksesi jotain itse, mutta tämä ei ole vaihtoehto useimmille yksityisille sijoittajille.

Autotallit ja pysäköintipaikat

Ostamalla autotalleja ja pysäköintipaikkoja voit saavuttaa hyvän tuoton. Hyvä sijainti on oleellinen tekijä tämäntyyppiselle kiinteistösijoitukselle. Kun ostat pysäköintipaikan naapurustosta, jossa voi pysäköidä ilmaiseksi, et tule ansaitsemaan paljoa rahaa.

Pysäköintipaikkoihin sijoittamisen haittana on, että joudut ostamaan paljon saadaksesi kunnollisen tuoton. Jokainen erillinen autotalli tai pysäköintipaikka tuo mukanaan ylimääräistä työtä. Myös hallitukset yrittävät vähentää autojen käyttöä. Siksi sijoittaminen autotalliin tai pysäköinti alueeseen ei ole turvallisin vaihtoehto näinä päivinä.

Mikä vaikuttaa asuntojen hintoihin?

Ennen kuin aloitat sijoittamisen kiinteistöihin, sinun on ymmärrettävä tarkalleen, miten kiinteistömarkkinat toimivat. Perusta on yksinkertainen: kysyntä ja tarjonta määrittävät talon hinnan. Kun monet muut ihmiset etsivät taloa, hinta nousee. Tietenkin tämä on hieman yksinkertaistettu selitys. Siksi haluamme keskustella eri tekijöistä, jotka voivat vaikuttaa kiinteistöjen hintaan.

Osakemarkkinoiden ilmapiiri ja talous

Kun ihmiset luottavat tulevaisuuteen, he ovat halukkaampia sijoittamaan. Kun taloudella ei mene hyvin, huomaat usein, että ihmiset päättävät lykätä talon ostamista. Tämän takia asuntojen hinnat ovat parempia taloudellisesti hyvinä aikoina.

Kyky lainata

Useimmilla ihmisillä ei ole kotona suurta rahapussia, jolla he voivat ostaa talon yhdellä iskulla. Siksi heidän täytyy ensin käydä pankissa lainatakseen rahaa. Kun rahan lainaaminen on suhteellisen helppoa, huomaat, että useampi ihminen voi ostaa talon. Tämän seurauksena kysyntä kasvaa ja asuntojen hinnat nousevat.

Kiinnostuksella on tärkeä rooli kyvyssä lainata. Kun asuntolainan korko on matala, voit lainata suuremman määrän. Tämä voi aiheuttaa asuntojen hintojen nousun edelleen. Kun korko nousee jyrkästi, huomaat, että asuntojen hinnat laskevat.

interest_over_time

Korot ovat laskeneet huomattavasti viime vuosina.

Hallituksen politiikka

Myös hallituksen asuntopolitiikalla on tärkeä rooli. Jos hallitus ei rakenna tarpeeksi uusia taloja, tarjonta ei kasva riittävästi. Jos kysyntä kasvaa, hinnat nousevat. Paikallispäättäjillä on myös suuri vaikutus asuntojen hintoihin. Kun tietystä naapurustosta tulee suosittu uusien, jopa ylellisempien palvelujen ansiosta, hinnat nousevat.

Mikä on paras aika ostaa?

Jos olet aloitteleva kiinteistösijoittaja, on parasta sijoittaa kiinteistöön. Olen suuri kahden tai kolmen huoneen asuntojen fani. Tuotto tämäntyyppiselle kiinteistölle on korkea, kun taas ylläpitokustannukset ovat suhteellisen pienet.

Talot eivät useinkaan ole vaivan arvoisia. Pinta-ala on suurempi ja siksi kustannukset ovat paljon korkeammat. Samaan aikaan sinun on ylläpidettävä koko taloa. Asunnossa tämä vastuu jaetaan yleensä muiden asunnon omistajien kanssa.

Pienemmän huoneiston tai studion ostamista ei suositella, koska ihmiset asuvat usein vain väliaikaisesti näissä asunto tyypeissä. Samalla neliömetrin tuotto pienenee, kun ostat suuremman asunnon. Siksi on parempi ostaa kaksi pientä huoneistoa, joissa on erillinen makuuhuone, kuin yksi iso huoneisto, jossa on useita makuuhuoneita.

Lopuksi on suositeltavaa olla ostamatta luksus huoneistoja. Maksat usein tästä huomattavan palkkion, kun taas ylimääräinen tuotto on vähäinen. Vuokralaiset kiinnittävät huomiota todennäköisimmin sijaintiin ja ovat usein haluttomia maksamaan huomattavasti enemmän mukavasta puulattiasta. Kun haluat ostaa vuokra-asunnon, on tärkeää keskittyä tuottoon.

images_rent_out_apartment

Älä osta luksusasuntoa

Mitä sinun on varottava, kun ostat asunnon?

Kun päätät sijoittaa asuntoon, on otettava huomioon joitakin asioita. Tässä osiossa keskustellaan näistä asioista. Kun ostat talon, sinun on missä tahansa tapauksessa otettava huomioon sen sijainti, asettelu ja yksityiskohtien viimeistely.

Uusi rakennus vai olemassa oleva rakennus?

Uudisrakentamisen etuna on, että talo on täysin uusi eikä siinä ole jälkiä käytöstä. Alussa huoltokustannukset ovat siis alhaiset. Maksat usein premiumin tästä. Sijoittaminen hiljattain rakennettuun taloon ei todellakaan ole halpaa!

Maksat vähemmän olemassa olevista rakennuksista, mutta voit odottaa korkeampia ylläpitokustannuksia. Loppujen lopuksi ei ole väliä, valitsetko uuden vai olemassa olevan rakennelman. Käytännössä voit saavuttaa hyvän tuoton molemmilla sijoitus vaihtoehdoilla.

Voimassa oleva vuokrasopimus

Joissakin tapauksissa talo vuokrataan jo olemassa olevalle vuokralaiselle. Tämä voi olla hyödyllistä. Nimittäin hyvän vuokralaisen löytämisestä joutuu usein maksamaan. On kuitenkin tärkeää tutkia perusteellisesti, maksaako vuokralainen markkinavuokraa. Jos näin ei ole, saatat olla jumissa alhaisen vuokran kanssa. On myös tärkeää tarkistaa, ettei vuokralainen ole aiheuttanut ongelmia.

Kiinnitä huomiota yleisiin tiloihin

On tärkeää tutkia yhteiset tilat hyvin. Kun ostat asunnon, haluat välttää rahan menettämistä korkeiden ylläpitokustannusten vuoksi. Voit käyttää intuitiota tässä heti yleisiin tiloihin astuessasi. Katso miltä huoneiston käytävät näyttävät. Onko kaikki kulunut ja tilat ovat sotkuisia? Silloin nykyiset asukkaat eivät todennäköisesti välitä siitä, mitä rakennukselle tapahtuu. Tämä ei tietenkään ole hyvä kiinteistösijoituksesi arvolle pitkällä aikavälillä.

On myös tärkeää tutkia omistaja yhdistyksen taloudellista tilannetta. Tutki taseita ja tarkista, onko aktiivisia huoltosuunnitelmia laadittu. Varmista, että käteistä on riittävästi. Jos näin ei ole, voit joutua yllättäen maksamaan paljon rahaa ylimääräisestä ylläpidosta tulevaisuudessa. Tietenkin haluat välttää tätä!

Sijainti

Tärkeintä kiinteistöissä on niiden sijainti. Naapurustot ovat erilaisia. Ihmiset haluavat asua lähellä kaupungin tai kylän keskustaa. Asuntojen hinnat ovat siis näillä alueilla korkeammat. Ongelma-alueilla asuntojen hinnat voivat olla huomattavasti alhaisemmat. Hyvän vuokralaisen löytäminen tällaisille alueille voi myös olla paljon vaikeampaa.

Siksi tutki ja selvitä ensin, mitkä kaupunginosat ovat suosittuja. Voit myös tutkia vuokrasivustoja nähdäksesi, mistä naapurustoista taloja voi vuokrata nopeasti ja helposti. Heti kun sinulla on hyvä käsitys houkuttelevista paikoista, voit alkaa etsiä sijoitus kiinteistöä näiltä alueilta.

property investment

Voit helposti etsiä suosittuja naapurustoja netistä

Asettelu

On myös tärkeää tutkia asunnon asettelua. Yritä myötäillä yleisöä, joka aikoo vuokrata asunnon. Tavoitteletko vanhuksia? Sitten kodit, joissa on paljon portaita ja korkeat kynnykset, eivät todennäköisesti ole kovin sopivia. Siksi älä katso taloa omien mieltymyksiesi, vaan potentiaalisen vuokralaisen mieltymysten perusteella.

On tiettyjä asioita, joita suurin osa ihmisistä pitää hyvinä ominaisuuksina. Lähes kaikki pitävät monista valonlähteistä ja käytännöllisestä ulkoasusta. Ihmiset eivät halua asua pimeässä luolassa tai talossa, jossa on tilaa, jota ei voida käyttää oikein. Siksi muista ottaa nämä tekijät huomioon ostaessasi taloa.

Viimeistely

Vuokralainen tarkastelee aina kylpyhuoneen ja keittiön viimeistelyjä. Siksi varmista, että nämä alueet hoidetaan siististi. Niiden ei tarvitse olla erittäin ylellisiä, mutta niitä ei saa peittää home. Lattiaksi voit valita yksinkertaisen mutta hyvännäköisen materiaalin, kuten laminaatin. Kallis parketti aiheuttaa vain korkeita ylläpitokustannuksia, ja tietysti vuokranantajana et hyödy siitä mitään.

Vuokraus huonekalujen kanssa vai ilman?

Varsinkin suurissa kaupungeissa voi olla erittäin houkutteleva vuokrata talo huonekaluilla. Kun vuokraat talon huonekaluilla, voit nopeasti kerätä 100 dollaria ylimääräistä vuokraa. Jos ostat yksinkertaisia ​​huonekaluja, joiden hinta on 2000 dollaria, saavutat 60 prosentin tuoton vuodessa tällä summalla! Yksinkertaisten mutta tukevien huonekalujen ostaminen voi antaa sinulle hyvän ylimääräisen tuoton. Monissa tapauksissa on jopa mahdollista ottaa haltuun edellisen omistajan huonekalut, kun ostaa asunnon.

Kaikki vuokralaiset eivät suosi kalustettua taloa. Päinvastoin, jotkut vuokralaiset haluavat vapauden järjestää talonsa sopivaksi katsomallaan tavalla.

Entä kustannukset?

Kiinteistön omistamiseen liittyy tietysti kustannuksia. Tässä kiinteistö oppaan osassa keskustellaan erilaisista kustannuksista, jotka sinun on otettava huomioon. Sinun tulisi ottaa huomioon muun muassa osto-, vuokra- ja ylläpitokustannukset.

Ostokustannukset

Kun ostat talon, maksat enemmän kuin pelkän kysytyn hinta. Maksat myös ostokustannukset. Ostokustannukset sisältävät verot ja notaarin palkkiot ostosopimuksen ja toimitussopimuksen laatimisesta. Kun otat asuntolainaa, maksat myös neuvonta kulut asuntolainan myöntäjälle.

Vuokrauksen kustannukset

Voit itse huolehtia vuokrauksesta. Sitten sinun on etsittävä vuokraaja itse ja sinun on laadittava kaikki sopimukset itse. Jos sinulla ei ole kokemusta, tämä on riskialtis vaihtoehto. Kysy itseltäsi, tiedätkö kuinka tunnistaa hyvän vuokralaisen. Tiedätkö vuokralaisen oikeudet ja tiedätkö mitä tehdä, kun vuokralainen ei maksa vuokraa?

Useimmille ihmisille on viisainta palkata vuokranantaja välittäjän avustuksella. Tästä maksat yleensä yhden kuukauden vuokran. Varsinkin kun vuokralainen oleskelee pidempään, kustannukset ovat suhteellisen rajalliset. Saat paljon ylimääräistä turvallisuutta, kun ammattilainen hoitaa tämän.

Uloskirjautumisen yhteydessä vuokranantaja tarkistaa myös, onko vuokralainen aiheuttanut kohtuutonta vahinkoa. Jos näin on, voit pitää takuumaksun tai velvoittaa vuokralaisen korjaamaan vahingot. Vaikka vuokralainen kieltäytyy maksamasta vuokraa, kiinteistönvälittäjä voi auttaa sinua noudattamaan oikeita menettelyjä.

Ylläpitokulut

Asuntoa on myös ylläpidettävä. Esimerkiksi lämmitys tai kuumavesisäiliö voivat rikkoutua. On parasta varata kuukausivuokran vertainen summa tähän vuosittain. Näin voit olla varma, että sinulla on aina tarpeeksi rahaa, jolla voit maksaa tällaiset kustannukset.

Olet vastuussa asunnon pitämisestä asumis kelpoisena. Kun hana vuotaa tai lämmitys takkuilee, vuokralainen soittaa sinulle ja sinun on korjattava tämä nopeasti. Tämä voi olla erittäin hankalaa, varsinkin jos olet lomalla. Siksi itse päätin ulkoistaa teknisen hallinnon.

Hyvä hinta tälle on 2-4% vuokrahinnasta. Tällä prosenttiosuudella toinen osapuoli varmistaa, että kun huolto on suoritettava, kaikki järjestyy. Näin voit nauttia kiinteistösijoituksesi tuotosta ilman huolta.

Kuinka järjestät rahoituksen?

Suurin osa sijoittajista ei maksa taloa käteisellä. Siksi on tärkeää, että ymmärrät, miten voit järjestää sijoituskiinteistön rahoituksen. Joissakin tapauksissa voit käyttää nykyisen kodin ylimääräistä arvoasijoitusasuntolainan.

Ylimääräistä arvoa käyttämällä

Kun talosi arvo on noussut tai kun olet jo maksanut kotiasi jonkin verran, voit valita ylijäämäarvon rahoitukselle. Kun tulosi ovat riittävän korkeat, sitä on melko helppo hyödyntää.

Jos haluat käyttää ylimääräistä arvoa, sinun on otettava yhteyttä pankkiin. Joissakin tapauksissa joudut arvioimaan kotiasi omalla kustannuksellasi todistaaksesi, että arvo on todellakin liian suuri. Tämän jälkeen voit nostaa asuntolainan ja käyttää tätä rahaa toisen kodin ostamiseen.

mortage real estate investment

Ota sijoitusasuntolaina

Voit myös ostaa toisen kodin sijoitusasuntolainalla. Sijoitusasuntolainassa tulojasi ei oteta huomioon. Ainoastaan ​​kiinteistön arvioidut vuokratuotot otetaan huomioon.

Kun otat sijoitusasuntolainan, sinun on maksettava melko vähän. Useimmissa tapauksissa sinun on maksettava 10-20 prosenttia kiinteistön arvosta vuokratilassa. Sinun on myös otettava huomioon, että sijoitusasuntolainan korko on huomattavasti korkeampi kuin tavallisen asuntolainan korko. Samanaikaisesti korottomat jaksot ovat paljon lyhyemmät.

Molempien yhdistelmä

Voit myös käyttää molempia vaihtoehtoja. Voit esimerkiksi käyttää ylimääräistä arvoa tuodaksesi vaaditut 10-20 prosenttia talletuksestasi. Sitten voit rahoittaa muun osuuden ekstra talosta sijoitusasuntolainalla.

Voit myös valita tämän vaihtoehdon, jos voit rahoittaa koko talon ylimääräisellä arvolla. Tällä tavalla voit ostaa useita kiinteistöjä yhden sijasta. Tällä tavalla voit välittömästi hyödyntää aikaisemmin mainittua vipua. Kun teet tämän, sinun on oltava erityisen varovainen: myös huonoina aikoina sinun on pystyttävä rahoittamaan kustannukset. Tässä tapauksessa tarvitset siis suuremman taloudellisen puskurin.

Kiinteistösijoituksen riskit

Kiinteistösijoitus ei ole riskitöntä. Kun sijoitat kiinteistöihin, sinun on otettava huomioon riskit. Esimerkiksi asuntojen hinnat voivat laskea äkillisesti. Voit myös menettää rahaa, kun talosi on tyhjillään. Vuokralaiset voivat myös aiheuttaa ongelmia: he voivat vahingoittaa kotiasi tai kieltäytyä maksamasta vuokraa.

Asuntojen hintojen lasku

Varsinkin lyhyellä aikavälillä asuntojen hinnat saattavat laskea. Talouskriisin aikana hinnat voivat joskus pudota jopa 10% tai enemmän. Siksi sijoita aina kiinteistöihin, joilla on pitkän aikavälin visio. Osta talo vain, jos aiot omistaa sen vähintään kymmenen vuoden ajan. Hintojen laskun aikana voit hyötyä positiivisesta tuotosta vuokraamalla kiinteistön.

Vapaa huoneisto

Vapaa huoneisto maksaa. Loppujen lopuksi maksat rahoituskustannukset, mutta vuokraa ei tilapäisesti tule. Kun vuokramarkkinoilla ei mene hyvin, on viisaampaa alentaa vuokraa hieman. On parempi vuokrata talo edullisempaan hintaan kuin saamatta lainkaan tuloja kiinteistöistäsi.

Vahingot

Vuokralaiset voivat vahingoittaa kiinteistöäsi. Varmista, että sinulla on asianmukainen sisään- ja uloskirjautumismenettely, jotta voit pitää vuokralaisen vastuussa. Jos pyydät takuuvuokran, voit ainakin käyttää sitä korvaamaan vahingot.

Maksamatta jättäminen

Vuokralainen voi yhtäkkiä lopettaa vuokran maksamisen. Voit käyttää takuuvuokraa myös tähän. Sinun on lähetettävä useita muistutuksia, ennen kuin voit häätää vuokralaisen. Maksun laiminlyönti voi maksaa vain muutaman kuukauden vuokran.

Odottamattomat kulut

Saatat kohdata odottamattomia kustannuksia. Esimerkiksi kuumavesisäiliö voi rikkoutua. Siksi sinulla täytyy olla puskuri, jotta voit kattaa tällaiset odottamattomat kulut.

7 kultaista vinkkiä kiinteistösijoittajalle

Tiedät nyt tarpeeksi ensimmäisen sijoituskiinteistön ostamista varten. Haluamme sulkea artikkelin seitsemällä kultaisella vinkillä, jotka voivat auttaa sinua ensimmäisessä kiinteistösijoituksessasi.

Älä odota liian kauan

Monet ihmiset odottavat ja odottavat ennen kuin ostavat ensimmäisen kodin. Se on sääli! Niin kauan kun saat vuokratulojen välityksellä välittömästi positiivisen tuoton, kiinteistösijoitus on hyvä valinta. Tämäntyyppinen sijoitus on vähemmän riskialtista kuin osakkeisiin sijoittaminen ja varmistaa, että rahasi arvo ei vähene päivittäin. Anna rahasi toimia puolestasi sen sijaan, että työskentelisit aina rahojesi puolesta!

Huomioi sijainti

Sijainti on tärkeä! Osta asunto mieluiten keskeiseltä, helposti saavutettavalta paikalta. Kun kaupat ovat lähellä, kiinteistön vetovoima kasvaa. On myös tärkeää, että huoneistoon pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä.

Laske realistinen tuotto

Monet ihmiset tekevät laskelmia liian positiivisella tuotolla. Kiinteistönvälittäjät kertovat mielellään satuja myydäkseen kodin nopeasti. On tärkeää ottaa huomioon kaikki mahdolliset lisäkustannukset. Ajattele esimerkiksi vapaan huoneiston kustannuksia tai korkeammasta korkotasosta johtuvia tulevia korkeampia kustannuksia. Laske pikemminkin liian matalalla tuotolla kuin liian korkealla.

Seulo vuokralaiset

Älä ota sokeasti ensimmäistä vuokralaista, joka hakee asuntoasi. Tämä henkilö asuu talossasi pidempään, etkä voi vain heittää häntä ulos. Vuokralaisia ​​suojaavat kaikenlaiset lait, ja kun valitset jonkun, joka ei maksa vuokraa tai rikkoo paikan, sijoitetun pääoman tuottoprosentti voi laskea dramaattisesti. Siksi on suositeltavaa käyttää kiinteistönvälittäjää vuokralaisia valitessa.

Osta normaali kiinteistö

Älä hurmaannu hienosta parvesta tai huoneistosta, jossa on jännittävä pohjaratkaisu. Tavallinen kiinteistö tarjoaa usein parhaan tuoton. Ylelliset ja omaperäiset asettelut voivat olla mukavia, kun asut asunnossa itse, mutta ne eivät ole kovin käytännöllisiä. Valitse aina kiinteistö, joka vastaa vuokraajan mieltymyksiä eikä omiasi.

Pyydä takuuvuokra

Pyydä aina takuuvuokra ja ota selkeät kuvat ennen asunnon vuokraamista. Näin vuokra-ajan päättymisen jälkeen on heti selvää, onko vuokralainen noudattanut sääntöjä. Jos näin ei ole, voit korvata vahingon takuuvuokralla. Voit käyttää takuuvuokraa myös, jos vuokralainen kieltäytyy maksamasta.

Pyri positiiviseen kassavirtaan

Osta aina kiinteistöjä, jotka tuovat rahaa suoraan taskuusi. Ei ole viisasta ostaa talo, joka maksaa sinulle rahaa alusta alkaen. Olet näin ollen spekuloinut nousevaan hintaan. Kun asuntojen hinnat sitten laskevat vuosia, olet kiinni huonossa sijoituksessa. Siksi sinun tulee aina sijoittaa vain taloihin, jotka tuottavat positiivisen kassavirran.

Rakasta sopimusta

Paljon ei tule tyhjästä. Käytä aikaa käyden kymmenissä kodeissa saadaksesi käsityksen markkinoista. Tee sitten tarjous kiinteistöstä, joka antaa sinulle positiivisen tuoton. Entä jos näin ei ole? Jätä sopimus. Vältä rakastumasta kiinteistöön. Sinun on sen sijaan rakastettava sopimusta. Ovatko numerot suotuisat? Sitten se on houkutteleva vaihtoehto.

Älä pelkää neuvotella

Monet ihmiset viettävät aikaa keräämällä WC-paperi kuponkeja supermarkettiin, mutta unohtavat neuvotella ostaessaan muutaman tonnin talon. Se on tietysti sääli! Joten neuvottele ehdoista. Yritä alentaa hintaa tai yritä saada lisäominaisuuksia. Itse pyrin esimerkiksi tekemään tarjouksia talosta huonekalut mukaan luettuna, mikä säästää lopulta paljon työtä.

Oma kokemukseni kiinteistöistä

Olen myös vasta aloittanut aktiivisen sijoittamisen kiinteistöihin. Käytin kotini yliarvoa ostaakseni pienen asunnon vuokrattavaksi Amsterdamista. Matalan korkotason vuoksi kiinteistön vuokratuotot maksavat asuntolainan. Olen asettanut koron kymmenen vuoden ajalle, jotta voin olla varma positiivisesta kassavirrasta vähintään 10 vuoden ajan. Kymmenen vuoden kuluttua 1/3 kiinteistö lainasta on lunastettu, joten minulla on aina mahdollisuus myydä se uudelleen.

Ensi vuonna aion ostaa toisen talon. Tavoitteenani on ostaa keskimäärin yksi uusi koti vuodessa. Siten saan hitaasti mukavan toisen tulonlähteen. Tämä sijoitusmuoto on kuitenkin hyvin pääomavaltainen: joten on vielä nähtävissä, pystynkö rakentamaan tarpeeksi pääomaa lainatakseni rahaa.

Tekijä

 Avatar
Over Alex

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *