Sijoita turvallisemmin näiden kahdeksan vinkin avulla!

Sijoittaminen tuottaa yleensä enemmän spekuloidaa kuin säästäminen. On kuitenkin tärkeää, että sijoitat turvallisesti! Kuulemme useita tarinoita ihmisistä, jotka menettivät omaisuuden, koska he tekivät yhteistyötä väärän osapuolen kanssa. Mutta miten voit varmistaa, että sijoitat turvallisesti? Näillä kahdeksalla vinkillä voit varmistaa, ettet ole seuraavaa häviävä sijoittaja. Artikkelin lopussa kerromme myös, missä voit sijoittaa turvallisesti.

Turvallisen sijoittamisen vinkki 1: käytä maalaisjärkeä

Muista aina, että sijoittaminen on riskialtista. Välittäjä, joka väittää, että voit sijoittaa riskittömästi, valehtelee. Toiminnassa on useita houkuttelevia myyjiä, jotka yrittävät huijata pahaa-aavistamattomia sijoittajia. Kun sinua kannustetaan ostamaan tietty osake puhelimessa, voit aina olettaa sen olevan huijausta. Käytännössä välittäjät eivät koskaan anna suoraa kaupankäyntineuvoa.

Voit aina ajatella niin, että sinua lähestyvään tarjoajaan ei voi luottaa, kunnes se todistaa toisin. Luotettavat välittäjät tunnistetaan siitä, että ne ovat virallisen instituution säännöstelemiä.

Turvallinen sijoittaminen kattilahuone

Älä ole seuraava ‘Wall Streetin suden’ uhri

Vinkki 2: tarkista suositukset

Kun haluat sijoittaa turvallisesti, on tärkeää löytää luotettava välittäjä. Voit varmistaa, onko välittäjällä oikea lisenssi.

Kun välittäjä on säännöstelty, se kielii turvallisuudesta. Älä kuitenkaan oleta osapuolen olevan luotettava vain suositusten perusteella. Myös rahoitusalan sääntelyviranomaiset tekevät virheitä. Varmista siis, että muut sivustot suosittelevat tarjoajaa ja selvitä, tarjoaako se laadukasta asiakaspalvelua.

Vinkki 3: valitse turvallisia tuotteita

Vilpittömyys on tärkeää sijoittaessa! Kun puhutaan ’taatusta tuotosta’, tiedät sen olevan huijausta. Koska tämä ei ole totta! On tärkeää tunnistaa tuotteeseen liittyvät riskit. Muista myös, että riskin ja tuoton välillä on selkeä yhteys. Kun potentiaalinen tuotto on korkeampi, myös riski on korkeampi.

Tietenkin sijoittaminen vakaaseen osakkeeseen on paljon turvallisempaa kuin esimerkiksi Kuuban lomakotiin.

Vinkki 4: ymmärrä tuote

Tietämättömyys on vaarallista! Tutki siis tuotetta huolellisesti ennen siihen sijoittamista. Erilaisilla etuoikeutetuilla osakkeilla on erilaisia plussia ja miinuksia. Esimerkiksi sijoittaminen osakkeeseen on täysin eri asia kuin kiinteistöihin tai hinnanerosopimuksiin sijoittaminen. Artikkelissa mihin voit sijoittaa voit lukea lisää erilaisista sijoitustuotteista.

Muista aina, että myös sijoitustuotteita tarjoavat osapuolet haluavat tienata rahaa. Kun pankki julkaisee uuden rahoitustuotteen, se ei yritä auttaa sinua. Ei, pankki haluaa tienata rahaa myymällä tuotetta. Siksi on tärkeää tutkia, onko tuotteesta hyötyä sinulle.

Vinkki 5: sijoitusten monipuolistaminen lisää turvallisuutta

Älä sijoita koko rahasummaa samaan sijoitustuotteeseen! On tärkeää hajauttaa sijoituksia hyvin. Sijoittaminen kahteen amerikkalaiseen osakkeeseen ei ole hyvä esimerkki monipuolistamisesta. Kun haluat pelata varman päälle, sinun on hajautettava rahat eri tuotteisiin, sektoreihin ja alueisiin.

Monipuolistaminen varmistaa, että yhden markkinan lasku voi tulla toisen markkinan päihittämäksi. Voit esimerkiksi sijoittaa osan omaisuudesta osakkeisiin ja toisen joukkovelkakirjalainoihin. Voit sitten ostaa osakkeita eri maissa. Kun Brasilian pörssi romahtaa, Yhdysvaltain joukkovelkakirjat voivat menestyä. Parempi monipuolistaminen takaa siis turvallisuutta!

spread_investments_safety

Kun hajautat sijoituksia turvallisesti, tämä on tie menestykseen!

Vinkki 6: turvallinen kaupankäynti perustuu tunteiden hallitsemiseen

Turvalliseen sijoittamiseen liittyy muutakin kuin vain toimittajan ja tuotteen tunteminen. Sinun on ymmärrettävä myös itseäsi. Kun aloitat kaupankäynnin, tunteilla on tärkeä rooli. Sijoittajan, joka haluaa sijoittaa turvallisesti, on laadittava hyvä suunnitelma tunteiden vaikutuksen minimoimiseksi. Artikkelissa tunteiden vaikutus voit lukea tästä lisää.

Vinkki 7: hyväksy epävarmuus

Menneisyyden tulokset eivät ole takuu tulevaisuudesta. Jos oletat taattua spekuloidaa, et voi sijoittaa turvallisesti. Sinun on hyväksyttävä sijoitusten epävarmuudet. Tällä tavoin voit varmistaa, että sinulla on olemassa suunnitelma B ja että hallitset tappioita esimerkiksi stop lossin kautta.

Varmista myös, että tulokset ovat päteviä. Rahastot ja yritykset voivat ilmoittaa paremmat tulot kuin mitä ne todellisuudessa ovat. Kun haluat sijoittaa turvallisesti, on tärkeää tarkistaa numerot useaan kertaan.

Vinkki 8: kiinnitä huomiota kustannuksiin

Turvallinen investointi tarkoittaa myös kustannusten huomioimista. Pitkällä aikavälillä yhden prosentin kustannusten nousu voi nopeasti vähentää tuottoa kymmenillä tuhansilla. Siksi on tärkeää vertailla sijoituskustannuksia ja lukea pikkuprintti huolellisesti. Useat välittäjät veloittavat piilokuluja, jotka voivat huomattavasti vähentää tuottoja.

Käy kauppaa turvallisesti luotettavilla välittäjillä

Monet ihmiset haluavat tietää, minkä välittäjien kanssa he voivat turvallisesti käydä kauppaa. Tämän artikkelin loppuosassa keskustelemme kaupankäynnin turvallisuudesta välittäjien, kuten eToro ja Degiro kanssa.

Miten turvallista treidaaminen on?

Kaupankäynti on suhteellisen turvallista, jos pidät turvavinkkimme mielessä. Kun käyt kauppaa demotilillä, voit kokeilla mahdollisuuksia riskittä. Kun käyt kauppaa oikealla rahalla Degiro:lla tai eTorolla, et koskaan menetä enempää kuin talletuksesi, mikä tapahtuu yleensä vain silloin, jos teet väärän päätöksen. Tässä artikkelissa katsomme treidaamisen turvallisuutta Degiro:lla ja eTorolla.

  • Et voi menettää enemmän kuin talletuksesi!
  • Rahat säilytetään erillisillä tileillä.
  • Välittäjät ovat rahoitusalan sääntelyviranomaisten säännöstelemiä.

Oletko valmis aloittamaan kaupankäynnin? Avaa ilmainen demo välittäjälle!

Voinko menettää enemmän kuin sijoitukseni?

Useat sijoittajat miettivät, voivatko he menettää enemmän kuin talletuksensa aloittaessaan sijoittamisen. Onneksi tätä ei usein tapahdu. Kun tilillä ei ole enää varoja, saat niin kutsutun marginaalipuhelun.. Marginaalipuhelun tapauksessa sinulla on mahdollisuus tallettaa rahaa. Jos et talleta lisävaroja, treidauspositiot suljetaan automaattisesti, jotta et menetä enempää rahaa.

Välittäjät käyttävät marginaalipuheluja suojellakseen asiakkaitaan. Marginaalipuhelun ansiosta et koskaan menetä enempää kuin tilin talletusta. Vaikka hinta liikkuisikin edelleen väärään suuntaan, et ole vastuussa lisäkustannuksista. Kun näin tapahtuu, välittäjä kärsii tappiot eikä kustannuksia välitetä asiakkaalle.

Vinkki: tarkista huolellisesti, hyvittääkö välittäjä negatiivista saldoa. Esimerkiksi Degiro:lla ja eTorolla et koskaan voi ylittää tiliä yksityisenä sijoittajana.

Onko Degiro turvallinen?

Degiro on luotettava välittäjä. Tämä näkyy esimerkiksi taloushallinnon viranomaisen lisenssistä, joka on YK:n rahoitusmarkkinan säännöstelijä. Lisäksi Plus500-asiakkaiden rahoja säilytetään erillisillä tiloilla, joten voit olla varma, että rahoja ei käytetä keinotteleviin tarkoituksiin. Artikkelissa Degiro-luotettavuus keskustelemme Degiro:n turvallisuudesta.

Vinkki: Lue artikkeli ‘Onko treidaaminen ulkomaisilla välittäjillä turvallista?’ saadaksesi lisätietoa!

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *