Mikä on stop loss-toimeksianto?

Stop lossin ymmärtäminen on välttämätöntä kun aloitat sijoittamisen. Stop lossin avulla voit minimoida sijoituksesi tappiot. Mutta mikä on stop loss-toimeksianto? Ja kuinka voit käyttää stop lossia tappioiden rajoittamiseksi ja spekuloidajen maksimoimiseksi? Tästä artikkelista voit lukea kaiken mitä sinun tarvitsee tietää!

Mikä on stop loss-toimeksianto?

Stop loss on toimeksianto, joka suoritetaan automaattisesti, kun tietty hinta on saavutettu. Voit asettaa stop lossin osakkeen ostamisen jälkeen. Stop lossin arvo ilmaisee tappion, jolla osake myydään automaattisesti. Voit käyttää stop lossia millä tahansa tunnetulla välittäjällä: mm. eToro:lla, Plus500: lla ja DEGIRO:lla.

Kun stop loss-tilauksen arvo on saavutettu tai ylitetty, markkinatilaus aktivoidaan. Tilaus toteutetaan parhaalla mahdollisella nopeudella. Stop loss ei siis ole takuu: epävakailla markkinoilla saatat saada vähemmän suotuisan koron. Taatulla stop lossilla varmistat, että tilauksesi toteutetaan aina määritetyllä arvolla.

Kuinka käytät stop lossia?

Hyvä välittäjä aktiiviseen kauppaan on eToro. eToro:ssa voit käyttää CFD:tä avaamaan positioita sekä nouseville että laskeville CFD-osakekursseille. eToro:lla voit myös käyttää stop loss-toimeksiantoa. Napsauta tästä avataksesi ilmaisen demotilin eToro:ssa.

Kun avaat position eToro:lla, voit valita vaihtoehdon sulje tappiolla. Tällöin voit antaa summan, jolla positiosi on suljettava automaattisesti.

Stop lossin käyttäminen myynnissä

Kun ostat osakkeen 5 dollarin hintaan voit päättää, että haluat sulkea sijoituksen 1 dollarin tappiolla. Jos näin on, asetat stop lossiksi 4 dollaria. Kun osakkeen hinta putoaa alle 4 dollariin, stop loss aktivoituu. Kun markkinat liikkuvat hitaasti, osakkeet myydään 4 dollarin hintaan. Joissakin tapauksissa markkinat voivat liikkua nopeasti. Osakkeesi voidaan sitten myydä halvemmalla, esimerkiksi 3,90 dollaria.

Käytä stop-toimeksiantoa ostamiseen

Voit käyttää stop-toimeksiantoa myös osakkeen ostamiseen. Sitten asetat arvon, jolla haluat ostaa osakkeen. Voit esimerkiksi päättää ostaa osakkeen, kun sen arvo saavuttaa 5 dollaria. Kun osakkeen hinta laskee alle 5 dollariin, osakkeet ostetaan edullisimpaan hintaan. Jos markkinat ovat hyvin epävakaat, hinta voi pudota entisestään ennen tilauksesi toteuttamista.

Mikä on rajoitettu tilaus?

Voit myös käyttää rajoitettua tilausta. Kuten stop loss-tilauksessa, tilaus tehdään, kun tietty osakekurssi on saavutettu. Tällöin kuitenkin käytetään rajoitettua tilausta. Rajoitetulla tilauksella voit ilmoittaa missä hintaluokassa haluat toteuttaa tilauksen.

Rajoitetun tilauksen etuna on se, että toimeksianto toteutetaan vain asettamallasi hinnalla. Haittana on se, että joskus tilausta ei suoriteta lainkaan. Kun käytät stop loss-toimeksiantoa tappioiden rajoittamiseen, ne voivat näin ollen kerääntyä entisestään.

Mikä on liukuva stop loss-toimeksianto?

Erityinen stop-loss-muoto on liukuva stop loss. Liukuva stop loss menee osakkeen hinnan mukana, ja voit käyttää sitä rajoittamaan tappioita ja maksimoimaan voitot. Liukuvalla stop lossilla asetat tietyn arvon, jolla positio sulkeutuu automaattisesti.

Tämä arvo ei kuitenkaan ole absoluuttinen vaan suhteellinen. Stop loss liikkuu mukana, kun hinta liikkuu suotuisaan suuntaan. Kun avaat position hintaan 20,00 dollaria ja liukuvalla stop lossilla 19 dollaria ja hinta nousee 25 dollariin, liukuva stop loss siirtyy automaattisesti 24 dollariin.

Mikä on taattu stop loss?

Varmista, että välittäjä tarjoaa taatun stop lossin. Taatulla stop lossilla osakkeet myydään varmuudella ilmoitettuun hintaan. Jos haluat käyttää taattua stop lossia, sinun on maksettava ylimääräisiä transaktiokuluja.

Taatulla stop lossilla voit olla varma, että positio sulkeutuu mainitun tappion yhteydessä, vaikka markkinat yhtäkkiä putoaisivatkin jyrkästi. eToro on korkealaatuinen välittäjä, jolla on mahdollista käyttää taattua stop lossia. Voit kokeilla eToro mahdollisuuksia ilmaiseksi demon avulla. Avaa tili heti alla olevalla painikkeella:

Pääomasi on vaarassa. Muita kustannuksia sovelletaan. Käy osoitteessa :etoro.com/fi/trading/fees/Pääomasi on vaarassa. Muita kustannuksia sovelletaan. Käy osoitteessa :etoro.com/fi/trading/fees/

stop loss

Kenelle stop loss sopii?

Monet pitkän aikavälin sijoittajat eivät käytä stop loss-toimeksiantoa. Näiden sijoittajien tavoitteena on pitää osakkeita pitkään. Osinko maksun avulla he saavuttavat positiivisen tuloksen pitkällä aikavälillä. Pitkällä aikavälillä sijoittavat ihmiset ostavat usein ylimääräisiä osakkeita, kun hinta laskee hetkeksi.

Aktiiviselle sijoittajalle stop lossin käyttö on aina suositeltavaa. Jos haluat spekuloida osakemarkkinoilla lyhyellä aikavälillä, on viisasta päättää, mihin hintaan otat tappiosi ja spekuloidasi ennen kuin avaat sijoituksen. Tekemällä nämä päätökset etukäteen vältät jättämästä positiota auki liian kauaksi aikaa.

Monet aloittelevat sijoittajat jättävät tappiollisia positioita auki liian pitkäksi aikaa ja sulkevat kannattavat positiot liian aikaisin.

Kuinka käytät stop loss-toimeksiantoa?

Stop loss-toimeksiannon asettaminen satunnaisesti ei ole viisasta. On parempi päättää taso hyvän analyysin perusteella. Monet sijoittajat käyttävät teknistä analyysiä. Teknisen analyysin avulla voit analysoida ja ennustaa markkinoiden muutoksia.

Osakkeen hintaan vaikuttavat voimakkaasti muiden sijoittajien stop loss-tilaukset. Esimerkiksi, jos sijoittajat tekevät yhdessä stop-tilauksia horisontaalisella tasolla, on hyvät mahdollisuudet, että hinta laskee edelleen.

Mitkä ovat stop loss-toimeksiannon edut?

Kyvyllä käyttää stop lossia kaupankäynti strategiassasi on selviä etuja. Stop loss mahdollistaa tappioiden hallinnan. Stop lossilla voit varmistaa, että positio suljetaan heti kun saavutat tietyn tappion.

Voit kuitenkin käyttää stop lossia myös spekuloidajen turvaamiseen. Tätä kutsutaan myös ota spekuloida-tilaukseksi. ‘Ota spekuloida’ toimii samalla tavalla kuin stop loss, ainoana erona on se, että positio suljetaan automaattisesti tietyllä voitolla.

Stop lossia on myös mahdollista käyttää tilauksena. Voit esimerkiksi asettaa arvon pienemmäksi ja kun tämä määrä saavutetaan, ostat automaattisesti tietyn määrän osaketta.

Kaiken kaikkiaan stop loss-toimeksiannot antavat sinulle paremman hallinnan sijoituksiisi. Jopa nukkuessasi tai offline-tilassa, voit olla varma, että sijoituksistasi pidetään hyvää huolta. Stop lossin käyttö on ehdottomasti erittäin suositeltavaa aktiiviselle kauppiaalle.

Mitkä ovat stop loss-toimeksiannon haitat?

Stop loss voi myös johtaa menetykseen. Varsinkin jos asetat stop lossin liian lähelle nykyistä kurssia, on todennäköistä, että menetät rahaa positiollasi. Jopa selkeän trendin tapauksessa hinta liikkuu aina vastakkaiseen suuntaan.

retracements

On siksi tärkeää tutkia huolellisesti, millä tasolla trendin muuttuminen on todennäköistä. Varmista, että hinnalla on tarpeeksi tilaa liikkua. Jättämällä jonkin verran hengitystilaa vältyt menettämästä rahaa juuri ennen kuin hinta liikkuu ennustettuun suuntaan.

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *