Warren Buffetin osakesijoitusstrategia

Warren Buffett ja hänen yrityksensä Berkshire Hathaway ovat olleet menestyksekkäitä osakkeisiin sijoittamisessa yli 50 vuoden ajan. Sijoitukset ovat tehneet hänestä yhden maailman rikkaimmista ihmisistä. Forbes-talouslehden mukaan vuonna 2019 Warren Buffettin pääoma oli peräti 85,9 $ miljardia. Siksi ei siis ole yllättävää, että useat sijoittajat haluavat oppia Warren Buffettin sijoitusstrategian. Tässä artikkelissa keskustelemme siitä, miten Warren Buffetista tuli niin rikas.

Mitä haluat tietää Warren Buffetista?

 • Kuka on Warren Buffett?
 • Kuka opetti hänet sijoittamaan?
 • Millaisia osakkeita voit ostaa?
 • Mikä on Warren Buffettin strategia?
 • Mikä on hyvä kirja Warren Buffettista?

Kuka on Buffett?

Warren Buffett on henkilökohtainen sankarini. Tämä yhdysvaltalainen sijoittaja on erittäin menestynyt, ja hän on sijoitusyhtiön Berkshire Hathaway pääosakas. Jos olisit sijoittanut yritykseen vain 1 000 $ 1960-luvulla, nykyään omaisuutesi olisi yli kymmenen miljoonaa!

Upea asia Warren Buffettista on se, että suuresta menestyksestään huolimatta hän on hyvin maanläheinen. Hänen henkilökohtaisen varallisuutensa arvioidaan olevan 40 miljardia dollaria, mutta hän asuu edelleen ensimmäisessä talossaan Omahassa, jonka hän osti 31 500 dollarilla.

Hän osti ensimmäisen osakkeensa 11-vuotiaana. Kun hän oli 13-vuotias, hän teki ensimmäisen veroilmoituksensa. Vuodesta 2010 lähtien hän on sitoutunut Giving Pledge -kampanjaan, jossa hän kannustaa miljonäärejä antamaan puolet omaisuudestaan hyväntekeväisyyteen.

Koti Warren Buffet

Warren Buffettin nöyrä koti

Graham Buffettin opettajana

Kukaan ei synny sijoittajaksi. Buffet oppi paljon osakemarkkinoista Grahamilta. Nuorena hän työskenteli jopa Grahamin yrityksessä. Mutta mitä tarkalleen hän oppi?

Molemmat sijoittajat uskovat, että osakkeita ostetaan vain, kun yrityksen tuottoarvo ylittää markkina-arvon. He eivät siis etsi spekulatiivisia osakkeita, joista he voisivat tienata suuren rahasumman kerralla. Sen sijaan he keskittyvät enemmän aliarvostettuihin osakkeisiin.

Buffett oppi Grahamilta kärsivällisyyttä. On tärkeää tutkia yritystä, jonka osakkeita haluat ostaa. Vielä tärkeämpää on ottaa seuraava askel vasta sitten, kun siihen on hyvä syy. Parhaat sijoittajat ovat hyvin kärsivällisiä ja joskus he odottavat vuosien ajan. Tätä sijoitustapaa kutsutaan myös nimellä arvosijoittaminen.

Buffett on myös optimoinut Grahamin strategiaa entisestään, eikä hänen tavoitteenaan ole koskaan myydä ostamiaan yritysten osakkeita. Graham myi osakkeitaan säännöllisesti voitolla etsiäkseen uusia sijoitusmahdollisuuksia. Buffett kuitenkin etsii yrityksiä, joihin hän todella luottaa, jonka jälkeen hän pitää osakkeita hallussaan niin pitkään kuin hän ajattelee yrityksellä olevan hyvä tulevaisuuden visio.

Warren_Buffet

Mitä osakkeita Warren Buffett kehottaa ostamaan?

Buffett käyttää useita sääntöjä päättäessään, pitäisikö osake ostaa vai ei. Hän harkitsee seuraavia asioita:

 • Sijoita ennustettavissa oleviin osakkeisiin. Kun yrityksen tulevaisuus on epävarma, on parasta olla ostamatta osakkeita.
 • Sijoita yrityksiin, joiden toiminnan ymmärrät. Buffett sijoittaa mieluummin jäätelöön kuin monimutkaisiin teknologiayrityksiin.
 • Älä sijoita osakkeisiin, joilla on suuret tutkimus- tai pääomakustannukset. Warren Buffettin mielestä näiden yritysten tulevaisuuden näkymät ovat liian epäselviä.
 • Osta osakkeita yrityksiin, jotka voivat kattaa kustannusten nousut korkeammilla spekuloidamarginaaleilla. Tätä varten yrityksen on kyettävä nostamaan hintoja.
 • Warren Buffett sijoittaa vain yrityksiin, joilla on hyvä ja vakaa johtoryhmä.

Lisäksi Warren Buffettilla noudattaa tiettyjä sääntöjä. Esimerkiksi hän myy osakkeensa, kun yrityksen kassavirta on miinuksen puolella tai kun kannattavuus edellyttää suuria sijoituksia.

Kun yritys ostaa osakkeet, hän pitää tätä positiivisena merkkinä. Kaiken kaikkiaan yritys tekee näin vain, kun se uskoo tulevaisuuteen. Yritys uskoo selvästi myös, että osakkeet ovat alihinnoiteltuja. Ja kenellä on parempi idea yrityksen sisäisestä toiminnasta kuin sen johtotiimillä?

Valintakriteerit

Kun Warren Buffett valmistautuu uuden sijoituksen tekemiseen, hän käyttää fundamenttianalyysiä. Fundamenttianalyysissä tarkastellaan yrityksen lukuja ja kasvupotentiaalia. Alla on yhteenveto kriteereistä, joita hän käyttää osakkeiden luokitteluun:

 • Osakkeella on oltava positiivinen tuotto
 • Tuottojen on täytynyt nousta hitaasti ja vakaasti viimeisten 10 vuoden aikana
 • Ihannetapauksessa pitkäaikaisen velan tulisi olla alle kaksinkertainen tuotto, eikä koskaan yli viisinkertainen
 • Kokonaisvarojen tuotto on 12 %
 • Oman pääoman tuotto on 15 %
 • Yrityksen vapaa kassavirta on positiivinen
 • Yrityksen ei pitäisi turvautua suuriin pääomamenoihin

Warren Buffettin strategia

Sijoittajan mukaan et tarvitse poikkeuksellisen korkeaa ÄO:ta menestyäksesi osakesijoittamisessa. Tarvitset vain toimintasuunnitelman. On tärkeää, etteivät tunteet vaikuta suunnitelmaasi. Tästä syystä Warren Buffettin sijoitusstrategia koostuu erilaisista fundamentaalisista käsityksistä. Tällä sivulla keskustelemme niistä.

Sijoita myös itseesi

Muista, ettet yhtäkkiä herää rikkaana. Tulosten saamiseksi tarvitset hyvän suunnitelman ja tervejärkisen ajattelutavan. Tavoitteiden saavuttamiseksi sinun on jatkettava oppimista. Tämä tapahtuu harjoittelemalla ja jatkuvilla pyrkimyksillä parantaa tuloksia.

Haluatko harjoitella sijoittamista? Silloin on järkevää aloittaa ilmaisella demolla. Demon avulla voit testata sijoituksen mahdollisuuksia täysin riskittä. Napsauta alla olevaa painiketta kokeillaksesi parhaita demotilejä:

Koronkorko

Toinen tärkeä osa Buffettin strategiaa on niin sanottu lumipalloilmiö. Hänen lainauksensa ynnää tämän hyvin: ‘Elämä on kuin lumipallo. Tärkein asia on löytää märkää lunta ja pitkä mäki.’ Kun aloitat lumihiutaleesta, lopulta saat lumipallon. Tämä on juuri se, miten sijoittaminen toimii.

Mikä tahansa pieni sijoitus voi kasvaa suureksi ajan myötä. Tämä johtuu siitä, että saat koronkorkoa. Kun sijoitat tuotot uudelleen, kokonaissijoitus kasvaa merkittävästi. Tästä syystä on järkevää sijoittaa kiinteä summa kuukausittain. Jokainen sentti voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi.

Sijoitusten monipuolistaminen

Joskus voi tapahtua, että sektori suoriutuu yhtäkkiä huonommin. Warren Buffett korostaa, että on tärkeää hajauttaa investointeja mahdollisimman hyvin. Tällä tavoin yhden sektorin tai alueen tappio voidaan kattaa muun sektorin menestyksellä.

Kun haluat saada hyviä tuloksia, on tärkeää ostaa osakkeita eri maissa toimivilta yrityksiltä. Kaiken kaikkiaan maissa voidaan ottaa käyttöön epäsuotuisia lakeja, joilla on kielteinen vaikutus yrityksiin. Yhden maan talous voi myös romahtaa, kun taas toisen maan talous kukoistaa.

Mutta strategia ei vielä ole täydellinen. On tärkeää hajauttaa sijoitukset myös eri sektoreihin. Esimerkiksi pankkisektori saattaa menestyä huonommin tulevina vuosina, kun taas matkailuala menestyy optimaalisesti. Jakamalla sijoituksia eri sektoreihin varmistat, ettet ole riippuvainen vain yhdestä yritystyypistä.

Warren Buffett neuvoo useita aloittelevia sijoittajia sijoittamaan indeksirahastoihin. Indeksirahaston avulla voit hyötyä maksimaalisesta monipuolistamisesta. Jopa pienemmillä summilla voit sijoittaa eri alueisiin ja sektoreihin. Haluatko tietää, missä voit sijoittaa indeksirahastoihin? Napsauta alla olevaa painiketta ja vertaile parhaita välittäjiä:

Näe osakkeet sellaisena kuin ne ovat

Warren Buffett haluaa ihmisten ensin ymmärtävän, mitä osakkeet ovat. Osake on osa yritystä, jonka voit ostaa. On myös tärkeää määrittää, millaiset yritykset jatkavat kasvuaan pitkällä aikavälillä. Nämä ovat yrityksiä, joiden osakkeita Warren Buffett ostaa.

Sijoita vain asioihin, jotka ymmärrät

Jos yritys on aktiivinen alalla, jota et ymmärrä, siihen sijoittaminen ei ole järkevää. Warren Buffett suosittelee sijoittamaan vain asioihin, jotka ymmärrät.

Vuoden 2008 talouskriisiin johtaneen ajanjakson aikana useat ihmiset investoivat monimutkaisiin joukkovelkakirjoihin. Useat sijoittivat kaikki säästönsä nauttiakseen näistä tuotoista ymmärtämättä tarkalleen, mihin he olivat sijoittaneet. Tiedämme nyt, että nämä tuotteet olivat asuntolainoja ja lainoja, jotka myytiin uudelleen useita kertoja ja joita lainanottajat eivät koskaan voineet lunastaa. Tämä oli syy viime rahoituskriisiin, jossa monet menettivät säästönsä.

Sijoita pitkällä aikavälillä

Warren Buffett kehottaa sijoittamaan pitkällä aikavälillä. Kun hän ostaa osakkeita, hän aikoo pitää niitä hallussa pitkään. Siksi hän sijoittaa vain vahvoihin yrityksiin, joilla on hyvä tulevaisuudensuunnitelma. Pitkällä aikavälillä sijoittaminen tarkoittaa, ettet myy osakkeita, jos hinta yhtäkkiä putoaa.

Kaiken kaikkiaan tämä sijoitusstrategia perustuu siihen ajatukseen, että äkilliset laskut ja nousut automaattisesti korjautuvat automaattisesti ajan myötä. Pitkällä aikavälillä sijoittamasi yritys kasvaa ja tuotto sen mukana.

Tarpeettomien kustannusten välttäminen

Toinen Warren Buffettin sijoitusvinkki on välttää tarpeettomia kustannuksia. Tarpeettomien kustannusten määritelmä on kuitenkin melko epäselvä. Esimerkki tarpeettomista kustannuksista on kulujen maksaminen luottokortilla. Ei ole suositeltavaa käyttää rahaa, jota et todellisuudessa omista.

Kun aloitat sijoittamisen, sinun on eliminoitava kustannuksia mahdollisimman paljon. Kun sijoitustilin kustannukset ovat korkeat, tuotto on paljon pienempi. Olemme listanneet edullisimmat välittäjät, jotta voit oppia välttämään tarpeettomia kuluja. Napsauta alla olevaa painiketta:

Osta osakkeet oikeaan aikaan

Warren Buffettin mukaan sijoittajien ei pitäisi pelätä äkillisiä osakekurssien laskuja. Päinvastoin sijoittajana sinun tulisi toivottaa ne tervetulleeksi. Kaiken kaikkiaan se on oikea aika ostaa osakkeita tiettyyn yritykseen. Osta osakkeet, jos hinta on alhaisempi kuin yrityksen arvo ja saat tuottoa pitkällä aikavälillä.

Edellä mainittujen ohjeiden perusteella Warren Buffettilla on useita vahvoja yrityksiä mielessään sijoittaessaan. Hän ei kuitenkaan heti osta näiden yritysten osakkeita. Saadakseen eniten tuottoa hän odottaa sitä hetkeä, kun hinta laskee houkuttelevalle tasolle.

Mitä ovat hyvät Warren Buffettista kertovat kirjat?

Henkilökohtaisesta sankaristani on kirjoitettu useita kirjoja. Upea kirja on ‘The Snowball’ Alice Schroederiltä. Tämä kirja kuvaa Buffettin strategiaa ja filosofiaa. Voit käyttää näitä neuvoja helposti omiin sijoituksiisi.

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *