eToro tutoriaali: kuinka voit sijoittaa eToro:lla?

Oletko utelias siitä, kuinka voit sijoittaa menestyksekkäästi eToro:lla? Tästä 30 minuutin tutoriaalista opit kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää, jotta voit käydä kauppaa eToro:ssa. Tarkastelemme eToro ohjelmiston toimintaa ja keskustelemme siitä, miten voit tehdä älykkäitä sijoituspäätöksiä.

Kuinka voit avata tilin eToro:lla?

Tässä tutoriaalissa käytämme eToron ohjelmistoa. eToro on yksi Alankomaiden suurimmista välittäjistä. Tämä johtuu osittain siitä, että eTorossa voit ostaa osakkeita kokonaan ilman palkkioita. Tämän avulla voit saavuttaa hyvät tulokset sijoittamalla vain pienelläkin summalla. Lisäksi voit testata eToron ominaisuuksia ilmaiseksi ja ilman riskiä esittelyn avulla. Mitkä ovat siis eToron suurimmat edut?

 • Voit harjoitella ilmaiseksi rajoittamattoman esittelyn avulla.
 • Voit ostaa osakkeita ilman palkkioita.
 • Voit avata demon vain 3 minuutissa.

Haluatko aloittaa ilmaisen esittelyn eToro:ssa? Napsauta alla olevaa painiketta avataksesi tilin heti:

51 % yksityissijoittajista menettää rahaa tällä tarjoajalla. Harkitse, haluatko ottaa suuren riskin menettää rahaa. Promootiolinkki.51 % yksityissijoittajista menettää rahaa tällä tarjoajalla. Harkitse, haluatko ottaa suuren riskin menettää rahaa. Promootiolinkki.

Ilmaisen demo-tilin avaamiseksi sinun tarvitsee vain täyttää joitakin perustietoja, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi, salasanasi ja puhelinnumerosi. On jopa mahdollista avata tili Facebook- tai Google-tilisi kautta.

eToro create account

Haluatko tietää enemmän eToro:sta? Laajasta katsauksestamme voit lukea kaiken mitä sinun tarvitsee tietää!

Osa 1: eToro ohjelmisto

Tässä tutoriaalin osassa selitämme, kuinka voit avata kauppoja eToron ohjelmistolla. Keskustelemme siitä, kuinka voit ostaa ensimmäisen osakkeesi muutamassa minuutissa. Haluatko tietää jotain erityistä eToron ohjelmistosta? Käyttämällä alla olevia linkkejä voit siirtyä suoraan artikkelin osioon:

Osta eToro osakkeita

Kun olet avannut demo-tilin, voit käyttää eToron ohjelmistoa selaimesi kautta. Kun haluat ostaa tietyn osakkeen, painat sijoitusmarkkinoita. ‘Sijoitusmarkkinat’-kohdasta löydät nopeasti osakkeet, joihin voit sijoittaa. Valitse sektori suodattaaksesi tietyn toimialan osakkeet tai klikkaa pörssistä löytääksesi osakkeet, jotka on listattu tiettyyn pörssiin.

filter shares

Etsitkö tiettyä osaketta? Sitten voit käyttää myös hakutoimintoa. Tässä oppaassa ostamme Microsoftin osakkeita. Kun käytät hakutoimintoa, näet heti näytön, jolla voit avata position. Avaa kauppa painamalla sijoitus-painiketta.

eToro examplanation stock purchase

(kuvaavat hinnat)

Kun painat painiketta, osake näyttö avautuu. Varmista, että painat ‘Osta’-nappia ja varmista, että vipu on 1X. Käyttämällä yhden vipuvaikutusta ostat osakkeen omalla rahallasi. Älä unohda asettaa määrää, jolla haluat ostaa osakkeita. eToro:ssa ei ole mahdollista sijoittaa osittaisiin osakkeisiin. Painamalla Avaa kauppa-painiketta sijoitus avautuu suoraan tilillesi.

stock order screen eToro(kuvaavat hinnat)

Vinkki: Hallinnoi spekuloidajasi ja häviöitäsi

eToron ohjelmistossa on myös mahdollista hallita spekuloidaja ja tappioita automaattisesti. Joissakin tapauksissa voi olla viisasta asettaa arvo, jolla otat automaattisesti tappiosi tai spekuloidasi.

profit loss eToro

(kuvaavat hinnat)

On tärkeää muistaa, että näitä arvoja ei koskaan taata. Kun markkinat ovat hyvin epävakaat, stop loss tai spekuloidasi voidaan toteuttaa epä edullisemmalla arvolla.

Sinulla on myös mahdollisuus käyttää liukuvaa stop lossia. Tämä on erityinen stop loss, joka liikkuu mukana, kun hinta nousee. Tämä estää sinua sulkemasta positiota liian aikaisin ja menettämästä potentiaalisia spekuloidaja. Samalla suojaat sijoitusta mahdollisilta tulevilta tappioilta. Voit valita tämän vaihtoehdon helposti eToron ohjelmistosta. Stop loss ja take profit eivät ole taattuja, ja vipuvaikutukseen liittyy suuria riskejä.

trailing stop loss eToro

Onko osakkeiden ostaminen todellakin ilmaista?

Osakkeiden ostaminen eToro:sta on 100%: n palkkiotonta. Tämä tekee eToro:sta paljon houkuttelevamman kilpailijoihin verrattuna. Tarjoamalla tämän palvelun eToro toivoo, että osakkeilla käydään kauppaa CFD:llä. CFD:llä voit käydä aktiivisesti kauppaa vipuvaikutteisilla osakkeilla. Veloittamalla rahoituskorkoa he tekevät suurta spekuloidaa tämän tyyppisessä kaupassa. eToro-oppaan seuraavasta osasta voit lukea, kuinka voit käydä aktiivista kauppaa CFD:n avulla.

Aktiivinen sijoittaminen

eTorossa voit myös ottaa hieman enemmän riskiä. Voit tehdä tämän käyttämällä CFD:itä. CFD:t ovat johdannaisia, joiden avulla voit käyttää vipuvaikutusta. Tässä opetusohjelman osassa keskustellaan miten tämä toimii.

Käytä vipua eToro:ssa

Kun teet tilauksen, voit käyttää vipua. Kun käytät vipuvaikutusta, sinun on talletettava vain pieni osa koko kaupasta. Välittäjä rahoittaa loput rahat. Voit käyttää vipua esimerkiksi siirtämällä kertojan arvosta X1 arvoon x10.

leverage trading eToro

(kuvaavat hinnat)

Vivun käyttäminen varmistaa, että sekä spekuloidasi että tappiosi liikkuvat erityisen nopeasti. Kun ostat osakkeen ilman vipuvaikutusta, hinta vaihteluilla on vähemmän merkittävä vaikutus tuloksiin:

 • 10 prosentin kasvu johtaa 10 prosentin spekuloidaon.
 • 10%:n pudotus johtaa 10%:n menetykseen.

Kun käytät X10-vipuvaikutusta, tulokset molempiin suuntiin kasvavat eksponentiaalisesti. Sitten saavutat seuraavat tulokset:

 • 10%:n kasvu johtaa 100%:n spekuloidaon
 • 10%:n lasku johtaa 100%:n menetykseen

Vivutettu sijoitus mahdollistaa korkean tuoton saavuttamisen lyhyessä ajassa. Samaan aikaan kauppa vivulla on myös paljon riskialttiimpaa. Lisäksi on tärkeää muistaa, että tämä kaupankäynti menetelmä ei todellakaan ole ilmainen.

Vivulla treidauksen kustannukset

Kun käydään kauppaa vivulla, lainaat osan tarvitsemastasi rahasta. Jos jätät kaupan auki yli päiväksi, joudut maksamaan rahoituskustannukset. Päivittäiset rahoituskustannukset ovat alhaiset ja ne näkyvät aina avoimen kaupan painikkeen alla. Alla näet 300.000 dollarin arvoisen EUR/USD position kustannukset:

leverage costs

(kuvaavat hinnat)

On kuitenkin tärkeää ottaa nämä kustannukset huomioon. Kun haluat tehdä pitkän aikavälin sijoituksen, on järkevämpää ostaa osakkeet ilman kertojaa. Et maksa mitään ylimääräisiä maksuja ja voit pitää positiota niin kauan kuin haluat.

Kuinka voit hyötyä laskevista osake hinnoista?

eTorossa on myös mahdollista ansaita spekuloidaa osakekurssien laskiessa. Jos haluat hyötyä alenevasta hinnasta, paina myynti-painiketta tilausnäytössä:

short eToro

Kun avaat myynti position (ts. lyhyt positio), ansaitset rahaa, kun hinta laskee. On tärkeää mainita, että laskevasta hinnasta voi spekuloida vain CFD:llä. Jos haluat sijoittaa ilman rahoituskustannuksia, et siis voi avata lyhyttä positiota osakkeelle

Kuinka teet tilauksen eToro:ssa?

eTorossa on myös mahdollista tehdä tilaus. Tilauksella avaat sijoituksen vasta, kun tietty hinta on saavutettu. Voit tehdä tämän vaihtamalla kaupan asetukseksi ‘Tilaus’ eToro-kaupankäyntialustalla. Myöhemmin voit myös asettaa hinnan, jolla haluat ostaa osakkeen.

place order eToro

(kuvaavat hinnat)

Kuinka voit tallettaa rahaa eToro:on?

Voit tallettaa rahaa eToroon milloin tahansa. Kaupankäynti on mahdollista vain 200 dollarilla. Voit tehdä tämän siirtymällä virtuaali demo-tililtäsi oikean rahan tilille. Kun olet vaihtanut oikean rahan tilille, voit painaa talleta rahaa-painiketta:

deposit money eToro

Ennen kuin voit tallettaa rahaa, sinun on ensin vahvistettava henkilöllisyytesi. Euroopan unioni on asettanut tämän pakolliseksi rahanpesun torjumiseksi. Voit tallettaa rahaa eToro:on nopeasti luottokortillasi.

Sijoitustesi hallinta

Ruudun alaosassa näet aina nykyisen tilisi saldon.

cash management eToro

(kuvaavat hinnat)

 • Käytettävissä oleva luotto on summa, jota voit vielä käyttää sijoitusten avaamiseen.
 • Kohdistettu kokonaissumma on summa, joka on sidottu nykyisiin kauppoihisi.
 • spekuloida ilmaisee avoimien kauppojesi tuloksen.
 • Oma pääoma näyttää tilisi kokonaisarvon.

Voit helposti hallita kaikkia avoimia positioitasi. Tämän jälkeen voit tarkastella kutakin sijoitusta ja sen kehitystä. Voit myös säätää spekuloidasi tai tappiosi ottamisen hetkeä.

open position eToro

(kuvaavat hinnat)

Kun sijoitat vivulla, sinun on pidettävä tarpeeksi rahaa tililläsi. Kun avoimien positioiden rahoittamiseen ei ole tarpeeksi rahaa, menetät koko summan tililtäsi.

Fiksu sijoittaminen eToro:ssa

Monet aloittelevat sijoittajat menettävät kaiken rahansa heti eTorossa. Tämä johtuu usein siitä, että he toimivat liian holtittomasti. On suositeltavaa harjoitella ensin demon kanssa. Kun ymmärrät ohjelmiston, voit tehdä ensimmäisen talletuksen. Talleta ensin pieni summa, niin koet miltä tuntuu menettää ja voittaa oikeaa rahaa.

Vasta kun olet saanut tarpeeksi kokemusta, voi olla mielenkiintoista käyttää vipua kauppoihisi. On tärkeää käyttää vipua maltillisesti. Etenkin epävakaiden sijoitustuotteiden kanssa voit menettää koko summan nopeasti tililläsi.

Toinen tärkeä vinkki on avata vain sellaisia sijoituksia, jotka tarjoavat sinulle suotuisan riski-tuotto-suhteen. Jos sijoituksen potentiaalinen spekuloida on 10% ja mahdollinen tappio on vain 5%, tämä on sijoitus, jolla on hyvä riski-tuotto-suhde. Tämä täytyy olla oikein alle puolessa tapauksista, jotta saat hyvän tuloksen.

CFD:llä spekuloitaessa on tärkeää käyttää aina stop lossia. Vivun takia voit muuten menettää koko tilisi summan. Aina on suositeltavaa arvioida kauppasi. Tekemällä näin voit oppia virheistäsi ja parantaa kaupankäyntistrategiaasi.

Etsitkö passiivisempaa tapaa sijoittaa? Sitten eToron sosiaalinen kaupankäyntialusta voi olla hyvä vaihtoehto! Tämän oppaan seuraavassa osassa keskustellaan siitä, kuinka voit ansaita rahaa autopilotilla käyttämällä tätä toimintoa.

Osa 2: sosiaalinen treidaus

eTorossa sinulla on myös mahdollisuus käydä kauppaa sosiaalisesti. Tämä on mielenkiintoinen vaihtoehto, jonka avulla voit hyödyntää muiden sijoittajien tietoja ja taitoja. Tässä opetusohjelman osassa tarkastelemme, kuinka voit parhaiten hyödyntää tätä toimintoa.

Puhu osakkeista

eToro-ohjelmiston sisällä voit vierailla Uutiskanavalla. Uutissyöte on eToron sosiaalisen median foorumi. Täällä kauppiaat jakavat mielipiteitään ja kokemuksiaan. Jos sinulla on epäilyksiä sijoituksesta, voit sparrata muiden siellä olevien sijoittajien kanssa. Tämä on hyödyllinen lisäys, johon sisältyy vastuuvapauslauseke.

eToro:sta löydät monia amatööri sijoittajia. Nämä sijoittajat eivät aina ota huomioon eri tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa osakekurssiin. Siksi on tärkeää tehdä sijoituspäätöksesi useiden tekijöiden perusteella.

eToro trading discussions

(kuvaavat hinnat)

Sijoittajien kopiointi

Mielenkiintoinen vaihtoehto aloitteleville sijoittajille on tilaisuus kopioida muita kauppiaita. eToro:ssa kuka tahansa voi jakaa kauppansa muiden sijoittajien kanssa. Sijoittajat, jotka ovat menestyneet hyvin ja saavat paljon seuraajia, saavat palkkion työstään.

Siksi eToro-alustan sijoittajat ovat motivoituneita tuottamaan hyviä tuloksia.

eToro copytraders

Aiempi kehitys ei heijasta tulevaisuuden tuloksia.

Voit löytää tietoja kaikista kanavan sijoittajista. Näin voit selvittää, keitä sijoittajia on viisasta seurata.

Joka tapauksessa on tärkeää tarkastella seuraavia tilastoja:

 • Tilastot: täältä näet kaupankäynnin tulokset.
 • Salkku: täältä näet, mihin arvopapereihin sijoitettiin.
 • Kaavio: kaavio näyttää sijoittajan tuloksen ajan myötä.
 • Syöte: voit lukea sijoittajan kirjoittamat postaukset täältä.

On tärkeää, ettet pelkästään kopioi satunnaisia ​​sijoittajia. Erityisesti on tärkeää valita kauppiaat, joilla on kattava kokemus. Valitsemalla kauppiaat, joilla on kokemusta, pienennät riskisi menettää paljon rahaa, kun sijoittaja epäonnistuu. On tärkeää seurata seuraamiesi treidaajien sijoituksia.

Kuinka löydät hyvän treidaajan jota seurata?

Hyvien treidaajien valitseminen voi olla taidetta. eToro-opetusohjelman tässä osassa käsitellään lyhyesti, mihin sinun tulisi kiinnittää huomiota valitessasi hyvää sijoittajaa seurattavaksi.

Älä seuraa sokeasti suosituinta treidaajaa. Joskus treidaajasta on tullut suosittu sattumalta. Suositun sijoittajan ei aina tarvitse olla se, jolla on parhaat tulokset. Siksi tarkista aina treidaajan tuotto.

Tarkista myös, kuinka yhdenmukaiset hänen tuloksensa ovat. Kun sijoittajalla on yhtenä kuukautena valtava tappio ja toisena kuukautena valtava spekuloida, tulokset eivät ole riittävän vakaat.

On myös tärkeää tarkistaa, ottaako sijoittaja joskus tappion. Investointien pitäminen auki kauan voi toimia hyvin pidemmällä aikavälillä. Yksi positio voi kuitenkin räjäyttää koko tilin. Siksi on tärkeää valita sijoittaja, joka ei pelkää ottaa tappioita.

Tarkista myös, panostaako treidaaja, jota haluat seuraat. Esimerkiksi vastaako hän syötteensä kysymyksiin? Jos näin ei ole, en koskaan seuraa tätä sijoittajaa. Jos hän ei viitsi vastata yksinkertaisiin kysymyksiin, hän ei todennäköisesti ole myöskään luotettava henkilö, jota seurata.

Lopuksi sinun on kysyttävä itseltäsi, soveltuuko sijoittaja, jota haluat seurata, profiilisi. Mihin haluat sijoittaa? Kuinka suuren riskin olet valmis ottamaan? Jos uskot, että sijoittaja  sopii sinulle, voit alkaa seurata häntä. On suositeltavaa tehdä tämä aluksi pienellä määrällä rahaa. Jos tulokset pysyvät positiivisina, voit lisätä sijoituksiasi hitaasti.

risks of eToro

Mikä on suurin riski, jonka voit ottaa eToro:ssa? Aiempi kehitys ei korreloi tulevien tulosten kanssa. (havainnollistavaa tietoa)

Osa 3: Pörssikauppa

Haluatko sijoittaa eToro:ssa? Sitten sinun on ymmärrettävä, miten osakekauppa toimii. Tässä opetusohjelman osassa opit ennustamaan osakkeen hinnan itse.

Mikä määrittää osakkeen hinnan?

Ennen kuin aloitat sijoittamisen osakkeisiin eToro:ssa, on tärkeää muistaa, että osakekurssin luovat sinä ja minä. Osakemarkkinat ovat aina tasapainossa. Osakemarkkinoiden kysyntä hinta on hinta, jolla ostajien ja myyjien määrä on sama.

Kun ostajien määrä kasvaa, hinta nousee. Kun osakkeita ostavien ihmisten määrä laskee, hinta laskee. Kun aloitat sijoittamisen osakkeisiin, on tärkeää pohtia, mitä keskimääräinen sijoittaja tekisi. Tässä tutoriaalin osassa tarkastelemme nopeasti, kuinka voit ennustaa osakkeen hintakehityksen.

Yleiset markkinat

Ensimmäinen tekijä, jolla on tärkeä rooli osakkeen hinnan määrittämisessä, on yleinen markkinatilanne. Kun maan taloudella ei mene hyvin, huomaat, että kyseisen talousvyöhykkeen yritysten osakkeet laskevat. Jos taloudella menee hyvin ja sijoittajat ovat euforisia, hinnat voivat nousta jyrkästi.

Äärimmäisiä esimerkkejä ovat koronakriisi vuonna 2020 ja luottokriisi vuonna 2008. Nämä ovat suuria tapahtumia, joilla on valtava vaikutus talouteen. Monet sijoittajat ovat harrastajia, jotka panikoivat nopeasti. Tällaisissa tilanteissa huomaat, että ihmiset pudottavat osakkeitaan joukkona. Osakekurssit voivat sitten yhtäkkiä laskea valtavasti.

coronacrisis price decrease

Esimerkiksi yllä olevasta kaaviosta näet, kuinka voimakkaasti Dow Jones kaatui sen jälkeen kun kävi selväksi, että koronakriisillä oli valtava vaikutus talouteen. Tällaisen romahduksen jälkeen näkee usein tasaisen toipumisen. Älykkäänä sijoittajana voit hyötyä kaksinkertaisesti tällaisesta tilanteesta. Voit myydä osakkeita nopeasti niiden pudotessa ja samalla ostaa osakkeita alennuksella.

Tutki osaketta

Kaikki osakkeet eivät tietenkään seuraa markkinoita. Siksi on myös tärkeää tutkia yhtiötä osakkeen takana. Esimerkiksi koronakriisin aikana näki, että joillakin yrityksillä oli paljon rankempaa kuin toisilla.

Esimerkiksi yrityksillä, jotka elävät turismista, menee huonosti. Lentokoneet ovat maadoitettuja, ja on epävarmaa, milloin on mahdollista lentää taas vapaasti. Tästä kaaviosta näet Air France KLM:n osakekurssin koronakriisin ensimmäisten viikkojen aikana:

share eToro example

Samalla voit nähdä, että jotkut yritykset hyötyvät suuresti tästä kriisistä. Esimerkiksi Netflix-osakkeet pärjäävät hyvin. Kun yhä useammat ihmiset ovat jumissa kotona, ihmiset etsivät vaihtoehtoisia viihde muotoja. Alla olevasta kaaviosta näet, että koronakriisi on ollut erinomainen Netflixille:

Netflix eToro tutorial

Sijoittajana on siksi aina tärkeää pysyä rauhallisena. Vältä emotionaalisia päätöksiä ja osta tai myy osakkeita asianmukaisen analyysin perusteella. Yleensä on viisasta käydä kauppaa trendin mukaisesti niin paljon kuin mahdollista. Tämän opetusohjelman seuraavassa osassa opetamme, kuinka voit selviytyä erilaisista markkina olosuhteista.

Osa 4: Markkinatilanne

Ennen sijoituksen avaamista on aina suositeltavaa tutkia markkinaolosuhteita. Voit tutkia markkinaolosuhteita eri aika jaksoissa. Kun treidaat aktiivisesti, tarkastelet lyhyempiä jaksoja kuin jos olisit sijoittaja pitkällä aikavälillä.

Mitä trendejä on olemassa?

Kun aloitat sijoittamisen, joudut ehkä kohtaamaan kolmen tyyppisiä trendejä. Ensimmäinen trendi tyyppi on nousutrendi. Nousutrendin aikana voit nähdä, että hinta on pääosin nousussa.

Uptrend example

Asiat eivät tietenkään aina suju hyvin. Joskus näet, että osake on pääasiassa laskussa. Puhumme sitten lasku suuntauksesta.

downtrend example

Joissakin tapauksissa esiintyy päättämättömyyttä. Kutsumme tätä konsolidoinniksi. Tällöin osakekurssi vaihtelee pääasiassa kahden tason välillä.

consolidation

Ajoita sijoituksesi

On tärkeää ajoittaa kaupat hyvin. Jopa nousutrendissä osakekurssi ei pelkästään nouse ylös. Impulssia ylöspäin aina seuraa lasku alaspäin. Ja juuri tässä alaspäin suuntautuvassa liikkeessä voi olla houkutteleva ostaa.

retracement impuls

Tietenkin sinun on oltava varovainen, ettei trendi käänny. Mikään ei nouse ikuisesti, ja hyvät ajat ajoittuvat säännöllisesti huonojen aikojen väliin. Käyttämällä stop lossia estät itseäsi jumittumasta huonoon sijoitukseen ikuisesti.

Etsi vahvistusta

Voit saavuttaa parempia sijoitus tuloksia etsimällä aina vahvistusta. On kaksi vahvaa tekijää, jotka voivat auttaa sinua ajoittamaan position.

Horisontaaliset tasot

Horisontaalinen taso on hintataso, jolla osakkeen hinta palautuu säännöllisesti. Kun horisontaalista tasoa kosketetaan monesti rikkomatta sitä, tason vahvuus kasvaa. Kun aloitat kaupankäynnin, voi olla järkevää etsiä näitä tasoja. Haluatko tietää miten se tehdään? Lue tästä artikkelista lisätietoja tästä aiheesta.

horizontal level eToro

Kynttilänjalat

Kynttilänjalat voivat myös auttaa sinua tekemään päätöksiä. Kynttilänjalat tarjoavat paljon tietoa ostajien ja myyjien välisestä taistelusta. Kun opit lukemaan kynttilänjalkoja, saavutat parempia sijoitus tuloksia. Haluatko tietää miten se tehdään? Kynttilänjalka-oppaastamme voit lukea kaiken mitä sinun tarvitsee tietää!

candlestick explanation

Tekninen analyysi

Emme halua mennä liian moniin teknisiin treidaus yksityskohtiin tässä ytimekkäässä eToro-oppaassa. Oletko tosissasi sijoittamisesta markkinoilla? Sitten voi olla mielenkiintoista oppia nämä edistyneet tekniikat ja soveltaa niitä eToro-sijoituksiisi. Käytä alla olevaa painiketta siirtyäksesi teknisen analyysin kurssille:

Seuraa trendiä

Tärkein oppitunti, jonka haluan antaa tutoriaalin tässä osassa, on se, että on tärkeää kiinnittää huomiota trendiin. Sanonta, että trendi on paras ystäväsi, on olemassa syystä. Sijoittajat, jotka ovat tietoisia trendeistä ja osaavat reagoida niihin, saavuttavat parempia tuloksia.

Teknisimmät sijoitus menetelmät on tarkoitettu aktiivisille kauppiaille. Jos aiot pääasiassa ostaa osakkeita pitkällä aikavälillä, sinun tarvitsee vain tutkia osakkeiden takana olevia yrityksiä. Tarkka ajoitus pitkällä aikavälillä on vähemmän tärkeä.

eToro-tutoriaalin viimeisessä osassa haluan jakaa muutaman sijoitus viisauden, joka voi auttaa sinua saavuttamaan parempia tuloksia.

Osa 5: Sijoitusvinkit

Pelkän osakkeen ostaminen ei ole kovin vaikeaa. Painat vain painiketta ja ennen kuin huomaatkaan, olet Shellin tai Microsoftin osakkeen ylpeä omistaja. Tämä toiminto on sama kaikille. Kaikki sijoittajat eivät kuitenkaan saavuta samaa tulosta aloittaessaan eToron käytön. Noudattamalla näitä viimeisiä vinkkejä lisäät mahdollisuuksiasi tehdä spekuloidaa.

Laadi suunnitelma

On tärkeää sijoittaa suunnitelman mukaisesti. Osakkeiden ostaminen ja myyminen suunnitelmatta on harvoin hyvä strategia. Jos haluat tehdä niin, sinun on parempi mennä kasinolle. Kun pelaat kasinolla, saat ainakin ilmaisen juoman tai ruuan.

Jokainen suunnitelma laaditaan tiettyä tarkoitusta varten. Rahan ansaitseminen ainoana tavoitteena ei ole tarpeeksi. Suunnittele mitä tuloksia odotat saavuttavasi eToro-sijoituksillasi. Päätä kuinka paljon rahaa haluat sijoittaa ja minkä tuoton haluat saavuttaa. Näiden tietojen avulla voit päättää, missä sijoituksesi palvelisi sinua parhaiten.

Hyvässä suunnitelmassa on oltava selkeät säännöt. Harkitse olosuhteita, joissa avaat sijoituksen. Jokaiselle avoimelle positiolle on myös tärkeää asettaa selkeät säännöt sen myymiseksi uudelleen. Millä hinnalla otat spekuloidasi? Milloin siitä tulee liian riskialtista ja olisiko parempi sulkea positio? Asettamalla nämä sijoitussäännöt etukäteen vältät virheiden tekemisen myöhemmin paineen alla.

Seuraavaksi on tärkeää arvioida suunnitelmasi kunnolla. Kuten kirjanpitäjä, tarkista sijoituksesi kuukausittain. Pidä kirjaa siitä, kuinka paljon voitat tai häviät, ja katso, mitä virheitä olet tehnyt. Vain tekemällä näin, arvioimalla kriittisesti ja säännöllisesti sinusta tulee parempi sijoittaja.

Hallitse tunteesi

Toinen tärkeä vinkki, jonka haluaisin antaa sinulle tässä eToro-tutoriaalissa, on se, että on tärkeää hallita tunteitasi mahdollisimman paljon. Monet sijoittajat menettävät omaisuuden, koska he antavat tunteiden ohjata itseään liikaa.

Joskus sanotaan, että pelko on huono neuvonantaja. Kun aloitat sijoittamisen, se on totta. Sijoittajat, jotka eivät pääse yli pelostaan, jättävät tappiolliset positiot liian pitkään auki samalla kun katkaisevat kannattavat positiot liian aikaisin.

Tietenkään ei ole realistista sijoittaa täysin ilman tunteita. Tunteet ovat inhimillisiä, ja kun menetät rahaa, se sattuu. Kun haluat ansaita spekuloidaa, sinun on opittava hallitsemaan tunteitasi. Haluatko tietää enemmän tunteiden vaikutuksesta sijoituksiisi? Tästä artikkelista voit lukea kaiken mitä sinun tarvitsee tietää tästä aiheesta!

fear investing

Hyväksy myös häviöt

Toinen yleinen virhe sijoittajien keskuudessa on, että he eivät uskalla ottaa tappioita. Kun tavoittelet 100% spekuloidaa, päädyt maksimaaliseen tappioon. Tappiollisten positioiden jättäminen avoimeksi voi toimia hyvin lyhyellä aikavälillä. Tappiollisen position muuttuminen jälleen kannattavaksi muutaman kuukauden aikavälillä on hyvinkin mahdollista

Mutta jos positio kääntyy yllättäen huonompaan suuntaan, voit menettää kaiken tällä strategialla. Siksi ajattele aina sitä tasoa, jolla uskallat ottaa tappion. Aloittelevat sijoittajat välttävät tappioita mahdollisimman paljon, kun taas ammattisijoittajat ottavat huomioon lasketut tappiot. Mihin kategoriaan haluat kuulua?

Reilusti harjoittelua

Luettuasi tämän kattavan eToro-oppaan tiedät kaiken, mitä tarvitset aloittaaksesi sijoittamisen menestyksekkäästi. Tiedät nyt, kuinka voit ostaa osakkeita WebTraderista, ja tiedät, mitä menestys vaatii. Minun täytyy kuitenkin olla rehellinen sinua kohtaan. Luettuasi tämän tutoriaalin et todellakaan ole asiantuntija. Sinulla on vielä paljon opittavaa ja tulee aina olemaan.

Siksi neuvoisin sinua jatkamaan harjoittelua. Vaikka kävisit kauppaa tuhansien tai kymmenien tuhansien sijoitusten kanssa, voit silti oppia. Parhaimmat sijoittajat ovat aina uteliaita.

Etkö vielä avannut ilmaista demo-tiliä harjoittelemista varten? Käytä alla olevaa painiketta avataksesi ilmaisen ja rajoittamattoman esittelyn eToro:lla:

51 % yksityissijoittajista menettää rahaa tällä tarjoajalla. Harkitse, haluatko ottaa suuren riskin menettää rahaa. Promootiolinkki.51 % yksityissijoittajista menettää rahaa tällä tarjoajalla. Harkitse, haluatko ottaa suuren riskin menettää rahaa. Promootiolinkki.

eToro riski varoitus

eToro on monivarainen alusta, joka tarjoaa sekä osakkeita että krypto-omaisuuksia ja mahdollistaa myös CFD-kaupankäynnin.

Huomaa, että CFD:t ovat monimutkaisia rahoitusvälineitä, joilla on suuri riski menettää rahaa nopeasti vivun vuoksi. 76% vähittäissijoittajista menettää rahaa käydessään CFD-kauppaa tämän tarjoajan kanssa. Mieti, ymmärrätkö kuinka CFD:t toimivat ja voitko kantaa suuren riskin rahojen menettämisestä.

Menneiden tulosten ei tule ottaa takeena tulevista tuloksista. Kaupankäynnin historia kattaa viimeiset 5 vuotta ja se ei ehkä ole riittävä perusta sijoituspäätöksen tekemiseen.

Kopio-kaupankäynti on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on valtuutettu ja säännelty Kyproksen arvopaperi- ja pörssikomission toimesta.

eToro USA LLC ei tarjoa CFD:itä ja kieltäytyy antamasta lausuntoa tai hyväksymästä vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä, jonka on laatinut kumppanimme käyttäen julkisesti saatavilla olevaa, ei-entiteettikohtaista tietoa eTorosta.

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *