Miten ostaa ChatGPT-osakkeita? OpenAI:hin sijoittaminen

ChatGPT:stä voi tulla tärkein työkalu sitten modernien hakukoneiden kehityksen. On mielenkiintoista sijoittaa OpenAI:n ChatGPT-osakkeisiin. Tässä artikkelissa selitän tarkemmin, miten voit ostaa ChatGPT-osakkeita.

Miten ostaa ChatGPT-osakkeita?

ChatGPT:tä ja OpenAI:ta ei tällä hetkellä voida treidata julkisesti: siksi et voi sijoittaa ChatGPT:hen suoraan. Microsoft kuitenkin äskettäin osti 49 % osakkeista 10 miljardilla dollarilla. Voit siis sijoittaa ChatGPT:hen ostamalla Microsoftin osakkeita. Tulevaisuudessa ChatGPT:stä voi tulla julkisesti noteerattu yritys. Kun ChatGPT:stä ja OpenAI:sta tulee julkisesti noteerattu, voit ostaa niiden osakkeita ongelmitta.

Millä välittäjällä sinun kannattaa sijoittaa osakkeisiin? Tutustu alla olevaan luetteloon löytääksesi sinulle parhaan välittäjän:

VälittäjäKustannuksetRekisteröidy
eToro0 euroa osakekohtaisesti. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa.
Degiro2,50 € transaktiota kohden
Keinottele aktiivisesti yrityksen ChatGPT-osakkeet osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
82% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.
Käy kauppaa yrityksen ChatGPT-osakkeet osakkeilla aktiivisesti edulliseen hintaan ilmaisella demolla!
Keinottele aktiivisesti yrityksen ChatGPT-osakkeet osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
82% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.

Miksi ChatGPT-sijoitus voi olla järkevä sijoitus?

ChatGPT on keinoälyyn (artificial intelligence tai AI) keskittyvä yritys. Keinoäly on tietokoneohjelma, joka käsittelee tietoa älykkäästi. Voit esimerkiksi esittää ChatGPT:lle kysymyksiä, ja ohjelma voi jopa kirjoittaa kokonaisia artikkeleita. ChatGPT voi vaikuttaa tulevaisuuteen merkittävästi:

 • ChatGPT:n avulla ihmiset voivat hakea internetistä eri tavalla. Siksi ChatGPT on suora uhka Googlelle.
 • Sisällön kirjoittaminen on helpompaa ChatGPT:n avulla. Ohjelma voi jopa kirjoittaa runoja ja vastata vaikeisiin kysymyksiin.

ChatGPT:hen liittyy kuitenkin myös haittapuolia: useat opiskelijat käyttävät ohjelmaa kirjoittamaan tehtäviä. ChatGPT sisältää paljon tosiasiallista tietoa, mutta sen vahvuus ei ole antaa mielipiteitä. Opiskelijat muuttavat ChatGPT:n tulosta hieman ja luovuttavat keinoälyllä luodun tehtävän. ChatGPT luo ainutlaatuista sisältöä ja täten opettajat eivät voi määrittää plagiointia.

Haittapuolistaan huolimatta keinoälyllä tulee olemaan yhä tärkeämpi rooli yhteiskunnassamme. Tämän vuoksi voi olla mielenkiintoista sijoittaa ChatGPT-osakkeisiin.

Vaihtoehtoiset sijoitukset ChatGPT:lle & OpenAI:lle

Voit myös sijoittaa muihin keinoälyyn keskittyviin yrityksiin. Tässä on muutamia vaihtoehtoisia yrityksiä, joihin voit sijoittaa:

 • Alphabet: Googlen hakutulokset näyttävät, että monimutkainen algoritmi määrittelee sinua. Yllättävästi yrityksellä ei ole suunnitelmia kehittää kilpailijaa ChatGPT:lle.
 • Amazon: Keinoälyllä on tärkeä rooli Amazonilla. Keinoäly ennustaa, mistä tuotteista käyttäjät saattavat pitää, ja robotit korvaavat yhä enemmän todellisia työntekijöitä varastoissa. Lisäksi Alexa-tuote käyttää keinoälyteknologiaa ja on saamassa yhä enemmän suosiota.
 • ai: Tämä yritys tarjoaa niin kutsutun yrityskeinoälyn, joka voi auttaa yrityksiä muuttamaan pilvessä olevaa tietoa.
 • IBM: IBM on kehittänyt keinoälyratkaisuja vuosikymmenien ajan. Sen supertietokone Watson on tunnetuin esimerkki. Tämä supertietokone voi vastata monimutkaisiin kysymyksiin.
 • Lemonade: Keinoälyrobotti käsittelee useimmat korvausvaatimukset ja -hakemukset.
 • Meta-alustat: Metan algoritmi määrittää, mitä tietoja näet sosiaalisen median syötteessäsi. Tämä luo myös kaikukammioita, joissa näet mielipiteitä, jotka sopivat omiisi.
 • Nvidia: Nvidia ymmärtää jo keinoälyn tärkeyden ja on ryhtynyt tarvittaviin toimiin vahvan aseman rakentamiseksi.
 • Salesforce: Einstein-keinoälykone tekee asiakassuhteiden hallitsemisesta helpompaa kuin koskaan ennen.
 • Tesla: ei ole salaisuus, että Tesla työskentelee itseohjautuvien autojen parissa. Lisäksi yritys työskentelee myös robottitaksien parissa, joiden avulla käyttäjät pääsevät määränpäähänsä nopeasti ja helposti.

Keinoälyosakkeiden lisäksi voit myös sijoittaa ETF:ään. ETF on arvopaperi, joka seuraa muutamia osakkeita, joten voit sijoittaa suureen määrään yhdellä kertaa. Keinoälyn ETF keskittyy yrityksiin, jotka keskittyvät keinoälyn kehittämiseen. Joitakin esimerkkejä näistä ovat:

 • iShares Automation & Robotics UCITS ETF USD A
 • Wisdom Tree Artificial Intell UNCITS ETF
 • Global X Robotics & Artificial Intelligence UCITS

Mikä on keinoälyn tulevaisuus?

Keinoälyllä on yhä tärkeämpi rooli yhteiskunnassamme. Tiesitkö esimerkiksi, että keinoäly hallitsee pääsyjä Yhdysvaltain yliopistoihin? Tietokoneet tekevät nyt yhä enemmän päätöksiä kuin mitä ihmiset tekivät menneisyydessä. Useissa yrityksissä on yhä vaikeampaa puhua oikealle ihmiselle, koska robotit ovat suurelta määrin korvannut heidät.

Keinoälyllä on kuitenkin pimeät puolensa: esimerkiksi on useita tapauksia, joissa keinoäly on tehnyt rasistisia päätöksiä. Tällainen puolueellisuus voi helposti ilmentyä. Esimerkiksi kun maahanmuuttajat tienaavat keskimäärin vähemmän rahaa, keinoäly voi päättää, että kaikki maahanmuuttajat ansaitsevat alhaisemman luottoluokituksen. Tämä voi johtaa eettisiin huolenaiheisiin, mikä tekee keinoälystä yhä tärkeämmän oikeustapauksissa.

Päätelmä: Näin sijoitat ChatGPT:hen

 • Ensinnäkin avaa tili luotettavalle välittäjälle.
 • Valitse osake, johon haluat sijoittaa: esimerkiksi ChatGPT.
 • Tutki, sopiiko osake sinulle ennen sijoituksen avaamista.
 • Syötä sijoitettava summa ja paina osta.

Usein kysyttyä ChatGPT:stä

Olen kokeillut tätä, mutta vastaus on ei. ChatGPT on ohjelmoitu hälyttämään käyttäjiä, kun he pyytävät algoritmiltä taloudellista neuvontaa. Algoritmit voivat ennustaa osakemarkkinan liikkeitä, mutta ennustamattomat tapahtumat voivat häiritä näitä ennusteita. Keinoäly voi vastata vain olemassa oleviin tietoihin, eikä luovuus vielä ole osa keinoälyä.

Yhä useammat ihmiset kysyvät minulta, onko ChatGPT:hen sijoittaminen mahdollista. Tämän artikkelin kirjoittamisen aikana et vielä voi ostaa ChatGPT-osakkeita. Microsoft on kuitenkin suuri ChatGPT:n osakkeenomistaja, joten sijoittamalla Microsoftiin sijoitat myös ChatGPT:hen. Lisäksi voit sijoittaa useisiin keinöälyyn liittyviin yrityksiin.

ChatGPT (tai generative pre-trained transformer) on chatbotti, joka käyttää OpenAI:ta. Voit käyttää ChatGPT:tä kysymään monimutkaisia kysymyksiä. ChatGPT voi jopa kirjoittaa tarinoita ja toteuttaa useita tehtäviä. ChatGPT on arviolta arvoltaan 29 miljardia dollaria vuonna 2022. ChatGPT:n kehittämä yritys on.

OpenAI on yritys, joka kehitti ChatGPT:n. Et voi ostaa OpenAI:n tai ChatGPT:n osakkeita tämän artikkelin kirjoituksen aikana. Kun voit ostaa sijoittaa näihin osakkeisiin, voit lukea niistä täältä.

Tekijä

 Avatar
Over Alex

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *