Miten sijoittaa NASDAQiin?

Kun puhumme NASDAQista , puhumme kahdesta eri asiasta. NASDAQ ei ole vain amerikkalainen pörssi, se on myös tunnettu indeksi. Koska NASDAQ viittaa kahteen eri asiaan, kaikki eivät ymmärrä, mitä termi tarkoittaa. Kuulutko sinäkin tähän ryhmään? Jatka sitten lukemista, koska tällä sivulla voit lukea lisää NASDAQiin sijoittamista.

Miten sijoittaa NASDAQ-indeksiin?

Voit sijoittaa suoraan NASDAQ-indeksiin. Tässä tapauksessa et osta tietyn NASDAQ-pörssiin noteeratun yrityksen osakkeita. Sen sijaan, että ostaisit osakkeita, seuraat koko pörssiä yhdellä sijoituksella.

NASDAQ-indeksi sisältää kaikki NASDAQ-pörssiin noteeratut osakkeet. Tämä on alle 3 000 osaketta. Jos osakkeiden arvo nousee yhdessä, saat tuottoa. Jos NASDAQ-osakkeiden kokonaisarvo laskee, menetät rahaa.

NASDAQ-indeksi on erittäin suosittu sijoittajien keskuudessa. Tämä johtuu siitä, että NASDAQ-pörssiin kuuluvilla teknologiayrityksillä on yleisesti hyvät tuottoprosentit. Lisäksi et luota yhteen yritykseen sijoittaessasi NASDAQ-indeksiin. Jos osakemarkkinan yritykset suoriutuvat hyvin, voit saada tuottoa.

Mitkä ovat parhaita tapoja sijoittaa suoraan NASDAQ-indeksiin?

Mistä ostaa x-osakkeita?

Voit myös sijoittaa muutamaan NASDAQissa noteerattuun osakkeen. Tällöin on tärkeää toteuttaa riittävää tutkimusta, koska osakekurssit voivat laskea ja nousta nopeasti.

Voit keinotella aktiivisesti NASDAQin hintakehityksellä. Voit tehdä niin käymällä kauppaa johdannaisella kuuluisassa indeksissä.

ETF:n ostaminen NASDAQ-indeksissä

Haluatko mieluummin sijoittaa NASDAQ-indeksissä pitkällä aikavälillä? Silloin voi olla järkevää ostaa ETF. ETF on indeksirahasto, joka yrittää seurata indeksiä mahdollisimman tarkasti. Kun sijoitat tietyn summan ETF:ään säännöllisesti NASDAQissa, voit hyötyä pitkäaikaisista hintakehityksistä.

Haluatko ostaa NASDAQ-osakkeita? Voit käydä kauppaa suoraan NASDAQ osakkeista yhdellä näistä luotettavista välittäjistä:

VälittäjäKustannuksetRekisteröidy
eToro0 euroa osakekohtaisesti. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa.
Degiro2,50 € transaktiota kohden
Keinottele aktiivisesti yrityksen NASDAQ osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.
Käy kauppaa yrityksen NASDAQ osakkeilla aktiivisesti edulliseen hintaan ilmaisella demolla!
Keinottele aktiivisesti yrityksen NASDAQ osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.

Mikä on NASDAQ?

Lyhenne NASDAQ on lyhenne termille National Association of Securities Dealers Automated Quotations. Tämä on suullinen ja siksi kaikki puhuvat NASDAQista. NASDAQ on amerikkalainen pörssi, joka tunnetaan pääasiassa sen teknologiaosakkeista. Pörssi on ollut olemassa vuodesta 1971 ja sillä on alhaisemmat vaatimukset kuin useilla muilla amerikkalaisilla pörsseillä. Tämän vuoksi voit nähdä, että useat uudet yritykset pitävät IPOn NASDAQissa.

Osakkeen NASDAQ yritystiedot

Alta näet osakkeen NASDAQ tärkeimmät yritystiedot.

NASDAQ-analyysi

Ennen kuin päätät ostaa tai myydä osakkeen NASDAQ, on tärkeää analysoida osaketta oikein. Alla
olevasta yhteenvedosta näet, miten NASDAQ on kehittynyt.

Viimeisen 5 päivän osakekurssit

Alla olevassa taulukossa näet osakkeen NASDAQ osakekurssit viimeiseltä 5 päivältä:

Miten osakkeen NASDAQ hinta kehittyy vuonna 2024?

Mietitkö, mitä analyytikot osakkeen NASDAQ kehittyvät vuonna 2024 ja sen jälkeen? Olemme
yhdistäneet analyytikkojen ennusteet Alpha Vantage -tietojen avulla. Pidä mielessä, että nämä
numerot ovat vain ennuste osakkeen NASDAQ hintatrendistä eikä se välttämättä toteudu. Tee siis aina
oma tutkimustyösi!

NASDAQ-pörssi

NASDAQ on vuonna 1971 perustettu amerikkalainen pörssi. Siihen aikaan se oli ensimmäinen ja ainoa sähköinen pörssi. NASDAQissa käydään kauppaa pääasiassa teknologiaosakkeilla, eli yritysten osakkeilla, joilla on teknologinen tausta.

Pörssi sisältää ICT-yrityksiä, mutta myös biotekniikkaan keskittyviä yrityksiä. Nämä ovat tunnettuja yrityksiä suhteellisen nuorilla toimialoilla.

NASDAQiin sijoittaminen

Mikä on NASDAQ-indeksi?

NASDAQin arvo on romahtanut yli 80 %:lla menneisyydessä: tämä tapahtui World Trade Centerin terroristi-iskun ja internet-kuplan puhkeamisen johdosta. Myös luottokriisi aiheutti NASDAQ-osakekurssin jyrkän laskun.

Voit myös sijoittaa NASDAQ-100:aan. Tämä indeksi sisältää vain 100 suurinta indeksiin noteerattua rahastoa. ETF:n avulla voit sijoittaa tähän indeksiin itse.

Mihin osakkeisiin voit sijoittaa NASDAQ-pörssissä?

Jos haluat sijoittaa NASDAQ-pörssissä, ostat yhden tai useamman pörssiin noteeratun yrityksen osakkeen. Näitä ovat yritykset, kuten Facebook, Alphabet(Google), Amazon, Microsoft, Netflix, Apple ja niin edelleen.

Kun ostat Netflixin osakkeita ja yritys tekee spekuloidaa, hyödyt osakkeenomistajana. Onko osuutesi arvokkaampi viikkoja, kuukausia tai vuosia myöhemmin? Voit sitten myydä sen voitolla.

Mikä on NASDAQin nykyinen vaihtokurssi?

Oletko kiinnostunut NASDAQin vaihtokurssin kehityksestä? Alla oleva kaavio näyttää hinnat, joilla voit ostaa ja myydä CFD:itä suoraan NASDAQissa.

Sijoittaminen NASDAQ-pörssiin vai indeksiin?

Jos olet aktiivinen sijoittaja NASDAQ-pörssissä, sijoitat yleensä yhteen yritykseen. Jos sijoitat indeksiin, sijoitat välillisesti rahaa kaikkiin pörssiin liittyviin yrityksiin. Voit itse päättää kummasta menetelmästä pidät enemmän.

Haluatko sijoittaa mieluummin yritykseen? Valitse sitten yritys NASDAQ-pörssistä. Jos haluat hajauttaa mahdollisuudet ja riskit, sijoita NASDAQiin. Tässä tapauksessa et ole sidottu yhteen NASDAQ-pörssin yritykseen.

Voit sijoittaa NASDAQ-osakkeisiin helposti niin sanotun välittäjän kautta. Haluatko tietää parhaat välittäjät, joilla voit sijoittaa NASDAQiin? Katso sitten yleiskatsauksemme parhaista välittäjistä:

Mitä vaaroja ja riskejä NASDAQiin sijoittamiseen liittyy?

Monet uskovat, että sijoittamalla NASDAQiin he voivat hajauttaa riskejään. Useimmille NASDAQiin sijoittaminen on varmasti vakaampaa kuin osakkeiden ostaminen mielivaltaisesti. Siitä huolimatta on tärkeää tutkia NASDAQissa sijoittamasi sisältöä.

Esimerkiksi NASDAQ 100:ssa voit nähdä, että kolme suurinta osaketta muodostavat suuren osan indeksistä. Apple, Amazon ja Microsoft määrittävät yli 30 % indeksin arvosta. Kun tähän lisätään Facebook, Alphabet ja Tesla, tämä muodostaa jo puolet indeksistä. Kun siis sijoitat NASDAQiin, riskin hajautus ei ole kovin hyvä monissa tapauksissa. Jos nämä osakkeet tuottavat huonommin, sijoituksesi tuotto on lähes varmasti pettymys.

Siksi on tärkeää tarkistaa, mitkä osakkeet sisältyvät indeksiin. Määritä yksittäisten osakkeiden arvo: näin voit määrittää, auttaako indeksi sinua saavuttamaan vakaan riskin hajautuksen. Jos tietyt osakkeet pysyvät hallitsevina, on tärkeää tarkastella näitä yrityksiä tarkemmin.

Kirjailija

Alex Mostert Avatar

Tietoa

Tekijä

 Avatar
Over Alex

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *