Keinottelu: miten keinotella osakemarkkinalla?

Keinottelemalla voit saada korkeita tuottoja osakemarkkinoilla lyhyessä ajassa. Mutta miten keinottelu tapahtuu ja mihin sinun tulisi kiinnittää huomiota, kun haluat saada hyviä tuloksia? Tässä artikkelissa voit lukea kaiken keinottelusta!

Miten keinotella osakemarkkinoilla?

Haluatko aloittaa spekuloinnin itse? Voit käyttää useita rahoitusvälineitä.

Keinottelu osakkeilla

Voit myös keinotella suoraan osakkeilla. Tässä tapauksessa ostat ja myyt osakkeita lyhyellä aikavälillä. Tähän tarkoitukseen tarvitset usein ylimääräistä pääomaa: et voi käyttää velkavipua, joten joudut sijoittamaan täyden summan. On myös tärkeää kiinnittää huomiota transaktiokustannuksiin, koska muutoin voit menettää suuren osan tuotoista. Maksat transaktiokustannuksia jokaisesta transaktiosta yhä uudelleen ja uudelleen.

Jos haluat tosissasi keinotella osakkeilla, suosittelemme avaamaan tilin välittäjälle, joka ei veloita kiinteää komissiota. Näin voit jatkuvasti ostaa ja myydä osakkeita ilman, että tuotot kärsivät liikaa. Esimerkiksi eTorolla voit ostaa ja myydä osakkeita maksamatta komissioita, joten se on ihanteellinen vaihtoehto. Napsauta alla olevaa painiketta ja avaa tili suoraan eTorolle:

Pääomasi on vaarassa. Muita kustannuksia sovelletaan. Käy osoitteessa :etoro.com/fi/trading/fees/Pääomasi on vaarassa. Muita kustannuksia sovelletaan. Käy osoitteessa :etoro.com/fi/trading/fees/

Keinottelu hinnanerosopimuksilla

Suosittu keinottelutapa on hinnanerosopimusten kautta. CFD:n avulla voit spekuloida osakkeiden, hyödykkeiden, indeksirahastojen, kryptovaluuttojen ja valuuttaparien hinnan nousuilla ja laskuilla. Voit sijoittaa sekä laskeviin että nouseviin hintoihin: näin voit reagoida kaikenlaisiin markkinaolosuhteisiin. Voit myös käyttää velkavipua: tämä lisää sekä potentiaalista tuottoa että tappiota.

Haluatko aloittaa keinottelun itse? Sitten voit avata ilmaisen demotilin CFD-välittäjälle. Edullinen osapuoli on Plus500. Plus500:lla voit kokeilla eri mahdollisuuksia ilmaiseksi rajattomalla demolla. Napsauta alla olevaa painiketta ja avaa tili Plus500:lle:

80 % piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.80 % piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.

Keinottelu optioilla

Toinen suosittu keinottelumuoto on optiot. Kun ostat option, saat oikeuden ostaa tai myydä osakkeen tiettyyn hintaan. Tämä oikeus vanhenee tietyn ajan kuluessa: joillakin optioilla on yhden päivän kesto, kun taas toiset ovat voimassa viikkoja tai jopa kuukausia.

Optiot ovat hyviä vaihtoehtoja lyhytaikaiseen keinotteluun, koska niillä on aina päättymispäivä. Koska välineeseen on integroitu vipu, voit saada tuottoa myös pienistä hinnanmuutoksista. Haluatko tietää, miten tarkalleen optioihin sijoittaminen toimii? Lue artikkelimme optioihin sijoittamisesta oppiaksesi lisää:

Keinottelu kiinteistöllä

Toinen suosittu keinottelumuoto on asuntomarkkina, joka oli hyvin suosittua vuosien 2000 ja 2007 välillä. Tämäntyyppinen keinottelu johti lopulta talousjärjestelmän romahtamiseen: siksi on tärkeää olla varovainen asuntomarkkinoilla keinoteltaessa! Haluatko tietää, miten voit saada parhaita tuloksia asuntosijoituksella? Lue ohjeemme sijoittamisesta asuntoon:

Keinottelu futuureilla

Viimeinen vaihtoehto keinottelulle on futuurit. Tämä mahdollisuus ei kuitenkaan ole sopiva aloitteleville sijoittajille: tarvitset paljon pääomaa sijoittaaksesi futuureihin. Lisäksi pienimmätkin hinnanmuutokset voivat johtaa suuriin tappioihin. Sijoita futuureihin erittäin varauksella!

Mitä keinottelu on?

Keinottelu on sijoitusmuoto, jossa yrität hyödyntää pieniä hintavaihteluja lyhyellä aikavälillä. Spekulointia voidaan toteuttaa eri aikaväleillä: jotkut keinottelevat monia viikkoja, kun taas toiset muut sijoittajat sulkevat positionsa muutamassa minuutissa. Jos keinottelet älykkäästi, voit tienata paljon rahaa. Myös riskit ovat kuitenkin suuret, joten voit kärsiä suurista tappioista.

Miten keinotella menestyksekkäästi?

Valitettavasti olemassa ei ole “täydellistä tapaa” keinottelun onnistumisen takaamiseksi. Haluamme silti antaa muutamia vinkkejä, jotka ainakin lisäävät mahdollisuuksiasi.

Mitä pitää mielessä?

Kun sijoitat osakkeisiin, usein kiinnität huomiota yrityksen numeroihin. Onko yritys taloudellisesti vakaa ja onko sillä riittävä kasvupotentiaali? Tämäntyyppinen analyysi on erittäin tehokas, kun haluat rakentaa omaisuutta pitkällä aikavälillä. Lyhyellä aikavälillä on kuitenkin analysoitava osakkeita eri tavalla.

Lyhyellä aikavälillä tunteilla on suuri vaikutus. Monet sijoittajat eivät ole ammattilaisia, ja heidän reaktionsa maailmanlaajuiseen kehitykseen on hyvin emotionaalista. Esimerkiksi koronapandemian aikana voit nähdä, että osakekurssit laskivat kymmenillä prosenteilla muutamassa viikossa. Keinottelijat pitävät tätä tilaisuutena. He ostavat osakkeita, koska he odottavat hintojen palautuvan tulevaisuudessa.

keinottelu-uutiset

Kun haluat tulla hyväksi keinottelijaksi, on suositeltavaa tutkia ihmisluontoa. Kun ymmärrät, että ihmiset pelkäävät tappioita, voit käyttää sitä hyväksesi. Ammattilaistreidaajana voit sitten käyttää teknistä analyysiä: Tällä tavoin voit löytää parhaat aloituskohdat.

Riskien älykäs hallinta

Kun aloitat keinottelemisen, on tärkeää hallita riskejä hyvin. Kun menetät kaikki sijoitustilillä olevat varat, teet tappiota. Siksi on suositeltavaa hallita spekulointitiliä yrityksenä. Määritä suurin summa, jonka voit menettää kaupasta ja hyödynnä stop-toimeksiantoja jokaisessa positiossa. Tällä tavoin voit pienentää koko sijoituksen menettämisen riskiä huonoista sijoituksista.

Mikä ero on keinottelulla ja sijoittamisella?

Keinottelun ja sijoittamisen välillä on selkeitä eroja. Tässä artikkelin osassa selitämme tärkeimmät erot.

Aikomus

Keinottelijoiden tavoite on usein erilainen kuin sijoittajien. Keinottelijat haluavat yleensä ansaita mahdollisimman paljon rahaa lyhyessä ajassa. Kaikki keinottelijat eivät ota tätä vakavasti: on useita ihmisiä, jotka keinottelevat esimerkiksi öljyn hinnanmuutoksilla vain huvin vuoksi.

Sijoittajat usein keskittyvät enemmän tulevan pääoman hankkimiseen. He voivat tehdä tätä sijoittamalla rahaa säännöllisesti hyvän eläkerahan rakentamiseksi. Sijoittaminen ei ole yhtä jännittävää, minkä vuoksi sitä pidetään epätodennäköisemmin harrastuksena.

Aikahorisontti

Kun keinottelet, yrität saada positiivisia tuloksia lyhyellä aikavälillä, jolloin avaat ja suljet positioita nopeasti. Sijoituksilla on pidempi aikahorisontti: jotkut sijoittajat pitävät osakkeita hallussaan useita vuosia tai jopa vuosikymmeniä.

Riski

Keinottelun riski on paljon suurempi: koska keinottelijat yrittävät saada korkeaa tuottoa, heidän on myös hyväksyttävä korkeammat riskit. Riskin ja tuoton välillä on selvä yhteys, joten mitä suurempi riski, sitä suurempi sekä korkean että alhaisen tuoton mahdollisuus.

Sijoittajat eivät aina ota suuria riskejä; esimerkiksi jotkut ihmiset sijoittajat sijoittavat paljon rahaa joukkovelkakirjoihin. Suhteessa keinotteluun sijoituksien riskit ovat paljon alhaisemmat.

Keinotteluesimerkki

Mietitkö, miten keinottelu toimii käytännössä? Haluamme selittää asiaa esimerkin avulla! Koronapandemian aikana puhkesi kilpailu toimivan rokotteen kehittämisestä. Fiksuna keinottelijana olet päättänyt ostaa rokotuksen kehityksen alalla toimivien yrityksen osakkeita.

Jos jokin yrityksistä kehittää toimivan rokotteen, voit saada siitä huomattavan voiton. Esimerkiksi Pfizer ilmoitti rokotteen positiivisista tuloksista vuoden 2020 marraskuussa. Osakekurssi nousi välittömästi yli kymmenellä prosentilla: aktiivisena keinottelijana voit nopeasti myydä osakkeesi saadaksesi suuren tuoton.

Jos kestät korkeampia riskejä, voit jopa harkita velkavivun käyttämistä. Yhden tai kahden velkavivulla lainaat osan sijoituksesta välittäjältä. Jos hinta myöhemmin nousee kymmenellä prosentilla, saat kahdenkymmenen prosentin tuoton. Tämä koskee tietysti myös päinvastaista tilannetta: voit myös menettää kaksikymmentä prosenttia.

keinottelu

Voitko tienata rahaa keinottelemalla?

Tietenkin voit tienata paljon rahaa keinottelemalla. Jotkut keinottelijat, jotka tutkivat markkinoita jatkuvasti ja harjoittelevat paljon, onnistuvat jopa saamaan siitä hyvän summan rahaa. Silti 70-80 prosenttia epäonnistuvat keinottelussa. Siksi on hyvä tutkia asiaa ja oppia keinottelemaan ensin. Haluatko tietää, missä voit harjoitella keinottelua demolla? Vilkaise demotilien yleiskatsausta:

Keinottelun teoria

Jotkut epäilevät, onko keinottelusta mahdollista ansaita rahaa. Vuonna 1900 matemaatikko Louis Bachelier julkaisi väitteen nimellä keinottelun teoria. Hänen mukaansa osakekurssin muodostuminen on täysin umpimähkäistä. Tästä syntyi tehokas markkinoiden hypoteesi.

Tämä hypoteesi viittaa siihen, että kaikki saatavilla oleva tieto on jo osa markkinaa, eikä kaikkia tulevia kehityksiä voida ennustaa. Jos tämä on totta, voisit saada tuottoa keinottelusta vain, jos olet onnekas.

Tämä on liian järkevä näkemys osakemarkkinakaupasta: useimmat sijoitukset ovat edelleen ihmisten tekemiä. Ihmisillä on tunteet ja usein pelon ja ahneuden vaikutuksesta tehdään outojakin päätöksiä. Siksi todellisuudessa markkina ei vielä ole täysin tehokas; näin ollen treidaajana voit edelleen hyötyä markkinasta.

Keinottelun moraalinen näkemys

Spekulaatio saa paljon sosiaalista kritiikkiä: muuten toiminta olisi täysin merkityksetöntä. Roskakuskit tai sairaanhoitajat tekevät jotain merkittävää, kun taas keinottelijat vain liikuttavat varoja ympäriinsä. Lisäksi keinottelu voi johtaa pulaan, jonka tuloksena tuotteiden hinnat voivat nousta merkittävästi.

Keinottelu edistää kuitenkin talousjärjestelmäämme. Esimerkiksi taloudellisten kriisien aikana usein näet, että keinottelijat ostavat osakkeita aikaisin: he tekevät niin, koska he odottavat tilanteen paranevan tulevaisuudessa. Tämän seurauksena markkinat eivät laske yhtä jyrkästi ja eläkerahastojen tappiot vähenevät.

Keinottelu johtaa myös suurempiin kaupankäyntimääriin: se lisää markkinoiden likvideettiä, mikä puolestaan parantaa hintoja. Korkeammat määrät mahdollistavat myös alhaisemmat transaktiokustannukset johdannaisista. Johdannaisia ​​tarvitaan yleensä (kansainvälisten) yritysten liiketoiminnan suojelemiseksi. Ilman keinottelijoita ja päiväkauppiaita näiden yritysten kustannukset nousisivat merkittävästi.

Vaikka keinottelun aikomus ei ole jalo, sillä on tärkeä rooli talousjärjestelmässä. Jos haluat keinotella, sinun ei tarvitse tuntea syyllisyyttä.

Mitä ovat spekulatiiviset osakkeet?

Spekulatiiviset osakkeet ovat yritysten osakkeita, joista käydään kauppaa usein alhaiseen hintaan. Korkean epävakaisuuden vuoksi voit saada hyvää tuottoa ajan mittaan. Useat näistä osakkeista ovat teknologia-alalla. Myös uudet trendit voivat olla epävakaita: esimerkki tästä ovat kannabisyritysten osakkeet.

Spekulatiiviset osakkeet usein ylittävät markkinat, kun hinnat nousevat jyrkästi ja suoriutuvat huonommin, kun hinnat laskevat. Siksi voi olla mielenkiintoista ostaa spekulatiivisia osakkeita, kun hinta laskee jyrkästi. Spekulatiiviset osakkeet sopivat vain sijoittajille, joilla on korkea riskinsietokyky.

Onko keinottelu verrattavissa uhkapelaamiseen?

Osakemarkkinaa on vaikea ennustaa lyhyellä aikavälillä: joskus ihmiset uskovat virheellisesti, että keinottelu on sama asia kuin uhkapelaaminen. Jos kuitenkin osaat hallita riskejä, voit saada positiivisen tuoton: spekulointi ei ole verrattavissa uhkapelaamiseen, jossa tulos on täysin satunnainen.

Mitä keinottelu tarkoittaa?

Kun katsot sanakirjaa, huomaat, että keinottelu tarkoittaa mahdollisuuksien harkitsemista. Toinen keinottelun määritelmä on transaktio, jolla on merkittävä rahallinen riski. Keinottelu on siis näiden kahden yhdistelmä; teet transaktioita merkittävällä rahallisella riskillä mahdollisuuksien harkitsemisen mukaan.

keinottelu

Missä & miten voit keinotella parhaiten?

Keinottelu toimii parhaiten online-välittäjällä kohde-etuuden sopimuksilla. Tämäntyyppinen sijoittaminen sopii parhaiten keinotteluun, koska kiinteät transaktiokustannukset ovat pienemmät, joten voit aina saada hyvän tuloksen lyhyellä aikavälillä. Velkavivun ansiosta voit myös hyötyä pienistä osakemarkkinoiden vaihteluista pienellä pääomalla.

Aluksi spekulointi saattaa tuntua vaikealta: harjoittelemalla voit ymmärtää, miten keinottelu toimii ja voit ansaita yhä enemmän rahaa. Koska välittäjät tarjoavat mahdollisuuden kokeilla keinottelua täysin riskittä ilmaisen harjoitustilin kautta, voit tutkia todellisia markkinaolosuhteita fiktiivisellä rahasummalla ja oppia, miten tienata rahaa pörssimarkkinoilla.

Haluatko tietää, millä välittäjillä voit aloittaa keinottelun? Vilkaise parhaiden välittäjien luetteloamme:

Tiedonlähteet

Kun keinottelet yksityisenä sijoittajana, voit käyttää kahta päätiedonlähdettä: muista kuitenkin, että yksikään näistä lähteistä ei ole täysin ratkaiseva. Muista siis aina, että:

  • Teet päätöksiä vaillinaisten tietojen perusteella.
  • Hintakehityksiä on mahdotonta ennustaa varmuudella.
  • Erilaiset ihmiset voivat tulkita samaa tietoa eri tavalla.

Ensimmäinen lähde: uutiset

Ensimmäinen tiedonlähde, jota voit käyttää sijoitusta tehdessä, on päivittäiset uutiset. Olemassa on kymmeniä tietosivustoja, joista voit löytää paljon tietoa. Näitä sivustoja ovat muun muassa CNBC, Marketwatch ja Yahoo Finance.. Nämä verkkosivustot julkaisevat taloudellisia tietoja nopeasti.

Temppu on toimia nopeasti: viimeaikaisten uutisten vaikutukset näkyvät yleensä osakekurssissa hyvin nopeasti. Varsinkin ensimarkkinoilla saattaa olla hyvä idea tutkia uutisia ja tutustua tiettyjen yritysten tärkeisiin tietoihin.

Uutisten osalta on aina pohdittava, millainen vaikutus uutisilla voi olla pörssikurssiin. Ovatko sijoittajat neutraaleja, positiivisia vai negatiivisia uutisten suhteen? Uutiset ovat erityisen hyödyllisiä osakekaupassa, koska tuloksia on helppo tulkita ja markkina on suhteellisen pieni. Forexia treidattaessa on parempi hyödyntää teknisiä tasoja.

Vinkki: Avaamalla lyhyen position voit saada positiivisen tuloksen laskevista osakekursseista.

Toinen lähde: tekniset tasot

Keinottelemalla voi olla hyvä kiinnittää huomiota teknisiin tasoihin. Tekniset tasot ovat tasoja, joilla hinta löytää vastustusrintaa tai tukea. Näitä tasoja on helppo tunnistaa, eivätkä ne vaadi monimutkaisia ​​kursseja. Tutki vain alla olevaa kaaviota.

kaavioanalyysiesimerkki

Tärkeiden horisontaalitasojen tunnistaminen ei ole vaikeaa. Olemme tunnistaneet joitakin keskeisimpiä tasoja alla olevassa kaaviossa.

horisontaalitason kimpoamisen merkitys2

Nämä tasot ovat tärkeitä päätöksen teon kannalta. Näiden tasojen seurauksena syntyy taistelua ostajien ja myyjien välillä, ja hinnan kääntyminen on todennäköistä. Harjoittelemalla kaavioiden ja hintakuvioiden käyttöä voit tunnistaa hyvän sijoitustilaisuuden vain katselemalla kaaviota.

Haluatko tietää, miten voit tunnistaa vahvoja teknisiä tasoja? Lue sitten artikkelimme siitä, miten tunnistaa horisontaalitasoja:

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *