Riskin ja tuoton välinen suhde sijoittaessa

Sijoittaessa riski ja tuotto ovat aina sidoksissa toisiinsa: mitä suurempi riski, sitä suurempi (potentiaalinen) tuotto. Mutta miten nopeasti riski nousee ja miten pitkälle uskallat edetä? Tässä artikkelissa voit tutkia, miten riskialtista sijoittaminen on.

Mikä on tuotto?

Tuoton merkitys on yksinkertainen. Sijoituksen tuotto on tulos, jonka saavutat suhteessa sen arvoon. Kun ostat osakkeen 10 $:lla ja saat 1 $:n tuoton hinnan noustessa, tuotto on 1 %.

Mitkä ovat sijoitusriskit?

Sijoitusriskit ovat tekijöitä, jotka voivat johtaa sijoituksen arvon putoamiseen. Kaikkien sijoitustuotteiden riski ei ole samanarvoinen. Tässä artikkelissa ymmärrät riskin ja tuoton välisen suhteen.

Mikä on riskin ja tuoton välinen suhde?

Ilman riskiä et voi saada (hyvää) tuottoa. Kun talletat rahaa pankkiin, menetät joka kerta. Alhaiset korot eivät voita inflaatiota. Ajan mittaan tämä tarkoittaa, että pääoman arvo laskee.

Rahan säästäminen pankissa ei tee sinusta rikasta. Säästämisen etuna on kuitenkin se, että se on käytännössä riskitöntä. Pankin konkurssin riski on hyvin pieni myös kriisin aikana. Ja kun tämä lopulta tapahtuu, useat hallitukset ottavat ohjat ja varmistavat, ettet menetä rahaa. Jos haluat saada paremman tuoton, tutustu sijoitusvaihtoehtoihin.

Sijoittajana sinut palkitaan riskien ottamisesta. Ihmiset eivät vain sijoita kovalla työllä ansaitsemaansa rahaa: he odottavat jotain vastineeksi. Tässä artikkelissa tutkimme eroa suosituimpien sijoitustuotteiden riskin ja tuoton välillä. Voit navigoida suoraan tiettyyn sijoitustyyppiin saadaksesi lisätietoja:

  • Määräaikaistalletus: saat kiinteän summan kuukausittaista korkoa
  • Joukkovelkakirjat: lainaat rahaa yritykselle tai hallitukselle
  • Osakkeet: käyt kauppaa osakkeiden hintakehityksistä
  • Kiinteistö: voit esimerkiksi ostaa toisen asunnon
  • Johdannaiset: riskialttein vaihtoehto korkeilla potentiaalisilla palkkioilla

Onko määräaikaistalletus hyvä valinta?

Jos haluat saada korkeamman tuoton ilman suurta riskiä, on järkevää avata määräaikaistalletus. Säästötilistä voit saada vain erittäin alhaisia korkoja. Määräaikaistalletuksella saat säästöille korkeamman koron. Määräaikaistalletuksen haittapuoli on se, ettet saa varoja käyttöösi tiettyyn aikaan. Siksi on järkevää määrittää, millä jaksolla et tarvitse varoja.

Hyvä osapuoli, jolla voit avata määräaikaistalletuksen, on Raisin. Tällä osapuolella voit vertailla erilaisia saatavilla olevia määräaikaistalletuksia. Jokaisen talletuksen kohdalla voit vahvistaa, millä ehdoilla säästösi taataan.

riskin ja tuoton suhde

Miten riskialttiita joukkovelkakirjat ovat?

Jos haluat saada korkeampaa tuottoa ilman liiallista riskiä, joukkovelkakirjat saattavat olla sinua varten. Joukkovelkakirjalainoilla lainaat rahaa yrityksille tai hallituksille. Kun ostat joukkovelkakirjan, saat korkomaksuja säännöllisesti. Jakson lopussa saat takaisin sijoittamasi summan.

Ainoa joukkovelkakirjan riski on yrityksen (tai jopa hallituksen) konkurssi. Tässä tapauksessa todennäköisesti menetät vähintään osan sijoituksesta. Kiinnittämällä huomiota joukkovelkakirjan osapuolen uskottavuuteen voit välttää sijoituksen menettämisen.

Tietysti sijoitustuotteesta saatu tulos voi olla vähemmän suotuisa. Tämä tapahtuu, kun markkinakorko nousee. Tässä tapauksessa saat alhaisemman tuoton joukkovelkakirjasta suhteessa joukkovelkakirjaan, jonka voit ostaa nyt. Koronmaksut ovat aina varmoja, mutta ei ole takeita siitä, että olisit tyytyväinen näihin maksuihin tulevaisuudessa. Haluatko oppia lisää sijoittamisesta joukkovelkakirjoihin? Kurssissamme, jossa kerromme joukkovelkakirjoista, löydät kaikki tarvitsemasi tiedot:

Entä riski & tuotto osakesijoituksissa?

Voit saada korkean tuoton osakkeista. Ostamalla ja myymällä osakkeita oikeaan aikaan voit tienata paljon rahaa käymällä päiväkauppaa. Voit myös sijoittaa osakkeisiin pitkäaikaisella strategialla. Rakenteellisesti sijoittamalla uudelleen osinkoon voit rakentaa suurempaa pääomaa pitkällä aikavälillä.

Tähän suurempaan (potentiaaliseen) tuottoon liittyy riskejä. Osakekurssit liikkuvat nopeammin kuin joukkovelkakirjojen hinnat ja jos olet epäonnekas, ostamasi osakekurssi voi pudota jyrkästi. On myös pidettävä mielessä, ettei osingonmaksusta ole varmuutta. Kun ostat joukkovelkakirjoja, saat kiinteän maksun. Kun harkitset ostavasi osakkeita pitkäaikaisesti, on siis järkevää ensin tehdä laajaa analyysiä pettymysten välttämiseksi.

Eri osakkeiden potentiaalisen tuoton ja riskin välillä on eroavaisuuksia. Jotkut osakkeet ovat hyvin vakaita ja niitä pidetään suhteellisen turvallisina. Muut osakkeet ovat luonteeltaan spekulatiivisempia ja niiden hintakehitykset riippuvat enemmän tulevasta kasvusta. On mahdollista, että riskialttiimpien yritysten osakkeet ovat arvottomia jossain välissä. Kun otat suurempia riskejä, osakesijoitusten potentiaalinen tuotto kasvaa.

Haluatko oppia parhaista tavoista ostaa osakkeita? Artikkelissamme ”Sijoittaminen osakkeisiin” voit oppia kaiken tarvittavan:

osakkeiden riski

Entä kiinteistökaupan riski?

Yhä useammat ihmiset havaitsevat kiinteistön houkuttelevuuden. Kun sijoitat kiinteistöön, voit ansaita rahaa kahdella tavalla. Kun omistat asunnon, voit kerätä vuokratuloja. Lisäksi asunnon arvo voi nousta ajan myötä. Koska saat tuottoa heti vuokratulojen kautta, kiinteistöön sijoittamisen riski on hieman pienempi. Kiinteistö voidaan myös myydä milloin tahansa.

Kiinteistöön sijoittaminen ei kuitenkaan ole täysin riskitöntä. Yleensä tarvitset paljon pääomaa toisen asunnon ostamiseen. Tästä syystä usein maksat lainan rahoituskustannuksia. Pitkällä aikavälillä tämä laina on myös maksettava takaisin. Kun omaisuuden arvo laskee merkittävästi, voit jopa saada tappiota.

Haluatko tietää, miten voit sijoittaa kiinteistöihin järkevästi? Mietitkö, miten löytää hyvä tasapaino riskin ja tuoton välillä? Lue kattava “sijoittaminen kiinteistöihin” -käyttöohjeemme ja opi kaikki salaisuudet:

Optiot ja muut johdannaiset

Viimeiseksi voit myös käydä aktiivista kauppaa optioista ja johdannaisista. Molempien avulla voit saada komeita tuottoja (joskus yksi sijoitus voi poikia jopa satojen prosenttien tuoton). Johdannaisiin liittyy kuitenkin korkeampia riskejä.

Tämä johtuu siitä, että usein käytät velkavipua johdannaisiin sijoitettaessa. Kun osakkeen arvo nousee muutamalla prosentilla, voit nopeasti saada tai menettää kymmeniä prosentteja. Sijoittaminen johdannaisiin sopii siis vain teräshermoisille sijoittajille.

Johdannaisiin sijoittaminen voi olla hyvinkin kannattavaa. Korkean riskin vuoksi on kuitenkin suositeltavaa hajauttaa sijoitus erityyppisiin sijoitustuotteisiin. Haluatko määrittää, onko kaupankäynti johdannaisilla sinulle sopiva? Avaa siis ilmainen demotili ja kokeile mahdollisuuksia riskittä:

Mikä on riskiprofiili?

Kun sijoitat joukkovelkakirjaan, sinun on usein valittava riskiprofiili. Nämä profiilit jaetaan usein useisiin kategorioihin: erittäin puolustava, puolustava, neutraali, hyökkäävä ja erittäin hyökkäävä.

Puolustavalla profiililla rahat sijoitetaan pääasiassa sijoitustuotteisiin, joilla on suhteellisen pienet riskit. Esimerkki alhaisen riskin sijoitustuotteesta ovat joukkovelkakirjat. Hyökkäävät profiilit sijoittavat riskialttiisiin osakkeisiin.

Hyökkäävämmällä profiililla yleensä saat korkeamman tuoton pitkällä aikavälillä. Voit kuitenkin myös odottaa suurempia tappioita lyhyellä aikavälillä. Sijoita siis hyökkäävällä profiililla vain, jos haluat sijoittaa pitkällä aikavälillä. Jos sinulla on aikaa, voit odottaa palautumista pörssiromahduksen jälkeen.

Saako paras sijoittava korkeimman tuoton?

Tämän ei tarvitse olla totta. Voit jopa voittaa lotossa uhkapelaamalla. Tämä ei kuitenkaan tee sinusta kokenutta sijoittajaa. On tärkeää aina sijoittaa hyvän suunnitelman mukaisesti.

Kun voit valita 10 %:n mahdollisuuden 80 %:n tuottoon ja 90 %:n mahdollisuuden -20 %:n tuottoon tai 90 %:n mahdollisuuden 12 %:n tuottoon ja 10 %:n mahdollisuuden -4 %:n tuottoon, toinen tilanne on paljon vakaampi.

Siksi on tärkeää ottaa huomioon sijoitusten epävakaus. Hyvä osakesalkku ei tee jatkuvasti suuria hyppyjä ylös ja alas. Useimmat sijoittajat suosivat vakaata ja ennustettavaa tuottoa.

riskiprofiili

Miten haluat tuottosi kasvavan?

[Q]Miten vähentää riskiä?

Tämän artikkelin lukemisen jälkeen tiedät, että riskin ja tuoton välillä on selvä yhteys. Voit vähentää riskiä hallitsemalla sijoituksia älykkäästi. Erityisen tärkeää on monipuolistaa sijoituksia eri sijoitustuotteisiin. Kun sijoitat eri sijoitustuotteisiin ja alueisiin, voit vähentää riskiä menettää paljon rahaa yhdestä huonosta sijoituksesta.

Lisäksi on hyvä tehdä tarpeeksi tutkimustyötä. Sillä ei ole väliä, sijoitatko itse vai neuvonantajan kautta. Vaikka käyttäisit neuvonantajaa, on tärkeää seurata rahoja.

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *