Syklisiin osakkeisiin sijoittaminen

Voit saada hyviä tuloksia syklisillä osakkeilla. Mutta mitä ovat sykliset osakkeet? Ja miten sijoitat syklisiin osakkeisiin? Tältä sivulta voit lukea kaiken koko asiasta!

Mitä ovat sykliset osakkeet?

Sykliset osakkeet liikkuvat talouden mukana. Kun talous suoriutuu hyvin, syklisten osakkeiden arvo usein nousee. Kun talous romahtaa, sykliset osakkeet usein romahtavat mukana. Mutta mikä on paras tapa sijoittaa syklisiin osakkeisiin?

Missä sijoittaa syklisiin osakkeisiin?

Voit sijoittaa syklisiin osakkeisiin välittäjän kautta ja halutessasi lisätä syklisiä osakkeita osakesalkkuusi pitkällä aikavälillä. Tärkeintä on, että voit pitää osakkeita hallussa tarpeeksi pitkään. Kun markkina menestyy huonosti, osakkeiden arvo laskee. Syklisistä osakkeista voit siis saada negatiivisen tuloksen pitkällä aikavälillä.

Voit myös käydä aktiivista kauppaa syklisistä osakkeista. Tällä tavalla voit täysimääräisesti hyödyntää näiden osakkeiden hintakehityksiä. On jopa mahdollista keinotella hinnanlaskulla, joten voit saada hyvän tuloksen, vaikka talous ei suoriutuisi hyvin.

Haluatko tietää, mistä ostaa syklisiä osakkeita? Napsauta alla olevaa painiketta vertaillaksesi parhaita osakevälittäjiä:

Mitkä osakkeet ovat syklisiä?

Sykliset osakkeet ovat suurissa määrin riippuvaisia suoriutumisesta. Yleinen sektori tällaisille osakkeille on matkustussektori. Ihmiset lähtevät lomalle vain, kun tulot ovat riittävät. Kun talous paranee, näiden osakkeiden hinnat usein nousevat.

Tilapäistyöntekijöihin keskittyvät osakkeet ovat myös hyvin syklisiä. Kaiken kaikkiaan Randstadin kaltainen yritys tienaa rahansa työntekijöistä. Työvoiman kysyntä kasvaa vasta, kun talous suoriutuu hyvin.

Huonekaluliikkeet, ravintolat ja vaateliikkeet ovat usein syklisiä. Mietitkö, onko osake syklinen? Mieti sitten, onko se ensisijaisesti luksustuote. Jos kuluttajat voivat jättää tuotteen tai palvelun väliin talouden heikentyessä, kyseessä on luultavasti syklinen osake.

Syklinen osake matkustaminen

Matkustusosakkeet ovat usein hyvin syklisiä

Bèta: Syklinen vai ei?

Bètaa käytetään usein sijoituksiin. Bètan avulla voit määrittää, miten osake liikkuu markkinan mukana. Bèta ilmaisee markkinan korrelaation. Viittaamme tähän myös nimellä systemaattinen riski.

Esimerkiksi kun Bèta on 1,2, osakekurssi laskee 12 % jokaista talouden 10 % laskua kohden. Yli 1 Bèta osoittaa, että osake liikkuu voimakkaasti markkinan mukana, ja on siis syklinen.

Esimerkiksi kun Bèta on 0,8, osakekurssi laskee 8 % jokaista talouden 10 % laskua kohden. Tämän vuoksi osake ei siis ole kovinkaan syklinen.

Beta ja osakkeet

Korkean betan osakkeet alisuoriutuvat taloudellisesti huonoina aikoina

Ovatko defensiiviset osakkeet parempia?

Jotkut ihmiset sijoittavat vain defensiivisiin osakkeisiin. Defensiiviset osakkeet eivät ole syklisiä. Usein ne ovat vakaampia ja suoriutuvat suhteellisen hyvin huonon taloudellisen tilanteen aikana. Mutta mitä osakkeita pidetään defensiivisinä?

Defensiiviset osakkeet ovat yritysten osakkeita, jotka tarjoavat kysyttyjä palveluja ja tuotteita. Ajattele yrityksiä, jotka valmistavat ruokaa tai nautintoaineita, kuten alkoholia ja savukkeita. Näiden yritysten osakkeet ovat usein defensiivisiä osakkeita.

Tekeekö tämä defensiivisestä osakkeesta paremman valinnan kuin sykliset osakkeet? Ei välttämättä! Defensiiviset osakkeet tarjoavat ennustettavampia tuottoja. Tämä näkyy muun muassa vakaissa osinkomaksuissa. Defensiiviset osakkeet eivät kuitenkaan aina suoriudu paremmin: tämä johtuu osin siitä, että ne kilpailevat joukkovelkakirjojen kanssa. Useille sijoittajille voi siis olla mielenkiintoista sijoittaa syklisten ja defensiivisten osakkeiden yhdistelmään.

Syklinen vai defensiivinen sijoittaminen?

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi älä kiinnitä liikaa huomiota sijoitustyyppiin. Voit saada hyviä tuloksia sekä syklisistä että defensiivisistä osakkeista. Molempien osakkeiden osalta on äärimmäisen tärkeää tarkistaa, käydäänkö osakkeista kauppaa alennettuun hintaan. Kaiken kaikkiaan tämä on se, mistä saat tuottosi!

Mitä etuja syklisillä osakkeilla on?

Sykliset osakkeet ovat hyvin epävakaita. Jos onnistut ajoittamaan ostohetken hyvin, voit saada hyviä tuloksia. Aktiivisella kaupankäynnillä ja taloutta analysoimalla voit saada parempia tuloksia syklisistä osakkeista.

Mitä haittapuolia syklisillä osakkeilla on?

Tietenkin näihin osakkeisiin liittyy myös haittapuolia. Etkö kiinnitä huomiota? Silloin suuri osa omaisuudestasi voi haihtua ilmaan. Taantuman alkaessa sykliset osakkeet menestyvät huonoimmin. Siksi on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota osakesalkun syklisiin osakkeisiin.

Syklisten osakkeiden tunnistaminen

Haluatko tunnistaa, onko osake syklinen vai ei? Aseta sitten osakkeen kaavio esimerkiksi New Yorkin pörssin viereen. Tällä tavoin voit nähdä, missä määrin osakekurssi liikkuu markkinan keskimääräisen kehityksen myötä. Kun pörssikurssi reagoi voimakkaammin taloudelliseen vaurauteen ja katastrofiin, osake on todennäköisesti syklinen.

Kysyntä liikkuu aaltoina

Talous ei kasva suorassa linjassa, vaan usein se liikkuu vähitellen laskujen mukana. Suotuisan taloudellisen tilanteen aikana tiettyjen tuotteiden kysyntä on yleensä suurta, mitä kutsutaan myös nimellä korkeasuhdanne. Kun talous romahtaa jonkin verran, talous on laskusuhdanne.

Sykliset osakkeet ovat osakkeita, jotka liittyvät läheisesti näihin talouden muutoksiin. Nämä ovat usein herkkiä taloudelliselle kehitykselle ja usein vaihtelevat voimakkaammin. Syklisten osakkeiden osalta voi olla vaikeaa ylläpitää vakaata osakesalkkua: oikeita vinkkejä seuraamalla voit silti hyötyä näistä voimakkaista hintamuutoksista.

Tietoa: vastasykliset osakkeet liikkuvat talouden trendin vastaisesti.

Miten hyötyä epävakaasta osakekurssista?

Voit hyötyä epävakaasta osakekurssista käyttämällä online-välittäjää. Online-välittäjällä voit avata sekä pitkäaikaisia että lyhyitä positioita. Kun avaat pitkäaikaisen position, hyödyt hinnannousuista ja kun avaat lyhyen position, ansaitset rahaa hinnanlaskuista.

Online-välittäjien alhaisten transaktiokustannusten ansiosta voit nopeasti avata ja sulkea positioita hyödyntääksesi voimakkaita syklisten osakkeiden aiheuttamia trendejä. On tärkeää ajoittaa kaupat hyvin.

Syklisten osakkeiden strategia

Sykliset osakkeet voivat liikkua voimakkaasti. Näiden osakkeiden tulevia hintoja voidaan kuitenkin yleensä ennustaa hyvin. Pitkäaikaisesti syklinen osake pääasiassa laskee taloudellisen taantuman aikana ja nousee sen elpymisen aikana.

Lyhyellä aikavälillä näissä liikkeissä usein huomaat kiinteitä kuvioita. Esimerkiksi osakekurssi laskee tiettyjen arvojen väliin ja löytää aina resistanssia samalla viivalla. Hyödyntämällä toimeksiantoja älykkäästi voit saada tuottoa käymällä kauppaa syklisistä osakkeista.

Haluatko oppia, miten saat tuottoa parhaiten syklisten osakkeiden kuvioista? Teknisen analyysin kurssissamme voit oppia, miten ajoitat sijoitukset parhaiten. Napsauta alla olevaa painiketta tutustuaksesi ilmaiseen kurssiin:

Missä sijoittaa tehokkaimmin?

Kun sijoitat voimakkaasti liikkuviin osakkeisiin, ei ole järkevää tehdä niin fyysisesti. Transaktiokustannusten vuoksi osakkeiden jatkuva ostaminen ja myyminen voi olla kallista. Treidaamalla osakkeita online-välittäjän kautta voit kuitenkin hyödyntää sekä nousevia että laskevia muutoksia.

Voit aloittaa CFD-osakkeiden kaupankäynnin helposti online-välittäjällä. Usein sinun tarvitsee vain syöttää muutamia tietoja, jonka jälkeen voitkin jo aloittaa. Suosikkivälittäjäni CFD-osakkeiden kaupankäyntiin on edelleen eToro, koska aloittelijana saat välittömästi riskittömän 40 000 $:n demon, jonka avulla voit heti kokeilla syklisten osakkeiden CFD-treidaamisen mahdollisuuksia!

Napsauta alla olevaa painiketta ja avaa demotili eTorolle ilmaiseksi:

Pääomasi on vaarassa. Muita kustannuksia sovelletaan. Käy osoitteessa :etoro.com/fi/trading/fees/Pääomasi on vaarassa. Muita kustannuksia sovelletaan. Käy osoitteessa :etoro.com/fi/trading/fees/

Varhaiset ja myöhäiset sykliset osakkeet

Sykliset osakkeet voidaan jakaa aikaisen ja myöhäisen syklin osakkeisiin. Varhaisen syklin osakkeet liikkuvat taloudellisen tilanteen mukana. Kun osakemarkkinat romahtavat, varhaisen syklin osakkeen arvo laskee välittömästi. Myöhäisen syklin osake liikkuu talouden mukana vasta myöhemmin. Talouden taantuman myötä osakekurssi laskee myöhemmin.

Analysoimalla, ovatko osakkeet varhaisen vai myöhäisen syklin osakkeita, voit määrittää, milloin on järkevää ostaa ja myydä osakkeita.

Voiko markkinaliikkeitä ennustaa?

Sykliset osakkeet liikkuvat talouden mukana. Siksi saatat ajatella, että syklisten osakkeiden hintakehityksen ennustaminen olisi suhteellisen helppoa. Tämä tietenkin vaikuttaa helpolta: ongelmana on kuitenkin se, että on vaikeaa ennustaa, nouseeko vai laskeeko hinta.

Siksi useimpien sijoittajien on viisasta sijoittaa indeksirahastoihin. Indeksirahastoilla voit sijoittaa eri osakkeisiin määräajoin. Näin sinun ei tarvitse ennustaa, onko talous pohjalla vai huipussaan. Haluatko oppia lisää sijoittamisesta indeksirahastoihin? Lue sitten artikkelimme indeksirahastoihin sijoittamisesta:

Syklisten osakkeiden tyypit

Sykliset osakkeet jakautuvat kolmeen kategoriaan: kestävät tavarat, kestämättömät tavarat ja palvelut.

Kestävät sykliset yritykset tuottavat tuotteita, joilla on pitkä elinkaari. Esimerkki tästä on autonvalmistaja. Kun ihmisillä on vähemmän rahaa käytettävänään, he yleensä jättävät huomiotta tällaiset suuret menot.

Toinen syklisten osakkeiden tyyppi on yritys, joka myy kestämättömiä tuotteita: ajattele esimerkiksi ylellisten urheilukenkien valmistajia. Kun ihmiset yrittävät säästää rahaa, he valitsevat edullisempia vaihtoehtoja.

Lopuksi on palvelujen sykliset osakkeet. Useat viihdealalla toimivat yritykset kärsivät huonosta taloudesta. Kun ihmisillä on vähemmän rahaa, he jättävät elokuvateatteri- ja huvipuistovierailut väliin.

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *