Mitä osakkeita sinun pitäisi ostaa juuri nyt?

Tässä artikkelissa tarkastelemme, kuinka voit määrittää mitä osakkeita ostat. Kuitenkin osakkeita ostettaessa on tärkeää tehdä oikeita päätöksiä; Tässä artikkelissa tarkastelemme lyhyesti osakkeiden ostamista ja sitä mitä osakkeita valita.

Kuinka voit ostaa osakkeita?

Voit ostaa osakkeita online-välittäjältä. Välittäjän ansioista sinulla on mahdollisuus ostaa tai myydä osakkeita vain muutamalla napsautuksella. On tärkeää tehdä oikea päätös. Valitsemasi osake välittäjä määrittää viime kädessä, kuinka paljon tuottoa saat osakkeita ostamalla; transaktiokustannukset vaihtelevat suuresti välittäjittäin.
Haluatko tietää, millä välittäjällä voit parhaiten sijoittaa osakkeisiin? Katso sitten yleiskatsaustamme parhaista välittäjistä:

Mitä osakkeita kannattaa ostaa?

Tämän päivän trendien mukaiset osakkeet ovat usein paras valinta. Mutta mihin sinun tulisi kiinnittää huomiota, kun haluat sijoittaa osakkeeseen? Keskustelemme seuraavaksi muutamista tärkeistä tekijöistä.

Alhainen osakekurssi

On järkevää ostaa osakkeita suhteellisen halvalla. Siksi on järkevää etsiä edullisia kauppoja pörssissä: esimerkiksi bargain on yritys, joka käy kauppaa suhteellisen matalalla, mutta jolla on paljon potentiaalia.

Voit sitten tarkastella esimerkiksi hinta/spekuloida-suhdetta. Hinta/spekuloida-suhde ilmaisee, kuinka monta kertaa voitolla käydään kauppaa. Vertaa tätä yrityksen lukua vertailukelpoisten yritysten lukuihin selvittääksesi, onko viisasta sijoittaa yritykseen.

Analysoimalla yritystä oikein voit selvittää, käydäänkö yrityksellä kauppaa sen sisäisen arvon alapuolella. Jos näin on, voi olla fiksua ostaa osake.

Tulevaisuuteen keskittyvä liiketoimintamalli

Pelkkä alhainen arvotus ei ole riittävä syy osakkeen ostamiseen. On myös tärkeää, että yrityksellä on liiketoimintamalli, joka toimii hyvin myös tulevaisuudessa. Jos näin ei ole, kannattavuus ja siten yrityksen sisäinen arvo voivat laskea tulevaisuudessa.

Siksi selvitä, onko yrityksellä selkeä näkemys tulevaisuudesta. Esimerkiksi hollantilaisen Aholdin kaltainen yritys reagoi taitavasti viimeisimpään kehitykseen. Albert Heijn supermarketti palvelee ihmisiä perinteisellä tavalla, kun taas Bol.com-verkkokaupassa tuotteita myydään myös netissä. Albert Heijn on hollantilainen supermarket ja Bol.com on hollantilainen Amazon-tyyppinen verkkosivusto.

Tällainen jakelu on joka tapauksessa houkutteleva piirre osakkeelle. Kun yritys ei käytä kaikkia rahojaan yhteen ideaan, olet paremmin suojattu odottamattomaa kehitystä vastaan.

Kestävyyden rooli

Ilmaston roolista on tulossa yhä tärkeämpi, ja tämä näkyy myös sijoittajien toimissa. Siksi tutki, kiinnittääkö yritys, johon haluat sijoittaa, huomiota liiketoimintaprosessien kestävyyteen. Tulevaisuudessa hallitukset todennäköisesti ajavat tätä asiaa yhä enemmän: jäljessä oleville yrityksille aiheutuu korkeampia kustannuksia. Lisäksi ilmastotietoiset sijoittajat jättävät todennäköisemmin huomiotta ympäristöä pilaavien yritysten osakkeet, mikä tietysti painostaa hintaa.

what shares to buy

7 asiaa, joihin on kiinnitettävä huomiota osakkeita valittaessa

Kun valitset osakkeen, kiinnitä aina huomiota seuraaviin seikkoihin:

Kasvu

Katso, kasvavatko yrityksen tulot pidemmällä aikavälillä. Kasvua tarvitaan viime kädessä osakkeen arvon kasvattamiseksi. Selvittääksesi jatkuuko kasvutrendi, tutki tarjolla olevia tuotteita ja palveluita. Katso, miten nämä tuotteet sopivat kilpailutilanteeseen, ja selvitä, onko yritys vahva kansainvälisesti.

Kilpailu

Kilpailu voi tuhota yrityksen: kun valitset osakkeen on siis tärkeää tarkastella kilpailua tarkkaan. Selvitä, miten yritys erottuu kilpailusta, ja tarkista onko sen markkinaosuus kasvamassa vai laskussa. Älä sijoita Myspaceen tai Nokiaan: tällaiset yritykset kilpailevat innovatiivisimpien yritysten kuten Facebookin ja Applen kanssa.

Velka/omavaraisuusaste

Velat eivät välttämättä ole huono asia: kun yritys saavuttaa veloilla positiivisen tuloksen, se vaikuttaa jopa liiketulokseen. Velat ovat kuitenkin myös vaarallisia: jos suorituskyky puuttuu, yritys voi jopa mennä konkurssiin. Siksi pitää tutkia onko velan ja omavaraisuusasteen suhde korkea. Joillakin aloilla tämä suhde on suurempi: ajattele esimerkiksi rakentamisalaa. Vertaa lukua vertailukelpoisiin yrityksiin saadaksesi selville, kuinka yritys suoriutuu tällä tasolla.

Hinta-spekuloidasuhde P/E

Tällä luvulla voit määrittää yhdellä silmäyksellä, miten yrityksellä menee suhteessa spekuloidaihin. P/E-arvon avulla voit määrittää, onko yritys aliarvostettu vai yliarvostettu. Suhde on erityisen hyödyllinen verrattaessa saman alan yrityksiä.

Osinkopolitiikka

Osinkopolitiikka voi olla myös tärkeä tekijä päätettäessä, mihin osakkeisiin sijoittaa. Jos yhtiö maksaa säännöllisesti vakaan osingon, se on osoitus siitä, että yhtiöllä on vakaa asema. Varo kuitenkin yrityksiä, jotka maksavat erittäin korkeita osinkoja: tämän tyyppiset yritykset eivät välttämättä sijoita riittävästi rahaa kasvuunsa.

Kun yritys yhtäkkiä ei maksa osinkoa, se ei välttämättä ole dramaattinen uutinen: joskus yritys tarvitsee rahaa uuteen projektiin tai selviytyäkseen talouskriisistä.

Johtajuus

Tehokas johtajuus on välttämätöntä yritykselle: yritys, jolla ei ole hyvää kapteenia, uppoaa. Siksi selvitä, johtaako nykyinen johto yritystä järkevällä tavalla. Etkö luota yrityksen johtoon kuuluviin ihmisiin? Sitten on parempi valita toinen osake.

Vakaus

Jotkut osakkeet ovat hyvin epävakaita: ne liikkuvat jatkuvasti ylös ja alas, joten näyttää siltä, ​​että markkinat eivät voi määrittää osakkeen arvoa. Kun valitset osakkeen pitkällä aikavälillä, on parempi valita vakaa osake. Valitse yritys, jolla on mukava, vakaa kasvu ja vahva visio tulevaisuudesta. Näin voit hyötyä sijoituksestasi pitkällä aikavälillä!

stock selection

Kasvavat vai vakaat osakkeet?

Kun päätät, mihin osakkeisiin haluat sijoittaa, voit valita kasvavan tai vakaan osakkeen välillä. Kasvuosakkeet ovat osakkeita yrityksissä, joiden on usein vielä todistettava itsensä. Näillä osakkeilla käydään kauppaa erittäin korkealla hinnalla: tulevaisuuden odotettu kasvu sisältyy jo osakkeeseen. Joissakin tapauksissa yhtiö tekee edelleen tappiota, mutta sijoittajat ovat silti innostuneita siitä liikevaihdon suuren vuosittaisen kasvun takia. Tästä kategoriasta löydät monia teknologia osakkeita: ajattele esimerkiksi Uberia tai Teslaa.

Vakaat osakkeet ovat osakkeita yrityksissä, jotka ovat jo todistaneet itsensä. Löydät näistä vakiintuneita nimiä, kuten Wal-Mart tai Shell. Tämän tyyppiset yritykset eivät useinkaan kasva enää valtavasti, etkä saavuta merkittävää tuottoa sijoittamalla tällaiseen yritykseen. Sen sijaan voit odottaa vakaata mutta hidasta tuottoa. Tämäntyyppiset yritykset maksavat usein myös vuotuisen osingon, jonka avulla voit saada pienen tulon sijoittajana.

Kun valitset osakkeita, sinun on kysyttävä itseltäsi, kumpi on mielestäsi tärkeää. Haluatko saavuttaa korkean tuoton ja oletko valmis ottamaan suuria riskejä? Sitten kasvuosake voi olla mielenkiintoinen vaihtoehto. Haluatko vakaan pääomarakenteen? Valitse sitten vakaa osake.

Mitä osakkeita ammattilaiset valitsevat?

Voit myös nähdä useilla verkkosivustoilla mitä osakkeita analyytikot valitsevat. He neuvovat sinua ostamaan tai myymään tiettyjä osakkeita. Joskus he myös neuvovat sinua pitämään osaketta.

Maallikon kannalta voi olla mielenkiintoista nähdä, mitä osakkeita ammattilaiset valitsevat. On kuitenkin tärkeää päättää itse, mitkä osakkeet ovat mielenkiintoisia sinun kannaltasi. Ammattilainen voi soveltaa täysin erilaista strategiaa: jos ammattilainen sijoittaa mielenkiintoisiin yrityksiin ja etsit vakaata osaketta, on parempi jättää hänen neuvonsa huomiotta.

Ulkoista osakevalinnat

Onko sinulla vähän aikaa tai et ole kiinnostunut rahoitusmarkkinoista? Sitten voi olla viisasta ulkoistaa osakkeiden valinta. Paras tapa tehdä tämä on sijoittaa ETF:ään. ETF on rahasto, joka sijoittaa osakekoriin. Mutta mihin osakkeisiin rahasto todella sijoittaa? Tämä vaihtelee suuresti: jotkut rahastot sijoittavat globaaleihin osakkeisiin, kun taas toiset seuraavat indeksiä, kuten AEX.

ETF-sijoituksella on se etu, että rahasi jakautuvat hienosti eri sijoitus luokkiin. Lisäksi ETF:n hallintokustannukset ovat alhaiset, joten voit silti saavuttaa hyvän tuoton.

DEGIRO on hyvä osapuoli ETF:ien ostamiseen ja myyntiin. DEGIRO:ssa et maksa transaktiokustannuksia ostaessasi rahastoja ydin valinnasta. Käytä tätä painiketta avataksesi tilin heti DEGIRO:lla:

Sijoitatko lyhyellä vai pitkällä aikavälillä?

Ennen kuin päätät minkä osakkeen ostat, on viisasta selvittää, aiotko sijoittaa lyhyellä vai pitkällä aikavälillä. Tämä päätös on tärkeä, koska se muuttaa strategiasi täysin.

Jotkut ihmiset sijoittavat pienemmällä aikavälillä muutamasta päivästä useaan viikkoon. Kun ostat osakkeita lyhyellä aikavälillä, sinun tulee valita välittäjä, jolla on alhaiset transaktiokustannukset. On myös tärkeää kiinnittää huomiota viimeaikaisiin uutis raportteihin. Ajattele esimerkiksi uutisia siitä, että teknologiayritys julkaisee uuden tuotteen; tämä voi antaa osakkeen hinnalle väliaikaisen nousun.

Pitkällä aikavälillä on itse asiassa vielä tärkeämpää, minkä osakkeen valitset. Tällöin muodostat salkun ja on erittäin tärkeää valita oikeat osakkeet. Pidät osakkeita salkussa pidempään, ja siksi on vielä tärkeämpää valita vakaita, kannattavia yrityksiä. Ostamiesi osakkeiden on tällöin täytettävä nämä ehdot.

which share to buy

Kuinka päätät minkä osakkeen ostat?

On tärkeää suorittaa analyysi, ennen kuin päätät, minkä osakkeen ostat. On mahdollista suorittaa fundamentti analyysi, jossa tarkastellaan uutisia ja taustalla olevia lukuja. Osakkeen voi myös valita teknisen analyysin perusteella: etsit sitten tiettyjä malleja kaaviosta.

Lyhyellä aikavälillä teknisellä analyysillä on tärkeämpi rooli. Pitkällä aikavälillä yrityksen perusarvoa on tarkasteltava yksityiskohtaisesti. Myöhemmin on tärkeää määrittää, mikä osakkeen arvo on . Tämän avulla voit päättää, onko osakkeesi mielestäsi aliarvostettu vai yliarvostettu.

Jos osake on aliarvostettu, osta se ja pidä siitä kiinni. Kuitenkin osake voi olla myös yliarvostettu; jos näin on, voit silti tuottaa spekuloidaa. Itse asiassa on mahdollista ottaa lyhyt positio, jolloin voit hyötyä hinnan laskusta. Jos et pysty selvittämään, onko osake aliarvostettu vai yliarvostettu, on parempi jättää osake ostamatta.

Muutama tärkeä vinkki:

On tärkeää siirtyä käytännön työhön. Monet ihmiset jumittuvat loputtomasti lukemaan vuosikertomuksia tai uutisia, mutta tällä tavalla et kehitä fiilistä sijoittamiseen. Monet välittäjät tarjoavat mahdollisuuden kokeilla osakkeisiin sijoittamista demon avulla. Demon avulla voit kokeilla eri mahdollisuuksia ja selvittää, mitkä osakkeet toimivat parhaiten sinulle. Napsauta tästä avataksesi demon >>

Tietenkin tieto on voimaa. Ennen ostopäätösten tekemistä on tärkeää saada selkeä kuva yhtiön heikkouksista ja vahvuuksista. Analysoi yrityksen tiedot ja tee valinta osakkeista, joihin haluat sijoittaa. Sitten voit tehdä lopullisen valinnan ja alkaa ostaa osakkeita.

Täydellinen osake

Viime kädessä on tärkeää muistaa, että täydellistä osaketta ei ole olemassa. On kuitenkin mahdollista sijoittaa kannattavasti osakkeisiin päättämällä, mitkä osakkeet ostat. On tärkeää opiskella ja oppia paljon, jotta ymmärrät taustalla olevat mekanismit.

Joten, älä odota rikastuvasi pian; ei, käytä tervettä järkeä ja älä seuraa väkijoukkoa kuin lammas. Löydä oma polkusi menestykseen ja hajauta riskisi useille osakkeille. Muista, että on mahdollista sijoittaa myös muihin arvopapereihin, kuten joukkovelkakirjoihin ja Forexiin; hajauttamalla enemmän todennäköisyytesi tehdä hyviä sijoituspäätöksiä lopulta kasvaa!

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *