Mikä on marginaalipuhelu ja miten sitä estetään?

Jos sijoitat johdannaisilla esimerkiksi hinnanerosopimuksiin, on mahdollista, että jossain vaiheessa kohtaat termin “marginaalipuhelu”. Mutta mikä on marginaalipuhelu? Marginaalipuhelu viittaa tilanteeseen, jossa kaupankäyntitilillä ei enää ole tarpeeksi varoja. Tällöin kaupankäyntipositiot voidaan sulkea automaattisesti. Tässä artikkelissa voit lukea lisää sijoittamisesta marginaalilla. Keskustelemme myös siitä, miten voit välttää marginaalipuhelun.

Miten sijoittaminen tai kaupankäynti marginaalilla toimii?

Useat välittäjät tarjoavat mahdollisuutta käydä kauppaa marginaalilla. Kun käyt kauppaa marginaalilla, sinun on talletettava vain pieni osa kokonaissijoituksesta. Kun sijoitat marginaalilla, käytät velkavipua: tässä tapauksessa voit avata suuremman sijoitusposition pienemmällä rahasummalla. Voit avata esimerkiksi 500 $:n position vain 100 $:lla. Marginaalia käytettäessä on aina oltava varovaisempi.

Position marginaali

Käyttämäsi marginaali vaihtelee välittäjittäin. Kun suurin velkavipu on 1:5, se tarkoittaa, että sinun on sijoitettava 20 % sijoituksesta itse. Jos siis haluat ostaa Google-osakkeita esimerkiksi 10 000 $:lla, sinun on sijoitettava 2 000 $ itse. Loput 8 000 $ rahoittaa välittäjä.

Tässä tapauksessa riski on vain 2 000 $. Voit kuitenkin saada samat sijoitustulokset kuin 10 000 $:n sijoituksella.

marginaali Plus500

Usein välittäjä ilmoittaa vaaditun marginaalin

Ylläpitomarginaali

Välittäjä vaatii, että tilillä on tarpeeksi rahaa kaupankäyntipositioiden ylläpitämiseksi. Kun käytät 500 %:n marginaalia, välittäjä sijoittaa positioon viisi kertaa enemmän rahaa. Hinnan täytyy laskea vain 20 prosentilla ja koko talletus on mennyttä.

Siksi välittäjät käyttävät niin sanottua ylläpitomarginaalia. Ylläpitomarginaali ilmoittaa, miten suuri osa sijoituksen arvosta tulisi aina olla tililläsi.

Jos ylläpitomarginaali on 10 % ja sijoituksen arvo on 10 000 $, tilillä on oltava vähintään 1 000 $. Tämä summa voi koostua muiden sijoitusten tai omaisuuksien tuotoista. Jos et täytä vaatimusta, saatat saada marginaalipuhelun.

Mikä on marginaalipuhelu?

Saat “marginaalipuhelun”, kun tilillä ei ole tarpeeksi varoja pitämään positioita auki. Näin tapahtuu, kun tilin arvo laskee alle ylläpitomarginaalin salliman määrän. Myös toisen sijoituksen tuottoa voidaan käyttää ylläpitomarginaalin täyttämiseen. Jos tilin arvo laskee alle tämän tason, saatat saada marginaalipuhelun.

Marginaalipuhelun merkitys on yksinkertainen: välittäjä pyytää sinua tallettamaan enemmän varoja. Jos et tee tätä ja position tulos ei parane, voit menettää koko sijoituksen. Välittäjä voi sitten likvidoida kaikki sijoitukset varmistaakseen, että marginaalivaatimukset täyttyvät uudelleen. Kun aloitat sijoittamisen marginaalilla, on tärkeää pitää nämä riskit mielessä.

Marginaalipuhelun esimerkki

Oletetaan, että talletat 1 000 $ tilille ja avaat 5 000 $:n sijoituksen. Tässä tapauksessa käytät 500 %:n marginaalia tai 1:5:n vipua. Kun osakkeen arvo laskee kymmenellä prosentilla, menetät 500 $. Kaiken kaikkiaan ostit yhteensä 5 000 $:n arvosta osakkeita. Kun ylläpitomarginaali on 10 %, saatat jo olla vaikeuksissa. Tässä tapauksessa et enää täytä marginaalivaatimuksia.

Position auki pitämiseksi sinun on talletettava tilille lisää rahaa. Kun tilin varat alkavat lähestyä 0 $:aa, välittäjä toteuttaa marginaalipuhelun. Jos et talleta rahaa, positio suljetaan yleensä automaattisesti. Hävitty summa ei ylitä tilille talletettua summaa.

Jos sinulla on useita sijoituksia välittäjällä, sijoituksen A tulos voi vaikuttaa sijoitukseen B. Oletetaan, että yllä oleva esimerkki on tappiollinen sijoitus. Olet kuitenkin sijoittanut myös toiseen osakkeen 1000 $:lla ja käyttänyt 500 %:n marginaalia. Tämä osake on kuitenkin noussut kymmenellä prosentilla, jonka ansiosta sen tuotto kompensoi toisen position tappion. Tässä tapauksessa et saisi marginaalipuhelua.

Ole siis varovainen avatessasi useita positioita. Yksi huonosti suoriutuva positio voi johtaa siihen, että kaikki tilin kaupankäynnit suljetaan. Et olisi ensimmäinen treidaaja, joka häviää koko sijoituksensa marginaalipuhelun seurauksena.

Selitys marginaalipuhelun toiminnasta

Miten voit välttää marginaalipuhelun?

On viisasta välttää marginaalipuhelua, koska tämän sattuessa menetät kaikki tilillä olevat rahat ja positiot suljetaan automaattisesti. Voit välttää marginaalipuhelun varmistamalla, että tilillä on aina tarpeeksi varoja.

Hyvä apuväline on stop loss. Stop loss -toimeksiannolla voit asettaa arvon, jolla sijoituksesi suljetaan automaattisesti. Lue lisää stop lossin käyttämisestä täältä.

selitys marginaalista

Välittäjätilillä näytetään yleensä seuraavat numerot. Saldo on tilillä oleva summa. Pääoma on kaikkien kaupankäyntipositioiden tämänhetkinen arvo. Kaupankäyntipositioiden arvo koostuu talletuksesta plus avoimet tuotot ja miinus avoimet tappiot. Marginaali on vähimmäissumma, joka tilillä pitäisi olla marginaalipuhelun välttämiseksi. Vapaa marginaali on summa, jota voit edelleen käyttää uusiin sijoituksiin.

Mitä maksuja marginaalilla sijoittamiseen liittyy?

Kaupankäynti joko marginaalilla tai ilman ei ole ilmaista. Maksat tästä aina rahoituskorkoa, joka maksetaan joka päivä, kun positiota pidetään avoinna. Kun käyt kauppaa marginaalilla, tarvitset korkeamman tuoton positiivisen tuloksen saamiseksi. Tässä artikkelissa selitämme, miten nämä rahoituskorot lasketaan.

Aseta taattu pysäytys

Voit suojella positioita taatulla pysäytyksellä. Taattu pysäytys sulkee position automaattisesti, kun se laskee tiettyyn arvoon. Taattua pysäytystä käyttämällä voit rajoittaa tappion tietyssä positiossa.

Taattu pysäytys on usein kalliimpi kuin normaali stop loss. Normaalilla stop lossilla voit silti hävitä enemmän rahaa erittäin epävakailla markkinoilla. Taatulla pysäytystoimeksiannolla välittäjä takaa, että positio suljetaan määritetyllä arvolla. Siksi on erityisen suositeltavaa käyttää taattua pysäytystä osakkeisiin, jotka ovat erittäin epävakaita.

CFD-kaupankäynti: lyhyt esitelmä

Hinnanerosopimus (CFD) on sijoitustuote, jonka avulla voit hyödyntää hinnannousuja tai -laskuja. CFD on ostajan ja myyjän välinen sopimus. Kohde-etuuden arvon ero määrittää joko tuoton tai tappion. Tämä tulos maksetaan heti sopimuksen sulkemisen jälkeen. Hinnanerosopimuksissa on vipuvaikutusmekanismi. Tämä tarkoittaa, että avaat suuren position suhteellisen pienellä talletuksella.

Huomaa, että kun ostat CFD:n, sinusta ei tule osakkeenomistajaa. Yksinkertaisesti keinottelet vain hinnannousulla tai -laskulla.

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *