CFD treidauksen kustannukset

Kun treidaat CFD:llä, sinun on maksettava transaktiomaksuja. CFD:n suuri etu on se, että transaktiokustannuksesi lasketaan suhteessa sijoittamaasi summaan. Tämän seurauksena on myös mahdollista saavuttaa positiivinen tulos, kun kauppaa käydään pienellä summalla. Mutta mitkä kustannukset sinun on maksettava aloittaessasi sijoittamisen CFD:n?

Missä voit treidata kustannustehokkaasti CFD:llä?

Kun avaat useita positioita, on tärkeää valita halpa CFD-välittäjä. Loppujen lopuksi maksat palkkiot jokaisesta erillisestä tapahtumasta. Jopa pienillä kustannuksilla transaktiokustannuksesi voivat nousta nopeasti. Auttaaksemme sinua olemme listanneet laadukkaita ja halpoja CFD-välittäjiä sinulle. Paina alla olevaa painiketta verrataksesi heti edullisimpia välittäjiä:

Täytyykö sinun maksaa komissioita?

Useimmissa pankeissa maksat kiinteän summan transaktiota kohti. Kun ostat tietyn määrän osakkeita paikallisessa pankissa, maksat aina kiinteän vähimmäispalkkion kaupankäyntimäärästäsi riippumatta. Tämän vuoksi kuluttajien on melkein mahdotonta sijoittaa muutamalla sadalla dollarilla.

Jotkut CFD-välittäjät veloittavat myös kiinteän palkkion. Onneksi näin ei usein ole. Suurimmalle osalle CFD-välittäjistä et maksa palkkioita ollenkaan osakekaupassa. Tämän avulla voit saavuttaa hyvän tuloksen jopa pienillä rahamäärillä.

Spread

Kun treidaat CFD:llä, huomaat, että transaktiokustannukset ovat aina suhteessa tekemääsi sijoitukseen. Kustannuksia kutsutaan spreadiksi, mikä on osto- ja myyntihinnan ero.

Treidatessa valuuttapareilla spread on usein selvästi merkitty. Jos spread on 2 pistettä, se tarkoittaa, että maksat 0,0002 senttiä vaihdetusta yksiköstä. EUR / USD:n vaihdettu yksikkö on 1000. Joten, kun käydään kauppaa EUR / USD:llä 2 pisteen erolla, maksat 20 senttiä transaktiopalkkioita (0,0002 X 1000).

On tärkeää muistaa, että maksat spreadin jokaiselle ostamallesi osakkeelle. Vivulla voit joskus ostaa 1000 dollaria osakkeina 100 dollarilla. Maksat sitten transaktiomaksun koko summastasi, jolla treidaat. Kun avaat position 10:lle 100 dollarin osakkeelle ja transaktiokustannukset osaketta kohden ovat 0,20 dollaria, transaktiokustannuksesi ovat yhteensä dollarin. 100 dollarin kokonais sijoituksella tämä olisi 1% transaktiomaksuja.

CFD_costs

Rahoitusmaksut

Kun treidaat CFD:llä, voit käyttää velkavipua. Velkavipu mahdollistaa sijoittamisen marginaalilla. Välittäjä rahoittaa sitten suuren osan sijoituksesta puolestasi. Kun käytät 1: 5-vipua, sinun on maksettava vain 20% kokonaismäärästä. Käyttämällä vipua voit saavuttaa potentiaalisesti korkeamman tuoton pienemmällä rahamäärällä.

Vivun käyttö ei kuitenkaan ole ilmaista. Kun käytät vipua, maksat rahoituskorkoa. Tämä korko lasketaan vain, jos jätät position auki pidemmäksi aikaa kuin yhdeksi päiväksi. Päivän kauppiaana sinun ei tarvitse maksaa rahoituskustannuksia.

Lyhyistä positioista saat joskus rahoitusmaksun ja pitkistä positioista vähennetään rahoitusmaksu. On viisasta tarkistaa kunkin position rahoitusehdot ja -kustannukset. Nämä kustannukset lasketaan usein veloittamalla markkinakoron yläpuolella oleva hinta. Nämä kustannukset jaetaan sitten 365:llä (päivien lukumäärä vuodessa).

Päivittäiset rahoituskustannukset ovat yleensä alhaiset ja riippuvat täysin välittäjän erityisehdoista. Plus500:sta löydät tarkan rahoitusmaksun CFD:tä kohti. Kuvassa näet esimerkin siitä, miltä tämä näyttää Plus500:lla. Vaikka CFD-treidausta käytetään yleensä pääasiassa lyhyillä ajanjaksoilla (1-30 päivää), matalat rahoituskustannukset mahdollistavat myös CFD-sijoittamisen pidempään.

Rahoituskustannusten vuoksi CFD:t soveltuvat erityisen hyvin lyhytaikaisiin sijoituksiin. Rahoituskustannukset voivat vähentää merkittävästi pitkän aikavälin tuottoa. On tärkeää muistaa, että viikonloppuna maksat kolmen päivän rahoituskustannukset. Viikonloppuisin vaihto on suljettu, joten positiosi pysyy automaattisesti auki useita päiviä.

Maksamasi ja saamasi rahoitusmaksut ilmoitetaan yön yli. Suuntaa-antavat hinnat.

Huomioi slippage kustannukset

Kun sijoitat, joudut luultavasti kohtaamaan slippagen. Kun asetat stop lossin, ilmoitat, että haluat myydä osakkeen tietyllä hinnalla. Jos markkinat ovat hyvin epävakaat, hinta voi liikkua hieman ennen kuin positio todella myydään. Tämän seurauksena sijoitus position tappio voi olla odotettua suurempi.

Voit ratkaista tämän käyttämällä liukuvaa stop lossia. Liukuvan stop lossin käyttö ei kuitenkaan ole ilmaista. Voit esimerkiksi joutua maksamaan korkeamman spreadin. Siksi käytä tämän tyyppistä stop lossia vain, kun odotat suurta volatiliteettia.

Muuntokustannukset

Jotkut välittäjät maksavat kustannuksia ulkomaisen valuutan sijoituksista. Sijoitustilisi on aina tietyssä valuutassa. Kun omistat eurotilin, sinun on ensin ostettava dollareita, ennen kuin voit ostaa dollareissa noteeratun osakkeen. Siksi tarkista, kuinka paljon maksat, kun vaihdat yhden valuutan toiseen.

Pidä silmällä muita kustannuksia

Jotkut CFD-välittäjät voivat olla hyvin ovelia. He voivat esimerkiksi veloittaa ylimääräistä, kun haluat nostaa rahasi tai jos et käytä treidaus alustaa tiettynä aikana. Siksi, ennen kuin avaat tilin, tutki kunnolla, veloittaako välittäjä ärsyttäviä piilotettuja maksuja.

Kuinka kallista CFD:llä treidaus on käytännössä?

Tässä esimerkissä näytämme, kuinka kallista CFD-sijoittaminen voi olla. Tässä esimerkissä investoimme öljyyn velkavivulla 1:10. Sijoitamme 1000 dollarilla ja öljytynnyrin hinta on 40 dollaria. Kokonais sijoituksen arvo on 10,000 dollaria. Tällä määrällä käymme kauppaa 250 öljytynnyrillä. Maksamme välittömästi spreadin öljytynnyreistä. Testissämme spread on 0,08 senttiä tynnyriltä. Maksamme sitten suoria transaktiomaksuja yhteensä 20 dollaria. Tämä on 2%:a 1000 dollarin sijoituksestamme.

Pidämme tämän esimerkin position avoimena viikon ajan. Maksamme yökohtaisen palkkion – osta 0,0055% päivässä. Yhteensä maksamme 0,0385% korkoa kokonais positiosta viikossa. Position arvo on 10000 dollaria * 0,0385%, mikä vastaa 3,85 dollaria. Prosentuaalisena osuutena sijoituksestamme rahoituskustannukset ovat 0,385%.

Transaktiokustannukset ovat 20 dollaria plus 3,85 dollaria, mikä tekee 23,85 dollaria. 1000 dollarin sijoituksestamme maksamme 2,385% transaktiopalkkioita. Meillä on kuitenkin mahdollisuus sijoittaa 10,000 dollaria ja potentiaaliset spekuloidamme ovat kymmenen kertaa korkeammat. Kuten näette, CFD-kaupankäynnin ei tarvitse olla ollenkaan kallista! Teemme jo spekuloidaa sijoituksellamme, kun öljytynnyrien arvo nousee vähintään 0,40 dollaria.

Tekijä

 Avatar
Over Alex

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *