Härkä vs. karhu: Miten osallistut markkinaan?

Usein investoinnissa mainitaan termit härät ja karhut. Tässä artikkelissa käsitellään härkämäisten ja karhumaisten osakemarkkinoiden merkitys ja analysoidaan, miten astut härkä- ja karhumarkkinoille!

Mistä haluaisit tietää?

 • Härkämäinen markkina: mikä on härkämäinen markkina?
 • Karhumainen markkina: mikä on karhumainen markkina?
 • Miten investoida härkämarkkinan aikana?
 • Miten investoida karhumarkkinan aikana?
 • Miten pitkään härkämäiset ja karhumaiset markkinat kestävät?
 • Opi lisää härkämäisistä markkinoista
 • Opi lisää karhumaisista markkinoista

Mikä on härkämarkkina?

Härkä on kaikille tuttu eläin, mutta myös hyvin tunnettu Wall Street -sijoitustermi. Wall Streetissä on jopa härälle omistettu patsas. Härkämarkkinalla tarkoitetaan markkinaa, jossa hinnat pääasiassa nousevat. Tämä on siis positiivinen markkinatunnelma, jossa osakkeiden hinnat jatkavat nousuaan.

Usein ihmiset sekoittavat härkämarkkinan ja karhumarkkinan keskenään. Härkämarkkinan muistat siitä, että härän sarvet osoittavat ylöspäin.

härkämäinen markkina

Mikä on karhumainen markkina?

Karhumarkkina on härkämarkkinan vastakohta ja myös monen sijoittajan painajainen. Kun olemassa on karhumarkkina, olemassa on myös yleinen negatiivinen markkinatunnelma, joka johtaa pörssikurssin laskuun. Muistat karhumarkkinan siitä, että karhun kynnet osoittavat alaspäin. Wall Streetistä ei löydy karhua: se voi johtua siitä, etteivät sijoittajat halua kohdata pelkojaan.

karhumainen markkina

Miten tehdä spekuloidaa härkämäisellä markkinalla?

Kun olemassa on härkämäinen markkina, se tarkoittaa sijoittajien korkeaa itsevarmuutta. Tällaisille markkinoille osallistuvia henkilöitä kutsutaan myös laumaksi. Tämä on järkevin strategia härkämarkkinoilla: pysyä trendin mukana. Härkämarkkina on hyvä aika ostaa osakkeita.

Härkämarkkinoilla on kuitenkin oltava valppaana, sillä jokaisen nousun jälkeen on aina lasku. Kuten näimme vuonna 2008, osakkeet voivat laskea odottamattomasti ja seuraava laskutrendi kestää pitkään. Kun osakkeiden hinnat lähtevät laskuun, niiden uudelleenmyynti voi olla hyvä idea.

Miten tehdä spekuloidaa karhumaisella markkinalla?

Karhumarkkina on ajanjakso, jossa osakkeiden hinnat laskevat voimakkaasti. Tässä tapauksessa sijoittajat suhtautuvat tulevaisuuteen yleensä pessimistisesti. Useat ajattelevat, että karhumarkkinan aikana on syytä paniikkiin; koska osakkeiden hinnat putoavat, spekuloidajen mahdollisuutta ei ole!

Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta; on mahdollista ottaa lyhyt positio. Kun hinnat laskevat jyrkästi, on erittäin tärkeää käyttää tätä tehokasta vaihtoehtoa. Kun myyt lyhyeksi, saat spekuloidaa heti, kun osakkeiden hinnat laskevat. Tämän verkkovälittäjien tarjoaman modernin vaihtoehdon avulla voit ansaita rahaa sijoittamalla härkä- ja karhumarkkinoille.

Voit myös käyttää erityisiä johdannaisia avataksesi position osakkeen hinnan pudotessa. Hyvin tunnettuja johdannaisia, jotka voivat auttaa sinua voittamaan karhumarkkinat, ovat:

Miten pitkään härkämäinen tai karhumainen markkina kestää?

Tämä riippuu pääosin osaketyypistä. Tietyt osakkeet ovat vähemmän vaihtelevia, mutta nämä eivät usein ole kovin jännittäviä: joskus niiden kasvu jatkuu kymmenen tai jopa kahdenkymmenen vuoden ajan. Tulokset eivät ole äärimmäisiä, vaan sen sijaan erittäin vakaita.

Toisessa ääripäässä ovat sykliset härkämäiset ja karhumaiset markkinat. Nämä osakkeet voivat nousta tai laskea huimasti muutamassa viikossa tai vuodessa. Tämä näkyy myös Bitcoin-markkinoilla, jossa kryptovaluutan hinta voi nousta tai laskea jopa kymmenellä prosentilla.

Lisää tietoa härkämäisestä markkinasta

Haluatko oppia lisää härkämäisestä markkinasta? Tästä osiosta löydät kaiken tarvitsemasi tiedon härkämäisestä markkinasta!

Mikä aiheuttaa härkämäisen markkinan?

On olemassa useita tekijöitä, jotka voivat edistää härkämäistä markkinaa. Usein härkämäinen markkina johtuu seuraavista asioista:

 • Työttömyyden lasku
 • Käytettävissä olevan tulon kasvu
 • Yritysten korkeampi tuottoisuus
 • Suuri itsevarmuus osakemarkkinoilla
 • IPO:iden nousu

Mikä on paras tapa sijoittaa härkämäiseen markkinaan?

Härkämarkkinoilla on useita sijoitusstrategioita, joista yksi on osakkeiden ostaminen ja omistaminen. Markkinoiden optimismi varmistaa osakkeiden hinnan nopean nousun.

Hieman uskaliaampi strategia on ostaa lisää osakkeita hintojen jatkaessa nousuaan. Voit sitten määrittää etukäteen, kuinka monta lisäosaketta ostat kutakin hinnannousuprosenttia kohden.

Voi myös olla fiksua ostaa osakkeita retracement-strategialla, koska jopa härkämäisellä markkinalla hinnat lähtevät joskus laskuun. Voit vastata tähän toteuttamalla toimeksiantoja näiden lyhyiden hinnanlaskujen aikana. Parhaan ostohetken voit määrittää teknisen analyysin avulla.

Voit myös valita full swing trading -vaihtoehdon. Tämä on kaupankäyntitapa, jossa toteutat toimeksiantoja sekä nouseviin että laskeviin markkinoihin. Tämä on rohkein strategia, mutta sen avulla voit vastata sekä laskeviin että nouseviin trendeihin tehokkaasti. Haluatko kokeilla tämäntyyppistä investointia? Voit kokeilla tätä kaupankäyntitapaa verkkovälittäjillä ilmaiseksi demon avulla:

Mikä on hyvin tunnettu härkämarkkina?

Hyvä esimerkki äskettäisestä härkämäisestä markkinasta on vuoden 2000 IT-kupla. Hyvien uutisten ja korkeiden odotusten johdosta erilaisten teknologiaosakkeiden hinnat nousivat voimakkaasti. Nyt kuitenkin tiedämme, ettei siinä käynyt hyvin…

IT-kupla härkämäinen markkina

Lisää tietoa karhumaisesta markkinasta

Haluatko oppia lisää karhumaisesta markkinasta? Tästä osiosta löydät kaiken tarvitsemasi tiedon karhumaisesta markkinasta!

Mikä aiheuttaa karhumaisen markkinan?

Syyt voivat vaihdella, mutta karhumainen markkina johtuu usein talouden hidastumisesta. Seuraavat seikat voivat johtaa karhumaiseen markkinaan:

 • Työllisyyden lasku
 • Käytettävissä olevan tulon lasku
 • Yritysten alhaisempi tuottoisuus

Myös hallituksen toiminta voi johtaa karhumaiseen markkinaan. Hallitus voi korottaa osakkeista tai yrityksiltä perittäviä veroja, mikä vähentää tuottoisuutta.

Mitä vaiheita näihin markkinoihin liittyy?

Karhumainen markkina ei yleensä tapahdu yhdessä yössä. Alussa on itsevarmuutta ja osakkeiden hinta on korkea.

Tämän jälkeen kielteisten uutisten ryöppyämä aiheuttaa osakkeiden hinnan laskun. Paniikki iskee ja sijoittajien itsevarmuus heikkenee.

Kun hinnat laskevat voimakkaasti, jotkut sijoittajat astuvat markkinoille, koska he näkevät osakkeet hyvänä kauppana. Hinnat jatkavat laskuaan alussa, mutta hitaammin. Lopulta karhumainen markkina muuttuu takaisin härkämäiseksi markkinaksi ja hinnat alkavat taas nousta.

Onko karhumarkkinoilla hyvä sijoittaa?

Karhumarkkinan hankala puoli on se, että on vaikea määrittää, milloin on paras aika osallistua. Tämä johtuu siitä, että alimman tason tarkka arviointi on lähes mahdotonta. Karhumarkkina voi kestää useita vuosia ja osakkeiden hinnat voivat helposti laskea 50–60 prosentilla.

Tilapäinen korjaus voi usein olla parempi aika sijoittaa. Korjaukset ovat väliaikaisia laskuja nousevalla markkinalla.

Voit vastata karhumaiseen markkinaan käyttämällä cost dollar averaging -menetelmää. Tämän strategian avulla voit ostaa osakkeita säännöllisesti. Näin et sijoita suurta rahasummaa kerrallaan väärällä tavalla.

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *