Miten rikastua sijoittamalla osakkeisiin?

Tiesitkö, että rikkaat eivät rikastu kovalla työllä? Ei, rikkaat rikastuvat hallitsemalla rahaansa älykkäästi! Ilmaisu ”Työskennelkää fiksusti, älkää ahkerasti” pätee siis! Mutta miten voit rikastua sijoittamalla osakkeisiin? Keskustelemme eri tavoista ja katsomme, miten realistista se on.

Voitko rikastua sijoittamalla osakkeisiin?

Osakkeilla on varmasti mahdollista ansaita suuria summia. Tunnetut sijoittajat, kuten Warren Buffett ja Benjamin Graham, ovat ansainneet omaisuutensa sen avulla. Hyvä uutinen on, että voit rikastua pienelläkin summalla.

Tämä on kuitenkin täysin teoreettista eikä se todellakaan ole helppoa. Jos haluat saada hyviä tuloksia lyhyellä aikavälillä, sinun on sijoitettava paljon aikaa ja rahaa. Vaihtoehtoisesti voit valita hitaan menetelmän, mutta silloin tarvitset paljon kärsivällisyyttä. Keskustelemme erilaisista lähestymistavoista tässä artikkelissa.

Ennen kuin jatkat lukemista, on tärkeää muistaa tämä: KYLLÄ, voit rikastua sijoittamalla, ja EI, takuita ei ole. Voit myös menettää paljon rahaa sijoittamalla, varsinkin jos et tiedä mitä olet tekemässä ja hyppäät syvään päähän ilman harjoittelua.

Miten rikastua aktiivisella osakekaupalla?

Ensimmäinen tapa sijoittaa osakkeisiin on päiväkauppa. Päiväkauppa on erittäin aktiivista osakekauppaa. Voit käyttää teknisiä tasoja ja viimeisimpiä uutisia ostaaksesi ja myydäksesi osakkeita nopeasti. Aktiivisen kaupankäynnin tarkoituksena on saada korkeaa tuottoa lyhyellä aikavälillä.

Tämä kaupankäyntitapa vie paljon aikaa: jos käytät periaatteita hyvin, teoriassa voit ansaita paljon rahaa. Vain pieni osa sijoittajista kuitenkin saavuttaa pitkän aikavälin menestystä keinottelemalla osakekursseilla aktiivisesti.

Luuletko, että voit rikastua käymällä aktiivisesti kauppaa osakkeilla pörssissä? Kokeile päiväkauppaa demolla ensin ilman riskiä. Näin voit tietää, sopiiko tämä kaupankäyntityyli sinulle. Avaa demotili nyt alla olevalla painikkeella:

Rikastuminen ostamalla osakkeita

Strategia, joka toimii paremmin useimmille ihmisille, on ostaa osakkeita ja pitää niitä hallussa pidempään. Jos valitset osakkeet viisaasti, voit rikastua niillä.

Jos esimerkiksi olisit sijoittanut 1 000 $ Appleen vuonna 2000, se olisi kasvanut 160 000 dollariin 20 vuodessa! Nykypäivänä olisit voinut sijoittaa 1 000 $ Teslaan. Jos olisit tehnyt tämän vuonna 2010, omaisuutesi arvo olisi nyt 231 270 $! Kuten voit nähdä, voit rikastua ostamalla osakkeita: oikeiden osakkeiden valinta on kuitenkin tärkeää.

Jos valitset väärän osakkeen, voit helposti menettää koko sijoituksesi. Käytä siksi riittävästi aikaa tutkimaan yrityksiä, joihin harkitset sijoittamista. Onko yrityksellä hyvä tulevaisuuden visio? Tässä tapauksessa on varmasti mielenkiintoista lisätä osakkeita osakesalkkuun.

Varsinkin kun sijoitat pienempiä summia, on suositeltavaa tehdä niin välittäjän kautta, jolla et maksa kiinteää komissiota. Oletko kiinnostunut parhaista välittäjistä, joihin voit sijoittaa alhaisilla kustannuksilla? Vilkaise sitten välittäjien vertailuamme:

Laiska tapa rikastua osakkeilla

Etkö halua seurata osakemarkkinoita aktiivisesti? No, minulla on hyviä uutisia! Jos aloitat riittävän aikaisin, voit myös rikastua osakesijoituksella käyttämättä liikaa aikaa. Voit tehdä näin sijoittamalla indeksirahastoon tai ETF:ään.

Indeksirahasto tai ETF seuraa tiettyjä osakkeita eikä yritä voittaa markkinoita. Kun sijoitat ansaitsemasi tuoton kerta toisensa jälkeen, ansaitset myös positiivista tuottoa. Osakkeiden keskimääräinen vuosituotto on 6–8 prosenttia, mikä voi olla merkittävää.

Jos sijoitat 1 000 $ palkastasi joka kuukausi keskimäärin 8 % tuotolla, sinusta tulee miljonääri alle 27 vuodessa. Osakkeisiin sijoittaminen on loistava tapa rikastua, jos markkinat ovat rauhalliset. Jos sijoitat vain 200 $, tarvitset 46 vuotta. Niin kauan kuin sinulla on tarpeeksi kärsivällisyyttä ja kuria, voit varmasti rikastua sijoittamalla osakkeisiin.

Temppu on tallettaa kiinteä summa joka kuukausi. Näin voit ottaa keskimääräisen tuoton etkä kohtaa ikäviä yllätyksiä. Muista, että menneet tulokset eivät takaa tulevaisuuden tuloksia.

DEGIROlla voit ostaa ETF:n keskeisistä valinnoista ilman osto- ja myyntikustannuksia. Kiinnittämällä huomiota transaktiokustannuksiin saavutat tavoitteesi nopeammin. Avaa tili DEGIROlle alla olevalla painikkeella:

Onko takuita?

Ei! Sijoittamisessa on kyse riskien ottamisesta ja mahdollisuuksien hyödyntämisestä. Saatat menettää (osan) alkusijoituksesta. Oletko peloissasi ja et siedä ajatusta rahan menettämisestä? Unohda sitten unelma rikastua ja valitse ”turvallinen työpaikka” ja säästötili.

Oletko valmis ottamaan riskejä tullaksesi rikkaaksi jonain päivänä? Sijoita sitten rahalla, joka sinulla on varaa hävitä ja jatka eteenpäin. Ihmiset, jotka ryhtyvät toimiin, menevät elämässä pidemmälle kuin ne, jotka eivät tee mitään.

get rich investing

Miksi osakkeet?

Tutkimukset näyttävät aina, että osakkeet ovat helpoin tapa rikastua. Elon Musk ja Jeff Bezos eivät rikastuneet toimitusjohtajan palkkansa ansiosta, vaan omistamalla yhä arvokkaampien yrityksen osakkeita.

Kukaan ei rikastu myymällä aikaansa. Aika on rajallinen resurssi etkä voi skaalata tuloja. Vaikka taitojen arvo on tuntematon, tuloille on raja. Osakesijoituksissa tätä rajoitusta ei (teoriassa) ole. Siksi sijoitan suuren osan tuloistani osakkeisiin joka kuukausi.

Laadi hyvä suunnitelma

Jos haluat rikastuav osakesijoituksilla, on tärkeää laatia hyvä suunnitelma. Tarkista ensin, kuinka paljon rahaa saat joka kuukausi: tarvitset riittävästi kassavirtaa sijoittamiseen joka kuukausi. Eikö käteen jää mitään? Silloin ei ole mitään järkeä aloittaa sijoittamista. Silloin on tärkeää ensin vähentää kuluja tai lisätä tuloja.

Jos rahaa jää yli, voit päättää, kuinka paljon pystyt ja haluat sijoittaa kuukausittain. Tutki, mitä sijoitustuotteita on olemassa ja tee selkeä suunnitelma. Milloin ostat ja miten paljon? Tekemällä nämä päätökset rauhallisina hetkinä voit välttää päätöksiä tunteiden johdosta, mikä voisi vähentää tuottoa, kun osakemarkkinat eivät suoriudukaan hyvin.

getting_rich_shares

Onko 100, 200, 500 tai 1 000 kuukaudessa riittävä määrä rikastua?

Mietitkö, voitko tulla miljonääriksi sijoittamalla tietyn summan osakkeisiin? Autamme mielellämme! Työkalumme avulla voit laskea välittömästi, kuinka kauan sinulta kestää rikastua sijoittamalla osakkeisiin:
10

Investoinnin arvo on:

Investointien kasvu ajan myötä

Investointien saldo vuonna


Jos aloittaisit sijoittamisen vuotta myöhemmin, sinulla olisi vähemmän rahaa kuin jos aloittaisit tänään.

Tietenkin jokainen määrittelee vaurauden eri tavalla. Mieti, kuinka paljon sinulle riittää ja kuinka paljon voit laittaa syrjään. Tällä tavalla voit määrittää, ovatko tavoitteet realistisia. Vinkki: Jos sinun on saavutettava 20 % tuotto joka vuosi saavuttaaksesi tavoitteesi, se ei toimi.

Vältä näitä virheitä

On tärkeää välttää hypetyksiä mahdollisimman paljon. Tietysti voit olla onnekas ostaessasi osakkeita oikeaan aikaan. Mutta voit myös tehdä virheitä ja menettää suurimman osan sijoituksesta. Voit tehdä mitä haluat, mutta jos haluat lisätä mahdollisuuksiasi rikastua, on viisasta keskittyä vakaampiin sijoituksiin.

Siksi on tärkeää jättää huomiotta muiden neuvot. Postimies, äiti tai kaukainen serkku eivät ole parhaita henkilöitä kysyä neuvoa. Ota selvää, rikastuiko ”neuvoja” antanut henkilö sijoittamalla. Jos ei, sinulla ei ole hyvää syytä kuunnella.

Älä myöskään aloita sijoittamista ennen kuin sinulla on tarpeeksi tietämystä. Sijoita vain sellaisiin sijoitustuotteisiin, jotka ymmärrät hyvin ja ymmärrä ensin, miten kaikki toimii. Jos et osaa uida, et hyppää uima-altaaseen.

Yritä pitää tunteesi poissa pelistä: ne ovat usein huono neuvonantaja. Tunteet kehottavat sinua myymään osakkeet pörssin romahtaessa, vaikka se voi olla hyvä aika ostaa lisää.

Viimeinen vinkki on, että älä liioittele osakkeiden kanssa. Sen sijaan, että toivoisit ihmeitä, lisää mahdollisuuksiasi rikastua. Siksi menemme kirkkoon sunnuntaisin.

get rich investing 2

Unohda nämä myytit rikastumisesta osakkeisiin sijoittamalla

  • En osaa sijoittaa: et ehkä osaa sijoittaa juuri nyt, mutta sijoittaminen on taito, jonka voit oppia (suurella vaivalla). Haluatko tehdä töitä rikastuaksesi vai olisitko mieluummin köyhä koko elämäsi?
  • Teet sen itse paremmin: oletko hyvä sijoittaja? Sitten sen täytyy olla totta. Vähintään 90 %:lle väestöstä voi kuitenkin olla parasta hankkia tueksi ammattilainen.
  • Rikkaat ovat onnekkaita: lottovoittajille tämä voi tietenkin olla totta. Et rikastu yhdessä yössä; se vaatii paljon sinnikkyyttä.
  • Sinun on ajoitettava markkina: sinun ei tarvitse ajoittaa markkinoita koronkoron periaatteen ansiosta. Sijoita vain kiinteä summa joka kuukausi.
  • Olen liian tyhmä: monet kuuluisat ja rikkaat yrittäjät eivät käyneet yliopistoa loppuun. Rahan sijoittaminen indeksirahastoon kuukausittain ei ole vaikeampaa kuin shoppailu.
  • Liian epävarma: ainoa varma asia on, että jos et sijoita, et koskaan rikastu työskentelemällä.

Onko pomolle työskenteleminen viisasta?

Monet ihmiset ajattelevat, että tutkinnon hankkiminen ja työn löytäminen on tie vauraaseen ja onnelliseen elämään, mutta onko näin todella? Kuka tykkää tehdä töitä maanantaisin? Onko todella hauskaa tehdä sitä, mitä pomo haluaa sinun tekevän? Onko hauskaa lähteä lomalle vain, jos pomosi sen sallii?

En tiedä mitä vastaisit näihin kysymyksiin, mutta tiedän omat vastaukseni! Monet kuitenkin pysyvät säännöllisissä töissään, koska he sanovat tuntevansa olonsa turvalliseksi. Mutta kuinka paljon turvallisuutta todella tunnet? Kuinka kauan voisit elää ilman työtä? Koska ei ole epäilystäkään siitä, että työntekijänä olet korvattavissa, ja näinä taloudellisina myrskyisinä aikoina lomautuksia tapahtuu.

Turvallisuutta epävarmuudessa

Viime kädessä voit löytää enemmän turvallisuutta siitä, mitä kutsumme epävarmuudeksi. Elämässä ei pääse mihinkään ilman riskejä. Ihmiset, jotka pelkäävät ottaa riskejä, kärsivät lopulta eniten. Ainoa tapa saada varallisuutta on ottaa riskejä. Epäonnistut, mutta jaloilleen nouseville ihmisillä on taipumus selviytyä.

Epäonnistuminen taitona

Jos haluat rikastua vaivatta, sinun täytyy oppia häviämään. Menestyneet ihmiset käsittelevät menetystä hyvin eri tavalla kuin köyhät. Monet epäonnistuvat osakekaupassa, koska he pelkäävät jatkuvasti rahan menettämistä (pelkään epäonnistuvani, ehkä hinta nousee) ja sulkevat positiot liian nopeasti (kuvittelen menettäväni spekuloidani).

Menestyäksesi sinun on toimittava juuri päinvastoin. Katkaiset häviävät positiot ja pidät voittavat paikat auki, kunnes suunta muuttuu selkeästi. Soveltamalla tätä strategiaa tehokkaasti lisäät mahdollisuuksiasi menestyä osakekaupassa.

Tekijä

 Avatar
Over Alex

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *