Miten sijoittaa taloudellisesti haastavina aikoina?

Useat ihmiset lopettavat sijoittamisen, kun talous on laantumassa, mikä on sääli! Taloudellisen kriisin aikana voit saada parhaita sijoitustuloksia. Tässä artikkelissa tutkimme, mihin voit sijoittaa talouden laantuessa.

Älä panikoi

Kun omistat osakkeita, on tärkeää olla panikoimatta, kun talous on laskussa. Jokaisella sijoittajalla pitäisi olla hyvä pitkäaikainen suunnitelma, koska lyhyellä aikavälillä osakkeet eivät välttämättä suoriudu hyvin. Pitkällä aikavälillä osakkeet kuitenkin tuottavat paljon parempia tuloksia kuin säästöt.

Kun ostat osakkeita aktiivisesti, voit eliminoida nämä vaihtelut sijoittamalla porrastetusti: tätä kutsutaan myös nimellä dollarikustannusten keskiarvo. Tällä menetelmällä talletat kiinteän summan joka kuukausi esimerkiksi rahastoon. Usein on vaikea määrittää, ovatko markkinat huipussaan vai pohjalla. Tallettamalla kiinteän summan joka kerta voit rajoittaa epävakaisuutta ja itsevarmasti saada hyviä tuottoja pörssissä.

Taantuma voi olla hyvä aika ostaa. Siksi on aina järkevää pitää kassareserviä. Voit hyötyä ”myynnistä” ostamalla lisää osakkeita, kun talous on vähemmän menestyvä. Luotettavat yritykset, joilla on hyvä taloudellinen asema, toipuvat usein nopeasti, joskus muutamassa kuukaudessa tai jopa vuodessa.

Hyödynnä laskevia hintoja lyhyillä positioilla

Jokainen tietää, että voit ostaa osakkeita ja saada tuottoa, kun hinta nousee. Modernien välittäjien kautta voit myös myydä lyhyeksi, jolloin myyt osakkeet heti saadaksesi negatiivisen määrän osakkeita. Kun hinta laskee, voit ostaa samat osakkeet uudelleen paremmalla hinnalla ja myydä ne korkeammalla hinnalla kuin millä avasit position.

Transaktion pikkujutuilla ei ole merkitystä, koska välittäjä huolehtii niistä puolestasi. Jos haluat myydä lyhyeksi, napsauta vain myy-painiketta ja sinut palkitaan, kun osakekurssi laskee. Lue lisää lyhyeksi myynnistä täältä.

Miten sijoittaa älykkäästi taloudellisesti haastavina aikoina?

Hajauttamalla riskejä voit rajoittaa taloudellisesti haastavien aikojen vaikutusta. Esimerkiksi vuoden 2008 luottokriisi vaikutti lähinnä asuntomarkkinoihin. Koronaviruspandemian aikana pääasiassa yritykset joutuivat irtisanomaan työntekijöitä. Eri alueilla oli eroja: koska korona oli hallinnassa Kiinassa, sen talous kasvoi.

Varmistamalla, että investoit eri sektoreihin ja maihin, voit vähentää taloudellisten vaikeuksien vaikutusta. Riskin hajauttaminen on siis aina hyvä idea!

Turvalliset satamat

Kun talous suoriutuu huonosti, sijoittajat hakevat usein turvapaikkaa. Esimerkiksi kullan hinta usein nousee, kun sijoituksissa on paljon epävarmuutta. Voit myös nähdä, että kun markkinoilla on paljon epävarmuutta, myös muut vaihtoehtoiset sijoitukset (kuten kryptovaluutat) voivat suoriutua hyvin.

Etsimällä vastasyklisiä sijoituksia varmistat, että voit hyötyä taloudellisista ongelmista. Nämä sijoitustuotteet usein vaihtelevat kriiseittäin. Esimerkiksi koronaviruspandemian aikana olisit voinut sijoittaa lääkinnällisiin osakkeisiin, kun taas matkustamisosakkeet suoriutuivat huonosti.

Tulo & kärsivällisyys

Toinen älykäs sijoittamisstrategia huonoina taloudellisina aikoina on keskittyä tuloihin. Voit esimerkiksi ostaa kiinteistöjä ja saada tuottoa vuokraamalla asuntoa. Toinen vaihtoehto on ostaa suhteellisen vakaiden yritysten osakkeita, jotka maksavat hyviä osinkoja.

Jos sinulla on tarpeeksi aikaa, voit odottaa toipumista. Tällöin huonot taloudelliset ajat eivät ole ongelma: sinun täytyy vain odottaa ja ehkä myös ostaa hieman osakkeita sillä välin.

Rahan sijoittaminen taloudellisesti huonoina aikoina

CFD:n hinnan suunta ei juurikaan ole tärkeä: kyse on pääasiassa hinnan aiheuttamasta liikkeestä. Itse asiassa, kun sijoitat CFD:hen, hintaero position avaamis- ja sulkemisajan välillä määrittää voiton. Esimerkkitransaktiossa myymme lyhyeksi selittääksemme, miten kätevä tämä uusi sijoitusmenetelmä on.

Kuvitellaan, että ostit Facebook-osakkeita IPO:n aikana ennen kuin hinta laski. CFD-välittäjillä voit tehdä tämän velkavipua käyttämällä, mikä mahdollistaa suuren rahamäärän pienellä panoksella. Jos olisit ostanut Facebookin CFD-osakkeet 1 000 $:lla ja käyttänyt 1:5:n velkavipua, eli 5 000 $, olisit saanut yhteensä 5 000/38=131 osaketta.

Jos olisit odottanut, kunnes hinta olisi noussut 24 $:iin, olisit saanut 14 X 131 = 1 834 $:n tuoton alle neljässä kuukaudessa! 1 000 $:n sijoituksella tämä on valtava tuotto! On kuitenkin tärkeää tutkia tarkasti välittäjän veloittamat transaktiokustannukset. Lisäksi tämäntyyppinen sijoittaminen on riskialtista: jos avaat huonon sijoituksen, voit menettää koko talletuksen.

facebook lyhyeksi myynnin esimerkki

Esimerkki Facebook-osakkeen hinnanvaihteluista vuonna 2012

Kokeile sijoittamista taloudellisesti huonoina aikoina

Sijoittaminen heikosti menestyviin osakkeisiin voi olla hyvinkin kannattavaa, joskus jopa kannattavampaa kuin sijoittaminen hyvin suoriutuviin osakkeisiin. Kun uutiset ovat huonot, paine pudota on usein voimakkaampi kuin paine nousta, kun uutiset ovat hyvät. Laskut ovat usein valtavia ja voit ennustaa tätä seuraamalla uutisia.

Sattumalta tätä sovelletaan myös muihin vaihdettaviin välineisiin. Katsotaan esimerkiksi valuuttaparia EUR/USD. Aina kun euromaihin liittyy negatiivisia uutisia, valuuttapari EUR/USD laskee voimakkaasti. Analysoimalla odotettua vaihtelua jokaisen uutistapahtuman yhteydessä voit tienata rahaa riippumatta hintakehityksestä.

Sijoittaminen taloudellisesti epävarmoina aikoina on siis mielenkiintoista. Jos tämä kiinnostaa, on parasta aloittaa ilmaisella demotilillä. Tällä tavoin voit määrittää, onko sijoittaminen sinua varten. Napsauta alla olevaa painiketta avataksesi ilmaisen demotilin välittäjällä:

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *