Sijoittaminen pienellä summalla

Historiallisen alhaisilla koroilla menetät rahaa, kun säästät. Hintojen noustessa (inflaatio) voit ostaa vähemmän ja vähemmän tililläsi olevalla summalla. Pystyt parempaankin! Tiesitkö, että nykyään on mahdollista sijoittaa pieniä summia: Ei ole väliä onko sinulla 50, 100 tai 1000 euroa… sijoittaminen on aina mahdollista!

Onko kannattavaa sijoittaa vähällä?

Monet ihmiset päättävät olla sijoittamatta pienellä summalla, koska heidän mielestään se ei ole mielenkiintoista. Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta! Jos koskaan on ollut hyvä aika aloittaa sijoittaminen, se on tänään. Pienilläkin summilla voit sijoittaa pitkällä aikavälillä. Tämä toimii niin kutsutun lumipalloefektin takia.

Lumessa yhdellä lumihiutaleella on vain vähän vaikutusta. Kaikki lumihiutaleet yhdessä voivat kuitenkin muodostaa lumipallon, ja heti kun se alkaa liikkua, se voi aiheuttaa lumivyöryn! Sama pätee sijoittamiseen. Tietysti 10 tai 50 euroa kuukaudessa ei tule tekemään mitään eroa yksinään. Sijoittamalla pienen määrän jatkuvasti sijoittamasi pääoma kuitenkin kasvaa automaattisesti.

Lisäksi voit hyötyä tuottoprosentista. Kun sijoitat rahasi uudelleen, ansaitset sijoituksestasi, ja tilisi kasvaa vielä nopeammin. Et pelkästään saa tuottoa summasta, jonka alunperin sijoitit vaan myös uudelleen sijoituksesi tuotosta. Katsotaanpa, kuinka paljon rahaa sinulla on jäljellä, kun sijoitat pienen summan 30 vuoden ajan 7 prosentin tuotolla:

  • €10 kuussa tekee €11,761
  • €25 kuussa tekee €29,402
  • €50 kuussa tekee €58,747
  • €75 kuussa tekee €87,293

Seuraa indeksirahastoa

Jos haluat saavuttaa hyvän hajauttamisen pienellä summalla, voit valita indeksirahaston tai ETF:n. Indeksirahasto seuraa tiettyjä osakkeita. Jotkut rahastot seuraavat esimerkiksi Dow Jonesissa listattuja osakkeita, kun taas toiset seuraavat teknologia osakkeita.

On viisasta etsiä rahastoja, joilla on alhaiset kuukausikustannukset. Näin parannat mahdollisuuksiasi tehdä spekuloidaa. Tutki tarkkaan, mihin rahasto sijoittaa. Yleensä laajaan valikoimaan osakkeita sijoittava rahasto voi tuottaa vakaimman tuoton.

Hyvä osapuoli indeksirahasto sijoittamiseen on eToro. eTorossa et maksa palkkioita, kun ostat ja myyt rahastoja. Käytä alla olevaa painiketta avataksesi tilin eTorossa:

76 % yksityissijoittajista menettää rahaa tällä tarjoajalla. Harkitse, haluatko ottaa suuren riskin menettää rahaa. Promootiolinkki.76 % yksityissijoittajista menettää rahaa tällä tarjoajalla. Harkitse, haluatko ottaa suuren riskin menettää rahaa. Promootiolinkki.

Aktiivinen spekulointi markkinoilla

Kun sinulla on ylimääräistä rahaa, voit päättää spekuloida aktiivisesti CFD-osakkeiden hinta kehityksellä. Modernin välittäjän avulla voit spekuloida sekä nousevista että laskevista markkinahinnoista. Tällä tavoin voit saavuttaa hyviä tuloksia kaikissa markkina olosuhteissa.

Tällä tavoin sijoittamalla voit käyttää vipua. Sitten voit ottaa suuremman position pienellä summalla. Tämä antaa mahdollisuuden saada hyviä tuloksia pienelläkin määrällä. On kuitenkin riskialtista käydä kauppaa korkealla velkavivulla.

Haluatko kokeilla tätä toimintatapaa? Sitten voit kokeilla ilmaista demoa Plus500:ssa. Käytä alla olevaa painiketta päästäksesi spekuloimaan markkinoilla pienillä summilla:

82 % piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.82 % piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.

small_amount_trading_Plus500

Osta osakkeita

Voit myös päättää ostaa osakkeita kuukausittain. Pienellä rahamäärällä voi olla vaikeaa hajauttaa sijoituksia. Myös osakkeiden ostokustannukset voivat nopeasti nousta. Jos käydään kauppaa 50 dollarilla, saatat pystyä ostamaan vain yhden tai kaksi osaketta kuukaudessa. Sinun on valittava välittäjä, jonka kanssa voit ostaa osakkeita ilman palkkioita. Kun maksat vähintään 2 dollaria palkkioita kustakin tapahtumasta, on erittäin vaikeaa tehdä hyvää tuottoa pienellä summalla.

Hyvä osapuoli ostaa osakkeita pienellä budjetilla on eToro. eTorossa et maksa palkkioita osakkeista. Tämän vuoksi voit saavuttaa positiivisen tuloksen jopa yhdellä osakkeella. Käytä alla olevaa painiketta avataksesi tilin heti eTorossa:

76 % yksityissijoittajista menettää rahaa tällä tarjoajalla. Harkitse, haluatko ottaa suuren riskin menettää rahaa. Promootiolinkki.76 % yksityissijoittajista menettää rahaa tällä tarjoajalla. Harkitse, haluatko ottaa suuren riskin menettää rahaa. Promootiolinkki.

Sijoita vaihtorahasi

Nykyään on olemassa sovelluksia, jotka voivat auttaa sinua pienillä summilla sijoittamisessa. Nämä sovellukset pyöristävät kaikki tekemäsi ostokset. Kun menet lounastat 12,50 eurolla, 0,50 senttiä sijoitetaan automaattisesti rahastoon. On kuitenkin tärkeää tutkia huolellisesti, tarjoaako käyttämäsi sovellus houkuttelevia ehtoja pienten summien sijoituksille.

Suosittu ja tunnettu vaihtoehto sijoittaa vaihtorahat on Peaks. Tämän palveluntarjoajan avulla voit alkaa sijoittamaan vaihtorahasi välittömästi. Käytä alla olevaa painiketta vieraillaksesi Peaksin sivuilla:

Seuraa signaalin tarjoajia

Voit myös seurata ns. signaalin tarjoajaa. Signaalin tarjoaja on henkilö tai robotti, joka suosittelee sijoituksia. Kun seuraat tällaista palveluntarjoajaa, avaat heidän sijoituksensa automaattisesti tililläsi. Kuten sijoitusrahastossa, voit myös seurata signaalin tarjoajaa pienemmillä summilla.

Tietenkin on tärkeää tutkia signaalin tarjoaja huolellisesti ennen kuin aloitat sen seuraamisen. Tutki, onko palveluntarjoaja työskennellyt jonkin aikaa, ja tarkista, hoitaako palveluntarjoaja riskejä oikein. Hyvä osapuoli sijoittaa signaalin tarjoajien kanssa on eToro. eTorossa kauppiaat voivat jakaa signaalinsa kaikille jäsenille. Käytä alla olevaa painiketta avataksesi ilmaisen demotilin heti:

76 % yksityissijoittajista menettää rahaa tällä tarjoajalla. Harkitse, haluatko ottaa suuren riskin menettää rahaa. Promootiolinkki.76 % yksityissijoittajista menettää rahaa tällä tarjoajalla. Harkitse, haluatko ottaa suuren riskin menettää rahaa. Promootiolinkki.

small_amounts_trading_following

Rahan lainaaminen

On myös sivustoja, joilla voit lainata rahaa muille. Näitä sivustoja kutsutaan online-vertaisverkoiksi (P2P). Voit lainata rahaa niinkin vähän kuin 25 dollaria monilla näistä sivustoista. On kuitenkin olemassa riski, että menetät rahasi, jos osapuoli, jolle lainaat rahaa, menee konkurssiin. Rahan lainaaminen toisille osapuolille ei todellakaan ole riskitöntä, joten se ei ehkä ole paras vaihtoehto budjetti sijoittajille.

Velkojen takaisinmaksu

Emme voi viimeistellä tätä osiota muistuttamatta sinua ensin maksamaan velkasi. On paljon esimerkkejä ihmisistä, jotka alkavat sijoittaa pienillä summilla, vaikka heillä on vielä luottokorttivelka jäljellä. Joudut usein maksamaan lainoista korkeaa korkoa.

Kun maksat 15 prosentin vuosikorkoa, on aina järkevämpää maksaa ensin velka takaisin. Siten saavutat välittömästi 15%:n tuoton. Älä missään tapauksessa lainaa rahaa sijoittamiseen. Sijoittamisen yhteydessä on aina mahdollisuus, että menetät suuren osan sijoituksestasi, ja sinun on jossakin vaiheessa maksettava lainasi takaisin. Kun näin käy, häviät tuplasti!

Mitä pitää ottaa huomioon pienellä summalla sijoitettaessa?

Suurin tuoton tappaja ihmisille, jotka sijoittavat pienillä summilla, ovat kustannukset. Ei ole viisasta sijoittaa pankin tai kalliin välittäjän kautta. Kun maksat vähimmäismäärän transaktiokustannuksia jokaisesta kaupasta, hyvän tuoton saavuttaminen on melkein mahdotonta. Käytä siis hetki halvan välittäjä osapuolen valitsemiseen.

On myös tärkeää muistaa, että mahdollisuutesi hajauttamiseen ovat rajallisia pienellä rahamäärällä. Sinun on oltava luovempi minimoidaksesi sijoituksiesi riskit. Käyttämällä joitakin tämän artikkelin eri vaihtoehdoista on kuitenkin mahdollista hajauttaa. Rahasto voi myös auttaa riskien hajauttamisessa.

Kuinka saavuttaa parhaat tulokset?

On tärkeää, että sinulla on realistinen käsitys mahdollisesta tuotosta. Asiantuntijat laskevat usein 6-8 prosentin vuotuisen tuoton. Tämä ei ehkä kuulosta jännittävältä, mutta pitkällä aikavälillä voit silti saavuttaa rikkauden. Tämä on mahdollista, koska saat myös tuoton uudelle sijoituksellesi. Kun aloitat epärealistisilla odotuksilla, otat usein liian suuren riskin ja menetät koko sijoituksesi.

On viisasta sijoittaa säännöllisesti. Tällöin vältät sijoittamasta huomattavaa summaa heti ja siten olemaan tappiolla vuosia. Sijoittamalla jatkuvasti pienillä summilla, sijoitat sekä suotuisina että epäsuotuisina aikoina. Tämä antaa sinulle mukavan, vakaan tuoton pitkällä aikavälillä.

On myös suositeltavaa olla miettimättä suoriutumistasi liikaa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset, jotka seuraavat tarkasti salkkuaan, saavuttavat usein huonommat sijoitus tulokset. Tämä johtuu siitä, että paniikin yllättäessä he todennäköisemmin sulkevat positionsa. Osakemarkkinat nousevat ja laskevat säännöllisesti, mutta pitkällä aikavälillä yleinen suunta on ylöspäin. Sen takia on harmillista sulkea positioita paniikin takia.

investing_with_small_amounts

Automaattinen sijoittaminen

Voit automatisoida pienten summien sijoituksesi. Voit tehdä tämän esimerkiksi tallettamalla kiinteän summan sijoitustilillesi joka kuukausi. Tällä tavoin sinun ei tarvitse enää tarkastella sijoituksiasi ja saat silti hyvän tuloksen!

Tärkeää sijoittamisessa: strategia

On tärkeää sijoittaa strategian mukaisesti. Aloittelevat sijoittajat epäonnistuvat usein, koska heillä ei ole strategiaa tai he eivät noudata sitä. Sen takia sinun täytyy päättää etukäteen, mitä aiot tehdä ja miksi aiot tehdä sen. Testaamalla strategiasi pienellä rahamäärällä voit helposti selvittää, toimiiko strategia suuremmilla määrillä, ja näin ollen voit kerätä hitaasti sijoituksen tuottoja.

Kun valitset strategiaa, voit keskittyä uutisiin tai kaavio analyysiin. spekuloida varoitus voi esimerkiksi olla hyvä osoitus siitä, että yrityksellä menee huonosti. Osakkeen kysyntä laskee, mikä voi aiheuttaa hinnan merkittävän romahduksen. Tässä tapauksessa voit päättää myydä osakkeen lyhyellä aikavälillä.

Yhä useammat ihmiset käyttävät myös graafi-analyysiä. Jokaisessa kaaviossa voit tunnistaa kiinteät, toistuvat kuviot. Tutkimalla näitä kuvioita voit ostaa automaattisesti tärkeillä tasoilla käyttämällä tilauksia. Kun varmistat, että otat jokaisella sijoituksella suuremman voiton kuin riskin, voit tuskin mennä harhaan.

Milloin siirtyä pienellä summalla sijoittamisesta suurella sijoittamiseen?

Sijoittamalla pienellä summalla opit, millaista on sijoittaa oikealla rahalla. Sijoittamisen periaate on sama suurella summalla, mutta pidä mielessä, että se tuntuu todennäköisesti erilaiselta. Siksi on viisasta aloittaa pienellä määrällä. Kun olet täysin sinut kyseisen määrän kanssa, voit alkaa hitaasti kasvattamaan summaa, jolla sijoitat.

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *