Augurin ostaminen – miten sijoittaa Auguriin tai REP:iin?

Olet saattanut kuulla Augur-kryptovaluutasta tai REP-tokenista työkaverilta, perheeltäsi tai ystäviltäsi. Mutta mikä Augur oikein on? Kuka tahansa voi kertoa upeita tarinoita, mutta miten se toimii, miten sitä voi ostaa ja voiko sillä todella saada niin paljon tuottoa kuin väitetään? Tässä artikkelissa selitämme kaiken Augurista tai REP-tokenista. Kerromme, mihin sitä käytetään ja miten tätä kryptovaluuttaa voi ostaa.

Kaupankäyntimarkkinat vaativat usein keskitetyn välikäden kysynnän ja tarjonnan vastaamiseksi ja tehtyjen toimeksiantojen viimeistelemiseksi. Vastineeksi välikäsi (pörssi tai välittäjä) veloittaa transaktiomaksun, joka voi johtaa kauppojen korkeisiin sulkuhintoihin. Näiden kustannusten vuoksi transaktiot saatetaan päätökseen tiettyjen tapahtumien tapahtuessa ja vain perustettujen virastojen toimesta, mikä tarkoittaa myös, ettei täsmäyksiä juurikaan käsitellä yksityiskohtaisesti.

Augur-lohkoketjualusta on suunniteltu ratkaisemaan tämä ongelma. Globaalin, avoimen ja hajautetun ennustemarkkina-alustan avulla kuka tahansa voi luoda ennustemarkkinan mihin tahansa tapahtumaan ja tarjota osakkeita niihin. Tämä poistaa korkeat välityspalkkiot. Lohkoketjuteknologia ja “joukkoäly” eliminoivat keskusvälittäjän tarpeen.

Miten ja missä voit ostaa/kaupata kryptoa Augur?

Voit käydä kauppaa kryptolla Augur kryptopörssissä, joka tukee tätä valuuttaa. Alla voit nähdä heti, missä pörsseissä voit käydä kauppaa kryptolla Augur:

VälittäjäTietoaRekisteröidy
BitvavoEt maksa transaktiokustannuksia ensimmäisestä kryptoon Augur sijoitetusta 1000 €:sta
eToroOsta tunnettuja kryptoja ilman komissioita. Pääomasi on vaarassa. Muita maksuja sovelletaan.

Kun olet avannut tilin pörssissä, sijoittamisen aloittaminen on helppoa. Seuraa vain näitä vaiheita:

  1. Avaa tili ja vahvista se.
  2. Talleta rahaa tilillesi.
  3. Valitse Augur.
  4. Syötä määrä, jonka haluat ostaa kryptoa Augur.
  5. Napsauta osta-painiketta.

Augur ostetaan tilillesi!

Mikä on Augur?

Ensinnäkin, mikä tarkalleen on Augur? Augur on suunniteltu toimimaan vedonlyöntialustana tai enemmänkin ennustemarkkinana. Augur on suunniteltu käyttämään ”joukkoälyä” voittaakseen asiantuntijoiden ennusteet markkinoiden liikkeistä urheiluvedonlyöntiin.

Vedon tekeminen maksaa REP:tä. Oikeat ennusteet palkitsevat käyttäjiä suuremmalla määrällä REP:tä kuin mitä he panostavat, kun taas vääriä ennusteita ei palkita.

Lopputuloksena on hajautettu ennustemarkkina. Esität sille kysymyksen, kysymys esitetään joukolle ja joukkoäly määrittää vastauksen, joka on tilastollisesti tarkempi kuin asiantuntijan vastaus. Lyhyesti sanottuna Augur on vertaisverkkoon perustuva, hajautettu pörssi, jossa henkilöt voivat yleisesti ja selkeästi tehdä ennusteita käytännössä mihin tahansa.

Augur periaatteessa toimii Ethereumissa, mikä tarkoittaa, että maksut ovat automaattisia eikä niitä hallitse henkilö tai organisaatio, mukaan lukien itse Augur. Voit käydä kauppaa Augurista kaupankäyntisovelluksen kautta, jonka löydät osoitteesta Augur.net.

Augur-kryptovaluutta

Mikä on ennustemarkkina?

Augur antaa osallistujille mahdollisuuden ostaa ja myydä osakkeita tulevien tapahtumien tuloksen perusteella, jolloin hinta määräytyy niiden toteutumisen todennäköisyyden mukaan. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ennustemarkkinat voivat olla luotettavampia kuin ammattimaiset instituutit.

Ennustemarkkinat eivät ole mitään uutta, sillä poliittisen vedonlyönnin ennustemarkkinat ovat peräisin vuodelta 1503. Ne käyttävät niin kutsuttua “joukkoälyä” tekemään tarkkoja arvioita tapahtumista. Cambridge Analytica -skandaali on viimeaikainen esimerkki siitä, miten hyvin nämä ennustemarkkinat toimivat ja miten ne voivat muuttaa tapahtuman tulosta.

Taustalla on oletus, että jos näytteen koko on riittävä, vastaukset ovat yleensä tarkempia ja jopa luotettavampia kuin ehdotukset, joita saisit yhdeltä tai useammalta asiantuntijalta.

Onko tälle markkina?

“Joukkoäly” voi johtaa erittäin tarkkoihin ennusteisiin ja mahdollistaa markkinoiden tehokkaamman toiminnan. Sekä Google että Ford Motor Company ovat käyttäneet ennustemarkkinoita sisäisesti yli vuosikymmenen ajan.

Vaikka näitä käytettiin alun perin mittaamaan sisäisten prosessien tehokkuutta, niitä voitaisiin käyttää myös finanssipalveluissa. Ennustemarkkinoiden jännittävä käyttökohde on vakuutus kehitysmaissa, joissa kansalaisilla ei ole muita vaihtoehtoja vakuuttaa itseään poliittisilta, taloudellisilta tai jopa ilmastollisilta riskeiltä.

Ennustemarkkinan avulla tällaisessa maassa asuva ihminen voi vakuuttaa itsensä sisällissodilta, kuivuuksilta, tulvilta tai valuutan arvon alenemiselta ostamalla ennustesopimuksen, joka maksaa tällaisten valitettavien tapahtumien sattuessa.

Augurin tiimi ja sen historia

Augur oli yksi ensimmäisistä alustoista, jonka Jack Petersonin ja Joey Krugin johtama 13 hengen tiimi perusti lokakuussa 2014. Ennen Auguria nämä kaksi saivat kokemusta lohkoketjuteknologiasta, kun he perustivat Sidecoinin, Bitcoinin haarukan. Augurin kokeneen tiimin lisäksi projektin neuvonantajana toimii myös Ethereumin perustaja Vitalik Buterin.

Ensimmäinen julkinen Augurin alfaversio julkaistiin kesäkuussa 2015, ja tänä vuonna Coinbase nimesi Augurin yhdeksi mielenkiintoisimmista lohkoketjuprojekteista. Augurin beetaversio julkaistiin maaliskuussa 2016.

Augurin suurin kilpailija on Gnosis (GNO), joka myös perustuu Ethereum-verkkoon ja se on hyvin samankaltainen Augurin projektin kanssa. Suurin ero näiden projektien välillä on taloudellisten mallien käyttö. Augur käyttää maksumallia kaupankäyntimäärän perusteella, kun taas Gnosis veloittaa maksuja erääntyvien osakkeiden määrän mukaan.

Haluatko tietää lisää Gnosiksesta? Napsauta alla olevaa painiketta ja lue lisää tästä kryptovaluutasta:

Kryptovaluutta REP luotiin Augurin ICO:n kautta, jonka aikana 11 miljoonasta REP-tokenista 8,8 miljoonaa myytiin sijoittajille. Loput 2,2 miljoonaa tokenia jaettiin neuvonantajille, kehitystiimille ja Forecast Foundationille, joka on vastuussa Augur-alustan ylläpidosta ja jatkokehityksestä.

Joukkomyynnit johtivat 19053,92 BTC:n ja 1176816,43 ETH:n keräämiseen, tuoden ICO:sta saadun rahan arvoon 5 318 331,63 $. Yrityksen white paperin mukaan suurinta osaa näistä rahoista käytettiin kehittämään alustaa.

Mitä ongelmaa REP yrittää ratkaista ja mitä se tarvitsee?

Tällaisen markkinan luominen on monimutkaista ja kallista, minkä vuoksi sen tekevät saataville vain suuret uhkapeliyritykset. Toisaalta tämän päivän uhkapelimarkkinan keskitetyn luonnon vuoksi tapahtumien ja niiden tuloksia voidaan manipuloida tai vääristellä. Toistaiseksi tuloksia ovat raportoineet vain keskusvedonlyöntitoimisto.

Toinen ongelma on, että talletukset on usein tehtävä välikäden kautta, jolla on pääsy rahoihin. Tämä tietenkin sisältää riskejä ja epäluottamusta.

Augur-alusta lupaa innovatiivisen, hajautetun, globaalin ja avoimen ratkaisun näihin ongelmiin. Lisäksi Augur-alustan hajautettu lohkoketjurakenne tarkoittaa, että välikäsille ei tarvitse maksaa tarpeettomia maksuja. Kaikki tuotot jaetaan markkinoiden makereille ja “markkinoiden raportoijille”.

Kaiken kaikkiaan tämä vähentää huomattavasti kustannuksia, jolloin kuka tahansa voi luoda ennustemarkkinoita. Myös luottamuksen puute kolmansiin osapuoliin voidaan eliminoida, koska Augurin ansiosta kenelläkään kolmannella osapuolella ei ole pääsyä osapuolen rahoihin, sillä kaikki transaktiot ovat vertaisverkossa.

Toinen näiden ominaisuuksien seuraus on, että alhaisten kustannuksen vuoksi markkinoita voidaan nyt luoda tapahtumiin, joihin vain muutama ihminen voi osallistua, eikä se ole yhtä kannattavaa kuin ennen.

Augur on suunniteltu niin avoimeksi ja laajaksi, että sitä voidaan käyttää moniin tarkoituksiin. Kuten yrityksen verkkosivustolla mainitaan, Auguria voidaan käyttää luomaan ennustemarkkinoita politiikka-, urheilu-, kulttuuri- ja kryptomarkkinatapahtumiin. On myös monia muita harkittavia käyttötapauksia.

Ennustemarkkinan luomisen ja toteuttamisen prosessi on seuraava:

  • Ensimmäisessä vaiheessa voit käyttää Augur-alustaa tapahtuman luomiseen. On olemassa mahdollisuus, ettei tapahtumaa toteuteta.
  • Seuraava vaihe on ostaa tai myydä käyttäjien osakkeita, jotka keinottelevat sillä, tapahtuuko tapahtuma.
  • Oston jälkeen näitä voidaan myydä tai ostaa, kunnes skenaarion lopputulos on selkeä. Jos olet panostanut oikeaan tulokseen ja omistat yhden (tai useamman) vastaavan osakkeen, spekuloidasi lähetetään suoraan Ethereum-lompakkoosi, kun tulos on tiedossa.

Miten Augur- tai REP-louhinta toimii?

REP-kryptovaluutan suora louhinta ei ole mahdollista, joten ulkoisena käyttäjänä et voi ansaita REP-tokeneita louhimalla.

Miten Augur ja REP ovat yhteydessä?

Augur-lohkoketju on alusta, jonka avulla kuka tahansa voi avata ennustemarkkinan tietylle tapahtumalle, esim. politiikka, urheilu, kulttuuri jne.

Augur-alustaa voidaan käyttää tietokoneohjelmalla ja se sallii ennustemarkkinan luomisen ja toteuttamisen kolmella yksinkertaisella vaiheella. Koska tapahtumien tuloksien hajautettuun määritykseen vaaditaan useita raportoijia markkinatuottajien lisäksi, kryptovaluutta Reputation (REP) sai syntynsä.

REP (tai Reputation)-tokenit ovat Augurin hajautetun oraakkelijärjestelmän liikkeellepaneva voima. Sitä voi pitää työkaluna käydä kauppaa Augur-alustalla. REP-tokeneiden haltijat voivat käyttää niitä steikkaamaan markkinoilla olevien tapahtumien lopputulokseen.

Augur on rajoittanut REP-tokeneiden määrän 11 ​​miljoonaan, joista 80% myytiin ICO:ssa, kuten edellä mainittiin. REP-tokeneiden haltijoita pidetään ”raportoijina” ja heidän on raportoitava Augur-markkinoilla listattujen satunnaisten tapahtumien tuloksista.

REP-tokenien omistamisen edut

REP- tai Reputation-tokeneiden omistajuus oikeuttaa sinua toimimaan raportoijana ja raportoimaan markkinatapahtumista. Mitä enemmän REP-tokeneita omistat ja mitä tarkempi raporttisi, sitä enemmän osuutta ansaitset maksuista.

Kuka käyttää Augur-verkkoa?

Augur-lohkoketjun ekosysteemissä on kolme ydintoimijaa: markkinoiden makerit, raportoijat ja treidaajat. On kuitenkin tärkeää huomata, että vain raportoijat tarvitsevat REP-tokeneita: muut toimijat voivat saavuttaa tavoitteensa ilman niitä.

Makerit ovat toimijoita, jotka luovat ennustemarkkinoita Augur-alustan kautta ja muodostavat siten perustan kaikille Augur-verkon transaktioille. He saavat osuuden transaktiokustannuksista ennakoimalla, toteutuuko tapahtuma vai ei ja saavat vastineeksi palkinnon.

Raportoija: Aina kun markkinat sulkeutuvat, sinun on REP-haltijana raportoitava tarkka tapahtuma. Käytät myös tietyn määrän REP:tä tämän turvaamiseen. Jos näet, että tapahtuma ei toteutunut, voit merkitä sen ”virheelliseksi”, koska sitä ei voi raportoida. Augur-alusta pyytää markkinan makeria ohjeistamaan tiettyä raportoijaa, jolla on sitten kolme päivää aikaa raportoida tapahtumasta. Halutessasi raportoijana voit haastaa tulokset kolmen päivän sisällä. Jos kukaan ei haasta nimettyä raportoijaa, markkina siirtyy seuraavalle kierrokselle.

Viimeinen käyttäjäryhmä ovat tietysti treidaajia tai välittäjiä, jotka ostavat osakkeita luoduilta ennustemarkkinoilta, ja he joko astuvat tai eivät astu markkinoille. Tämän sijoituksen viihdenäkökulman lisäksi he voivat ansaita kohtuullista tuottoa, jos he steikkaavat oikeaan lopputulokseen.

Kauppiaat voivat myös hyödyntää Augur-alustan luvatonta protokollaa useilla tavoilla. He voivat ostaa minkä tahansa määrän osakkeita tiettyyn tapahtumaan. Tietenkin he hyötyvät myös muita markkinoita alhaisemmista transaktiokustannuksista. Lohkoketjun ansiosta markkina on avoinna 24 tuntia päivässä, seitsemän päivää viikossa, joten treidaajat voivat likvidoida omaisuutensa milloin tahansa, kunhan transaktiolle löytyy vastapuoli.

Miten REP-lompakko toimii?

Augur-lohkoketjun alkuperäinen REP-token on ERC-20-token, joten sitä voidaan käyttää kaikkien ERC-20-yhteensopivien lompakoiden kanssa. Vaikka tämä koskee myös verkko- ja laitteistolompakoita, suosittelen suojattujen laitteistolompakoiden (tunnetaan myös nimellä ”kylmä säilytys”) käyttöä pitkäaikaiseen säilytykseen, koska ne eivät ole yhteydessä internetiin.

Augurin ostaminen suoraan?

Useimmissa pörsseissä Auguria ei voi ostaa suoraan. Sinun on ensin ostettava Bitcoinia tai Ethereumia ja vaihdettava ne sitten Auguriksi. Onneksi Bitvavolla voit ostaa Bitcoinia ja/tai Ethereumia 0,25 %:n kautta ja vaihtaa ne sitten Auguriksi.

Auguriin sijoittaminen – päätelmä

Toivottavasti ymmärrät nyt Augur-kryptovaluutan ja REP-tokenin. Tiedät, mitä kolikot ja tokenit tekevät, keitä ovat perustajat ja kuinka Augur-alusta toimii. Jos sinulla on vielä kysyttävää Augurista tai REP-tokeneista, voit aina kysyä kysymyksiä alla olevan kommenttitoiminnon avulla.

Tekijä

 Avatar
Over Alex

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *