Mitä ovat altcoinit? – kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää

On mahdollista, että aiot sijoittaa kryptovaluuttoihin. Jos näin ei olisi, et olisi päätynyt tälle sivulle. Useimmat ihmiset tietävät Bitcoinin, joka on tietenkin suurin projekti, johon voit sijoittaa juuri nyt. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa projekti kryptomarkkinoilla: on myös altcoinit.

Näemme, ettei jokainen tunne altcoineja tai tiedä termin todellista merkitystä. Tämän selittämiseksi olemme listanneet tärkeimmät tiedot tähän artikkeliin. Luettuasi tämän artikkelin ymmärrät kaiken tarvittavan investoidaksesi altcoineihin.

Mitä ovat altcoinit? – altcoinien määritelmä

Ensin keskustelemme siitä, mitä altcoinit ovat. On tärkeää tietää tarkalleen, mistä puhumme. Altcoin on kryptovaluutta tai virtuaalinen valuutta. Tämä on vaihtoehto Bitcoinille. Jokainen altcoin toimii omien sääntöjensä mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että se on hyvin erilainen Bitcoiniin verrattuna. Ne ovat kryptovaluuttoja, jotka käyttävät teknologiaa nimeltään lohkoketju, joka mahdollistaa turvalliset vertaisverkkotransaktiot.

Altcoinit perustuvat Bitcoinin menestykseen käyttämällä taustalla olevaa tekniikkaa, mutta niitä on muokattu. Joskus nämä muutokset ovat niin merkittäviä, etteivät ne muistuta Bitcoinia lainkaan. Puhumme tästä hieman myöhemmin.

Miten ja missä voit ostaa/kaupata kryptoa Altcoins?

Voit käydä kauppaa kryptolla Altcoins kryptopörssissä, joka tukee tätä valuuttaa. Alla voit nähdä heti, missä pörsseissä voit käydä kauppaa kryptolla Altcoins:

VälittäjäTietoaRekisteröidy
BitvavoEt maksa transaktiokustannuksia ensimmäisestä kryptoon Altcoins sijoitetusta 1000 €:sta
eToroOsta tunnettuja kryptoja ilman komissioita. Pääomasi on vaarassa. Muita maksuja sovelletaan.

Kun olet avannut tilin pörssissä, sijoittamisen aloittaminen on helppoa. Seuraa vain näitä vaiheita:

  1. Avaa tili ja vahvista se.
  2. Talleta rahaa tilillesi.
  3. Valitse Altcoins.
  4. Syötä määrä, jonka haluat ostaa kryptoa Altcoins.
  5. Napsauta osta-painiketta.

Altcoins ostetaan tilillesi!

altcoins

Altcoinien tyypit – mitä vaihtoehtoja on?

Monet eivät tiedä, että on olemassa erilaisia altcoineja. Näillä erilaisilla altcoineilla on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa. Tämän toiminnan ymmärtämiseksi on hyödyllistä tarkastella altcoinien yleistä toimintaperiaatetta.

Yleisesti ottaen altcoin toimii samalla tavalla kuin Bitcoin. Se käyttää yksityistä avainta maksun lähettämiseen digitaalisesta lompakosta toisen käyttäjän lompakkoon. Tällaisella kryptovaluutalla on lohkoketju, johon transaktiot tallennetaan pysyvästi ja julkisesti. Tämä takaa, ettet voi tehdä muutoksia jälkeenpäin. Lohkoketju on suojattu matemaattisilla todistuksilla, jotka vahvistavat lohkojen transaktiot.

Nyt kun tiedät, mikä se on, on aika tarkastella nykyään olemassa olevia erilaisia ​​altcoineja:

Stablecoin

Stablecoinit ovat kolikkoja, jotka ovat sidoksissa olemassa olevaan omaisuuteen. Stablecoin voi esimerkiksi seurata dollarin tai paunan arvoa. Yksi suosituimmista esimerkeistä on Tether. Tämä kolikko on sidoksissa Yhdysvaltain dollariin. Kolikon sitomisen ideana olemassa oleviin omaisuuksiin on vähentää Bitcoinin yleistä epävakautta.

Tämä takaa, että voit käyttää tätä kolikkoa muiden kryptovaluuttojen ostamiseen. Koska altcoin on sidoksissa dollariin tai paunaan, siihen sijoittaminen on epäloogista. Hinta ei nouse, vaan se pysyy aina samana kuin yksi dollari tai yksi pauna. Nämä kolikot ovat kuitenkin hyvin hyödyllisiä treidaamiseen, koska niitä voidaan käyttää erilaisten altcoinien ostamiseen turvallisesti.

Coin-based mining tokenit

Tämä on suupala, mutta asiat helpottuvat, kun opit siitä lisää. Vaikka kolikkoja voidaan ostaa kuten perinteistä valuuttaa, niitä voidaan myös louhia. Louhinta vaatii käyttäjää (tai louhijaa) vahvistamaan transaktion, varmistamaan sen aitouden ja päivittämään lohkoketjun.

Jos onnistut, saat palkinnon kryptovaluutan muodossa. Esimerkki louhintapohjaisesta altcoinista on Ethereum. Keskustelemme tästä asiasta tarkemmin myöhemmin.

Suojaustunnukset

Seuraava altcoinin tyyppi on suojaustunnus. Suojaustunnukset ovat investointisopimuksen muoto. Nämä sopimukset lupaavat asiakkaille yrityksen osakkeen, osan voitoista tai jopa äänioikeuden. Siksi ne ovat usein sidoksissa yritykseen ja niihin sovelletaan turvalainsäädäntöä. Tämä tarkoittaa, että suojaustunnusten ostamiseen ja siirtoon liittyy tiukempia sääntöjä.

Koska nämä kolikot ovat turvalainsäädännön piirissä, näiden kolikkojen tuotot eivät usein ole äärimmäisen korkeita. Monet yritykset kuitenkin käyttävät näitä kolikoita, mikä tekee siitä lupaavan kryptovaluutan tyypin.

Utility tokenit

Viimeiseksi altcoinien joukosta löytyvä tyyppi on utility token. Utility tokenit antavat käyttäjille pääsyn palveluun. Esimerkiksi Filecoin-tunnuksen omistajat voivat käyttää kryptovaluuttaa päästäkseen käsiksi Filecoin-verkkoon. Tämä on hajautettu vertaisverkko, joka säilyttää tiedostoja verkossa. On myös useita muita projekteja, jotka toimivat utility tokeneilla.

Utility tokenit ovat tietynlainen valuutta, jolla maksat palvelun käytöstä. Jos tunnukset loppuvat, et voi käyttää alustaa ennen kuin ostat enemmän kolikkoja. Toinen utility tokenien tunnettu esimerkki on GASS, joka on erityistunnus, jota tarvitaan NEO– alustan käyttämiseen.

Altcoinien edut

On hyvä harkita altcoinien pääetuja. Vaikka jokainen kolikko on erilainen, voimme nähdä, että erityyppisten altcoinien välillä on yhteisiä tavoitteita tai etuja. Ensinnäkin altcoinit voivat voittaa Bitcoinin haittapuolet. Altcoinit on yleensä suunniteltu ratkaisemaan Bitcoin-kehikon puutteet. Näitä voivat olla valuutan nopeus, louhintanopeus tai muut seikat.

Lisäksi altcoinit luovat enemmän kilpailua. Muuttamalla sääntöjä, jonka mukaisesti Bitcoin toimii, altcoinin luojat tekevät lisää tilaa uusille kilpailijoille. Tämä kilpailu puolestaan johtaa parempiin kolikkoihin.

Viimeiseksi altcoinit tarjoavat alhaisemmat transaktiokustannukset. Suhteellisen alhaiset transaktiokustannukset tekevät valuutan käyttämisestä edullista.

Sijoittajana voit myös hyötyä altcoineista. Erityisesti uudet kolikot ovat usein epävakaita: tuloksena kolikko voi joskus nousta (tai laskea!) satoja tai jopa tuhansia prosentteja.

Mitkä ovat tämänhetkiset tunnetuimmat altcoinit?

Nyt kun tiedät, mitä altcoinit ovat, on aika tutustua parhaisiin altcoineihin. On useita kolikkoja, joihin voit sijoittaa. Vaikka olisi liian työlästä luetteloida kaikki altcoinit, voimme vilkaista tunnetuimpia altcoineja. Jotta ymmärtäisit asiaa paremmin, olemme luetteloineet viisi parhaiten tunnettua altcoinia alle. Jos haluat sijoittaa kryptovaluuttoihin, nämä altcoinit voivat olla parhaita vaihtoehtoja:

Ethereum

Ethereum on tällä hetkellä tunnetuin altcoin. Bitcoinin jälkeen sillä on suurin kaupankäyntivolyymi. Ethereum on julkinen vertaisverkko, jolla on oma kryptovaluuttansa nimeltään Ether. Suurin ero Bitcoiniin on, että Bitcoinin tavoitteena on tulla maailmanlaajuisesti hyväksytyksi valuutaksi, joka voisi korvata perinteisen rahan, kun taas Ethereum on järjestelmä, jolla voidaan toteuttaa älysopimuksia. Näitä kutsutaan myös erityisiksi digitaalisiksi sopimuksiksi, jotka toteutetaan automaattisesti ehtojen täyttyessä. Nämä sopimukset helpottavat yritysten sopimusten tekemistä.

Älykkäiden järjestelmien tukemisen lisäksi se on alusta, jota voidaan käyttää hajautettujen sovellusten luomiseen. Näitä sovelluksia voidaan verrata tavallisiin sovelluksiin, jotka voi asentaa puhelimeen. Ainoa etu tässä on se, että Ethereum-verkon sovelluksia ei voida hallita.

Vuonna 2016 Ethereumin hypetys oli kova ja useat ennustivat, että projekti voi voittaa suosituimman valuutan paikan. Sen jälkeen Ethereumin hinta on noussut jyrkästi, mutta se ei vielä ole onnistunut syrjäyttämään Bitcoinia valtaistuimelta. Se ei kuitenkaan missään nimessä ole huono sijoituskohde, jos haluat omistaa kryptovaluuttaa.

ethereum altcoin

Ripple

On aika siirtyä seuraavaan tunnettuun altcoiniin, josta olet luultavasti jo kuullut. Ripple tunnetaan myös pankkimaailman kryptovaluuttana. Huolimatta sen yhteydestä yhdysvaltalaiseen Ripple-yritykseen XRP on itsenäinen digitaalinen valuutta, joka ei ole yhden elimen tai yksilön omistuksessa tai määräysvallassa.

Ripple on avoimen lähdekoodin kryptovaluutta, jonka etuna on sen helpot rahan siirrot. Rippleä käyttämällä on mahdollista toteuttaa transaktioita paljon edullisemmin ja nopeammin kuin muilla maksutavoilla. XRP toimii lohkoketjun tilikirjana ja transaktioita voidaan käsitellä vain 3-5 sekunnissa. Tunnus toimii eräänlaisena siltana eri valuuttojen välillä.

Ripplen transaktiot eivät rajoitu vain XRP:hen, vaan se tukee myös fiat-valuuttoja, kuten dollareita, euroja, puntia ja jopa renminbiä. Ripple tukee myös muita kryptovaluuttoja, kuten Bitcoinia, transaktioihin. Rippleä voidaan siis pitää merkittävänä maksukäsittelijänä ja rahanvaihtona.

XRP-valuutta on tähän tarpeellinen, mutta toissijainen Ripplen tehtävän kannalta. Tässä mielessä Ripplellä ei ole aikomusta kilpailla Bitcoinin tai Ethereumin kanssa. Tämä tekee siitä erilaisen investointiprojektin. Ripple tarjoaa lohkoketjun nopeuden ja turvallisuuden kansainvälisille maksuille.

Cardano

Cardano on luultavasti vähemmän tunnettu projekti aloittelijoille. Se on kuitenkin hyvä projekti, johon kannattaa sijoittaa. Tämä näkyy projektin voimakkaasta kasvusta viime vuosina. Cardano antaa ADA-kryptovaluutan omistajille mahdollisuuden auttaa verkon käyttämisessä ja äänestää ohjelmiston sääntöjen muutoksista. Alustan kehittäjät voivat käyttää Cardano-lohkoketjua älysopimuksien toteuttamiseen ja hajautettujen sovellusten rakentamiseen. Tässä suhteessa Cardano on hyvin samankaltainen Ethereum-projektin kanssa, koska sillä on samankaltaiset tavoitteet.

Cardanon erottaa muista hankkeista keskittyminen tutkimuslähtöiseen suunnitteluun. Sen kehittäjät ovat siis keskittyneet enemmän akateemiseen maailmaan.

Vaikka Cardanossa ei ole useita uusia toimintoja Ethereumin kaltaiseen projektiin verrattuna, sillä on useita etuja. Kaikki verkkoon kohdistuvat säädöt tehdään riittävän tieteellisen tutkimuksen jälkeen. Niissä käytetään myös erityistä muodollista tarkastusta. Tämä on prosessi, jossa koodi vahvistetaan matemaattisesti.

Lisäksi Cardano on varustettu erityisellä algoritmilla nimeltä Ouroboros. Tämän algoritmin avulla lohkoketjuun lähetetyillä tiedoilla on parempi tietoturva. Lisäksi Cardanon koodi on kirjoitettu virallisesti määritellyllä ohjelmointikielellä nimeltään Haskell. Tätä kieltä käytetään laajalti pankki- ja puolustusteollisuudessa. Tämä voi hyvinkin tarkoittaa sitä, että tämän alan yritykset aloittavat käyttämään projektia tulevaisuudessa.

Polkadot

Muutamat ihmiset ovat ennustaneet, että Polkadotista tulee tunnetuin altcoin. Se on erityinen ohjelmisto, joka on suunniteltu rohkaisemaan globaalia tietokoneverkkoa käyttämään lohkoketjua. Se on järjestelmä, jonka avulla käyttäjät voivat määrittää lohkoketjunsa halutessaan. Polkadot on yksi kilpailevista lohkoketjuista, joka haluaa edistää kryptovaluuttojen ekojärjestelmää. Tämä tekee siitä ainutlaatuisen projektin.

Vaikka projekti on monella tapaa samanlainen kuin EOS, Polkadot tarjoaa useita ainutlaatuisia toimintoja. Ensinnäkin se on suunniteltu palvelemaan kahden tyyppistä lohkoketjua: pääverkkoa, jossa transaktiot ovat pysyviä sekä käyttäjien luomia verkkoja. Tätä kutsutaan myös nimellä parachain. Parachainit voidaan mukauttaa mihin tahansa määrään sovelluksia ja niiden moottorina toimii päälohkoketju. Tämä takaa, että niillä on sama tietoturva.

Tämän suunnittelun avulla Polkadot-tiimi väittää, että tapahtumien turvallisuus ja tarkkuus voidaan taata käyttämällä vain pääketjun pyörittämiseen käytettyjä tietokoneita. Käyttäjät voivat kuitenkin hyötyä siitä, että he voivat kustomoida parachaineja useaan eri käyttötarkoitukseen. Polkadot-tiimi uskoo, että tämä suunnittelu antaa käyttäjille mahdollisuuden suorittaa transaktioita tehokkaammin yksityisesti, luoda lohkoketjuja, jotka eivät paljasta käyttäjätietoja julkiseen verkkoon tai käsitellä suurta määrää transaktioita. Vaikka projekti on vasta alkuvaiheessa, on olemassa hyvä mahdollisuus, että se saavuttaa tavoitteensa.

Litecoin

Olet luultavasti kuullut Litecoinista. Tämä on yksi tunnetuimmista altcoineista, joihin voit sijoittaa. Litecoin on monin tavoin samanlainen kuin Bitcoin, ja projekti perustuu myös näihin näkökohtiin. Litecoin perustettiin vuonna 2011, ja sen tavoitteena on tulla maailmanlaajuiseksi digitaaliseksi maksujärjestelmäksi.

Kuten mikä tahansa verkkomaksujärjestelmä, ihmiset käyttävät Litecoinia siirtämään kolikkoja toisilleen maksaessaan. Bitcoiniin verrattuna Litecoin on kuitenkin edullisempi ja nopeampi vaihtoehto. Tämä heijastuu siinä, että Litecoin voi käsitellä maksuja yli neljä kertaa nopeammin. Sen tavoitteena on käsitellä lohko kahden ja puolen minuutin välein verrattuna Bitcoinin 10 minuuttiin.

Koska Litecoin on nopeampi, yritysten ja organisaatioiden on helpompi käyttää sitä. Et tietenkään halua odottaa rahojasi pitkään, koska se ei ole hyödyllistä verkkomaksujen kannalta. Sen lisäksi, että se on nopeampi, Litecoinia on myös edullisempi käyttää. Kaiken kokoisten transaktioiden käsittelyyn käytetään vain 1/1000 Litecoinia.

Bitcoiniin verrattuna Litecoin käyttää myös erilaisia ​​louhintasääntöjä. Bitcoinit vaativat kallista laitteistoa, kun taas Litecoinia voidaan louhia tavallisilla tietokoneilla. Näin voidaan välttää se, että vain suuret yritykset voivat louhia valuuttaa. Tämä takaa, etteivät ne voi ottaa haltuunsa koko verkkoa.

litecoins

Mitä riskejä altcoiniin liittyy?

Altcoinit eivät tietenkään ole riskittömiä! Kuten saatat tietää, bitcoin on hyvin epävakaa. Kryptovaluutan hinta voi laskea kymmenillä prosenteilla vuodessa. Siksi on tärkeää ottaa tämä epävakaus huomioon. Sijoita altcoiniin vain rahalla, jonka voit menettää.

Altcoiniin sijoittamisen älykäs strategia on dollarikustannusten keskiarvo, jolloin sijoitat kiinteän summan määräaikaisesti. Näin voit sijoittaa sekä huipulla että pohjalla ja hyötyä keskituotosta.

On myös tärkeää hajauttaa sijoitukset hyvin. Sijoittamalla eri altcoineihin vähennät sitä riskiä, että menettäisit koko talletuksen yhden kryptovaluutan vuoksi. Useilla altcoineilla on rajoitettu käyttöikä, joten ota tämä huomioon.

Päätelmä – pitäisikö sinun sijoittaa altcoineihin?

Tämän artikkelin tiedot tarjoavat paremman yleiskuvan altcoineista ja syistä sijoittaa muihin digitaalisiin valuuttoihin kuin Bitcoiniin. On olemassa useita projekteja, joilla on valoisa tulevaisuus, mutta niitä on tärkeää tutkia kriittisesti.

Sijoita altcoineihin vain rahalla, jonka voit menettää. Tietenkin on mahdollista lyödä rahoiksi, mutta voit yhtä helposti myös menettää koko talletuksen. Tutustu siis aiheeseen ja tutki, onko kryptovaluutan takana hyvä tiimi. Näin voit määrittää, onnistuuko tiettyyn altcoiniin sijoittaminen.

Jos haluat pysyä ajan tasalla parhaista altcoineista, olet onnekas. Tällä sivulla on useita muita luettavia artikkeleita. Näissä artikkeleissa keskustelemme eri altcoineista, jotta voit päättää, onko niihin sijoittaminen mielenkiintoista.

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *