Miten ostaa Saudi Aramco -osakkeita?

Saudi Aramco on suuri valtion omistama öljy-yhtiö Saudi-Arabiassa. Saudi Aramco on maailman suurin öljy-yhtiö. Se on myös maailman suurin yritys, kun tarkastellaan yhtiön markkina-arvoa. Saudi Aramcoon sijoittaminen voi olla fiksu päätös, sillä sen vuotuiset voitot ylittävät 100 miljardia dollaria. Mutta miten voit ostaa Saudi Aramcon osakkeita?

Miten sijoittaa Saudi Aramcoon?

Voit sijoittaa Saudi Aramcoon kahdella eri tavalla: voit käydä aktiivisesti kauppaa Saudi Aramcon CFD-osakkeilla tai ostaa osakkeita suoraan.

Mistä ostaa Saudi Aramco-osakkeita?

Tällä hetkellä ulkomaisten sijoittajien on vaikea ostaa Saudi Aramcon osakkeita, sillä niillä voidaan käydä kauppaa vain Saudi-Arabian Tadawul-pörssissä. Jos haluat sijoittaa Saudi Aramcoon pitkällä aikavälillä, sinun on käytettävä epäsuoraa menetelmää. Voit esimerkiksi ostaa osallistumista iShares MSCI Saudi Arabia -rahastosta. Tämä rahasto koostuu Saudi-Arabian suurista yrityksistä, ja Aramco on yksi niistä.

Voit myös käydä kauppaa johdannaisilla Saudi Aramcon hintakehityksellä pitkällä aikavälillä.

Haluatko ostaa Saudi Aramco-osakkeita? Voit käydä kauppaa suoraan Saudi Aramco osakkeista yhdellä näistä luotettavista välittäjistä:

VälittäjäKustannuksetRekisteröidy
eToro0 euroa osakekohtaisesti. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa.
Degiro2,50 € transaktiota kohden
Keinottele aktiivisesti yrityksen Saudi Aramco osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.
Käy kauppaa yrityksen Saudi Aramco osakkeilla aktiivisesti edulliseen hintaan ilmaisella demolla!
Keinottele aktiivisesti yrityksen Saudi Aramco osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.

osta saudi aramco -osakkeita

Osakkeen Saudi Aramco yritystiedot

Alta näet osakkeen Saudi Aramco tärkeimmät yritystiedot.

Saudi Aramco-analyysi

Ennen kuin päätät ostaa tai myydä osakkeen Saudi Aramco, on tärkeää analysoida osaketta oikein. Alla
olevasta yhteenvedosta näet, miten Saudi Aramco on kehittynyt.

Viimeisen 5 päivän osakekurssit

Alla olevassa taulukossa näet osakkeen Saudi Aramco osakekurssit viimeiseltä 5 päivältä:

Miten osakkeen Saudi Aramco hinta kehittyy vuonna 2024?

Mietitkö, mitä analyytikot osakkeen Saudi Aramco kehittyvät vuonna 2024 ja sen jälkeen? Olemme
yhdistäneet analyytikkojen ennusteet Alpha Vantage -tietojen avulla. Pidä mielessä, että nämä
numerot ovat vain ennuste osakkeen Saudi Aramco hintatrendistä eikä se välttämättä toteudu. Tee siis aina
oma tutkimustyösi!

Mitä Saudi Aramco tekee?

Saudi Aramco keskittyy ensisijaisesti suurten öljykenttien kehittämiseen Saudi-Arabiassa. Vuonna 1984 Saudi-Arabiasta löydettiin maailman suurin öljykenttä. Aluksi useat ulkomaiset yritykset hyödynsivät näitä kenttiä. Valtio halusi kuitenkin enemmän valvontaa näille aloille, joten se päätti ostaa muut osapuolet ulos. Nykyään Saudi-Arabian hallitus on yrityksen omistaja.

Saudi Aramco ilmoittaa reservissään olevan 260 miljardia öljytynnyriä. On epäselvää, miten paljon sillä todellisuudessa on. Saudi-Arabia tuottaa noin 3 miljardia tynnyriä, mutta tarjonta ei ole koskaan muuttunut. Itse asiassa tarjonta voi olla odotettua pienempi.

Saudi Aramco tuottaa tällä hetkellä 10 % maailman öljystä. Suuri osa öljystä viedään muihin maihin. 65 % öljystä viedään muihin Lähi-idän maihin ja 15 % Yhdysvaltoihin. Saudi-Arabia on voimakkaasti riippuvainen öljyntuotannosta: yli puolet sen bruttokansantulosta tulee öljyn myynnistä.

Miksi yritys noteerattiin pörssiin?

Saudi Aramco noteerautui pörssiin kerätäkseen lisää rahaa muihin sijoituksiin. Öljyn tulevaisuus on epävarma: kestävyydestä on tullut nykyään tärkeämpää, mikä on johtanut öljyn suosion laskuun. Juuri tästä syystä Saudi-Arabia haluaa vähentää riippuvuuttaan näihin markkinoihin.

Ensimmäinen pörssilistaus oli vaatimaton: hallitus on myynyt vain 2 % kaikista saatavilla olevista osakkeista. Tällä pienellä listautumisannilla se onnistui keräämään 25 miljardia dollaria, jota se voi sijoittaa muille alueille.

Mitä riskejä Saudi Aramcoon sijoittaessa on?

Saudi Aramcoon sijoittaminen ei ole riskitöntä. Tässä artikkelin osassa käsittelemme näihin osakkeisiin sijoittamisen tärkeimpiä riskejä.

Riippuvuus öljyn hinnasta

Saudi Aramcon kaltaisten öljy-yhtiöiden menestys on hyvin riippuvainen öljyn hinnasta. Bernsteinin arviot osoittavat, että jokainen dollari öljyn hinnassa lisää vuotuista spekuloidaa 15 miljardilla dollarilla.

Öljyn hinta nousee, kun talous kukoistaa. Lentokoneet ja koneet käyttävät öljyä, ja kun sitä tuotetaan suuria määriä, mustan kullan kysyntä kasvaa luonnollisesti. Kun sijoitat Saudi Aramcon kaltaiseen yritykseen, olet erittäin riippuvainen maailmantaloudesta.

Hallinnan puute

Saudi Aramcon osakkeenomistajana sinulla ei ole määräysvaltaa yhtiössä. Normaalisti sinulla olisi sananvalta yrityksen tulevaisuudesta. Tässä tapauksessa hallitus on yhtiön suurin osakkeenomistaja.

Olet riippuvainen hallituksen tekemistä päätöksistä. Ennen osakkeiden ostamista sinun on kuitenkin kysyttävä itseltäsi, luotatko tarpeeksi Saudi-Arabian hallitukseen.

Ihmisoikeudet

Jos uskot, että sosiaalisesti vastuulliseen organisaatioon sijoittaminen on sinulle tärkeää, et todennäköisesti pidä Saudi Aramcosta. Tämä maa ei juurikaan välitä ihmisoikeuksista ja ostamalla Saudi Aramcon osakkeita tuet suoraan sen hallintoa.

Rajallinen osinko

Saudi Aramcon lupaamat osinkomaksut ovat pienemmät kuin Shellin kaltaisten yhtiöiden. Kun sijoitat tulon saamiseksi, osta osakkeita, jotka tarjoavat korkeamman osinkomaksun.

Poliittinen epävakaus

Saudi-Arabian kaltaiselle eksoottiselle alueelle sijoittaminen tuo epävarmuutta. Kun sijoitat Yhdysvaltoihin tai Eurooppaan, tiedät oikeutesi. Tämä ei päde, kun sijoitat Saudi-Arabiaan.

Alue on erittäin epävakaa. Äskettäin dronet hyökkäsivät Saudi Aramcon öljylähteisiin. Tämä johti suuriin tulipaloihin ja tuotantokapasiteetin massiiviseen laskuun. Yhtiö onnistui nostamaan tämän kapasiteetin aikaisemmalle tasolle. Tämä epävakaus luo kuitenkin paljon epävarmuutta sijoittajille..

Rajallinen riskin hajauttaminen

Saudi Aramcoon sijoittamisen viimeinen riski on rajoitettu riskien hajautus. Monilla öljy-yhtiöillä on öljykenttiä useilla alueilla. Saudi Aramcon öljykentät sijaitsevat Saudi-Arabiassa. Kun tällä alueella tapahtuu huonoja asioita, kaikkien osakkeiden arvot heikkenevät.

Miksi Saudi Aramco on edelleen mielenkiintoinen?

Haittapuolien lisäksi on edelleen mielenkiintoista ostaa Saudi Aramcon osakkeita. Öljy on edelleen tärkeä luonnonvara globaalissa taloudessa. Kestävä kehitys on tulossa yhä suositummaksi.

Öljy on kuitenkin todennäköisesti edelleen yksi taloutemme tärkeimmistä resursseista. Maailmantalous kasvaa edelleen ja öljyn kysyntä todennäköisesti jatkaa kasvuaan. Yrityksellä, jolla on 18 % maailman öljyvaroista, on vahva asema markkinoilla.

Kirjailija

Alex Mostert Avatar

Tietoa

Tekijä

 Avatar
Over Alex

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *